• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה דעתכם על book of vile darkness?

ספר קצת מיותר אם שואלים אותי... עוד כמה לחשים אפלים (נו באמת, יש את זה בכל תוספת) והרבה שטויות בעיקר. דמויות דוגמא חסרות אופי או עומק (ראו למשל את "הקיסר האיום" שהסיבה לקיומו לא ברורה, מטרותיו אינן ברורות, ובכלל תכלית הקיום שלו אינה קיימת) ומקצועות יוקרה שקצת מזכירים לי שוב ושוב את אותם מקצועות יוקרה מתוספות אחרות ("מתלמדו של אורקוס" הוא לא נקרומנסר לכל דבר?).

הדבר החיובי היחיד בספר הוא רשימת השדים והארכישטנים - שגם היא כרגיל - כצפוי ממוצרי מו"ד, מתעסקת בעיקר בכוחם של אלו בקרב במקום בסיפור המלא והכת שסובבים סביבם. מעט מדי מידע לטעמי, וכרגיל אין שום מידע קונקרטי מספיק בכדי להוציא הרפתקות מכל זה.

תהיה:
אם יש את אדוני שכבות הגהנום אז מה האלים האפלים עושים הם שולטים בפליינס האפלים או שהם סתם מתבודדים בחצרות שלהם

Ferenheit אמר/ה:
oldschool אמר/ה:
הספר הוא בדיוק ההפך מהספר למעשים הטובים

הספר למעשים טובים נכתב אחריו, והוא גרוע מאוד באופן כללי.

לא הייתי קורא לו גרוע מאוד...
vile darkness הוא ספר חביב. exalted deeds הוא ייחודי - כלומר לא מתאים לכל אחד.

אם יש את אדוני שכבות הגהנום אז מה האלים האפלים עושים הם שולטים בפליינס האפלים או שהם סתם מתבודדים בחצרות שלהם

למעשה, אדוני השכבות בהחלט ניתנים להחשב כאלים, בדיוק כמו אדוני השאול(לולת', מלכת העכביש, למשל). העיניין הוא שרוב מאמיניהם הם משרטיהם הישירים, אם הבנת את כוונתי.

BOVD לדעתי הוא אחד מספרי המקור היותר טובים למו"ד שנכתבו על יד וויזארדס.

כל החומר שנמצא בו כשלעצמו לא שווה הרבה אולם הוא מהווה מאין מילון, אינדקס או ארגז כלים שנותן למנחה יכולת ליצור דברים בעצמו:
למשל כאשר בונים דמות מרושעת אפשר למצוא רשימה מסודרת ומפורטת על על המניעים של אותה דמות, מאפייני אשיות, אדונים אותה היא יכולה לשרת, משרתים ואופי הכוחות שלו.

אותו הדבר לגבי מקומות מרושעים, דתות וכתות, ישויות, טקסים וכו..

חסרונות:
הדוגמאות בספר הן רבות אבל לדעתי אפשר היה להוסיף הרבה הרבה יותר ולהפוך את מילון הרשע למקיף וגדול יותר.
כמות המפלצות המרושעות קטנה מדי.
הספר מדבר יותר מדי על שדים ועל מתים ושם פחות דגש על אספקטים אחרים של רשע.

ציון שלי: 8.5/10.

יש לי את הספר, אני די אוהב אותו, דברים מגניבים כמו מכשירי עינויים וסמים(כן כן!), חלק ממקצועות היוקרה מעניינים וחלקם האחר דפוק מוות, החלק המעניין ביותר הוא בהחלט החלק האחרון(או לפני אחרון) בו מסופר על שליטי באטור וכמה משליטי אבדון(אם ככה קוראים לזה, לא נגעתי בספר כבר איזה חצי שנה).
אני אישית אהבתי את התמונות אבל חלקם די מצמררות(בערך), הרבה דם, אישה מתה טופלס(בעעע זה כבר ממש מוגזם), מישהו מתפוצץ מבפנים ויוצא מלא דם מכל מיני חורים בגוף שלו ועוד דברים אחרים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה