• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מהדורה 5/4.5 של Warhammer Fantasy RPG

הכרזה של חברת Cubicle 7 – לכבוד 40 שנה למותג משחק התפקידים של וורהאמר פנטזיה (המהדורה הראשונה יצאה ב-1986– 3 שנים לאחר מותג משחק המלחמה), תושק מהדורה חמישית של משחק התפקידים.

ההכרזה בבלוג של קיוביקל –

למרות שמדובר על מהדורה חמישית, מוזכר (כמו שפופולרי מאוד לאחרונה) להבטיח התאמה לאחור למהדורה הרביעית, כך שזה יהיה דומה יותר למהדורה 4.5 שכזו.

למי שלא מכיר, משחק התפקידים של וורהאמר הוא שיטה מבוססת ק100 (מלבד המהדורה השלישית שהייתה עוף מוזר והבסיס לשיטת Genesis) שידועה בברוטליות שלה ובסיכוי המשמעותי שדמויות שחקן יספגו מומים או גרוע מכך – קללות נוראיות של כוחות התוהו (אם אתם מכשפים) – בזמן קרב.

סוגי הדמויות מבוססים ברובם על "קריירות" של ההרפתקנים שהן מאוד ספציפיות לעולם המערכה ולא גנריות.

אחרי שמבוכים ודרקונים הוציאו רענון לשיטה ולא מהדורה חדשה, לא מפתיע שחברות אחרות נוקטות באותו צעד.

אישית, לא התחברתי לשיטה והעדפתי את המהדורה השלישית - היא יותר מדי ״יבשה״ בשבילי ולא באמת קולעת לטעמי. היא אמנם קטלנית אבל הקרב די משעמם.

אחרי שמבוכים ודרקונים הוציאו רענון לשיטה ולא מהדורה חדשה, לא מפתיע שחברות אחרות נוקטות באותו צעד.
מצד אחד כן, אבל מצד שני גם מהדורה 4 היא די רימייק של מהדורה 2, אז אני משער שהם באמת לא יגעו הרבה במכאניקה.

לגבי העניין המכאני, לאחרונה יצא גם Old World שמבוסס ק10 ונראה מגניב, קצת יותר מפושט בגלגולים אבל עם יוצר עניין מכאני, ואותו טרם יצא לי לבדוק.

יש את ווראהאמר Soulbound, שעם מכאניקה אחרת. רכשתי את ה PDF שלו ב-1 דולר בהאמבל באנדל והוא נראה חמוד מאוד.

כמובן שמי שעושה את זה הכי הרבה זה כאוסיום עם קריאתו של קתולהו, אבל גם העדכון של מהדורה 5 היה אחלה ולדעתי זה צעד יותר נכון לא לקרוא לזה מהדורה חדשה בניגוד למה שקיוביקל 7 עושים עם וורהאמר. אם רוב התוכן בין מהדורה 4 ל-5 תואם, ואפשר להשתמש בספרים של המהדורה הקודמת, זה ממש מבלבל שזה נקרא מהדורה חדשה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
חזרה