לי נראה שהסולארים זה המון 'העידן הראשון' 'בגדו בכם' 'עתק מהעידן העתיק' 'משכן מהעידן העתיק' 'שובם של המחוקקים לתקן את העוול אשר נעשה בהעדרותם', מה שלמעשה לא כזה מגביל, אבל נותן אווירה. בנוסף, סולארים צעירים עדין לא לגמרי יכולים לעשות מה שהם רוצים. בגדו בהם בעידן הראשון, והם צריכים לסגור את הענין. הם פשוט חייבים לפני שהם מתחילים לעשות מה שבא להם להבין מי הם הסידראלים אשר בגדו בהם(גם בעקיפין יספיק), ולסגור מעגל. אם יהיה רק הרפתקת איחוד קטנה, אז כולם יהיו משועממים כשהם יסעו ממקום למקום כדי להשלים מניע של אחד מחברי הקבוצה, והרי שהבעיה כאן היא שלא ניתן ממש להשלים מניע. מניע כגון 'להביא לאחווה בין הלונארים לסולארים כמו בעידן העתיק', זה אחלה מניע, שיקח מאות שנים להשלימו, כי זה ידרוש צבא של ליקוי חמה, צבא של דמדומים שינסחו את השבוע, והמורכבות האינסופית של המניע היא... היא בדיוק מניע טוב, מניע שלא ניתן להגשים אלה תוך מאות שנים של מאמץ. זה מניע. לכן למעשה, אם הסולארים יסתובבו בעולם, זה עשוי להיות מעת משעמם(בעיקר אם, אחרי הכל לא אמור לקרות להם שום דבר מיוחד סתם כך חוץ ממצוד פראא. אין שום סיבה שיקרה משהו מענין בנקסוס רק בגלל שהם הלכו לשם). לכן, אני מאמין שצריך להכניס את המעגל עמוק עמוק למה שקורה בעולם, לפני שאפשר לשחרר אותם.
לשחק אביסלים זה נראה לי הכי מגניב בעולם, כי זה פשוט להישלח לבצע משימות מורכבות ומגניבות(לכו לשם, פתחו את המקדש בתחתית רובע האש הנודדת בנקסוס, בסתר סתרים השיגו סגידה, העזרו באנשי גילדה מושחטים, כחו לכם אשת יוזי, זמנו נסיך שדים ותקרעו את נקסוס לגזרים!!!!!). להיות אביסל זה פשוט ממש מגוון וממש מגניב, והרקע של להיות תחת שירותו של שר מוות אולטרא אינטיליגנט בעלל מטרות שמימיות בשביל כולם זה פשוט... גאוני.
דמי דרקון הם קצת בעייתיים- אני כרגע מנחה לזמן משחק שהוא משחק דם דרקון נצר בארצות הבודדים בן 250, וזה ממש מגניב, כן. אבל עדין, המסע שהוא צריך לעשות כדי לעבור שבוע הליכה של בן תמותה מגוחך, ופגישה עם אביר מוות שנגב רק 5 שנים היה קטלני, מכיוון והאביר מוות פשוט הפעיל הגנה מושלמת במחיר מגוחך(3מ...) ותקף. דמי הדרקון כל כך פגיעים, וכל כך משתלבים בנוף(הם נפוצים, וכמובן שיחסית לבני תמותה הם מיוחדים, אבל היי, ברומא התנהג כרומאי ובנשגבים התנהג כנשגב, ואין מה לעשות שבין הנשגבים דמי הדרקון הם החלשים ביותר, והתעצומות של התקפה/הגנה מושלמת כל כך רחוקים מהם, עד שבגילאים בהם ההגנות וההתקפות המושלמות משחקות תפקיד, דמי הדרקון פשוט יכולים להיות בקלות ניצבים).
תמיד מצאתי בעיה לשחק סידראלים. לא רק שלשחקן לא תהיה שום בחירה מה לשחק אם הוא בן פחות מ-200(חובה שמימית וכל החברה), אלה שלשחק את היודע כל ויכול כל שבא וחושף את האמת לאחרים זה תפקיד קצת משעמם. סידראל משחק כמעת כאילו הוא עוזר שה"ם('יש שם צוק'. 'לא אין שם!'. 'אני סידראל, יש שם צוק'), וזה נראה לי אישית בעייתי.
אכן כמו שנאמר, לשחק לונארים נראה לי הכי מגניב שיש(אחרי אביסלים וסולארים נראה לי...).