• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 [מה' 5] תבניות למפלצות, זה חסר לי

רפרפתי במגדיר המפלצות של מבוכים ודרקונים 5, ונתקלתי במספר תבניות של מפלצות שיש בספר, כגון ה Dracolich. ואז התחלתי לחשוב- במה' 3.5 (וגם בפאת'פיינדר) יש המון תבניות מגניבות, שבעצם מאפשרות לקחת מפלצת קיימת ובשתי דקות ליצור גרסה שונה (ולרוב חזקה יותר) שלה.
קישור לתבניות בפאת'פיינדר - http://www.d20pfsrd.com/bestiary/monster-listings/templates
אם אני רוצה ליצור טרול אש, אני יכול ליצור טרול שיכור, על-ידי הלבשת התבנית שיכור, ורק להתלבט תוך כמה זמן הוא מתפכח.
כמובן שיש דברים יותר משוכללים.

במה' 4, היו המון ואריאנטים למפלצות בצורה מובנית בשיטה, אז תבניות היו די לא רלוונטיות.

אבל במה' 5, מצד אחד אין כמעט תבניות, ומה שיש מאוד ספציפי. מצד שני מרבית המפלצות מגיעות בואריאנט אחד, אולי שניים, אז זה די משעמם. זה יוצר מצב שכמעט אין גיוון "פשוט" למפלצות, ויותר מאמץ ליצור מפלצת של טרול שיכור.
במלים אחרות, חסרות לי תבניות במבוכים ודרקונים 5, מי איתי ורוצה להתחיל ליצור תבניות?
(אם יהיו מספיק, נוכל לפרסם כ"מיני-פרוייקט" בפורטל :) )

בעוד שבמהדורה 5 השקיעו בפלאף* של מפלצות - אני מודה שהם אפילו התעלו על מוד"מ, המכניקה של המפלצות די משעממת, במיוחד למי ששיחק מו"ד4, שגם בו אגב, היו תבניות.
אני חושב שאם אתה רוצה לעשות טרול שיכור, אתה צריך לקחת טרול ולהוסיף לו יכולת "שיכור" ממפלצת אחרת.

* הכוונה לאופן הכתיבה הכללי, כמובן שישנן מפלצות עם פלאף מביך (כן גועל, אני מסתכל עליך).

הבעיה בתבניות, כבר במהדורה 3, זה שכל כך קשה להכין אחת שעובדת. אני לא רוצה להשתמש במילה "מאוזנת", אבל 90% מהתבניות הפכו את המפלצת לחלשה יותר באופן יחסי (כי הן חיזקו דברים מסוימים ולא אחרים, והעלו את הד"א יותר מידי), וכל השאר כמעט תמיד הפכו את המפלצת לחזקה יותר באופן יחסי (כי הן העלו את הד"א במעט מידי ושיפרו את כל החלקים החשובים). אפילו כשיש כבר את התבנית עצמה, למפלצות מסוימות היא תעזור יותר מאחרות, לפעמים בצורה קיצונית. ואם כבר במילא אתה מסוגל לדעת כמה צריך לחזק את המפלצת בשביל יכולות מסוימות, אתה לא באמת צריך את התבנית חוץ מרעיונות ליכולות.

כשבניתי את הסלאאד המפוספס וקראתי באינטרנט על בניית מפלצות, נתקלתי בעץ מעניין בminmax boards שבו לקחו יכולות נפוצות של מפלצות ("תפיסה משופרת"), נתנו להם חוקים כלליים שמנותקים מהמפלצת עצמה, והפכו אותם לכמו "כשרונות" למפלצות. כל יכולת שוות ערך לכשרון אחד (יכולות חזקות יותר דורשות כשרונות דרישה כדי לקבל אותן, ולכן עולות יותר כשרונות). אני מעדיף את הגישה הזאת יותר, כי היא גם נותנת יותר חופש מתבניות ויותר קל לשלוט שהיא לא תצא מכלל שליטה. אין לי מספיק נסיון במהדורה 5, עדיין לא קניתי את הספרים אז אני מכיר בעיקר מhomebrew כזה או אחר, אבל אני חושב שאפשר להמיר דבר כזה ל5.

לא הכרתי את הגישה של הכשרונות, אבל היא נשמעת הגיונית בהחלט. מעין רכישת יכולות נוספות למפלצת בעלות "דרוג-אתגר".
גם את התבניות אין בעיה עקרונית כלל להמיר למה' 5, השאלה העיקרית היא כמובן נושא האיזון שאתה הזכרת בעצמך.
הקושי העיקרי נובע שתבנית גנרית תתאים ליצור גנרי. למשל גובלין אש כנראה אחלה. אבל טרול אש זה בעייתי (יש לו גם חסינות, וגם רגישות לאש) בעוד דרקון אדום אש, כנראה לא שווה את הפרש הנק"ן.

בכל מקרה, עדיין משהו במפלצות של מה' 5 חסר, והאתגר הוא שגם לא ממש צפוי לצאת בזמן הקרוב מגד"מ נוסף, ואפילו מוצרים תואמים לא מציעים ספר מפלצות חילופי.

האמת היא שיש משהו בסגנון "כשרונות של מפלצות" במהדורה 5 - כל המאפיינים כמו "בריון", "מפיץ צחנה", "אמיץ" וכד' שיש לחלק מהמפלצות, גם מרוכזים בספר השה"מ בטבלה, עם התייחסות להשפעה שלהם על דירוג האתגר.

ככה למשל אני יכול לקחת את ה Veteran הרגיל ולהוסיף לו "בריון" (עושה עוד קוביית נזק לפי סוג הנשק) שלקחתי מהדובלין, "חסר זהירות" (מקבל יתרון להתקפה אבל יש גם יתרון להתקפות עליו) שלקחתי מהמינוטאור, ו"אמיץ" (יש לו יתרון בהצלות מפני השפעות פחד) שלקחתי מהאביר, וככה להפוך אותו ל"סרדאוקר - לוחמי העילית של הקיסר, שסגנון הלחימה שלהם שם דגש על זלזול בביטחון אישי, מיומנותם בחרב ובקרב מגע משתווה לזו של סייפי גינאז ובנות גישרית והם רואים באכזריות נשק ככל נשק אחר".

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה