• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ינואר 2026

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
קבוצת הנוער
קבוצת הנוער שלי חזרה להיפגש באופן קבוע, אחרי תקופה לא יציבה. אנחנו משחקים "נערה לאור ירח", משחק אנימה נערות קסומות. אנחנו לקראת סוף קמפיין שמספר על האנושות שנעולה במלחמת נסיגה בת מאות שנים נגד אויב ממעמקי החלל – הלוויתנים. האנושות מרוכזת בכדור הארץ שחור עצום נפער בו, לפי האגדה המקובלת כתוצאה מההתקפה הראשונית של הלוויתנים. רוב כוחות הלחימה של האנושות מרוכזים ב"מבצר האחרון" – מבצר חלל שמרחף מעל כדור הארץ הפגוע, ב"ארגונה" – ספינת חלל עצומה שמלאה בטכנולוגיה סודית בת מאוד שנים, וב"מנועים" – רובוטי ענק אמפתיים שרק בני נוער עם יכולות מיוחדות יכולים לנהוג בהם (אלה, כמובן, הדמויות).

כעת, כאמור, אנחנו קרובים לסיום, סיעה אחת של השלטון הדכאני של האנושות, "הזינוק קדימה", יצאה להתקפה בניסיון נואש לכבוש את ממד הבית המשונה של הלוויתנים, והדמויות מנסות להשתמש בספינת החלל, הארגונה, כדי לעצור אותם. במקביל, הסיעה השנייה של השלטון, "המשמרת הוותיקה", מעוניינת להשתמש בארגונה כדי להשמיד את "הזינוק קדימה" ואת השער לעולמם של הלוויתנים בו זמנית. מה יקרה בסיום? אני באמת לא יודע.

הקבוצה הביתית
אנחנו שלושה ואחד מאיתנו בפוסט דוקטורט עד אמצע מרץ... אז התחלנו קמפיין אונליין של נפילת הקסם. משחק מדהים שבו מספרים על חבורה משונה שמצטרפת למאגוס במסעו אל המקום בו הקסם נולד, היות שהקסם בעולם גוסס. שיחקנו סשן ראשון והיה ממש כיף.

לא קריטי
אנחנו כעת בחופשה קצרה של הפודקסט (חוזרים בשבוע הבא). המעט ששיחקנו לאחרונה היה בעיקר הרבה מהמשחק "על כל הקופה", התרגום שלנו ל־Going for Broke, משחק סיטקום על שותפים לדירה שמתמודדים עם הוצאה כספית גדולה ולא צפויה. יש לנו כל מיני רעיונות למשחקים בהמשך, אבל שום דבר סגור ברגע זה.

משחק בהכנה!
אני ועמית בלום עובדים על משחק תפקידים אקשני, קצר והומוריסטי – שם זמני "הפונדק חייב לעמוד" – על חבורת הרפתקנים שנשכרה לשמור על הפונדק "תמרות עשן" בליל חגיגות היובל שלו, וכל הדברים שיכולים להשתבש משתבשים.

זה משחק שהתחיל כהאק של המשחק המצוין "שוד חלל של רכבת חלל".

זה יהיה משחק בלי מנחה, מחושל בעלטה שיכול, בתקווה להעביר איזה סשן פראי. מקווים שיהיה מסמך פלייטסט בקרוב. כשהמשחק יהיה מוכן הוא יהיה זמין לתועלת הציבור וברישיון קריאייטיב קומונז.

