• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? יולי 2026

חצות הרגע עבר ואנחנו ביולי, מה שאומר שזמן הגשת האירועים לדרקוניקון הסתיים,
אבל זה גם אומר שדרקוניקון מתקרב!

אז מה תשחקו/תנחו החודש?
פרוייקטים הקשורים לתחביב?
אולי הגשתם משחק לדרקוניקון ובא לכם לכתוב עליו?
שתפו אותנו!

לצערי קמפיין קריאתו של קת'ולהו בתחילת מלחמת העולם השניה התקשה להתרומם, וקלטתי שאני מעבר למחצית השבתון שלי ולא התקדמתי מספיק עם שום דבר יצירתי, אז נאלצתי לוותר על להריץ אותו.

לעומת זאת, אחד מהתרחישים שהרצתי ב"סוף שבוע עם חברים טובים" הצליח לא רע - דווקא הזה החדש לגמרי, "גשם בטקס הסיום" - ואני מתחיל לעבוד על להפוך אותו לבר-פרסום.

בנוסף, אני משחק דמות של גיטריסט פאנק קצת אידיוט ומלא בעצמו אבל חביב בהמשכון לקמפיין שנות השמונים. אנחנו בפסטיבל סרטי סטודנטים של מיסקטוניק, ומשהו מאד מוזר קורה שם.

לסיום, מחר אני משתתף במשחק נסיון לתרחיש שבו החוקרים מתראיינים לעבודה חדשה עבור חברה מוזרה בתקופת השפל הכלכלי של 2008.

שחקנית בלבד.

ר'נסיל (גנבת 8, מלסטרה) ביחד עם קל'ריס ונאר טיהרו את המתחם העליון של הכת אחרי קרב אימתני שבו איזה כהן מטורף ניסה לתעל את הדרקון הפנימי... והצליח איכשהו להפוך את עצמו לצבתן יורק קיטור. החבורה נחה קצת ועכשיו קל'ריס נחושה לחקור את המרתפים שורצי התנינים בתקווה למצוא דרך חבויה לתוך העיר ואולי קצת אוצרות. ר'נסיל חושבת שזה טירוף ומעדיפה דרך עוקפת עם סיכוי כלשהו להתגלות אבל שתביא ישירות לרובע המכשפות וכנראה תעקוף את התנינים ושאר סכנות שאורבות מתחת לעיר - אבל קל'ריס עקשנית כמו פרד. עכשיו צריך לראות אם נאר תהיה מוכנה לשתף עם זה פעולה או שנצטרך להפרד ממנה ולהסתדר בעצמנו - ואז לקבוע את המפגש הבא. אני רוצה להגיע לסוף הקמפיין הזה אבל קשה לא לשים לב שיש לא מעט מתחים ודם רע בין דמויות השחקן.

ברין (סיירת 5 + דרואידית 2, מו"ד 5.5) וחבריה התגברו על השותפים של איש הזאב - סייר ננס שעשה שם רע למקצוע, איזה וורלוק שמכר את נשמתו למרשעות המתועבות או לדרקון הירוק שמאחוריהן (כן, מסתבר שיש דרקון, אם כי משום מה הוא איבד את יכולת התעופה) וגמד ארטיפיסר שממש ממש עיצבן את ברין - שהחטיפה לו סטירה במהלך החקירה והיתה קרובה ללשסף לו את הגרון אלא שלאנסטלה הקוסמת היתה רק עוד שאלה אחת אחרונה והוא ניצל את הזמן הזה להפעיל את תוכנית הבריחה שלו. הצלחנו בסוף להלחם בו ולהרוג אותו אבל זה היה יכול להיות פשוט יותר. ידענו שהוא מתכנן בריחה פשוט לא ידענו כמה שאלות יש לנו לפני שיפעיל את התוכנית. אחרי זה ברין הלכה לטהר את עצמה בזמן שאנסטלה הקריבה את הוורלוק לאלה שלה. ברין לא תומכת בקורבנות אדם אבל מי שצדים חדי קרן... היא פשוט הלכה הצידה לעשות משהו אחר. אחרי זה דיברנו עם הדרואידים הם יהיו מוכנים לעזור לנו לנסות להחזיר את אחות של אד שהמרשעת החביאה במישור אחר אם נצטרך - בתנאי שנעזור להם אחר כך להוריד את הדרקון מתוכניותיו לתקוף את העמק. ברין מתנדנדת בין מחשבות על שריון חדש ונוצץ לחלק הזהיר יותר שאומר שאולי עדיף יהיה להיות דיפלומטיים, בכל זאת זה דרקון ויש לה ילדה שמחכה לה בבית... גם היינו צריכים לטהר שניים מהשיקויים שמצאנו במאורה. לכהן לקח קצת זמן ובמקדש לא היו מקומות ישיבה אז ברין מצאה ארגז, הפכה את עצמה לחתול והתיישבה בפנים. בשביל מה יש ווילד-שייפ... אחר כך קנינו סירות משוטים ושטנו צפונה לכיוון ממלכת חרטמאי. נראה שיש שם הרבה מעקבים קסומים. התחמקנו מהם. ישנו בפונדק מחוץ לעיר הראשית. אנסטלה ניסתה להמר, ברין זיהתה מישהו מנסה לרמות ושלחה מסר לאנסטלה שנתנה נאום על משחק הוגן. זה היה עלול להגמר לא טוב אבל ברין הפכה לפנתר כדי להפחיד את המהמרים ואד השתמשה בלחש פחד להפחיד את מי שברין לא הפחידה ונמנענו מקרב שיהרוס את הפונדק. אנחנו הרפתקנים אחראים. החלטנו שהעיר הגדולה לא לרוחנו ועכשיו אנחנו בדרך לעיירת כורים שבה אנחנו צפויים לפגוש דמות של שחקנית חדשה וממנה נוכל להגיע למרשעת שחטפה את אחות של אד. תוך כדי יהיו גם כל מני חגים סביב היום הארוך בשנה שאוטוטו מגיע...

עריכה אחרונה:
כצפוי, עומס בחיים האישיים מאד מאתגר את זמן התחביב שלי לאחרונה, מה גם שהיו לפחות שני ביטולי סשנים בקבוצות לאחרונה.

כמנחה:
"קללתו של סטראהד, האור שגווע" קמפיןן D&D 5.5E -
החבורה בעיצומו של קרב מול אב המנזר, שמסתבר שהוא לא בדיוק טוב טהור כפי שציפו וגם לא בדיוק הכי שפוי (כנראה), אבל בטוח שיש לו את התשובה לבעיה בבארוביה.

כשחקן:
"אימה על האוריינט אקספרס" - קמפיין קריאתו של קת'ולהו -
מהלכים ותמרונים שלנו כשחקני קת'ולהו וותיקים הצליחו להשאיר אותנו בחיים בלב המעוז של כת אכזרית ופסיכוטית, אבל אנחנו עדיין בסכנת חיים מיידית, מעניין איך הסשן הבא יתפתח.

דרקוניקון:
הלחץ מתחיל להיות מורגש כי יש לי עוד עבודה על הסשנים שאני מכין לדרקוניקון ולא תמיד יש זמן, מעלה הילוך החל מהערב :)
פירטתי מעט לגביהם בפוסט "מה תשחקו החודש" הקודם.

פרוייקטים:
* השקעתי קצת זמן בלשכנע חברים להנחות/לשחק/להגיע לדרקוניקון :dragon:
* עוצר כרגע את כל הפרוייקטים שלי בגלל מחסור בזמן ובגלל עדיפות לדרקוניקון.
* זכיתי במיניאטורת דרקון קטנה בפעילות של קהילת "אש וגלגולים" (בדיסקורד)!
זה לא היה בתוכנית, אבל אם אצליח לגנוב קצת זמן - אולי אצבע אותו ואפרסם.

הצד האפל של הירח התמסמס, וכנראה נגמר... חבל, אבל היה כיף. פעם הבאה אני צריך לתכנן תרחיש יותר קצר.
תכננתי להריץ לדרקוניקון הרפתקה ממש מגניבה לילדים, אבל יש פעילות מושבית על הכנס :(

מה שאומר שאני יכול להתייעץ לגביה כאן! אפתח פוסט יותר מסודר בהמשך, אבל המשחק עוסק בנסיכה הקסומה מנקודת מבט מעט אחרת.

קיץ רגוע וממוזג לכם! שכל משחקיכם יהיו קרים ומרעננים!

כשחקן​

1. אררר! פושטי ים הנחש מתכוננים לסוף העולם עצמו! לאחרונה חזרנו אל עיר הספינות של הפושטים, לאחר מפגש עם משפחת מלוכה ענקית ועם מי שחשבנו בטעות לנבל הראשי של המערכה אך התגלה כנבל משני שמפחד ממישהו גרוע יותר. בהיעדרנו, המצב בעיר התדרדר והשבטים בלחץ. מישהו צריך לעשות סדר בדברים.
נוג, הלוחם בעל מזג הרוח ההפכפך, ממש לא מתאים לעשות סדר. אולי מישהו אחר מהחבורה יתאים יותר.

2. ממשיכים לשחק את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2, עם כמה הרחבות ושינויים שנועדו לקשור אותה טוב יותר למערכה "שבע הצרות של חוף-חולות". אתמול הגענו לקרב בוס מסוכן ובקושי רב הצלחנו להגיע לפאזה השניה שלו – המפגש הבא ככל הנראה יסיים את החלק הזה של המשחק.

פרויקטים​

1. דרקוניקון הנה הוא בא! הגשת המשחקים הסתיימה, אבל אם בטעות אתם עוד בעניין, אפשר להגיש על בסיס מקום פנוי. כתבו לי בפרטי.

כשחקן, הצטרפתי לפני כחודש למשחק של (איך לא) Mage: the Awakening שמשתמש בתרחיש The Devil and the Deep Blue Sea - אררר! גם קוסמים וגם פיראטים! אני משחק את אבראהים בן אבראהים, שם צללים בחאר אל-זוואבע - שודד ים יהודי מרוקאי מהמאה ה-16 שהתעורר לשביל האקנתוס בסערה בים (התיכון) ומצא את עצמו בסערה בים (אחר, האוקיינוס האטלנטי) ו, יותר גרוע, 200 שנה בעתיד...

שאר הדמויות הן טבוע, עבד משוחרר מארוני שהוא מורוס, רופא, ומאמין בדת האוביאה; רוך, מלח ומבריח ספרים ונציאני, מסטיגוס עם אובססיה למסתורין המלח; וקורבן הארבו, מלח בריטי שהואשם בבגידה על לא עוול בכפו.

הדמויות (חוץ מקורבן) עובדות אצל שחף אדום, קוסמת ושודדת ים בעלת אובססיה למחלות. לאחר שסערה טיבעה צי אוצר ספרדי לחופי פלורידה, הספרדים הקימו מחנה בקרבת מקום והתחילו במבצע הצלה - של האוצר, כמובן - תוך שימוש בעבדים בתור צוללנים.

שחף אדום, כמובן, רוצה את האוצר - מה גם שידוע לדמויות שיש יותר מאשר כסף וזהב מתחת לגלים - אז היא עגנה על יד המחנה. אחרי שהדמויות התגנבו פנימה וגילו היכן שמור האוצר שהספרדים הספיקו למשות, הן ישבו לחשוב איך להשיג אותו. טבוע הרגיש משהו מוזר מחוץ למחנה, אז הוא, בחאר ורוך מכרו לוקש לשומרים הספרדים ויצאו לבדוק את העניין. הם גילו קבר אחים רדוף ע"י רוח רפאים של עבד שטבע. אחרי שהתלבטו האם לתת לרוח הרפאים להוביל אותם לאוצר הטבוע (והחליטו שללכת לשחות באוקיינוס בשלוש לפנות בוקר זה רעיון גרוע) הם ראו מישהו טובע, ובעזרת קצת קסם הצילו אותו.

זה היה, כמובן, קורבן. בזמן שרוך קצת הרגיע אותו, טבוע ובחאר הלכו הצידה וניסו להבין מה לעשות עם הבחור החדש - טבוע היה חשדן כי הוא שודד ים, ובחאר חשדן תמיד כי הוא שייך לשומרי הרעלה (לא ששאר הדמויות יודעות את זה - עד כמה שטבוע ושחף ארגמן יודעים, הוא חץ נחוש מהחברותא-לשעבר של האחרונה). בסוף הם החליטו לחזור איתו לספינה. עיקוף קטן דרך הג'ונגל הביא לתגלית ממוזלת - מעיין מים מתוקים שהוא גם Hallow. בחזרה בספינה, קורבן קיבל קצת הסברים על קסם וגילה מכר שלו בספינה - מלח עריק בשם נד. שחף ארגמן הבינה שרוך אדם משכיל אז היא מינתה אותו לאחראי על היומנים של הספינה. פה פחות או יותר הפסקנו בסשן האחרון. בסשן הבא - יאללה הולכים לצלול למעמקים ולשלות לנו אוצרות.

כמנחה, אני ממשיך להריץ את אותו המשחק. שוב היה חודש מלא בשחקנים שלא הגיעו - היו חולים, היו בחו"ל, סבלו מגל החום שתוקף את אירופה...

אחרי עוד קצת דיבורים, אליפאס ניסה לסקור את המיקום של אשתו, אבל נתקל בלחש-משמר שמנע ממנו לעשות את זה. במקום זאת הוא עשה קצת להטוטנות בקסמים והצליח לסקור את הסביבה של לחש המשמר, להשתלט על הגוף של עובר אורח לרגע, ולהגיע לבניין בו אשתו כלואה. הוא ונעמה (יצירת-הסוד שלו) ניסו להיכנס לבניין וגילו שהוא מוגן גם ע"י לחש-משמר מכוונן לקסמי נפש - מכיוון שנעמה היא גואטיה והוא נפש חסרת גוף, הם לא הצליחו להיכנס.

מכיוון שמורגנה היא היחידה שמותר לה שיהיה לה מזל טוב (כי להיות אקנתוס זה בולשיט), מישהו הסתכל החוצה מהחלון של הבניין וראה את אליפאס ונעמה. ניסיון ההשתלטות של אליפאס לא עבר את לחש-המשמר, ובתגובה הבחור השני הטיל עליו לחש אחר. אליפאס ניסה לנגוד אותו אבל נכשל, ואז גילה שהלחש הוא שלטון על-חושי - האיש פקד עליו להשבית את עצמו. אליפאס ניסה, אבל נכשל בהטלת הלחש. נעמה השתמשה באחד הנומינה שלה וגרמה לאיש להאמין שאליפאס בעצם כן מסכים לדרישות של החוטפים, אבל מכיוון שהוא לא ידע איך אליפאס נראה, זה לא מנע ממנו להטיל זימון גואטיה על נעמה ולכפות עליה לברוח מהמקום. אחרי זה הוא הטיל שנת הצדיקים על אליפאס. אממה מכיוון שאליפאס היה חסר גוף בנקודה הזו, במקום להירדם הלחש שלח אותו לטמנוס (התת-מודע הקולקטיבי של האנושות). אופס. בהיותו מג-נפשות די מוצלח, אליפאס הצליח למצוא דרך לקפוץ מהטמנוס לאוניירוס של אשתו, ואז לצאת מהאוניירוס - הידד, הוא מצא את סולין! כמובן, הוא מצא אותה עם יתד בלב וכבולה בשלשלאות ברזל.

אליפאס הטיל נוכחות לא-מורגשת על עצמו ועל סולין ואז התחיל לנסות לשחרר אותה. אז כמובן שהבחור מקודם נכנס לחדר, לא ראה אף אחד בו בגלל הלחש של אליפאס, והלך לפתוח את התריסים. אליפאס ניסה להשתלט על הגוף שלו אבל גרם לפרדוקס שקיצץ את המשך של הלחש שלו משעה לשניות בודדות. יותר גרוע מזה, ברגע שהבחור הבין שתוקפים אותו הוא הטיל התמרת אנרגיה והפך את כל האור בחדר לחום - אז מחדר מואר יחסית בטמפרטורה נעימה המקום הפך לכבשן חשוך מאוד. לאליפאס זה לא הזיז - ככלות הכל, הוא חסר גוף - וגם למג הנוסף זה לא הזיז (תודות לשריון קוסמים מסוג כוחות, שמפחית בין השאר נזק מאש). אליפאס התעצבן, שלף את היתד מהחזה של סולין וניסה לדקור את האויב שלו. היתד לא הצליחה לחדור את שריון הקוסמים, וסולין התעוררה.

התעוררה וגילתה שלא רק שהיא כבולה בשלשלאות, אלא גם שהיא עולה בלהבות. היא נכנסה ישר לטירוף האדום - ערפדים לא אוהבים אש, ככלות הכל. היא הצליחה להשתחל החוצה מהשלשלאות, הלכה שני צעדים, והתמוטטה, שוב פעם בתרדמת - הפעם בגלל שילוב של נזק מאור השמש ומהאש.

אליפאס ממש, ממש התעצבן. הוא הטיל שלטון על-חושי על האויב שלו ופקד עליו להרוג את עצמו. הבחור לא הצליח לנגוד את הקסם, אז זה בדיוק מה שהוא עשה. אליפאס הצטרף למועדון הרוצחים (בייחד עם מורגנה, שהרגה את אמא שלה בהגנה עצמית, ותכריך, שהיא שומרת רעלה) והשחקן שלו הצליח בגלגול ההיבריס - בקוביה אחת...

ברגע שתכריך הבינה מה המצב (היא היתה בשיחה טלפתית עם אליפאס) היא אמרה לוורד שהיא הפסידה (פחות או יותר) וקיפלה משם את החברותא שלה.

קצת יותר מאוחר, הפטיש הגיע לסאנקטום, הודה לשאר החברותא על שהצילו את האחיינים שלו, ואז שאל אותם מה לעשות עם הבעיה של החצים, המיסטריום, וספרי הלחשים. לא קרה הרבה מעבר להסברים, כי השחקנית של הפטיש הרגישה שהמוח נוזל לה מהאוזניים (בצדק, 32 מעלות בפנים זה לא כיף) ופרשה מוקדם.

עוד קצת יותר מאוחר...

תכריך קיבלה הודעה ששטרן, אחד השומרים האחרים, נרצח, ואחרי כמה זמן היא גם קיבלה הזמנה ללווייה שלו. חוץ מזה היא קיבלה הודעה מציפורה, אחת השומרות האחרות, שביקשה ממנה טובה תמורת טובה והזמינה אותה לתה.

תכריך הגיעה לסאנקטום של התזמורת, נהתה מהתה, ואז גילתה שלציפורה יש צרות עם החלק של המבוך עליו היא אחראית. אחרי בירור קצר תכריך הבינה שהאפלה מזהמת את הכתות הספציפיות האלו, אז היא הסבירה לציפורה את העניין בקווים כלליים מאוד וגם הזכירה במעומעם את זה שיש מי שיכול לעזור עם זה.

ואז ציפורה אמרה לה שהיא חושדת שאחד מהשומרים מזוהם על-ידי האפלה. אז עכשיו תכריך מתכננת להשתמש בלווייה בתור תירוץ לרחרח אחרי השומרים האחרים ולראות אם היא יכולה למצוא משהו...

בינתיים, טקשאדו קיבל טלפון - לביאה באה לגבות את החוב שהוא חייב לה בגלל שהיא גידלה מחדש את האצבעות שלו. המשימה שהיא הטילה עליו - לשכנע קוסם אחר שיפסיק להטריד אותה בהצעות לדייטים. אה, והקוסם הזה הוא צדוק, חבר-המועצה (של הקונסיליום) של המועצה החופשית (המסדר שטקשאדו שייך אליו).

בהתחלה טקשאדו ניסה לטלפן לצדוק, אבל צדוק החליף מספר. אז הוא הלך לחפש את המיקום של הסאנקטום של החברותא של צדוק ברשומות של הקונסיליום. הוא היה צריך להתמודד עם מזכירה עצבנית כדי לעשות את זה (ולקרוא טקסט בערבית של ימי הביניים), אבל מצא את מבוקשו והלך לבקר את צדוק ושות'.

בהיותו סוציומט, הוא הצליח להיזרק החוצה מהסאנקטום אחרי שהוא העליב את צדוק, אז הוא החליט להתיישב מחוץ לדלת ולעשות אמבוש לצדוק כשייצא - אבל צדוק פשוט לא יצא משם, ובאיזשהו שלב טקשאדו נעשה רעב מידי והיה צריך לוותר. הוא טילפן ללביאה לומר לה שלא הצליח, והיא התהפכה עליו - לא משימה מסובכת והוא לא עמד במילה שלו... בסוף היא כן הסכימה לתת לו שלושה ימים לעמוד במילה שלו.

בינתיים X2, קאראסו, החץ הנודדת בעלת זרוע הכסף, דפקה על הדלת של החדר של מורגנה, ואמרה לה שהיא גילתה שמישהי עוקבת אחריה - והמישהי הזו נראית ממש כמו אותה אצילת דמעות שטריסטן וסטרון נלחמו בה בקו הזמן הקודם... אז מורגנה אמרה שזה עליה, ובינתיים שאלה את קאראסו כמה שאלות לגבי רוח הרפאים שרודפת את הדוג'ו של החצים - קאראסו לא כל כך התרשמה. אז היא הלכה חזרה לענייניה ומורגנה הרימה טלפון לנעמה (האצילה, לא יצירת-הסוד).

פה עצרנו.

אני גם ממשיך לכתוב קווסט באותה השיטה - עברנו את יצירת הדמות ורוב הפרולוג; הדמות מצאה את עצמה מסטיגוס, בחרה מסדר (החץ הנחוש) ועכשיו מחפשת לעצמה חברותא טובה.

מכיוון שחלק מהקבוצה הבית ספרית גרה מרחק 4 שעות נסיעה מכאן, הקמפיין מושהה עד שנה הבאה😭
אם שאת, אני מתכוון להריץ לחברים שיכולים להגיע ועוד כמה אנשים באזור את המשחקים שלי לדרקוניקון כדי להתכונן.
וכמובן, אני משקיע הרבה בלהרחיב את ההרפצקה כי הקבוצה מאוד מנסה לעשות דברים בין ממדיים (הממ... אולי לא היה רעיון טוב להריץ דרגה עשר).

אז מה תשחקו/תנחו החודש?
פרוייקטים הקשורים לתחביב?
אולי הגשתם משחק לדרקוניקון ובא לכם לכתוב עליו?
שתפו אותנו!
ממשיכים קמפיין מו"ד מהד' 5, Decent into Avernus, כבר שנה שלישית שאנחנו משחקים קמפיינים על בסיס שבועי, חבורה מדהימה של אנשים.

הכרתי לחברים את המדחק מיקרוסקופ, ואנחנו ממש נהנים מזה, היצירה של העולם מדהימה ומרתקת.

לצערי לא הנחתי הרבה זמן.

ואני מקווה להגיע לדרקוניקון.

בחיים - החתונה מאחורי 🥳, בגלל המלחמה האחרונה עם איראן היא נדחתה ליוני וכל ההכנות נמרחו ובעצם לא היה לי פנאי נפשי לכלום מדצמבר.

מנחה - התחלתי להריץ משחק שבועי של לנסר. עדיין מנסה להצליח לאזן את הטקטיקה עם התקלויות חברתיות. אבל אני מרגיש שאת החלק של הטקטיקה אני מבין די טוב ומצליח לתכנן קרבות מעניינים ומאתגרים.

כותב - השבוע סוף כל סוף המשכתי לעבוד על ההמרה של עולם המערכה האהוב עלי לplotweaver.
נרשמתי לappendix N jam, באיחור אז עוד אין לי כותרת, אבל מתרגש.

חיים אמיתיים
  • אני כרגע מאושפז בבית חולין קפלן ברחובות עם חשד לאירוע מוחי מינורי (שני בחודשיים!). התסמינים הם ראייה כפולה בצדדי שדה הראייה בטווח קרוב (לא מפריעה לשימוש במחשב או לקריאה) וסחרחורות משמעותיות.
  • אני גם 6 חודשים אחרי אפיזודה היפומאנית שגרמה לי בזמנו (ינואר) לפרץ יצירתיות אדיר ומזיק כולל בזבוז כסף על הוצאת ספרי שירה. טופל באמצעות שינוי תרופות, ללא אשפוז פסיכיאטרי.
  • בינתיים הפסקתי כבר כארבעה חודשים עם משחקי מחשב משום מה, לא מתחשק אחרי ששנים על גבי שנים שיחקתי.
משחק
  • מרוצללים5, און-ליין. ישראל שנת 2070 לערך. עובר לדמות חדשה כשאשתחרר: ארל'ה הקצב! טיפוס מלבב שנמצא בעסקי בשר (אמיתי! לא סויה!), פשע מאורגן, התגנבות, פריצה, וסכינאות. רולפליי של עבריין שחושב ומתנהג כמו עבריין; ידעוני פיזי Physical Adept לפי חוקי המשחק; ומכאנית הוא מתגנב\פורץ\מתנקש וגם יודע לאיים. קשרים בחלונות הנמוכים... בהפסקה עקב מצבי הבריאותי.
  • מו"ד 5, און-ליין. משחק את "ניב" (fang), דם-דרקון שחור, נוכל ומתנקש. ניטרלי ועברייני בגישתו. ידוע ב"גרעפס" הקטלני שלו (נשיפת דרקון שחור, שמתוארת כמו שילוב בין גרעפס, הקאה, וזרנוק חומצה; לא נעים ל-weretigers שנאבקנו בהם וגם לא נעים לכל הסובביפ כי יש לזה ריח ניחוח...). בהפסקה עקב מצבי הבריאותי.
  • הנוסע גרסה 2 (Mongoose Traveller 2E), און-ליין. משחק את רס"ן איירון (Aharon) מרקוב, מחיל הנחתים של NAC (איחוד צפון אמריקה). בעיקר היה תומך לחימה אבל גם למד להטיס חלליות קטנות (בעיקרון במקור מעבורות אספקה( ברמה סבירה ויודע להילחם לא רע. בקרוב דיי ברור שנפגוש בו חוצנים עוינים ושאר מרעין בישין. המנחה הבטיח משחק קשוח ומסוכן. בינתיים היה סשן יצירת דמויות שהיה מהנה מאוד (השוס הגדול של הנוסע לדורותיו). במהדורה הזו יש אגב יותר מיומנויות מאשר במהדורה הקלאסית, כך שדמות שהצליחה בקריירה הצבאית (כמו למשל רס"ן מרקוב) יכולה להתמצא בהרבה תחומים. בהפסקה עקב מצבי הבריאותי.
מתכונן להריץ
  • הנוסע הקלאסי (Classic Traveller), כנראה גם און-ליין. קמפיין חקר ומסחר מעבר לגבולות הקיסרות שיתבסס על ההרפתקה הקלאסית A4: Leviathan עם הרבה תוספות שלי.
פרויקטים
  • מעשה בשלוש קוביות. שיטה קלילה ומעולה ממש שתרגמתי (באישור הכותב כמובן), שכרתי עורכת ספרותית מקצועית לשלב עריכת התרגום, וכרגע בשלבי עימוד סופיים. יהיה בקרוב ב-PDF. התעכב קצת בגלל המצב הרפואי שלי. השיטה עצמה ב-PDF ובגרסת הוורד תהיה חינמית (כמו במקור); בדפוס במחיר עלות (אם כי אני נזהר עם הדפסות אחרי מה שקרה עם ספרי השירה שלי בינואר...). ייתכן מימון המון לגרסת הדפוס + איורים + כיסוי עלות העריכה שכבר הוצאתי.
  • ועוד משהו מגניב שלא אכתוב עליו בינתיים, כדי לא לפתוח פה לשטן (אין לי לחש VICIOUS MOCKERY אז מה הטעם לפתוח מולו פה גדול?!).

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה