• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מחפש רעיונות מעניינים למסע ימי

אז חלק חשוב מההרפתקה הבאה שלי יהיה מסע ימי, אני מחפש דברים מעניינים שיקרו בדרך.
דברים קלאסיים שחשבתי עליהם:
1. מפלצת ימית.
2. שודדי ים.
3. סערה (בדיקות מיומנות ושיתוף פעולה כדי לא לטבוע/להתרסק).

עוד דברים מעניינים?

מגיפה, אובדן פתאומי של כל המים\אוכל, הליכה לאיבוד, איסוף ניצולים מספינה אחרת שטבעה (בין אם סתם לקבל התרשמות על כמה מסוכן הים, ובין אם כדרך להכניס דב"שיות משמעותיות חדשות), אי או יבשת בלתי צפויים.

אני בדיוק קורא את חרבות נגד המוות, אז גניבה ספרותית משם זה למצוא טבעת מקוללת או חפץ אחר, בתוך הדג שדגו לארוחת הערב. לאיפה הטבעת לוקחת אותם ומה היא עושה, לשיקולך 😉

נקסטורל כבר כתב על ספינת רפאים, שזה גם מגניב. וריאנט זה למצוא ספינה שעל הסיפון שורדים ממשלחת למקום מסתורי.

לבסוף, תמיד יכול להיות נוסע שמסתתר בסיפון התחתון עם סיפור מעניין או קללה שרובצת עליו - אולי איש זאב שברח וליל ירח מלא מתקרב.

נ.ב. הורדתי את התווית, זה ממש מיותר לנושא כזה. תוויות זה רק לדיון במהדורה ספציפית או מכניקה של מהדורה ספציפית.

תודה לכולם על הרעיונות!
רשמתי לעצמי.
אני בגדול מחפש דברים מעניינים, אבל מצד שני שלא יסיטו את כל ההרפתקה לאותו כיוון, להציג סכנה אבל גם עדיף לא לגמור את הספינה על ההתחלה לפחות :)

ספינת רפאים יכולה להיות מגניבה, במיוחד אם היא בעצם הסחה כדי שהשודדים יוכלו לשדוד את הספינה בלי שישימו לב!
מוסיף למה שנקסטורל אמר, על ספינת הרפאים יש תא סודי שבתוכו מסתתרים השודדים. ברגע שהדמויות על הספינה השודדים פותחים גשר נסתר שמאפשר להם לעבור לספינה של הדמויות מבלי לעלות לסיפון שלהם.

מחזה מופלא (זוהר צפוני, דרקון ברונזה, חיות ים נדירות ובלתי מזיקות, מאבק בין שני טלים זוטרים בשמיים).

סכסוך בין אנשי צוות, צריך לפתור את זה איכשהו.

ספינה ידידותית מגיעה מהכיוון הנגדי עם חדשות ועם סחורה.

שודדי ים, אבל מגזע ימי כלשהו- נגיד... סאהוגינים. בעוד הדמויות מנווטות את הספינה המגושמת, הסאהוגינים שוחים בעצמם או על... כרישים? סאהוגינים רוכבים על כרישים? לא משנה, בקיצור, גזע ימי מהיר וחמקמק, שאי אפשר לדעת את מספרו המדוייק והוא פועל בשיטת נשוך וברח. או, פשוט הרים של קואו- טואה שמנסים לעלות על הספינה וכולם הודפים אותם למים שוב ושוב

אזור שהדמויות חייבות לעבור בו- והוא ממש מסוכן. בין אם בגלל המפלצות ששם ובין שבגלל... סערה קסומה? אל ימי זוטר ששולט בטריטוריה הזאת? מערבולת ענקית עם שם קיטשי?

בוקר טוב,

יצא לי להשתמש בקלישאת האי המוזר (דרקוצב ישן, כמובן) ובערפל מסתורי שגרם לספינה לאבד כיוון… ולאחר מכן הם מצאו עצמם ברייבנלופט, אבל זה באמת היה מתוך כבוד לז׳אנר באותה תקופה.

מה שלא יצא לי להשתמש זה סופת אימים שהיא תוצאה של שני קראקנים שמזדווגים יחדיו. לא כל כך יודע מה אפשר לעשות עם זה, אבל הרעיון היה נחמד בעיני.

אבל אם אני מבין נכון אתה מחפש סוג של ״היתקלות אקראית״, משהו קטן על הדרך במהלך המסע, לא?
אם כן - לך על הפשוט ושאוב השראה מסרטי פיראטים במיטבם: מחלה מסתורית על הסיפון, מרד (אולי כתוצאה ממשהו שקשור לדמויות?), מפלצות ים שרק מושכות את הספינה לכיוון אחר דוגמת סיראנות, מלח שמשתכר וזורק את המים המתוקים לים (או גרוע מזה - את הרום!), מפה שמסתבר שאינה מדויקת או שנקרעה, מערבולת (קלאסי… שים אותה בים אדום עם מלח שאבן ירקן טבועה בחזהו), סופה מסתורית שעוקבת אחריהם, שודדים (אולי שנה את זה קצת - הספינה של הדמויות והפעם הקפטן מציע להשתלט על הספינה היריבה) וכד׳.

הכל שאלה של כמה זמן מסך אתה רוצה לגזול מהמשימה העיקרית.

תודה לכולם על הרעיונות!
רשמתי לעצמי.
אני בגדול מחפש דברים מעניינים, אבל מצד שני שלא יסיטו את כל ההרפתקה לאותו כיוון, להציג סכנה אבל גם עדיף לא לגמור את הספינה על ההתחלה לפחות :)
לפתע רוח זלעפות מסיטה את הספינה מהמסלול הרצוי- מה שמציב בסכנה את ההגעה ליעד הנכון. נווט הסיפון חלה (נגיד בצפדינה) ושאר הדבשי"ם לא טובים במיוחד בניווט בים. התקווה היחידה היא לנסות לשכנע את הרוח לנשוב לכיוון הנכון או לתפוס כמה נימפות (לא משנה איזה סוג נראידות או אוקיינידים) ולשכנע אתן לסחוב את הספינה אל עבר האופק.. הרפתקאות.
באיזה עולם ההרפתקה קורה?

בתלות באורך המסע ותפקיד הדמויות בספינה אפשר ליצור תעלומה:
  • דב"שים על הספינה מתחילים להיעלם אחד אחרי השני... אחד בלילה הראשון, אחד בלילה השני, בלילה השלישי (בו כבר יש שמירה כלשהי) אף אחד לא נעלם, אבל בלילה הרביעי נעלמים שלושה ביחד...
  • קללה על הספינה עם figurehead מונפש כדי לעשות את זה מעניין.
אם רוצים אפשר להזכיר את זה שמחיר המסע היה זול בצורה מחשידה או תשלום גבוהה לצוות.

אם אתה מעדיך להעמיד בפני הדמויות דילמה מוסרית, אז מפגש עם ספינת עבדים בדרך, הם לא עוינים לספינה של הדמויות, אבל היחס שלהם לעבדים...

אם אתנחתא קומית מתאימה לך יותר, אז מפגש עם אלפית שוחה (בלי כל רמז לספינה), איש מטאור ואיזה ספינת ניצולים שבורחת ממפלצת ימית.

סתם בשביל פרופורציות, ספינות מהסוג שבו דמויות מו"ד יכולות למצוא את עצמן הן קטנות. ממש קטנות. תשכחו מהמפלצות שראיתן עוגנות בחיפה, אילת ואשדוד ופורקות מכולות, מכוניות או דלקים, אנחנו ממש לא שם.

כמה הן קטנות? לצורך העניין, ספינה מהסוג שיקפוץ לנו לראש היא קאראק כמו סנטה מריה של קולומבוס. מבחינת אורך ורוחב היא הייתה בערך בגודל של דבורה של חיל הים. יצא לכם לבקר על אחת? זה קטן וצפוף ונכנסים לשם תריסר אנשים בלחץ.
עם זאת, הסנטה מריה הייתה יותר גבוהה - היו לה סיפונים עיליים וההדחק שלה הוא בערך פי שתיים. עם זאת, היו עליה פי ארבעה אנשים - צוות של ארבעים איש, שהיה נדרש כדי לטפל במערכת החיבל הסבוכה של שלושת התרנים שלה. האנשים הללו עבדו בשתיים או שלוש משמרות, ככה שתמיד יש מישהו שמסתובב או מישהו שישן - ותחשבו שהיא גם מלאה באספקה לחודשיים בערך של הפלגה.

אין הרבה איפה להסתובב או יותר מידי היכן להסתתר או לטייל בספינה כזו. מבחינת מרחב, הדבר הכי קרוב ל"חוויה" הזו הוא אוטובוס בין עירוני מלא לגמרי באנשים + תיקים ענקיים, כשחלק מהאנשים שומעים מוזיקה בנייד בלי אוזניות או אוכלים שווארמה.

שודדי ים, אבל מגזע ימי כלשהו- נגיד... סאהוגינים. בעוד הדמויות מנווטות את הספינה המגושמת, הסאהוגינים שוחים בעצמם או על... כרישים? סאהוגינים רוכבים על כרישים? לא משנה, בקיצור, גזע ימי מהיר וחמקמק, שאי אפשר לדעת את מספרו המדוייק והוא פועל בשיטת נשוך וברח. או, פשוט הרים של קואו- טואה שמנסים לעלות על הספינה וכולם הודפים אותם למים שוב ושוב

אזור שהדמויות חייבות לעבור בו- והוא ממש מסוכן. בין אם בגלל המפלצות ששם ובין שבגלל... סערה קסומה? אל ימי זוטר ששולט בטריטוריה הזאת? מערבולת ענקית עם שם קיטשי?
מצטרף לרעיון הסאהוגינים, אני אפילו הרצתי התקלות מול שבט שלם שלהם שבא לנקום במוות של הנסיך שלהם שנהרג על ידי הדמויות. בעוד שהשבט היה מאוד גדול, הרוב המוחלט של האנשים בו לא היו לוחמים אלא סתם אנשי דג עצבניים, אס הרצתי אותם כswarms עם פעולות אגדיות (נגיד לירות מטח חניתות לרדיוס מסוים), בעוד שהמנהיגה שלהם, שנתתי לה רמות בכוהן סערה, עשתה שמות בחבורה.