(אזהרת חפירה)

מנחה:

ICRPG:
הקמפיין הסתיים! הם שבו מעל 500 שנים לעבר, לנסות למנוע את הרגע בו אל הטבע מת (בתככים שמערבים מתח בין גזעי, פולחן ויחסי כוחות בין מעצמות), זוגתו פוצלה לשניים וחלק אחד ממנה נכלא ובנם הושחת- מה שיצר קרע במציאות.
הדמויות הגיעו להבנה שהן לא יכולות להמשיך במסע יחד: מטרות שונות, הדמויות עצמן השתנו. כמעט היה קרב PvP בו דמות אחת מנסה לעצור אחרת מהגעה לכוח מוחלט. כדי לעשות זאת, הוא הסכים להצעה של ספינה חצי תבונית עליה הגיעו האלים הנוכחיים לעולם לשנות את ההסתברויות של ההסטוריה שלו כדי להבטיח כוח.
(כדי לסמלץ את זה, הוא שיחק What Dust Remains עם עזרה משחקנית אחרת- זה משחק נפלא שמספר סיפור מלנכולי על דמות שאפתנית שמנסה להותיר חותם והמחירים שהיא משלמת עבור כך ומומלץ בחום לחובבי בניית סיפור מפרומפטים!) הוא נכשל להגיע למטרה הסופית ולכן קיבל את מה שרצה אבל עם טוויסט: הוא בן אלמוות, מסוגל לשאוב אנרגיה קסומה/ שמיימית, אבל לא יכול להשתמש בה וכשהוא מעניק אותה, לא יכול לשלוט בתוצאות. זה היה טוויסט נפלא שייתר את הקונפליקט בין הדמויות. הכהנת החליטה ללכת ולהפוך לאומנת של הבן שיושחת בעבר (כרגע בעתיד הקרוב שלהם) והקימה מחנה שקלט פליטים מהמלחמה המתחוללת ברקע ועזבה את הקב'. המכשף, הלוחם ובת של המכשף (שהגיעה כדי להרוג אותו ממציאות אחרת אבל כמהה לדמות אב והחליטה לסייע לו) הגיעו למקום, הבינו שהם כנראה לא יצליחו להציל את כולם והמכשף השתמש בכלי שהיה אמור להשיב אותם הביתה לעתיד כדי לחזור 500 שנים נוספות לעבר ולשאוב את מקור הקסם שמניע את הריטואל ברגע הנכון, במחיר חלק ניכר מהאנושיות שלו. הלוחם שהצליח להציל את אהובתו מחטיפה ומסע בזמן כדי להיות מוקרבת עבור שליטה בנשק שיטה את הכף במלחמה ניצלה.
הכהנת נותרה לצד האל הצעיר, המכשף נותר כדי להשיב איזון בין האלים לבני התמותה, לוודא שגזעים מסוימים לא מופלים ולהכווין את ההסטוריה תוך מחיקת כל זכר להסטוריה האישית של מי שהיה, הלוחם הצליח למצוא דרך לחזור לעתיד, אבל חזר 11 שנים קדימה.

הקדשנו 3 סשני טקסט ארוכים לאפילוגים:
* הכהנת שהצליחה להותיר חותם, להציל את בנה הפגוע ולשלוח אותו לזמן ה"נכון". האל הצעיר האריך את חייה שוב ושוב מתוך אהבה וחוסר רצו להיפרד, עד שהיא היתה בטוחה שהוא מבין את התפקיד שלו והחליטה למות בתנאים שלה, כ60 שנים לפני שהוריה נולדו.
* המכשף שחי אלף שנים כדי לשוב לאהבת חייו אותה שכנע לא להינשא עבור יתרון פוליטי שיבטיח את שלום העיר שלה, יצא למסע שחשב שהוא קצר והפך להיעדרות ארוכה ואז שב אלף שנים לעבר, חי אותם בזמן אמת (ודאג לגדל את 2 הבנות שלו, גם אם לא ביולוגית ולתת לכל אחת מהם להמשיך את מורשתו בצורה שונה) ושב לכפר בחשש כבד לפגוש אותה, כשהוא הפך לאגדה אורבנית ונראה כמו פסל, אבל היא אימצה אותו בחום והם ישבו לצפות בשקיעה על המזח בו נפרדו, כשהתלמידה שלו הפכה לכהנת של האלה שהציל והותיר מאחור.
* הלוחם שהשלים את המשימה הבלתי אפשרית שהוטלה עליו כשגרם לבית שלו לרדת מגדולה וממזר חיצוני השתלט עליו, חישל את החרב של ראש השושלת מחדש, חיסל את הממזר, עזב את הבירה כשהוא משאיר נציגים כשגרירים והלך עם שאר משפחתו המורחבת להשתקע בכפר אליו המכשף הגיע, כדי להמשיך ולפתח אותו, להותיר את הפוליטיקה מאחור. הוא פגש שם את כל האנשים שהוא סייע להציל: החל מהאדם המבוגר, הראשון שפגשו בסשן 0, דרך האחיינית שלו שנלחם להציל, הפעוטה שהקב' מצאה את אמה, היתום שאביו נפל במלחמה לצידו והפך לגבר. הוא ירש את המסבאה שהם שרפו בטעות ושוקמה, וסוף כל סוף הביע את אהבתו בפני בת הלוויה שהציל לפני 500 שנים...

זה היה קמפיין פתוח לחלוטין, הרגיש קצת כמו "שיבת המלך" עם כמה סופים ו118 סשנים (בני ~3 שעות) בסיום.
אמרתי לשחקנים שרק הם מחליטים מתי הוא יסתיים וכך אכן היה. למדתי המון על משחקים אונליין, פגשתי אנשים שהפכו לחברים, אני גאה מאוד בשחקנים (המעולים!) שלי ובמה שיצרנו. אני לא מצטער לרגע שבחרתי בICRPG, למרות שהשקעתי בה המון אנרגייה כדי להתאים לחלוטין עבור הסגנון המתפתח שלנו. המכניקות השתנו מאוד, בהתאם למה שהדמויות עשו בעולם ועבור סגנון המשחק המתפתח שלנו. לא חקרנו אפילו 20% מהעוולם ויש כ"כ הרבה שהיה מוכן בעבר ובעתיד של העולם מלבד כל מה שהיה בהווה, אבל אני מרגיש שלם עם הקמפיין והסיום שלו. הלוואי שתמיד נסיים קמפיין עם closure אבל כמה תעלומות ואפשרות תמידית לשוב לעולם.

אסיר תודה לקב' הנפלאה שלי על ההתמדה!

BitD:
מתקרבים לסיום העונה בדרמה בלתי נגמרת: יום וחצי לפני הגעת תגבורת אימפריאלית להשליט סדר בכאוס (שרובו בגלל הצוות) ואם לא ניתן אז למחוק את העיר, היתה לנו הצעת נישואים רדופה, משולש אהבה, שירות הפלה דיסקרטי לאצילה שהרתה לערפד (שלמד על כך שהם הפילו את התינוק שלו), ישות מסתורית שגרמה לאבדן שליטה על הכלא, סגירת חשבון עם אלו שבגדו באחד מחברי הצוות שהידרדרה למתקפת רוחות המונית, סערה שריסקה ספינות והטבעת ספינת ציד הלווייתנים הראשית של בעל ברית חשוב שלהם, דייט עם בן למשפחה היריבה שמנסה לחסל אותם ומשויך לכוחות שעומדים להגיע ולא מאוד קשור למשפחה שלו. אחת מחברות הצוות הסגירה את עצמה אליו, בת הזוג שלה פרצה לתחנת המשטרה בנסיון לשחרר אותה והסתבכה בעצמה.
הצבא הלא רשמי של הצוות מעוניין לשים ידיים על נשק אימפריאלי והם מנסים לשמור לפחות על מראית עין של שקט וסדר כדי לא לגרום לפיצוץ. יש ראיות מרשיעות נגד האויבים שלהם ברובע האבוד, אבל לא בטוח שיש די זמן להגיע אליהן וכמעט כל מי שיוא לשם לא חוזר... הקצין הנ"ל עומד להגיע לארוע משפחתי בו יופעלו עליו לחצים כבדים כדי להתיישר עם האינטרס של הבית, העיר וכ"כ הרבה נמצא על הכף.
אין לי שמץ מושג איך העונה הזו תסתיים, אבל אני מאוהב לחלוטין במנוע הזה. לא זכור לי שום משחק אחר שמסמלץ דרמת אקשן טלויזיונית כך.

בתכנון:

עכשיו כששני הקמפיינים שלי מסתיימים, הגיע הזמן לחשוב על מה עושים הלאה. צמצמנו את רשימת "המשחק הבא שאינו מוגבל בזמן" ל6 אופציות, בינתיים יש רשימת משחקים קצרים שאשמח שנשחק לפני שנצלול שוב למשחק ארוך: Slugblater, Triangle Agency, The B-Team, Rodents with Guitars- כולם דברים שאני רוצה לנסות, רובם קצרים בהגדרה, עם סוף מוגדר בתוך המשחק או חד"פים.

שחקן:

משחק 5E 2014, המנחה שלנו הבריא מספיק כדי להריץ שוב! הידד!

בתור דמויות שהגיעו לסיגיל ללא שמץ מושג איך או למה, מסתבר שהקמנו אימפריית הברחת נשקים שמיימיים, השחתה שלהם ומכירה לגורמים מפוקפקים, וכשאנחנו מתים, אנחנו חוזרים בתור דמות אחרת (כך שלשל שחקן יש 2 דמויות) בלי להבין מה טיב הקשר הזה- ניסניו להתחקות אחר מודרון סורר שהרגיז מאוד בעלת קזינו שהבריחה אותנו מהכלא, בדרך נתקלנו במנוסת סוסי גהנום שהיה צורך להשיג קשקש מהמנהיג שלהם. הצלחנו, אבל במחיר כבד של דמות אחת שמתה סופית (ושחקן שנאלץ לעזוב). היה מצחיק, עצוב ובעיקר כ"כ טוב לשחק שוב.

עריכה אחרונה:
אני במצב בריאותי רע* אז אני לוקח צעד אחורה מההנחייה, ורק משחק בקבוצות שאחרים מנחים:
  • מו"ד 5: קמפיין דיי beer and pretzels בעולם של "ממלכות נשכחות". אני משחק דם-דרקון נכלולי בשם "האוביי הניב - Haobei the Fang". טיפוס עברייני למהדרין, אבל לא מרושע - הוא מעוניין בביזנס, לא בגרימת סבל, ולא בעזרה לזולת (נטייה: ניטרלי "אמיתי").
  • עולמות פראיים: הקמפיין קצת זוחל כי אילוצי חיים של אנשים (למשל זה שהייתי צריך להגיע למיון בגלל הידרדרות במצב שלי במקום ללכת לסשן) מקשים עלינו להיפגש. אני משחק את "ארלו הסכין", גמד עבריין (אני בצב רוח קרימינלי לאחרונה 😈), גם כן דיי ניטרלי בגישה, יש לו כבוד בכל המובנים, מצד אחד הוא לא יבגוד, ויעמוד במילה שלו, מצד שני אוי ואבוי למי שיעליב אותו.
בינתיים אני עובד לאט על קמפיין "הביצה השחורה\גיהינום של אבנים" שלי ל-Shadowdark (בסוף החלטתי על זה ולא חו"כ), וייתכן שגם קמפיין גמדים בשיטה שלא החלטתי עליה עדיין.

*
למי ששואל - יש לי הפרעה דו-קוטבית שמאובחנת רשמית כבר הרבה זמן; כרגע אני באפיזודה מאנית יותר גרועה ממה שאי פעם היה לי בעבר. תיאורטית זה אמור לתת אנרגיה אבל אני בעיקר מפוזר לאלף כיוונים. העניין בתהליך טיפול - למזלי בבית\"קהילה" בינתיים למרות שבמיון גם הייתי. אז אני מוריד הילוך בכל הצדדים של החיים שלי, כולל בכתיבה לגיימינג.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה