• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מוות עגום - מו"ד 4, 4/4

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
תסתכל על המכאניקה. אני שיחקתי בממלכות שבורות ווארדן, ולא ממש אהבתי את זה. סה"כ אין ממש הבדל, הווארדן פשוט יותר מגניב מכאנית. אבל הוא די משעמם למען האמת, כי הוא יכול להפעיל רק כוח יומי אחד כל פעם.

או, זו הבחירה שלך.
מה שאני אומר זה שלדעתי האישית, הוורדן משעמם בגלל אותה סיבה כמו הברברי, הוא נכנס לצורת שומר (או זעם במקרה של הברברי) ואז לא יכול להשתמש בכוחות יומיים אחרים מבלי לעזוב את הבונוסים של הרייג'\צורת שומר

dragons אמר/ה:
אוקי, אז אני עכשיו מתלבט בין גמד לוחם לגמד ווארדן. מה משתלב יותר טוב עם העולם? לפי זה אני אשלח פלאף מחר או מחרתיים.

לוחם משתלב יותר טוב עם העולם.

מבחינת הגמדים, כדאי לך לקרוא על מעמד גיבור הקרב שלהם בהודעה הראשונה של ממלכות שבורות.

nextorl אמר/ה:
דרך אגב רוי, אני לא מצליח להבין למה השמידו את כל מחושלי הקרב *בעולם*, הרי הם תוצרת ננסית. והננסים הם בארצות החופשיות.
פשוט תאמר שהם לא לצד הממלכה

השמידו את הרוב. הננסים ראו שהם התמרדו כנגד המאסטרים שלהם והשמידו, הממלכה השמידה, הגמדים והאלפים לא השתמשו בזה מעולם... אולי כמה שרדו בערי הכאוס, וגם זה בערבון מוגבל.

עמדתי לומר שאין לי סיכוי, אבל הבנתי שזה מובן מאליו :D
סתם, האמת לא יודע מה עצר אותי מלומר את זה הפעם, כנראה בגלל שכבר אמרתי את זה בכל משחק בערך שניסיתי להירשם אליו וזה ששמת לב לזה מסמן חי שאני אומר את זה יותר מדי.
ורוי- קראתי, אבל אנחנו לא מתחילים בדרגה כזו אני חושב, יש עוד משהו על ממלכות הגמדים או שאני אצור פלאף לפי זה?

המלך השולט הוא דראגאן לבית פלסן (Flesen). מבחינת הגמדים, יש מעט מאוד אצילים, אפילו פחות משל האלפים. יש כמה משפחות גדולות שמעסיקות הרבה עובדים תחתם, וזה הפך למעין... שבטים לא רשמיים. הגמדים עדיין מרגישים מאוחדים, כן? את כולם ברא באלאדאן, וכולם יחזרו אל האבן (לא אל האדמה, אל האבן) יום אחד, ללא קשר לשבט שלהם. העניין של השבט פשוט קשור יותר לאיזו משפחה גמדית בעלת יותר כוח, זה הכל. אם לשבט שלי יש יותר גיבורי קרב, אני ובני משפחתי עזים יותר ממך, לדוגמה.

אז יש את שבט פלסן. הוא השבט היותר חזק צבאית מהאחרים, ולכן הוא שולט. שבט כוחני מאוד (לא שהיו מרידות אצל הגמדים, אבל לא חסרים דראגרים ואל מתים) שלא סובל הרבה איומים לאימפריה. מעסיק בעיקר חיילים, אנשי צבא ובעל הכי הרבה גיבורי קרב.

מנגד, יש את שבט סטיין. הוא שבט של כל מה שקשור לנפחות, חרשות ברזל והכנת כלי נשק מפוארים - לרוב אנשיו הם אלו שיושבים ליד כס האבן (הכס של המלך) ומייעצים לו. הוא מעסיק בעיקר אנשים עם חיבה לשריון לוחות כבד, פלדה ישנה וטובה.

בנוסף אליהם, יש את שבט ראכטו. מדובר פה בעיקר על הגמדים שחוקרים יותר את עניין הרונות והקסם בעולם (קוסם גמד זה פחות מקובל למסורת הגמדים, אבל רונות זה בסדר לחלוטין). הם מעסיקים כמה שיותר אנשי מקצוע שמבינים בנושא, וכל עוד יש לך נשק שתרצה שישקעו בו רונות (נשקים כבדים עדיפים - פטישי מלחמה, חרבות דו ידניות וכו') אתה נשכר שם.

השבט הגדול האחרון הוא שבט אמברוסט. אנשי שבט זה מתעסקים בעיקר בהמצאה הגמדית האחרונה שעדיין משפיעה על העולם - רובה הקשת. מתקן מסובך, אך יעיל בעיניהם בהרבה מקשת. למרות שרוב אנשי שבט זה הם ארטילריה, הם לוקחים בעיקר אנשים בעלי נשק ומגן בשביל להגן על השורות האחוריות.

השבטים לא פעם נודעו במלחמות שלהם זה בזה, פומביות וסודיות, אך הם נשארו השבטים הבולטים במשך ארבע מאות השנים האחרונות, וכך מאמינים כולם שישאר.

הוספתי טיזר שלישי, על ארצות האלפים. קיבלתי הרבה פניות שלא ברור מה עושים שם, אז אני מקווה שתיקנתי את זה.

אני רוצה להסביר למה ההתחלות נראות לפחות אותו הדבר ("מכתב מגיע אליך"). ממה שראיתי, בממלכות זאת הייתה כמעט אותה ההתחלה בדיוק - נקראת על ידי אחד הבכירים שלידך ויצאת למשימה. אז אני לא מוצא למה לא לתאם ציפיות כבר מעכשיו - קראו לך, כיוון שאתה מפורסם מספיק בכדי שישמעו עליך יותר מהחייל האקראי מהמחלקה השנייה. זה לא אומר שהקווסטים הולכים להיות דומים בשום צורה שהיא.

בנוסף, כיוון שהרבה שואלים אותי את זה, אני רוצה להסביר למה אני לא רוצה שישה אנשים.
בממלכות שבורות, היו שישה אנשים שמחולקים לשש קבוצות. סך הכל, שלושה אנשים בקבוצה. זה יצר איזון טוב בין כולם, יחד עם הדבש"ים שליוו אותם בדרכם.
אז כן, בהתחלה אלו יהיו שתי קבוצות של שלוש. הכל יהיה טוב עד השילוב - ושם תיווצר חבורה של שישה אנשים, והכאוס יתחיל לחגוג. אף דמות לא תקבל מספיק זרקור, והדבש"ים יהפכו לנטל מאשר לחברים ומכרים שמלווים אתכם בדרככם המסוכנת.

יש בהן קרבות, האל מתים מגיעים מן המכרות שמתחת לאדמה... אבל הקרבות לא קרובים להיות עזים כמו שהולך בחזית האלפית. מה שכתבתי על הגמדים די מכסה את המצב לחלוטין שם, מעבר לכך שהם מתגברים באופן סדיר את ארצות האלפים ומפסידים אנשים באופן מסחרר ומתסכל.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה