• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? מאי 2026

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
מאי הגיע והביא איתו ימים אביביים ובתקווה גם התחלות חדשות של משחקים.

אז מה תשחקו/תנחו החודש?
פרוייקטים הקשורים לתחביב?
האם אתם מתכננים להריץ משהו בדרקוניקון?
שתפו אותנו!

בחודש שעבר ציינתי זהמלחמה משמידה את מפגשי המשחקים שלי בזה אחר זה, אבל כן הצלחתי לשחק במשחק הלוח Pandemic Legacy: Season 0 (משחק הפריקוול) עם החבורה הקבועה לזה. אז אנחנו נכנסים לרבעון האחרון ואני מאמין שגם החודש נתקדם איזה חודשיים במשחק (לתוך ספטמבר–אוקטובר).

ועכשיו למשחקי התפקידים:

כשחקן​

1. אררר! פושטי ים הנחש מתכוננים לסוף העולם עצמו! בפברואר הגענו לשבט ענקים ידידותי(?) ויש פוליטיקת ענקים למכביר (פוליטיקה שבה מגלגלים בעיקר הצלות חוסן ובדיקת כוח). בחודש שעבר התפרצו כמה פולשים להטריל את הסעודה שלנו עם היארל, היארלה, והיארלקיד ("להטריל" במובן של לנסות לאכול כל מי שנמוך מ-5 מטרים) אבל הדפנו את המתקפה תוך שאנחנו למדים על התגובות של בני המלוכה השונים – מי עודד אותנו, מי עודד אותם, מי הפריע לאחרים לעזור לנו וכו'. בשבוע הבא נתקדם משם עכדיו כשאנחנו יודעים על מי לא לסמוך.

2. חזרנו לשחק את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2, אחרי ששני מפגשים הוקדשו למשימת צד משעשעת לא-רשמית עם ננסית מעצבנת ומבוך האשליות שלה ואז חודש וחצי בוטלו בגלל המלחמה. במפגש האחרון השבוע ירדנו לקומה השניה של המבוך, כך שלדעתי נותר לנו בקצב הזה רק עוד שני מפגשים לסיום. כמו כן, המנחה שילב כבר ארגז משלוח מפוקפק של סחורה מוברחת עם המען: חוף חולות, מה שיוביל אותנו להמשיך למערכה "שבע הצרות של חוף-חולות".

פרויקטים​

1. דרקוניקון בדרך! האח הידד! תודה רבה לכל מי שהגיש כבר משחק!
אם יש לכם רעיון למשחק תפקידים, אני זמין במרחק הודעה פרטית כדי לדסקס איתכם על כך!
אם אתם רוצים להריץ משחק אבל אין לכם זמן/מרגישים אבודים עם כתיבת תרחיש חד"פ, אני יכול לסייע גם בכך.

2. משהו משהו עולמות פראיים. על עליית שרי הרונות אתם כבר יודעים, אבל צפו להכרזה מפורטת ומעניינת יותר מצד האיש הזקן בזמן הקרוב מאוד.
עריכה – הנה הוא הכריז: עולמות פראיים - עליית שרי הרונות ומבט על עולמות פראיים בעברית

עריכה אחרונה:
שחקנית בלבד.

ר'נסיל - גנבת 8, מלסטרה - ביחד עם קל'ריס ועם הרכש החדש נאר עשינו זחילת מבוכים קצרה ונעימה (חוץ מקרב אחד שכמעט נגמר ב- TPK אבל זה בנוהל) ור'נסיל אפילו הצליחה לפרוץ מנעולים מסובכים בלי לפוצץ על עצמה ועל חבריה מלכודת. החיזוקים שצברה מאז הקמפיין הקודם עושים את שלהם. נאר לוחמת מוכשרת ונאה למדי ובינתיים עוד לא תקעה לנו סכין בגב. אנחנו מתכננים לחקור מה שנשאר מהמתחם של כת הכס הבוער (שסוגדת ללטאות מוזרות) לפני שנמשיך לתוך מארווירת' למצוא את המכשפה שאמורה לעזור לנו להציל את מאלמירסה. כרגע לא נקבע תאריך למפגש הבא אבל מאי חודש ארוך.

ברין - סיירת 5/ דרואידית 1 מו"ד 5 - הספיקה במהלך אפריל לפלרטט עם שומר-ספר צעיר ממשפחה טובה ואף להשיג הזמנה לבקר אותו במאחז המשפחתי (לא עניין של מה בכך עם כריזמה 8 ובלי מיומנויות מתאימות אבל ברין בחורה די מרשימה בדרכים אחרות) היא הבטיחה לעשות זאת בדרך חזרה. יש לה משימה דחופה למלא וחוץ מזה, אולי טוב שיתבשל קצת... בעיירה הבאה למרות שהיא נראית קטנה ולא מרשימה במיוחד (כולה 10 כח) היא זכתה בתחרות הורדת ידיים וגרפה סכום מכובד (לפחות בקנה המידה של המקומיים, היא היתה נדיבה מספיק לקנות להם סיבוב שתיה אחר כך) במקרה הזה עמדה לעזרתה מומחיות באתלטיקה ואם ביקשה קצת הדרכה מרוחות הטבע אף אחד לא ראה... אחרי כמה סידורים בשוק עלינו על סירה לעיירה המרכזית של האורקים. אמנם רובם נודדים אבל יש להם מקום שבו הם מתכנסים ועושים מסחר ויש בו נוכחות קבועה. ברין חיכתה לביקור כי האורקים גם ידועים בעולם הזה בדרואידים שלהם וכמתחילה במקצוע היא צריכה הדרכה. אבל מה, היא גילתה (על הדרך כי היא הקשיבה לחיות) שיש לאורקים כמה בעיות. האלה של האגם נעלמה והחליף אותה מישהו אחר, שדורש שיקריבו לו משרתים ועוד אורקים ממשפחות טובות, מה שיגרום להרבה מרמור ותסיסה. כמו כל חבורת הרפתקנים שמכבדת את עצמה אנחנו מבררים את העניין. נראה מה נספיק החודש...

כולי תקווה שבמאי נחזור לשגרה - אפילו שהמלחמה נגמרה באמצע אפריל, רק עכשיו כל השחקנים מתכנסים חזרה.

כמנחה
חבורת הילדים של הבת הקטנה ממשיכה להיפגש, וזה די מגניב. אמנם הסשנים קצרים (שעה) אבל הם בהחלט נהנים.
חבורת המבוגרים סופסוף חוזרת! קבענו משחק ראשון ביום רביעי הקרוב, וכולי תקווה שנחזור לקצב של 2-3 מפגשים בחודש, מבצר ענקי האבן מחכה לנו!

כשחקן
אין בינתיים... אבל אולי אם הרוגע ימשך אחפש הזדמנות גם לשחק במשהו :D

פרויקטים
אז כל הקלפים על השולחן - וכל הפרויקטים של 2026 נחשפו :)
העבודה על דרקוניקון בשיאה, אבל בחודש הקרוב עיקר הדגש שלי הולך להיות על מימון ההמון של עליית שרי הרונות וההדפסה השנייה :) כל מימון המון כזה נותן המון אנרגיות ורצון להמשיך לתרגם.
אציין שכל הדיבורים על קידוד עם AI נותן לי מחשבות מה עושים עם זה, אבל גם אין לי זמן וגם לא מחשבה איפה בדיוק להשתמש בזה.

ממשיך להנחות Mage: the Awakening מהדורה 2. אפריל היה יותר טוב ממרס - לא הייתה מלחמה, וזה. גם שאלתי את השחקנים מה הם בכלל מחפשים במשחק וגיליתי ששניים מחפשים משחק דמויות, עוד אחד מחפש פוליטיקה של מגים ולזמן דברים מגניבים, והבחור החדש פשוט רוצה ליהנות מהשיטה. זה מרגיע, יחסית - אני לא צריך לשבור את הראש על הרפתקאות חדשות כל פעם.

טקשאדו הלך לפגוש את סער, אחת מהאצילות שהביעו עניין בלעזור לו עם בן דוד שלו. היא הסבירה לו שאי אפשר להכריח מישהו לנטוש את האפלה אלא רק לעזור לו לעזור לעצמו ושאלה אותו מה עושה את בן דוד שלו לבן אדם טוב. טקשאדו ענה שהבן-דוד אוהב מאוד חיות, אז הם סיכמו שסער תביא את הלברדור של חברה שלה לסאנקטום (היכן שהבן-דוד עדיין כלוא).

אליפאס קבע פגישה עם הילה - שהביאה אתה לפגישה לא רק את ניב (הדייט של הפטיש) אלא גם את בן דורדיא, הסוג-של מתלמד של תכריך. כמסתבר, הם הקימו חברותא (Cabal) ביחד. בעזרת כוחן של הקוביות, אליפאס שכנע את הילה להתלמד אצלו. (במלים אחרות, השחקן של אליפאס כריזמטי ואיש של אנשים עוד פחות ממני, אז סגרנו את הסצנה דרך מכניקה. לא מדהים אבל זה מה שיש.)

יום אחרי זה, החברותא נפגשה בסאנקטום שלהם והחליטה שלעשות עסקה עם האישה החשודה שאליפאס פגש דרך ג'ין זה רעיון מטומטם - בטח מכיוון שאליפאס חושד שהיא סלסטוס. אחרי שתכריך הסבירה לטקשאדו קצת איך השומרים עובדים (לא, הם לא יראו לשאר החברותא את הריטואל הסודי שלהם, לא, הם לא יתנו להם עוד אבטחה, כבר יש להם את תכריך) החברותא החליטה ללכת על הריטואל בתור הפתרון לבעיית לידת הבתולין שלה.

תכריך ניגשה לסולין, אשתו הערפדית של אליפאס, ואמרה לה שהיא צריכה את עזרתה לחטוף זוג ילדים. אחרי שהערפדית וידאה שהיא שמעה נכון, היא הסכימה לעזור בתמורה לזה שתכריך תיתן לה לשתות מהדם שלה...

נעמי ביקשה מהפטיש שיבוא לפגוש אותה. אחרי דברי הנימוסין הרגילים (והתה), היא הסבירה לו שהיא צריכה את עזרתו - חרבות רוח המזרח, חברותא של בעיקר חצים (וביניהם מרה, מורת המורשת של הפטיש), לא החזירה כמה ספרי קסמים שהיא שאלה מהאת'נאיום; החצים שבחברותא סירבו לומר למיסטריום - כולל למיסטגוג שחבר בחברותא, טאקיטוס - למה הם לא מחזירים את הספרים, אז נעמי ביקשה את עזרתו של הפטיש.

למחרת, הפטיש נפגש עם מרה בסאנקטום של החרבות לתה ועוגיות. אחרי שהיא קצת הטרילה אותו (וכמעט הרסה את התמימות הנערית שלו עם פרטים שהוא ממש לא רצה לשמוע), הוא גילה שהחרבות לא מוכנים להחזיר את הספרים כי הם מכילים סודות של החצים (הם נכתבו על-ידי חצים, שנתנו אותם במתנה לאת'ניום אחרי זה). הם היו מוכנים לפצות את המיסטגוגים, אבל האחרונים - לטענת מרה - דיברו אליהם בצורה מחוצפת ומתנשאת למדי. ספציפית, ברגע שהם אמרו למיסטגוג מונה שהספרים מכילים סודות של החצים הוא התהפך עליהם. אז עכשיו החרבות ברוגז עם המיסטריום והפטיש תקוע באמצע...

כמה ימים אחרי זה - ולפני המועד שהחברותא סיכמה עם השומרים - מר פרידמן הודיע לתכריך שמקדימים את הריטואל. בחמש בבוקר. אחרי שהחברותא (למעט הפטיש, כי השחקנית שלו לא הגיעה לפגישה) התאספה בסאנקטום, השומרים טילפרטו אותם לבית הכנסת הגדול, שם ייערך הריטואל. כדי לחטוף את האחיינים של הפטיש (אותם הם רוצים לטהר), תכריך ומורגנה חזרו אחרונית בזמן, אספו את סולין באוטו גלידה שמורגנה גנבה, וחטפו את הילדים (ליתר דיוק, סולין פרצה לבית והיפנטה אותם כך שהם פשוט עשו את מה שאמרו להם).
אז שניות בודדות אחרי שמורגנה ותכריך נעלמו לעבר, הן הופיעו באוטו גלידה שלהן מחוץ למבנה ביחד עם הילדים.
תכריך נשארה בפנים להשתתף בריטואל בעוד ששאר הדמויות יצאו החוצה לאבטח את המקום; מורגנה ואליפאס עלו על הגג, טקשאדו נעמד לשמור ברחבת הכניסה, ואת נעמה אליפאס שלח לסייר בצד של המבנה שהוא לא יכל לראות.
בפנים, הריטואל כלל ריקוד במעגל, נפנוף בתרנגולות ולחשים בארמית.
בחוץ, בינתיים, התחילו לקרות דברים מוזרים. מורגנה התחילה לשמוע לחישות לא ברורות, אליפאס שמע צלצול, וטקשאדו הרגיש כאילו נמלים מטפסות עליו. אחרי שהשלושה התייעצו ביניהם, הם... די לא עשו כלום, ואחרי רגע התופעות נעלמו. כמובן שהן חזרו אחרי כעשרים דקות - צחוק קלוש למורגנה, צעקות מרוחקות לטקשאדו, וסרחון גופות לאליפאס. השלושה חיפשו מסביב, אבל לא גילו שם דבר מעניין, וגם התופעות האלו פגו.
אחרי זה הטלפונים שלהם צלצלו יחד - מורגנה התעלמה משלה, טקשאדו ענה ושמע מישהו שנשמע כמו אבא שלו מקלל אותו בקללות שהדף לא סובל, ואליפאס, במקום לענות, שלח לחש סקירה דרך החיבור הסימפטתי של שיחת הטלפון וגילה שהטלפון בצד השני נמצא ביד של ג'ינג'ית חיוורת. אז הוא החליט להשתלט על הגוף שלה. הוא הצליח, אבל גרם לפרדוקס תוך כדי, מה שהפך אותו למאוד פגיעה להשתלטות על הגוף שלו עצמו...

פה עצרנו כי כבר נעשה מאוחר.

מעבר לכך, אני כמעט סיימתי לכתוב חד"פ באותה השיטה... אבל ההשראה שלי נטשה אותי ואני תקוע. הידד.

ובכן, מערכת קת'ולהו בשנות ה-80 לדעתי מתקרבת לסיומה - אנחנו כבר כמה זמן כלואים מין בית אימה חלומי שקשור איכשהו למלך בצהוב ולקרקוסה.

המערכה בתחילת מלחמת העולם השניה מעלה הילוך עבורי - לו"ז העבודה של מי שהריץ אותה עד כה השתנה, והוא לא יכול לשמור את סודותיה יותר. זה היה מאד מצער ולא רצינו להפרד מהדינמיקה המוצלחת שיצרנו. ואמנם, למרות שמדובר בספר מערכה לא נפוץ, במקרה קניתי אותו לפני זמן מה, אז הצעתי שאני אתעדכן מהר ואתחיל להריץ את ההמשך. זה היה תזמון יחסית סביר כי ממילא הדמות שלי נהרגה ובמפגש הבא הייתי מתחיל עם דמות חדשה, אחותו הצעירה של המנוח - היא הפכה לדב"ש שאולי תהיה שימושית לקבוצה אבל לא תעשה את מה שהייתה עושה לו הייתי מגלם אותה כדמות שחקן. הסשן הראשון היה בסדר, בהתחשב בכך שהיה לי יום להתכונן אליו - אני תוהה איך זה יימשך וכמה שונה זה יהיה ממה שהיה קורה לו אותו שומר סודות היה ממשיך בתפקידו.

בנוסף, ביוני יש שוב סוף שבוע עם חברים טובים, הכנס הוירטואלי של החברים הטובים של ג'קסון אליאס. אני חושב שאריץ מחדש תרחיש מהפעם הקודמת, שיש לי כמה רעיונות על איך לשנות אותו, ואנסה להריץ אחד חדש, שאבסס על כל מיני פרטים היסטוריים מדכאים משהו משנות החמישים בארה"ב. ההרשמה לשה"מים התחילה השבוע.

משחק
כרגע משחק בspine - משחק סולו על חקירת ספר על חיי אלמוות. בינתיים אני מאוד נהנה. SPINE by Backwards Tabletop

בנוסף משחק בprotodrive, גם לבד. כחקירה על משחקי מרוצים, כי אני רוצה לכתוב אחד. זה משחק מעניין שמבוסס מאוד על המכניקה של Lancer. ProtoDrive by Draco Aleksander

פרויקטים
עובד על התאמה של plotweaver לעולם מערכה שלי. (Plotweaver היא המערכת בבסיס משחק התפקידים של הקוסמר).

בתקווה אצליח להביא את עצמי לעצב. חדש כמה משחקים שכתבתי ולסיים את החלק האחרון למשחק טרויקה מבוסס על צה''ל עתידני סאטירי.

המשחקים כמובן האטו בגלל המלחמה, וגם התחלתי התמחות לאחרונה, אבל ממשיכים לשחק - גם אם בקצב איטי.

שחקן:
- משחק ב-Strength of Thousands, נתיב ההרפתקאות של פאיזו שמתרחש באקדמיה קסומה. אני משחק את Celmoran, לשי דרואיד שנוצר כדי להגן על הכפר שלו ממגפת חרקים, ובמקביל בעיקר סקרן ללמוד עוד על העולם. עד כה הוא היה ילדותי מאוד, אך לאחרונה, לאחר שורה של קשיים אישיים, החל להתפתח ולגלות את החלקים הפראיים יותר בטבע, בדגש על אש. אנחנו באמצע הספר השלישי וקלמורן ממשיך לתעל את כוחות האש שלו - לאחרונה, אף קיבל החלטה לשרוף יעל חולה כדי לאפשר לו להתרפא.

- ממשיכים בקמפיין Ars Magica של ג גאלאן בו אני משחק לצד העוג הברברי העוג הברברי. אנחנו בעיצומו של מסע הצלב האלביגנזי, ואני משחק שתי דמויות: Florianus, מג לבית Jerbiton האומנותי שנמצא במשימה בלתי נגמרת להקים רשת שתבריח ותציל חפצי תרבות ונוי מהצלבנים; ואת Pons lo Taciturn (פונס "השקט"), אלמן קתארי ואיש דת לשעבר שאיבד את אשתו ההריונית במסע הצלב, וכעת עסוק בלנסות ולשקם את חייו.

עכשיו חורף 1221. פלוריאנוס ושאר המאגוסים יוצאים לטריביונל, כינוס מגים שמתקיים אחת לשבע שנים ובו צפויה פוליטיקה מסדרית רבה, לצד הזדמנות לרכוש מספר חפצי לימוד וספרים נדירים. האחווה שלנו מנסה להתגונן פוליטית נגד ניסיון של אחווה ותיקה יותר לגנוב את משאבינו. תחילה הצד הזה טופל על ידי הדמות של העוג הברברי העוג הברברי, אבל פלוריאנוס נאלץ להתערב לאחר שהמנטורית שלו, אחת הפוליטיקאיות החזקות ביותר בכל צרפת, ביקשה/דרשה מהם לשנות את התוכנית המקורית שלהם. עכשיו הוא רוקח תוכנית נוספת, מסוכנת אף יותר, בניסיון לשמור על כבוד אחוותו ולהוכיח את עצמאותו.

כותב:
- מתכנן להריץ בדרקוניקון את הלארפ "הכתרה", לארפ פילוסופי בן שעה לשני שחקנים שבמרכזו שיחה אחת אשר בסופה צריך לקבל מספר החלטות. הוא זקוק לעוד כתיבה ועריכות סופיות, אבל בתקווה יושלם עד סוף החודש.
- בעיצומה של כתיבת לארפ חדש, ל-30 שחקנים, על יפן בתקופת אדו, עם נגיעות על-טבעי ומיסטיקה. הלארפ הקודם שהרצתי, "טרויה", הכיל 26 דמויות, כך שאנחנו גדלים עוד פעם (אם כי אני חושב שלא אכתוב לארפ עם יותר מ-30 דמויות). לראשונה גם יהיה לי עוזר מנחה בדמות העוג הברברי העוג הברברי המוכשר.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה