• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מחשבות על אתגר הכתיבה הבא של עצמי לעצמי

אז סיימתי לפני חודשיים בערך את אתגר הכתיבה הגדול האחרון שהצבתי לעצמי - התאמה של מהדורה 4 של twilight 2000 למלחמות ישראל במאה העשרים. לפניו היו לי אתגרים כמו 101 דב"שים, "חיות ומפלצות", יריבים לפי כלי נשק ולפי שריונות - תכלס מארבעת האתגרים האחרונים אפשר לבנות אסופת מפלצות אלטרנטיבית שלמה למו"ד5.

אני אוהב אתגרי כתיבה כאלה, אפילו שאת חלקם לוקח לי שנים להשלים. הם הכי "כתיבת חובבים" מבחינתי, בלי שום אלמנט של דדליין או עמידה במטרות מעבר למה שהצבתי לעצמי. הם מאפשרים להתעמק בנושא מסוים ולחקור אותו ומהווים אסקפיזם נחמד מהיום-יום האינטנסיבי.

אז עכשיו אני חושב על אתגר הכתיבה הבא שלי, שעוד לא החלטתי מה הוא יהיה. יהיה נחמד לשמוע הערות על הרעיונות שאני זורק פה, אבל אני לגמרי לא מתחייב על כלום. גם לא על מתי אני אתחיל לכתוב. השראה זה דבר מאוד חמקמק.

אז איזה רעיונות אני מג'נגל בראש בינתיים?

1) לכתוב גרסא מעודכנת ומודרנית במו"ד5 למגה-הרפתקה/מיני מערכה שהרצתי במשך כמה חודשים במוד"מ2 - "מחול הפרים" שמידי פעם אני מזכיר פה ושם, שסבבה סביב תככים וקרבות גלדיאטורים באי המינוטאורים. מכיוון שהרשימות של ההרפתקה המקורית די הלכו לאיבוד בין קלסרים ומעברי דירה, זה יהיה די לשחזר הכל מהזיכרון או להמציא מחדש.

2) סוג של פריקוול לאתגר של twilight 2000 - משחק שמתרחש בשנת 1919 ב"מנהלת שטח האויב הכבוש - דרום", מה שיהיה מאוחר יותר פלשתינה-א"י המנדטורית. למה דווקא אז? כי זו תקופה שיש עליה יחסית מעט מידע וכל המצב המדיני והאסטרטגי שאנחנו מכירים היום לגמרי לא היה מובן מאליו באותה שנה.

3) משהו בסגנון של 2, רק עמוק יותר לתוך המנדט הבריטי. למשל בשנות השלושים כי תמיד חשבתי שיכול להיות מעניין להתקיל את הדמויות באבו-ג'ילדה או לסכל מזימות של טמפלרים נאצים בשרונה וירושלים. גם המרד הפלסטיני הגדול נשמע כמו פוטנציאל להרפתקאות ואקשן.

4) להשתמש בכל מה שכתבתי עבור twilight 2000 ולכתוב תרחישים קצרים בפורמט ההרפתקאות של twilight 2000 סביב אירועים היסטוריים שהיו או שיכלו להיות.

אז סיימתי לפני חודשיים בערך את אתגר הכתיבה הגדול האחרון שהצבתי לעצמי - התאמה של מהדורה 4 של twilight 2000 למלחמות ישראל במאה העשרים. לפניו היו לי אתגרים כמו 101 דב"שים, "חיות ומפלצות", יריבים לפי כלי נשק ולפי שריונות - תכלס מארבעת האתגרים האחרונים אפשר לבנות אסופת מפלצות אלטרנטיבית שלמה למו"ד5.

אני אוהב אתגרי כתיבה כאלה, אפילו שאת חלקם לוקח לי שנים להשלים. הם הכי "כתיבת חובבים" מבחינתי, בלי שום אלמנט של דדליין או עמידה במטרות מעבר למה שהצבתי לעצמי. הם מאפשרים להתעמק בנושא מסוים ולחקור אותו ומהווים אסקפיזם נחמד מהיום-יום האינטנסיבי.

אז עכשיו אני חושב על אתגר הכתיבה הבא שלי, שעוד לא החלטתי מה הוא יהיה. יהיה נחמד לשמוע הערות על הרעיונות שאני זורק פה, אבל אני לגמרי לא מתחייב על כלום. גם לא על מתי אני אתחיל לכתוב. השראה זה דבר מאוד חמקמק.

אז איזה רעיונות אני מג'נגל בראש בינתיים?

1) לכתוב גרסא מעודכנת ומודרנית במו"ד5 למגה-הרפתקה/מיני מערכה שהרצתי במשך כמה חודשים במוד"מ2 - "מחול הפרים" שמידי פעם אני מזכיר פה ושם, שסבבה סביב תככים וקרבות גלדיאטורים באי המינוטאורים. מכיוון שהרשימות של ההרפתקה המקורית די הלכו לאיבוד בין קלסרים ומעברי דירה, זה יהיה די לשחזר הכל מהזיכרון או להמציא מחדש.
נשמע מגניב, אשמח לשמוע עוד
2) סוג של פריקוול לאתגר של twilight 2000 - משחק שמתרחש בשנת 1919 ב"מנהלת שטח האויב הכבוש - דרום", מה שיהיה מאוחר יותר פלשתינה-א"י המנדטורית. למה דווקא אז? כי זו תקופה שיש עליה יחסית מעט מידע וכל המצב המדיני והאסטרטגי שאנחנו מכירים היום לגמרי לא היה מובן מאליו באותה שנה.
תראה, יכול להיות שזה יהיה יותר מדי קרוב ללב לאנשים פה?
3) משהו בסגנון של 2, רק עמוק יותר לתוך המנדט הבריטי. למשל בשנות השלושים כי תמיד חשבתי שיכול להיות מעניין להתקיל את הדמויות באבו-ג'ילדה או לסכל מזימות של טמפלרים נאצים בשרונה וירושלים. גם המרד הפלסטיני הגדול נשמע כמו פוטנציאל להרפתקאות ואקשן.
כנ"ל מה שכתבתי על 2.
4) להשתמש בכל מה שכתבתי עבור twilight 2000 ולכתוב תרחישים קצרים בפורמט ההרפתקאות של twilight 2000 סביב אירועים היסטוריים שהיו או שיכלו להיות.
זה אפשרי. האמת היא אני בעצמי מסתכל קצת על שיטות וורגיימינג כדי ליצור RPGS, יש לי RPG ביקום של WARHAMMER 40K שחשבתי לנסות לבסס על משחק ה SKIRMISH מהעולם שלהם, KILLTEAM

מה ש"תפס" אותי בשנת 1919 שהיא לגמרי בעמק המוזרות - כל המרכיבים של מה שאנחנו מכירים היום בתור "ישראל במזרח התיכון" נמצאים שם, אבל שום דבר לא באמת כמו שאנחנו רגילים שהוא אמור להיות.
1764533539205.webp
התמונה הזו היא אמנם מאמצע 1918, אבל היא די מעבירה את האווירה. מצד שמאל יש לנו את חיים וייצמן, הגיבור הדי-נשכח של התנועה הציונית. הוא חובש כאפיה כי אז זה לא נתפס כ"ניכוס תרבותי" אלא כדרך לכבד את המארחים שלך מארץ זרה באמצעות לבישת הלבוש הלאומי שלהם. ויצמן בשלב הזה הוא תושב בריטניה, אבל במקור הוא מאיפה שהיום נמצאת בלארוס, רק שבלארוס באותה תקופה היא רפובליקה סוביטית שבכלל לא הייתה קיימת כשהוא נולד וגדל בה - אז הוא היה מהקיסרות הרוסית שכבר לא קיימת. ויצמן הוא גם פטריוט של מדינה שעדיין לא קיימת בכלל, שכרגע אין לה בכלל שם או גבולות אבל כבר יש לה מוסדות מאורגנים שהוא מאוד מעורב בהם.

מימין בשחור זה פיצל. לפי הגיאוגרפיה של היום, הוא מסעודיה - אבל סעודיה בכלל לא קיימת עדיין. למעשה, הוא מהמשפחה שהפסידה את סעודיה למשפחת סעוד כמה שנים מאוחר יותר, ככה שהשם "סעודיה" כרגע לא רלוונטי. בנקודת הזמן הזו הם נפגשים במחוז מעאן בירדן, אבל גם ירדן עוד לא קיימת בכלל ומעאן זה החלק הצפוני של ממלכת חג'אז, ממנה מגיע פיצל. פיצל עצמו בכלל הולך להיות לכמה חודשים מלך סוריה, עוד מדינה שבשלב הזה היא מושג גיאוגרפי די מופשט - אחר כך הצרפתים יבעטו אותו משם והוא יקבל בתור פרס ניחומים מדינה חדשה לגמרי בשם עיראק.

מי שבתקופה הזאת מנהל את העניינים באזור הוא הבריטים, אבל עדיין אין לנו בכלל מנדט בריטי, זה יקרה רק באמצע 1920 ובשלב הזה יש לנו סתם ממשל צבאי. פלסטינים יש, פשוט כי הם גרים במקום שכבר קצת יותר מ-1800 שנה נקרא "פלסטין" והבריטים לא טרחו לשנות לו את השם, אבל בנקודת הזמן הזו נראה שהם בכלל בעניין של להפוך לחלק הדרומי בממלכתו של פיצל בסוריה. גם פיצל וגם ויצמן לא אוהבים אותם במיוחד, בכל מקרה, בזמן שהם מגיעים להסכם על עתיד האזור שאין בו שום דבר שדומה למה שאנחנו מכירים היום אבל גם לא התממש ממנו כלום.

בקיצור, זה נראה קצת כמו העידן ההיבוראי של קונאן - מוכר מאוד, שונה להפליא.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה