• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מוות מזיקנה של דמויות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא -ELF-
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כאשר אומרים תוכלת ממוצעת של 50 שנה, זה לא אומר שאדם בן 50 הוא זקן.
ואני יסביר:
ממוצע הוא סכום של כל שנים שאנשים חיו לחלק במספרם (אמור להיות) ובכן הצרה פה שבימי הבניים ילדים מתו הרבה הרבה הרבה יותר, מה שבאופן מופלא הורס סטטיסטיקה בסיגנון של "תוכלת חיים ממוצעת", בדיוק כמו שתוכלת החיים של העולם בתקופת מלחמת העולם ה1 יהיה נמוך באופן מוזר.
נמשיך ברעיון הבא בימי הבניים חסרו מספר מרכיבים שקיימים בעולם פנטזיה כמו ריפוי למשל או סניטציה, דברים שהגיוני שיהיו בעולם שניצא זמן ארוך ללא אבק שריפה ועם קסם.
שוב אין ואסור להשוות את עולמות מ"ת עם ימי הבניים כי ההשוואה לא תחזיק מעמד.

עוד נקודה קטנה:
היתה לשכה מרכזית לסטטיסטיקה בימי הבניים?

Ogmios אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
לחש haste פשוט מזקין את הדמות בשנה...

בוא נגיד בעדינות שאם מישהו מספיק טיפש להרוג את עצמו מזיקנה ע"י לחש האצה, מגיע לו למות
(שלא לדבר על זה שהוא משחק בשיטה כ"כ ....)

לאו דווקא להרוג, אבל להגיע לגיל המעבר...

אני לא בטוח שזה נכון (אבל אין לי נתונים). בטוח שזה לא עניין של סטטיסטיקה של מאובנים בעיקר בשילוב עם סטטיסטיקות של רשומות? אם זה ככה, אז באמת צריך להתעלם מתמותת-ילדים לדוגמה, כי היא לא נכנסת לכאן וגם לא מעניינת לצורך העניין.

לא לא, אתה צודק, וודאי. אין ספק שהסטטיסטיקה עושה עוול בכך שהיא מתעלמת מסיבת המוות. אין לי מחלוקת אתך בנושא.
פרנהייט, את המעקב של האצילים אחר צמיתיהם אני מסיק פשוט כי אני יודע שהיה מעקב אחר דתו של הפרט. כך ידעו אם אדם הוא יהודי או נוצרי ולהטיל עליו הגבלות בהתאם. מאחר וידוע כי מעקב מסוג כזה היה נעשה בתדירות לא נמוכה, מן הראוי להסיק שכאשר אתה מברר את דתו של אדם אתה גם מברר באותה הזדמנות אם הוא חי או מת.

shadowfax אמר/ה:
היתה לשכה מרכזית לסטטיסטיקה בימי הבניים?

הכנסיות ניהלו רישום של הלידות והמיתות. רוב הסטטיסטיקות שלנו מגיעות משם.
ההיסטוריונית שלומית שחר כתבה שני ספרים, אחד על ילדות בימי הביניים והשני על זיקנה - שווה להציץ בהם.

בפנדרגון, אגב, הדמויות מזדקנות די מהר - יוצאים להרפתקה פעם בשנה, לפי מיטב המסורת של סיפורי האבירים, ובאיזשהו שלב התכונות מתחילות לרדת בגלל הגיל עד שהדמות מתפגרת או מרותקת למיטה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה