• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים מה תעדיפו?

lord of the dumm

פונדקאי ותיק
אז ככה, מכיוון שכל אחד נהנה מסוג שונה של משחק בנשגבים, תהיתי, איזה סוג של משחק אתם נהנים לשחק בו\להריץ?
אני מעדיף את המזרח ופחות נשגבים שמיימים ויותר תהפוכות של השחקנים בעצמם מול אולי כמה דמי דרקונים, צבא קטן ולא יותר מזה, כי אני לא מרגיש ששחקנים צריכים על ההתחלה להיות מופצצים בכל מה שהעולם יכול להפנות נגדם. מה איתכם?

למה בנאלי? זה בנאלי אם אתה לוקח את הסטריאוטיפ, הרעיון הוא לעשות את הכול שונה מן הרגיל, אפילו בעולם שהמושג רגיל לא קיים בו. אם אתה רוצה דון, אני תמיד יכול להריץ לך הרפתקת דמי דרקון, רק תבקש^^

האמת שלא בידיוק יצא לי לשחק בנשגבים בהרפתקה רצינית אבל נראה לי מגניב לשחק את כל סוגי הנשגבים בעיקר הלונארים למרות שבהרפתקאות פוליטיות אני חושב שהעדיף ת'דמי דרקנים..
ואני אוהב הרפתקאות שלא חסרות בהן קרבות אך שיש בהם גם מיסתורין ושצריך גם להתחזות לאנשים וכאלה..

אישית אני חילקתי את סוגי הנשגבים לצורות משחק שונות. ז"א, הבירוקרטיה הסיידריאלית לא מאפשרת אותו סגנון משחק כמו החופשיות של מעגל סולארים חדש שלא פגש בכל כוחות העולם.
דמי דרקון: בעיקר פוליטי, דגש יותר גדול על קרבות המונים עם דו-קרב(לאו דווקא של 1 על 1) שמתנהל בתוכו כשיש קרבות. כשיהיה לי את הספר אולי אני אגלה שיש עוד מה לעשות איתם, אבל זה מה שהבנתי הכי הרבה.
סיידריאלים: משחק עם חלקים מובהקים. יש חלקים שיהיו פוליטיים/חברתיים כמעט עד לעצמות, בעוד חלק אחר שיבוא אחריו יכול לא לכלול חברה בכלל בגלל שהנשגבים צריכים לא להיות מורגשים כשהם דואגים שאציל פרנואיד מסוים ימות מדגים מקולקלים. הקרבות כמעט תמיד לא המוניים, ורק בפעמים מאוד נדירות נגד חבורות גדולות של אויבים.
לונארים: סגנון המשחק מאוד משתנה, במיוחד אם יש גם סולארים בקבוצה. אם יש סולארים, אז זה ילך לפי השיטה הסולארית עם רק נגיעות מהשיטה הלונארית. השיטה הלונארית היא מבוססת ניהול. הרבה מאוד על לתעל חברה שהלונארים שולטים בה למה שהם רוצים, והשחקנים יכולים לעשות משימות בשביל הזקנים כדי לקבל עזרה במשהו שהם החליטו עליו. מדי פעם פוליטיקה לונארית. יש הרבה החלטות ללונארים, אבל אישית אני רואה את ניהול החברה כחלק מאוד מרכזי, שדי מגביל את החופש ביחס לסולארים.
סולארים: מה שהשחקנים מחליטים. ברצינות, אחרי סיפור קצרצר כדי לאחד את הקבוצה אני מחפש איך מה שהם עשו יחל למשוך עליהם אש, ואז הם מתמודדים עם הקשיים של העולם והמצב שבו אני רואה אותו איך שהם רוצים. אם הם יחליטו להיכנס לפוליטיקה, היא תהיה. אם לא הם יכולים גם שזה יהיה משחק אקשן ולא להסכים להיכנס לחלקים סוציאליים.
אביסאלים: אין לי מושג עליהם, כי לא קראתי אפילו את הספר בשביל לקבל מושג. אז אני לא יודע.

אני מנסה להשיג לעצמי קבוצה של פא"פ בשביל המשחקים. לדעתי זה הרבה יותר מתאים בפא"פ. האווירה, המהירות...
אז בינתיים אני לא יכול להגיד לכם אם אני צודק, כי לא בדקתי. אולי אתם יכולים.

אני הנתי שזה עץ של "מה הסגנון האהוב עליך", אין כאן שום הגבלה.

אני תמיד חולם לשחק משלחת דמי דרקון שחוקרים ברים מהעידן הראשון במקומות מגניבים בבריאה, אבל זה חייב להיות מקוון (אם לא יהיה משעמם מדאי), ואני לא מכיר מישהו שיסכים להנחות לי משהו כזה.
האזור בבריאה לא משנה, אבל משחק כזה יכול להיות מגניב

לי נראה שהסולארים זה המון 'העידן הראשון' 'בגדו בכם' 'עתק מהעידן העתיק' 'משכן מהעידן העתיק' 'שובם של המחוקקים לתקן את העוול אשר נעשה בהעדרותם', מה שלמעשה לא כזה מגביל, אבל נותן אווירה. בנוסף, סולארים צעירים עדין לא לגמרי יכולים לעשות מה שהם רוצים. בגדו בהם בעידן הראשון, והם צריכים לסגור את הענין. הם פשוט חייבים לפני שהם מתחילים לעשות מה שבא להם להבין מי הם הסידראלים אשר בגדו בהם(גם בעקיפין יספיק), ולסגור מעגל. אם יהיה רק הרפתקת איחוד קטנה, אז כולם יהיו משועממים כשהם יסעו ממקום למקום כדי להשלים מניע של אחד מחברי הקבוצה, והרי שהבעיה כאן היא שלא ניתן ממש להשלים מניע. מניע כגון 'להביא לאחווה בין הלונארים לסולארים כמו בעידן העתיק', זה אחלה מניע, שיקח מאות שנים להשלימו, כי זה ידרוש צבא של ליקוי חמה, צבא של דמדומים שינסחו את השבוע, והמורכבות האינסופית של המניע היא... היא בדיוק מניע טוב, מניע שלא ניתן להגשים אלה תוך מאות שנים של מאמץ. זה מניע. לכן למעשה, אם הסולארים יסתובבו בעולם, זה עשוי להיות מעת משעמם(בעיקר אם, אחרי הכל לא אמור לקרות להם שום דבר מיוחד סתם כך חוץ ממצוד פראא. אין שום סיבה שיקרה משהו מענין בנקסוס רק בגלל שהם הלכו לשם). לכן, אני מאמין שצריך להכניס את המעגל עמוק עמוק למה שקורה בעולם, לפני שאפשר לשחרר אותם.

לשחק אביסלים זה נראה לי הכי מגניב בעולם, כי זה פשוט להישלח לבצע משימות מורכבות ומגניבות(לכו לשם, פתחו את המקדש בתחתית רובע האש הנודדת בנקסוס, בסתר סתרים השיגו סגידה, העזרו באנשי גילדה מושחטים, כחו לכם אשת יוזי, זמנו נסיך שדים ותקרעו את נקסוס לגזרים!!!!!). להיות אביסל זה פשוט ממש מגוון וממש מגניב, והרקע של להיות תחת שירותו של שר מוות אולטרא אינטיליגנט בעלל מטרות שמימיות בשביל כולם זה פשוט... גאוני.

דמי דרקון הם קצת בעייתיים- אני כרגע מנחה לזמן משחק שהוא משחק דם דרקון נצר בארצות הבודדים בן 250, וזה ממש מגניב, כן. אבל עדין, המסע שהוא צריך לעשות כדי לעבור שבוע הליכה של בן תמותה מגוחך, ופגישה עם אביר מוות שנגב רק 5 שנים היה קטלני, מכיוון והאביר מוות פשוט הפעיל הגנה מושלמת במחיר מגוחך(3מ...) ותקף. דמי הדרקון כל כך פגיעים, וכל כך משתלבים בנוף(הם נפוצים, וכמובן שיחסית לבני תמותה הם מיוחדים, אבל היי, ברומא התנהג כרומאי ובנשגבים התנהג כנשגב, ואין מה לעשות שבין הנשגבים דמי הדרקון הם החלשים ביותר, והתעצומות של התקפה/הגנה מושלמת כל כך רחוקים מהם, עד שבגילאים בהם ההגנות וההתקפות המושלמות משחקות תפקיד, דמי הדרקון פשוט יכולים להיות בקלות ניצבים).

תמיד מצאתי בעיה לשחק סידראלים. לא רק שלשחקן לא תהיה שום בחירה מה לשחק אם הוא בן פחות מ-200(חובה שמימית וכל החברה), אלה שלשחק את היודע כל ויכול כל שבא וחושף את האמת לאחרים זה תפקיד קצת משעמם. סידראל משחק כמעת כאילו הוא עוזר שה"ם('יש שם צוק'. 'לא אין שם!'. 'אני סידראל, יש שם צוק'), וזה נראה לי אישית בעייתי.

אכן כמו שנאמר, לשחק לונארים נראה לי הכי מגניב שיש(אחרי אביסלים וסולארים נראה לי...).

forte אמר/ה:
זה עשוי להיות מעת משעמם(בעיקר אם, אחרי הכל לא אמור לקרות להם שום דבר מיוחד סתם כך חוץ ממצוד פראא. אין שום סיבה שיקרה משהו מענין בנקסוס רק בגלל שהם הלכו לשם). לכן, אני מאמין שצריך להכניס את המעגל עמוק עמוק למה שקורה בעולם, לפני שאפשר לשחרר אותם.
אני ממש לא מסכים איתך.
בוודאי שיש סיבה שיקרה משהו מעניין דווקא כשהם יגיעו לנקסוס, זה הרעיון של הסולארים.
הסיפור סובב דרך הגיבורים. זה לא שהאירועים האלה קוראים דווקא לסולארים, אלא זה שפשוט מספרים את המקרים המיוחדים, את הסיפור שהוא כן קרה, ולכן זה ככה.
אז דווקא יש סבירות יותר גבוהה שלכל מקום שהם יגיעו, יקרה משהו, זה הגורל שלהם.
הניצוץ לא מגיע למישהו, ולא חשוב כמה פוטנציאל יש לו, אם הוא לא רוצה להשתמש בכוח שלו.

1-ומי אמר שבגלל שהם באו קרה הדבר, ולא שהם באו בגלל הדבר?
2-ואתה תמיד יכול לרשום לך דברים, כגון 'בזמן X, הוורד השחור מגיעה לדרדרים ומתחילה התנגשות בין החיילים שלה ושל מסכת החורפים'.

פורטה, חילוקי דעות:
סולארים- אתה טועה לדעתי. כל פעם שסולאר מוציא כמות גדולה של מהות כדי לתקן דברים(והם תמיד עושים את זה) הם מעוותים את הגורל. בום, סיידריאלים נשלחים לטפל במצב.
הסולארים מתקרבים לקצה הבריאה, והופ, הם בתוך השטח הלונארי, ומגלים את הקיום של ידידים עתיקים, שהיום לא כולם שמחים לראות אותם...
אם הם גורמים למשהו בעל הרבה הרוגים(קרב המונים) אז אפשר לגרום להם ליצור ארץ צללים, והם צריכים להתמודד עם העובדה שהאביסאלים רק סידרו דברים מסביב והם ייצרו את ארץ הצללים עצמה. ועכשיו האביסאלים משתלטים על האזור במקומם.
יצייאה לתוך הפראא מסיבה מסוימת יכולה להוביל למשחק מול פיות, ולאו דווקא משחק של קרבות. רק האווירה בפראא נשמעת לי מספיק כדי להפוך את זה לסיפור בלתי נשכח.
ומה עם סולארים שמחביאים את זה שהם סולארים? וסולארים שלא מגלים מהם?
האפשרויות עצומות, וילכו לאן שהשחקנים ילכו.

סיידריאלים- למה מה שאתה אומר מפריע? נכון, כולם זורקים על הסיידריאל עוד ועוד משימות. הוא אכן צריך למלא אותן, אבל זה לאו דווקא בגילוי של עצמו, ובדרך כלל בלי זה. הם בדרך כלל פשוט באים, משפיעים בצורה מזערית כדי לנתב את הגורל, וזהו. הם למשל דואגים לקלקל את כל הסחורה של מוכר מסוים כדי שאציל מסוים לא יקנה ממנו אלא מהדגים שצריך לדעת לבשל אותם אצל מוכר שני, ואז לגרום להחלפת משמרות של השף כדי שהוא יבושל לא נכון.
ומשימות קטנות שהפיל עליו סיידריאל בסיעה שלו כדי שהוא יהיה באזור מסוים לעשות משהו בשביל הסיעה אחרי שהוא מסיים.
שלא לדבר על זה שברגע שמגיעים לעבודות לא בשטח, סיידריאלים יש להם הרבה כוח. הגבול הזה שבין להנחות את הגורל למען הבריאה ולדאוג גם לעצמך יוצר משחק מאוד פוליטי.
ובשבתון הוא יכול לחזור לבדוק מה קורה עם העבר שלו, שלא לדבר על זה שהעבר שלו עלול להסתבך בתוך הזמן שלו כשהוא לא בשבתון.
ומה קורה כשיש מעגל של סיידריאלים שבעצם מרכיבים רוב בconvention מסוים? זה יכול ליצור מצב שלסיידריאל החדש יחסית פתאום יש כוח לשלוט במשהו מסוים בבריאה.
יש מה לעשת עם סיידריאלים, אבל בהחלט הייתי רוצה לשחק קודם אצל מנחה אחד כדי ללמוד איך עובד משחק מהסוג הזה.

סולארים- יש בזה הרבה, אבל התכוונתי שהעובדה שהסולארים הלכו לנקסוס, לא אומרת שיקרה משהו חוץ מהדברים הרגילים- סידראלים, סוחרים וגנבים, סיעת הזהב, מצוד פראא, מעקב של מועצת הישויות אחריכם...אבל מה שאני אומר זה שלא סביר שאבירי המוות ינסו לזמן נסיך שדים כדי שהוא יצור ארץ צללים בדיוק כשברקת הרמונית פגשה שם את דייס והם התחילו לחיות בעיר, ופוף! הנסיך מזומן. זהו, שאני חושב שזה לא מסתדר ככה, ושרק הסולארים יכולים ליצור סביבם דברים מענינים, ושמשאר הבחינות הם צריכים ללכת לדברים מענינים, ואפשר גם להכריח אותם בהתחלה, הוא ל'שכנע אותם' במילים עדינו, כדי שיבינו מה קורה בעולם. כי אם הם ילכו לשני כפרים, הראשון לא יהיה באמת שונה מהשני בשבילם- בשניהם יחקה אולי מצוד פראא, בשניהם אולי הם יפגשו איזה סידראל בן ברית, וזהו.

אתם יודעים מה מעצבן? שאנשים קוראים ספר ולא מבינים אותו.

מי שזימן יוזי זה כוהנת בחירה מאוד בכת הסלמלרין, שהקריבה כ200 איש בשביל לזמןנסיך שדים. אביסאלית שהכינה את כל הזימון, תיעלה דרכה את הזימון בשביל המאנות הדרושות להשתלטות על השד (לכהנת לא היו מאנות, ומה שהיא קיבלה מההקרבה בובז על מנאת לבצע את לחש הזימון עצמו).
מרגע ששד מהמעגל השני הגיע לבריאה, הוא השתמש בכוחותיו הוא (ובהסכמת המזמן) בשביל לפתוח שער קבוע לעולם (שדרכו נכנסו עוד מספר שדים מהמעגל השני, וכמעט שדה מהמעגל הגבוה)

א.הבנתי את הספר, אל תחשוב שכול מי שלא רואה דברים, כמו שאתה רואה לא מבין ,זה מרגיז .
ב.אתה מחזק את דבריי ,אמרת שהם הצליחו בעזרת כוהנת יוזי ,ואביסאלית שתיעלה את הזימון דרכה.
זה אומר שזה אפשרי רק לא בדרכים הרגילות של זימון ,אני אמרתי שזה אפשרי אבל מישהו אמר על לחש "זימון שד מעגל שלישי"?
לא !

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה