• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מיהו לדעתכם הנבל הספרותי הכי טרגי?

הנבל הספרותי הטרגי ביותר לדעתי הוא Porky מהמשחקים Earthbound ו-Mother 3.
ילד שהמשפחה שלו לא אהבה אותו והיחיד שהיה חבר שלו זה הדמות הראשית שהלכה להציל את העולם. הוא עשה ברית עם הנבל המרכזי, שיחק עם מכונת זמן, קיבל חיי נצח וחטף אותם לצבא הציוויליזציה שלו. הוא שיחק בחיים של אנשים כאילו הם צעצועים.
הוא קיבל בסוף עונש נורא של כליאה נצחית בתוך קפסולה. כשהעולם יהרס והיקום כולו יגמר, הוא עדיין ישאר כלוא בתוך הקפסולה לעולמי עד...

מיהו לדעתכם הנבל הספרותי הכי טרגי?

מיסטר פריז מהסדרה המצוירת והקומיקסים של באטמן משנות ה-90 והלאה.
אשתו, נורה, חלתה במחלה חשוכת מרפא כך שהוא נאלץ להקפיא אותה עד שתימצא עבורה תרופה. אם זה לא היה גרוע מספיק, פריס בויל, המנכ"ל של Gothcorp, גרם לו לתאונה שהרסה לו את החיים וגרמה לו להזדקק לחליפה קריוגנית על מנת לא למות. לאט לאט הגוף שלו הלך והתפרק, והוא נאלץ להפוך לפושע כדי להשיג תורם איברים לא-רצוני כדי לרפא את אשתו.

אני באמת רוצה לדעת איך הנבל הספרותי הכי טוב נענה בתשובה על נבלים ממשחקי מחשב, אבל נו, שויין...

התשובה הקצרה היא שאין דבר כזה, נבלים נועדו להיות מובסים וגם אם סיפור החיים שלהם מבחינתם הוא טרגדיה אחת גדולה, התבוסה הסופית שלהם היא ניצחון הגיבורים, ולכן זו אינה טרגדיה.

אני באמת רוצה לדעת איך הנבל הספרותי הכי טוב נענה בתשובה על נבלים ממשחקי מחשב, אבל נו, שויין...
מי שכתב את הסיפור של המשחקים שממנו בא הנבל שכתבתי הוא סופר יפני שמפורסם ביפן, לכן אני מחשיב אותו כדמות ספרותית.

התשובה הקצרה היא שאין דבר כזה, נבלים נועדו להיות מובסים וגם אם סיפור החיים שלהם מבחינתם הוא טרגדיה אחת גדולה, התבוסה הסופית שלהם היא ניצחון הגיבורים, ולכן זו אינה טרגדיה.
אני לא מסכים עם זה, יש לדוגמה את דארת' ויידר שהרבה חושבים הוא דמות טרגית, למרות שהוא נבל. ויש עוד הרבה דוגמות לנבלים טרגים. ההגדרה של דמות טרגית היא לא פשוט דמות שחוותה תבוסה.

הממ... כשחופרים בהיסטוריה של הארץ התיכונה יש מלא נבלים טרגיים שנפלו, אבל לא הייתי אומר שהם מעוררי הזדהות, ולכן לא אבחר בהם כמו שאני לא אבחר בלוקי או קרונוס.
הייתי אומר שהנבל הטרגי ביותר שאני מכיר מגיע ממתקפת הטיטאנים, והוא כמובן ארן יגר, שאם כל שאיפותיו ורצונו לעזור לחבריו בסופו של דבר הפך לזה שהביא לעולם את מה שפגע בו כילד, ובסוף התברר שראה הכל מראש וידע מההתחלה איך הוא ישמיד את העולם.
ואני חא אגיד כלום מחוץ לספויילר כי רק להגיד שהוא נבל זה ספויילר.

נזכרתי בעוד ספר שקראתי פעם, שמצאתי בספריה במדף הילדים והנוער ובגיבור שלו שהוא לא דמות חיובית כלל וכלל וגם די אומלל.
הספר נקרא "פרנסואה ראש גזר" והוצג בתור ספר מצחיק ומבדר על תעלוליו של ילד ג'ינג'י ויתר על כן גם כקלאסיקה מופלאה של הספרות הצרפתית.

ובכן, לא. פשוט לא. הספר הוא בכלל לא מצחיק ולא מבדר אלא אם כן אתה פסיכופט וסדיסט. אין לי מושג איזה מוח חולה גם החליט שזה ספר ילדים.

גיבור הספר הוא אכן ילד ג'ינג'י, אבל החיים שלו בזבל - אמא שלו שונאת אותו ומעדיפה על פניו את אחיו ואחותו הגדולים והבלונדינים. הוא חוטף מכות כל הזמן ואוכל שאריות. אבא שלו שונא את אמא שלו ומתעלם מסבלו רוב הזמן. הוא גם מרטיב במיטה והמורה בבית הספר נוגע בו בצורה מגונה. אין ספק שהוא אומלל והחיים שלו הם טרגדיה.

אבל גם די קשה לחבב אותו, כי אחד התחביבים העיקריים שלו הוא התעללות בחיות - פרק שלם מוקדש לאיך הוא הורג חפרפרת שמצא על ידי זה שהוא זורק אותה גבוה כדי שתיחבט שוב ושוב בקרקע ואת מה שהוא מעולל לכלבים וחתולים די העדפתי לשכוח. הפעמים היחידות שהוא נמצא באיזה קשר של חיבה עם אביו המזניח זה כשהם הולכים לצוד והורגים חיות ביחד.

גיבור חולני ודפוק של ספר עוד יותר דפוק. הצרפתים שהגדירו את זה כפסגת הכתיבה הקומית והמשעשעת הם כנראה אותו סוג של אנשים שאירח את ח'מיני בגלות והגדיר את המרקיז דה סאד כאדם נפלא המייצג את רוח החופש.

לא לקרוא ולא להתקרב.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה