לא, פנטזיה זה כל עולם מומצא, בדיוני, ששונה במהותו מעולם המציאות."דרקונים זה פנטזיה, חלליות זה מד"ב".
מד"ב זה מציאות בדיונית בה, ספציפית, יש התפתחות בעקרונות מדעיים.
שניהם, אגב, לא יעמדו בפני עצמם. שני הז'אנרים הם כלים להעברת מסר בסיפורת ובמ"ת.
לא, פנטזיה זה כל עולם מומצא, בדיוני, ששונה במהותו מעולם המציאות."דרקונים זה פנטזיה, חלליות זה מד"ב".
בזה התכוונתי למה שאמרת במשפט האחרון שלך.zipo אמר/ה:בקשר לפנטזיה/מד"ב, באופן עקרוני נשמע לי מוזר ההגדרה של סרטים או ספרים כפנטזיה או מד"ב. אין הרבה קשר בין הספרים של לאבקראפט לבין הספרים של רומח הדרקון, ושניהם יוגדרו כפנטזיה. יכול להיות שזה העניין של הגדרות כמו "אופרת חלל", סוג יצירה בתוך המד"ב.
תזכיר לי רגע: קוסמים קיימים במציאות? ערפדים?הארי פוטר לא שונה במהותו מעולם המציאות. אז לפי ההגדרה שלך הוא לא מד"ב ולא פנטזיה?
כנ"ל לגבי כל ספר שמתרחש בעולם שלנו עם תוספות על-טבעיות. דרקולה?
מדריך הז'אנרים נוטה להכניס אותו תחת גג משלו, אבל בעיקרון כן.ran-newman אמר/ה:שאלה בהקשר - האם אתם מכניסים סייברפאנק תחת ההגדרה של מד"ב?
Icel אמר/ה:לא, פנטזיה זה כל עולם מומצא, בדיוני, ששונה במהותו מעולם המציאות.
Icel אמר/ה:מדריך הז'אנרים נוטה להכניס אותו תחת גג משלו, אבל בעיקרון כן.ran-newman אמר/ה:שאלה בהקשר - האם אתם מכניסים סייברפאנק תחת ההגדרה של מד"ב?
זה כמו שהיום הספר "מלחמת העולמות" של ה.ג. וולס נראה מיושן, אבל הוא עדין נחשב מד"ב. ספרות היא ספרות, ומסתכלים עליה בזמן בו היא נכתב.ran-newman אמר/ה:Icel אמר/ה:מדריך הז'אנרים נוטה להכניס אותו תחת גג משלו, אבל בעיקרון כן.ran-newman אמר/ה:שאלה בהקשר - האם אתם מכניסים סייברפאנק תחת ההגדרה של מד"ב?
וכאן נכנסת השאלה הנוספת שלי - בעוד שלושים שנה, שהטכנולוגיה תיהיה כמעט באותה רמה של עולמות הסייברפאנק, וההבדל היחידי (בתקווה רבה) יהיה מבנה החברה, איך נגדיר אותו?
תסלח לי מאד, אבל עולם הקוסמים שונה במהותו מעולם המציאות. כנראה שאתה מעולם לא קראת מאמרים בנושא הארי פוטר, אבל אני כן. רולינג כתבה חוקים מטאפיסיים לעולם הקוסמים שהיא עוקבת אחריהם לאורך כל הסיפור.zipo אמר/ה:Icel אמר/ה:לא, פנטזיה זה כל עולם מומצא, בדיוני, ששונה במהותו מעולם המציאות.
שונה *במהותו*. הארי פוטר מתרחש בעולם הרגיל פלוס קסם. זה לא עולם חדש בעל חוקים חדשים לגמרי. חוץ מזה, אני לא בטוח אם ספר שהדבר היחיד שמוזר בו זה ערפד ייקרא פנטזיה. ומה עם כל מיני ספרים (בעיקר לילדים) עם חיות מדברות? לא הייתי מגדיר את זה כפנטזיה. לא כפנטזיה מקובלת, לפחות. ומה עם הדוגמא שנתתי בקשר לשרה"ט-עתידני?
תומר.
כן, כי הוא מציג טענה מדעית שאינה קיימת במלואה כיום, או לפחות מפתח אותה למקומות שאינם קיימים בהווה של כתיבת הספר.doctor wang אמר/ה:מד"ב, כמו מה שאמרתי מקודם - ספר שכל הקטע המד"בי בו הוא "השתלת מוח", עדיין נחשב מד"ב..