סתם בשביל פרופורציות, ספינות מהסוג שבו דמויות מו"ד יכולות למצוא את עצמן הן קטנות. ממש קטנות. תשכחו מהמפלצות שראיתן עוגנות בחיפה, אילת ואשדוד ופורקות מכולות, מכוניות או דלקים, אנחנו ממש לא שם.
מתאר לעצמי שאתה צודק היסטורית, אבל המספרים במו"ד קופסאות ו-OSE מראים דברים אחרים לגמרי, למשל ספינות ה-Galley דורשות מאות אנשי צוות כדי לתפעל אותן (שוב, אני לא מחפש דיוק היסטורי בנקודה הזו).
אבל עזוב את זה, אני מתמקד יותר בדברים שיהפכו את המסע למעניין.

מצטרף לרעיון הסאהוגינים, אני אפילו הרצתי התקלות מול שבט שלם שלהם שבא לנקום במוות של הנסיך שלהם שנהרג על ידי הדמויות. בעוד שהשבט היה מאוד גדול, הרוב המוחלט של האנשים בו לא היו לוחמים אלא סתם אנשי דג עצבניים, אס הרצתי אותם כswarms עם פעולות אגדיות (נגיד לירות מטח חניתות לרדיוס מסוים), בעוד שהמנהיגה שלהם, שנתתי לה רמות בכוהן סערה, עשתה שמות בחבורה.
סאהוגינים יכול להיות נחמד, אני רק רוצה לעשות את זה מעניין ומצד שני זהיר, כי אני לא רוצה להגיע לTPK בשלב כזה (אלא אם כן השחקנים יקחו החלטות ממש גרועות).

כמה הן קטנות? לצורך העניין, ספינה מהסוג שיקפוץ לנו לראש היא קאראק כמו סנטה מריה של קולומבוס. מבחינת אורך ורוחב היא הייתה בערך בגודל של דבורה של חיל הים. יצא לכם לבקר על אחת? זה קטן וצפוף ונכנסים לשם תריסר אנשים בלחץ.
עם זאת, הסנטה מריה הייתה יותר גבוהה - היו לה סיפונים עיליים וההדחק שלה הוא בערך פי שתיים. עם זאת, היו עליה פי ארבעה אנשים - צוות של ארבעים איש, שהיה נדרש כדי לטפל במערכת החיבל הסבוכה של שלושת התרנים שלה. האנשים הללו עבדו בשתיים או שלוש משמרות, ככה שתמיד יש מישהו שמסתובב או מישהו שישן - ותחשבו שהיא גם מלאה באספקה לחודשיים בערך של הפלגה.

אין הרבה איפה להסתובב או יותר מידי היכן להסתתר או לטייל בספינה כזו. מבחינת מרחב, הדבר הכי קרוב ל"חוויה" הזו הוא אוטובוס בין עירוני מלא לגמרי באנשים + תיקים ענקיים, כשחלק מהאנשים שומעים מוזיקה בנייד בלי אוזניות או אוכלים שווארמה.
במקרה עשיתי לפני כשבוע סיור בספינת קרב ממלחמת העולם השניה, וגם שם הכל היה מאד דחוס. ספינות מטען של היום באמת אולי קצת מרווחות יותר, אבל עדיין, כלל אצבע טוב הוא שכל קוב פנוי בספינה הוא קוב שלא נוצל לצוות, מטען, או נשק, ולכן ייחשב למותרות, וזה אפילו יותר קיצוני כשמדובר בספינה שצריכה להשאר בלב ים למשך חודשים.

למשל ספינות ה-Galley דורשות מאות אנשי צוות כדי לתפעל אותן (שוב, אני לא מחפש דיוק היסטורי בנקודה הזו).
מדובר בספינות משוטים - טרירמות, בירמות, דרומונים, גאליאות... יש די הרבה דגמים שהיו בשימוש במשך אלפיים שנה בערך שעבדו על עקרונות דומים.

המשותף לכולם - המקום היחיד שיש למאות החותרים האלה הוא הספסל שהם יושבים עליו (לפעמים הם היו עבדים שכבולים לספסל, לפעמים שכירים או "מילואימניקים" שלא היה להם כסף לציוד צבאי אז כך הם תרמו את חובתם). ספינות המשוטים הגדולות לא בנויות בכלל למסעות בים הפתוח (הן פעלו בעיקר באזורים כמו הים התיכון, קצת גם בים הבלטי) או מסעות בכלל. הן יותר כמו מטוסי קרב - יוצאות לפעולה ואז חוזרות לחוף כדי לנוח ולהצטייד.

כשמדובר בכלי שיט שאמורים להוביל מטען גדול למרחקים ארוכים, אז כבר בתקופה הרומית היה מדובר באניית מפרשים שמנה. למשל "איסיס" אניית דגן רומית המוכרת בכתובים, שכנראה הייתה עם הדחק של 1200 טון, שזה כבר משהו בסדר גודל של אניית עזר מודרנית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה