• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? נובמבר 2025

כמנחה מתכנן להתחיל להריץ אגדות אווטאר,יש לי קבוצה. עוד צריך לתכנן זמן. שני שחקנים חדשים לגמרי, שני האחרים מתחילים. מצפה לכך מאוד.

כשחקן משחק במשחק טקסט בדיסקורד בשיטת הקוסמיר. הדמות שלי היא אישלית' כהת עיניים שבמקור ברחה מהכפר שלה כדי למצוא מישהי שתיקח אותה כבת חסות ותעלה את המעמד החברתי של המשפחה שלה. כרגע הסתבכה בצרות בדרך כאשר השיירה בה נסעה הותקפה ע''י שודדים, ושודדים אחרים תקפו את השיירה שהיא חולק מהשורדים מצאו לאחר מכן. משחקים במערכה של 'הולכי האבן' (stone walkers)

כמעצב עובד על zungeon או zine dungeon לקיירן כחלק מג'אם. ההשראה היא יצירות סוריאליסטיות וקעקועים של פושעים בברית המועצות (או ליתר דיוק דברים שנתפסו את העין שלי בספרים בנושאים הללו)

תודה על מה ששיתפת בהקשר הזה! אם אתם כותבים ומפרסמים תיעוד - אשמח לראות ואם לא אשמח שתמשיך לעדכן בשאלה החודשית :)
שיטה שמאד מעניינת אותי, אבל אני יודע שאין לי מספיק זמן, גם לא באופק להכנס אליה ועוד עם שחקנים שיוכוונו אליה לטווח ארוך.
תודה :) כרגע לא מתוכנן לכתוב עדכון מסודר על זה, נראה לי שכולנו עמוסים מדי, אבל אני אעדכן כתמיד בכל חודש על התפתחויות חדשות.
כהערת אגב, אם מעניין אותך, הרצתי לפני מספר שנים קמפיין קצר (שנקטע אחרי סיום ה-Arc הראשון שלו), עם סיכום מושקע בהרבה בוויקיפדיה של Obsidian Portal: קישור כאן.

BadBug BadBug אם זה הוצאה לאור, אז כן - באזור של פאת'פיינדר פראי. אני נהנה וגם הקהל נהנה, אז למה להפסיק דברים טובים :)?
ואין בישראל קהל מספיק גדול כדי לתמוך בריבוי שיטות, לצערי. עדיין רוב רובם של האנשים משחק במהדורה חמש ובאנגלית.

כשחקן:
אז סוף סוף חזרנו לקמפיין החדש שלנו במבוכים ודרקונים, Decent Into Avernus, אחרי שסיימנו את קמפיין Phandelver and Below: The Shattered Obelisk.

התחלנו אותו כבר, אבל אחרי הסשן השלישי השה"מ שלנו יצא למילואים להרבה זמן. אז סוף סוף הוא חזר וגם הקמפיין.

כמנחה: ממשיך בעולם יציר כפיי עם אחיינים ובני דודים.
שמחים ומתרגשים.

אם אתם כותבים ומפרסמים תיעוד - אשמח לראות
כמו שרוי אמר, כרגע אין יותר מידי תיעוד - קשה לי מספיק להריץ משחק טקסט בשיטה חדשה (יחסית) ובעולם מורכב כל כך גם בלי להתחייב לעוד פרויקטים. אולי בהמשך?

אני מזדהה עם האמירה שלך שלהריץ ארס מג'יקה עלול לשאוב זמן הרבה יותר ממשחקים אחרים. זה מאוד כיף לקרוא טקסטים מהתקופה או לחפש לאיזו משפחת אצילים יש שורשים במאה ה13, אבל זה גם לא נגמר, וזה מסוג הפיתויים שאני לא צריך להתמודד איתם בעולמות פנטזיה סטנדרטיים

כמו שרוי אמר, כרגע אין יותר מידי תיעוד - קשה לי מספיק להריץ משחק טקסט בשיטה חדשה (יחסית) ובעולם מורכב כל כך גם בלי להתחייב לעוד פרויקטים. אולי בהמשך?
הכל טוב, רק שאלתי בתקווה שאתם כן מחזיקים כזה, כמובן שלא הייתי מעז לבקש :) אסתפק בעדכונים החודשיים של rui rui

אני מזדהה עם האמירה שלך שלהריץ ארס מג'יקה עלול לשאוב זמן הרבה יותר ממשחקים אחרים. זה מאוד כיף לקרוא טקסטים מהתקופה או לחפש לאיזו משפחת אצילים יש שורשים במאה ה13, אבל זה גם לא נגמר, וזה מסוג הפיתויים שאני לא צריך להתמודד איתם בעולמות פנטזיה סטנדרטיים
נכון וכמו שאמרתי, נדמה לי שכדאי גם להריץ משחק כזה יחד עם שחקנים שיודעים למה לצפות ושיהיו engaged לשיטה/תקופה/לור/היסטוריה וכו'

איך הקמפיין הזה היה לכם? הרצתי בזמנו את פנדלבר "הרגיל" שהיה מצויין להתחלה.
ובהצלחה עם Avernus.
היה מדהים, היה מעניין מאוד, היה מותח, היה באמת הכל מהכל. אננ חב הרבה תודה לשה"מ שלנו.

מנחה:

ICRPG-
שחקן אחד פרש עקב עומס בחיים מחוץ למשחק, אז הם שלושה שוב. אין לי מושג איך לסכם מה קורה באף אחד מהמשחקים שלי, למען האמת. חופש טוטאלי לשחקנים+ ראש קרימינלי הוביל אותם בשרשרת מעשים מטורפים יותר ויותר להגיע

כ500 שנים בעבר למקום בו קרע במציאות (שחלקו הורחב בגללם) נכלא, קבוצות אחרות וגרסאות קודמות ועתידיות שלהם בעקבותיהם- ייתכן וישנו את העולם וההסטוריה (אם ישרדו), אבל באיזה מחיר?

הם הגיעו לכאן בנסיון למנוע רגע בו אל אחד מת ואחרת התפצלה ל2, מה שיצר כאוס טוטאלי והוביל למצב הנוכחי בו חלק מהעולם מושחת, אל הטבע גוסס מלב שבור וזוגתו נקרעה ל2 חלקים, יש יריבות ושנאה בין הגזעים ופלישה מאסיבית עומדת להתרחש בכל רגע.

האלה של הכהנת אפילו לא חופשיה בזמן הנוכחי, אותה כהנת החליטה לעטות שריון מחומר שלא קיים בעולם, עם שפה שאיש לא יכול להבין עליו ומתהדקת/ מתמזגת בה בכל פעם בה היא מטילה לחש. מאוחר מדי היא למדה שהוא ניזון מהקסם שלה, הגיע לעולם הזה לחפש את "אמא" וכעת לא נותר כמעט דבר מהגוף שלה. הוא מכוון אותה למקום מסוים.

המכשף החליף 95% מהדם שלו בדם של קולוסוס (יציר מיתי מיבשת אחרת שנוצר בשילוב מאמץ של אלים ובני תמותה), כבל חומרים מסוכנים לעצמו ויצר על מצחו עין שלישית. הוא מסוגל ליצור כעת חומר יש מאין, אבל כל מאמץ כזה מנתק את הקשר שלו לעולם.

אחרי תלאות רבות הם הגיעו לערש היצירה- הכבשן בו האל המת יצר את הגמדים (בין היתר) וכדי לגשת אליו הם היו צריכים לוותר על מה שלא יוכלו לדמיין את חייהם בלעדיו, הלוחם הצליח לחשל את החרב של אבותיו מחדש (סשן 106, זו היתה מטרה מתחילת הקמפיין), אבל במחיר שחרור ישות אש שהיתה כלואה בשבר והיא *ה* אויב של הפטרון שלו.

אה, הם לא טרחו לעצור את היריבים שלהם וכעת השתחררה ישות שמעוררת את החרטות והבושה (שהיו חייבים לחשוף כדי להיכנס) והופכת אותם לממשיים בצורה שמאפשרת למשוך מהם אנשים, אז הבת של המכשף (של אחת הגרסאות שלו) ובנה הגוסס של הכהנת נמצאים איתם כעת, במקום מאוד מסוכן. כלל לא בטוח שיצליחו לשוב לזמן שלהם.

מרגיש לי שאנחנו מתקרבים לסיום של קמפיין משוגע לחלוטין, בו ההסטוריה והמכניקה השתנו המון בגלל מעשים של הדמויות.

BitD-
אני כבר לא יודע איך לסכם את הטירוף שמתחולל שם...

אז אחרי שהם השמידו את הבסיס של ספקיות הסמים המטאפיזיים לרוב העיר ופרצו באר רוחות שהציפה חלק מהרובע גורמה לתפיסה של הארגון שהם תחת חסותו, הם מתכננים פשיטה על הקרמטוריום, הצליחו למצב את עצמם כספקים החדשים של הסמים הללו (אפילו לפני שהקימו את הלוגיסטיקה), הצליחו להתחמק מ2 נסיונות התנקשות, הופללו ברצח עיתונאי ששנא אותם, אפשרו לרוח לדבר דרך אחת מהם- והיא פלטה , מניפסטו שמורד ישירות בקיסר, לשחרר בטעות ואז להילחם ולאסוף מחדש חלק מהנשמה של מישהי שהם שכנעו לעזוב את גופה המקורי כדי שאחותה תוכל להינשא לאחד האצילים ואז גרמו לה להיתפס כרוח, לעבור עינויים והחלק שמאל כעס ושנאה הושתל במכונה עתיקה וקטלנית שתקפה תו"כ המו"מ. על הדרך הם מתכננים לשרוף ספריה. בכלא, לחטוף את ראש המשפחה שהיא אחת המקושרות בעיר ומאיימת על המשפחות שלהם, לעזור לסקובים (שהפכו בערך לצבא של הקב') לשדוד מצבורי נשק אימפריאליים, להשתלט על באר הרוחות שמוחזקת ע"י ה sprit wardens,
לשחרר רוח עתיקה מהכלא, להשתלט על קזינו בו מהמרים על יותר מכסף (כשדמות אחת מנסה בשקט להשתיל שם סוכן כפול נגדם, כדי להציל דמות אחרת)

ובשלב הזה אנחנו כבר לגמרי בדרמת פשע עם סודות, תככים, קשרים רומנטיים, תהילה, כוח ובגידה. הורדנו חלק מהמשחק לטקסט כדי להשאיר את הסשן עצמו לפעילויות קבוצתיות. היום יהיה סשן 33 מתוך 10 מתוכננים...

עריכה:
אוקיי, כרגע סיימנו סשן שבהערכה שמרנית כיסה חומר של 5 סשנים בקלות. אם הייתי לוקח את הסשן הזה+ סשן הטקסט שקדם לו, זה כיסה חומר למיני קמפיין שלם. רק בסשן הזה (פחות מ3 שעות ברוטו)

• הם פרצו לקרמטוריום, שחררו משם את הפטרון שלהם מהreconciled, הרסו את הקרמטוריום כליל(! תנאי מאת הunseen כדי להיכנס איתם לעסקים) נותרו רק 5 spirit wardens בכל דוסקוול, יצאו עם סט שריון שלם של אחד.
    • שלחו את הsilver nails להשתלט עבורם על spirit well כדי להבטיח מקור יציב לסמים שלהם- היו להם אבדות כבדות מה שיגרום מו"מ קשוח על חלוקת האחוזים אבל הם שימושיים כעת הציידים רוחות מומחים.
    • שלחו את בת הזוג של דמות אחת עם הכנופיה שלה כדי להתנקם ביריבים שלהם (כמה שעות אחרי הפיכת הקשר לרשמי) וזה נגמר באסון, הדמות עשתה עסקה עם שד כדי להציל את בת זוגה וקיבלה טראומה
    • הם עכשיו רשמית ספקי הסמים המטאפיזיים לכל דוסקוול, מה שאומר המון coin והמון turf
    • הם שלחו במקביל את הreconciled לחטוף את ראש משפחת האצולה Rowan, מה שיאפשר לבן הזוג של דמות אחרת לא להיות מבוקש, להם לקבל מינוף נגד משפט שמתנהל נגדם ונגד איום על חיי משפחותיהם.
    • הם שמעו שהולך להגיע כוח דיכוי מרד אימפריאלי דרך השמיים, ויש להם זמן מועט לוודא שהם לא על הכוונות שלו. כ"כ, בעלי הברית הנאמנים שלהם שנואים על הצבא האימפריאלי ודורשים לפשוט על מצבורי נשק שובר שוויון שיאפשר להם להתגונן. הם ניסו לשתול ראיות שמפלילות כנופיה אחרת וזה הצליח חלקית. החקירה עומדת להתחיל.
    • דוסקוול הולכת להיות מוצפת ברוחות.
    [*]

זה השלב בו מתחילים לשקול באחורי הראש מה לשחק לאחר מכן. קצת עצוב, קצת מרגש.

שחקן:

המנחה חולה כבר זמן מה, אז אין משחק עד הודעה חדשה

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה