Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
לא נראה שחזותו של ארז'אן או הברק שבין שיניו מאיימים על אריסטאי. הוא נשען לאחור בכסאו כדי לשמור על קשר עין עם דם הדרקון מבלי למתוח את צווארו ומבטו הופך מהורהר.
"אני תוהה, אם תסלחו לי רגע על שינוי הנושא, איזה מחיר תמצא כבד מכדי לשלם. אני חושש ששכחת שכל בחירה טומנת בחובה קורבן. לעתים של משאבים, לעתים של דם. אולי יום אחד, כשתסתכל על העולם מלמעלה, תראה את הדברים אחרת. ואת קשיי היום של האנשים כמחירה של תכנית אלוהית. "
"האח אריסטאי" שואלת סיילרה לפתע, בדאגה מסוימת, כאילו שאלתו של דם הדרקון גרמה לה להיות מוטרדת, "דם הדרקון מזכיר פה עניין חשוב. העולם באמת היה במצב קשה במשך שנים, ואנשים ניסו למצוא כל אמצעי להגן על עצמם מאז שהגנת מרבית האלים עזבה אותם..." היא משפילה את ראשה.
"אם העתק המדובר נמצא בידיו של מישהו אחר, מה עלינו לעשות?" היא שואלת, ונשמע שהיא מודעת לתשובה, אבל מנסה להתנגד אליה, אולי להכחיש אותה, ואולי היא מקווה שמסדר הזכוכית יענה תשובה אחרת ממה שהיא מצפה.
"את כוהנת של התכסיסן כעת, אחות קטנה." אריסטאי עונה, מושך עם אגודל בסמל הקדוש שלו, "ואנוכי הוא. אני סומך עליכם שתצליחו להשיג את הנסים גם מתוך ידיים קמוצות שמנסות לאחוז בהם."
"לפעמים, דווקא אלו שמנסים להציל את עצמם מטביעה מושכים אחרים אל המים איתם. במקרים האלה, צריך להרפות את האחיזה בהם שמא נהיה הבאים בתור."
"אמרת שהמערך חזק יותר ככל שהוא מגן על אזור קטן יותר" אשקה אומרת בקול נמוך.
"והאסון, כפי שתיארתי אותו. יכול להשפיע על העולם כולו."
השאלה שלא נאמרה נוכחת באוויר ובמבטה.
הכוהן מהנהן, "הר געש מתפרץ יכול להוביל להרס נרחב, אך יש לו מקור. כך הדבר גם עם רעידות אדמה, מגפות ומלחמות. בזמן שאתם תחפשו את העתקים, אני אחפש את המקור. זאת אני נשבע. "
המילים האחרונות קלו מלוות במקהלה חסרת גוף, קסם קדוש הוטל פה כעת - אחד שכובל אותו למילתו.
אשקה חושבת לרגע בדממה על מילות הכהן ומהנהת. "לבינתיים, אני אלך בדרך שהמילים שלך יוצרות" היא עונה ומביטה על סראף ודם הדרקון שהיא לא מכירה, בוחנת את תגובתם.
נראה כאילו ארז'אן עומד לומר משהו שיצית מחדש את הויכוח, אבל במקום הוא נאנח ואומר: "אני לא אתן לחוסר החיבה שלי כלפיך לסכן את גורל העולם. וכל עוד זה המצב, אני מכיר בעובדה שאנחנו באותו הצד."
אתם עוזבים את ההיכל מאחוריכם וצועדים במסדרון הבזיליקה, חולפים על פני ציורים אבסטרקטים המעטרים את הקירות לפני שאתם יוצאים אל רחובותיה של מרום צור.
בדרככם החוצה מהבזיליקה, סראף מבחינה בזווית עינה בשקף - העוזרת האישית של אריסטאי - יוצאת מאחד מהחדרים האחרים בבזיליקה. ברגע הקצר לפני שהדלת נסגרת מאחוריה, חושיה החדים של סראף קולטים מספר גמדים יושבים בנינוחות ומדברים במבטא כבד עם מישהו שהיא לא רואה.
מבטיהם של שקף וסראף נפגשים לשבריר שנייה וגבותיה של הכוהנת מתקמרות בהפתעה לפני שהיא שוברת את קשר העין וצועדת ישירות אל ההיכל אותו עזבתם.
קרניה של שמש האביב מלטפות את עורכם. זוהי שעת בוקר, לא מאוחרת מספיק כדי שהשמש תהיה חזקה אך בדיוק מספיקה כדי שהאוויר לא יהיה צונן. במקום, מזג האוויר נעים - כאילו העולם לא עומד לחוות אסון נוראי בקרוב אם לא תצליחו למנוע אותו עם העתק הזה. ממרומי העיר, אתם יכולים לראות את צמרות היער האדום כלהבה במרחק. וככל שאתם יורדים בשבילים המפותלים שבמורד ההר, הלהבה הזו נראית יותר ויותר חיה. הרוח הפורעת את עלי העצים גורמת לה לרצד, והעתק הקסום שאולי חבוי ביער כמו מקרין את החום שלו עד אליכם.
היער נמצא במרחק שלושה ימי הליכה, האם אתם עושים משהו במהלכה?
סראף מנסה לחקוק את פניה של האישה בזכרונה - היא יודעת שהיא מחזה נדיר, אבל היא גם יודעת שרוב האנשים לא יודעים את זה. אז מה הפתיע אותה?
Meta
גלגול תובנה אם רלוונטי -
20 טבעי! ועוד 12
32 סה''כ
סראף מאפשרת לעצמה לנשום מהאוויר הפתוח, נהנית מהחופש ומסיטה לאחורי מחשבתה את ההתקלות המשונה. ברגע שהם מתרחקים מספיק מהעיר היא מסתכלת על שאר הקבוצה ''עמדו רגע, יש לי דרך לזרז את המסע''.
היא מושיטה את ידה קדימה, כמו מניחה אותה על משהו שרק היא רואה. האוויר מתחיל להבליח בניצוצות כסופים, שמפזזים על שטח שהולך וגדל עד שלבסוף הם יוצרים את צורתו של חד קרן ערטילאי, שמרכין את ראשו ומחכך את הרעמה שלו בשערה הכסוף של סראף.
''אבי עדר, נקראנו לדהור פעם נוספת לעזרת העולם'' היא לוחשת לו בחיבה, מלטפת את שכמו ואז מזנקת עליו בקלילות. עיני הסוס והאישה מבהיקות כאחת, ומבין העצים פוסעים שלושה חדי קרן נוספים, ערטילאיים וכחושים יותר מזה שהיא רוכבת עליו, אבל שם.
''עלו, אין בעולם יצור מהיר יותר מחד קרן בדהרתו''
Meta
מטיל רמך רפאים בלי לשלם מחיר חומרי, 31 בגלגול טבע - לסוסים יש מהירות 15 והם יכולים ללכת על מים ומתעלמים מתוואי שטח קשה
שקף הזכירה שאריסטאי נכנס לפגישה עם נציגי פורבאד וניגשה לברר את העניין. נראה שהיא בדיוק יצאה מחדר הפגישות הזה - ומחוסר המתיחות בקולותיהם של הגמדים, סראף מניחה שהפגישה מתנהלת כצפוי מבחינתם, ללא הפסקה פתאומית או עיכוב, וללא בן שיחה אחר מהצפוי.
סראף מסיקה שלפני שארשת ההפתעה הופיעה על פניה, שקף הייתה בדרכה לבשר חדשות רעות כלשהן. אך ההבעה הזו הוחלפה בהפתעה, ולאחר מכן בנחישות להבין מה העניין כשהיא התקדמה אל עבר ההיכל.
במירוץ בין חדי הקרן ובין הרוח, חדי הקרן מנצחים ולרוח לא נותר אלא לפרוע את שיערותיכם בכעס כנקמה פעוטה. עם שקיעת החמה אתם כבר נמצאים תחת כיפת העצים, שריריכם מתוחים מהרכיבה ומהמאמץ שלא ליפול מהרמכים הערטילאיים שהיו מותירים אותכם הרחק מאחור.
מולכם משתרע היער, גזעיו חומים ובריאים והאדמה מכוסה בשורשים מתפתלים המקשים על ההליכה.
בחושך, היער נראה מאיים. קולות ציפורים ושאר חיות מהדהדים בין העצים, אך אין זה דבר בשבילכם. טורף יצטרך להיות מפלצת של ממש בשביל להוות עליכם איום.
אתם מתקדמים אל לב היער בצעד בטוח. נזהרים שלא למעוד על השורשים המכסים את האדמה או להפריע לציד של שועל האורב לטרף. עם כל שעה שחולפת, הרצפה נהיית עמוסה ביותר ויותר היסטוריה. רצפות שיש עתיקות מכוסות בשורשים הופכות לקירות לבנים מצופים טחב.
שעת המכשפות חולפת לפני שאתם מגיעים אל העיר האלפית - גשרי חבלים מחברים את העצים זה לזה, בקתות תלויות מצמרותיהם כקני ציפורים או כוורות דבורים.
אחת הבקתות הללו, גדולה מעט מאחיותיה שלידה, מתהדרת בשלט המציג אותה כאכסנייה. יונק הדבש שמה, וגם בשעה המאוחרת קול מוזיקה רכה מגיע ממנה.
בפנים פיקסי מרחף מעל השולחנות, מנגב ומנקה את אלו הריקים ומביא שתייה נוספת לאלו התפוסים. הוא מחניק פיהוק כשהוא מבחין בכם נכנסים ומניח ספל שגדול כמו הראש שלו לצדו של אלף גבוה עם שיער קצוץ שגורף ז'יטונים לאחר שניצח בסיבוב האחרון של משחק הקלפים. לאחר מכן הוא מרחף לעבריכם, מנסה להסתיר את העייפות שלו עם חיוך גדול.
"ברוכים הבאים ליונק הדבש. המטבח סגור, אז יש רק מים, מיץ ובירה - אבל אם תרצו קוקטייל אני יכול להכין משהו אם הוא לא מסובך מדי."