• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 [מהדורה 4] - רשמים מהאסנשיאלז

זהו, הקבוצה שלי הניחה את ידיה על מספר מוצרים חדשים, כולל "אפלת-המעמקים" שבתקווה יזכה לסקירה בקרוב - אבל בין המוצרים הללו ישנם כמה מוצרי אסנשילז.

לעזאזל, וויזארדס עשו עבודה טובה עם המקצועות של אסנשיאלז. אלו גרסאות חלופיות לארבעת המקצועות שמחזיקים מאז מו"ד קופסאות: הלוחם, האשף, הנוכל (ובמקרה זה - גנב) והכהן. האשף הוא בעצם אותו אשף מהסל"ש של מהדורה 4, שמתמקד במסורת קסם במקום לקבל שליטה באביזר וספר טקסים. הכהן הוא אותו כהן, אבל עכשיו הוא בוחר תחום-שליטה (כמו שמש או סופה) בדרגה ראשונה וזה מה שקובע עבורו את כל כוחות לפי-רצון והתקלות עד דרגה 30.

מה שמעניין באמת הם הנוכל והלוחם (שמגיע בשתי גרסאות- מגונן וסער). המקצועות האלו פותרים את הבעיה המוכרת שעלתה כשמהדורה 4 יצאה, שאין ייחוד בין המקצועות. אסנטיאלז עושה את מטילי הלחשים למטילי לחשים ואת אנשי הקרבות לאנשי קרבות - אין להם כוחות יומיים ויש להם רק כוח התקלות אחד שמעצים את ההתקפות הבסיסיות שלהם.

נראה שבספר השני של אסנטיאלז, גיבור הממלכות הנשכחות, המצב הוא דומה אבל שונה: לדרואיד ולכושף-הלהב (סוג של מכשף) גם יש רק כוח התקלות אחד, למרות שיש להם כוחות יומיים כרגיל. לסייר אין כוחות יומיים (גם הוא מגיע בשתי גרסאות - סער עם שני כלי נשק ורכז עם נשק טווח).

יש גם בונוס - הרבה מאוד פלאפ ודגש על הרקע והאופי של הדמות במהלך בחירת התכונות, המיומנויות והכשרונות שלה. הספרים גם מאוד חברותיים לשחקנים חדשים של מהדורה 4.

דסקסו

*עריכה* - עלתה סקירה ואני בכלל לא מסתיר את זה שהספר לדעתי מבצע בדיוק את מה שהוא מנסה לעשות: http://www.pundak.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=284:-q&catid=36:site-news

הלוחם בנוי במיוחד לשחקנים מתחילים - לכן יש לו "הילת מגונן" סתמית שמחליפה את יכולת סימון היותר מורכבת שיש ללוחם מהסל"ש. עיקר הדברים המעניינים אצלו זה כוחות התכלית והשיפורים לכוח ההתקלות - אם כי אני מניח שזה די תלוי באילו "עמידות" בחרת - לדוגמה העמידה של 2+ לנזק מן הסתם מעניינת פחות מהעמידה שמאפשרת לך לפסוע בכל פעם שאתה פוגע במישהו - כך שאתה זז גם מחוץ לתורך. אז בעצם זה די תלוי גם באיך רומ"ח בנו את הדמויות שלהם... (ננסק?)

אגב, השתתפה במשחק גם דמות של נוכל?

King Revange אמר/ה:
שורה תחתונה - יש הבדל, אבל האם ההבדל הפך את הלוחם למקצוע מגוון ומעניין?
שאלה טובה. אני מניח שהתשובה תלויה באיך אתה מרגיש לגבי לוחם שיש לו כוחות יומיים לעומת לוחם שתמיד תוקף בהתקפה בסיסית ופשוט מוסיף לה איזה אפקט. כוח התקלות יש רק אחד ללוחם של האסנטילאז, אבל עם הדרגות הדמות צוברת עוד שימושים ועוד השפעות עבור הכוח הזה.
לגבי הגיוון - אסנטיאלז מעדיפה לחסוך גיוון מהשחקנים (בעיקר אצל הלוחם!), משום שהיא מיועדת בעקרון לשחקנים מתחילים. פירוש הדבר הוא שברגע שבחרת איזה סוג של לוחם אתה (מגונן או סער) ומה הנשק שאתה מעדיף (חרב או פטיש למגונן, חרב אדירה או גרזן קרב לסער - במגזין דרגון יש גם הרחבה שמציעה חנית ארוכה אאל"ט) אין לך יותר מדי גיוון בין דמות לדמות. אביר עם חרב יותר טוב בלהזיז את האויבים שלו ולזוז בעצמו ואביר עם פטיש יודע לדחוף הרבה ורחוק ולרסק יריבים על הרצפה - אבל זהו בערך.
מבחינה טקטית, השאלה העיקרית של הלוחם בכל סיבוב היא לא באיזה כוח התקלות להשתמש (הכוח שמזיז אנשים או הכוח שמאט אותם) אלא האם להיות עכשיו בעמידה שמזיזה אנשים או בזו שמאטה אותם - ויש לו בסופו של דבר ארבע עמידות כאלו, כך שעדיין יש בחירה.

אני מבין שלא מדובר בשחור ולבן, אבל עדיין נשמע כאילו זה מקצוע גרוע [בנוי למתחילים] עם מעט מאוד בחירה [נו... הוא כן יכול לבחור האם להאט יריבים או לדחוף אותם].

לאחרונה אני וחברי הקבוצה שלי ערכנו מנוי לd&d insider, שכולל כידוע את תוכנת בונה הדמויות. תוכנה מצוינת, יעילה וקלה לשימוש, ובניתי בה גם כמה דמויות אשנטיאלז ( לעזאזל, איך צריך לתעתק את זה?!). במידה מסוימת, המקצועות האלה מזכירים את 3.5 וטבלות מאפייני המקצוע שלה. זה לא בהכרח רע, אבל נראה קצת מגביל וגורע מגיוון. זה אכן נשמע מתאים יותר לשחקנים חדשים, לעומת מערכת AEDU. בכל מקרה, אני צריך ממש לשחק דמות כזו או לשה"ם לדמויות כאלה בשביל להבין איך הם באמת.

ד"א, הכוחות מוגדרים כמאפפייני מקצוע, בניגוד למה שקורה במקצועות "הרגילים". יש לזה סיבה?

דרך אגב, בדיוק עלתה הסקירה שלי לספר המדובר: http://www.pundak.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=284:-q&catid=36:site-news
PeskyTiger אמר/ה:
לא פחדו... יותר אולד סקול "אני מתקיף אותו".
דווקא הבילד של הגנב נראה לי כיפי במיוחד כי מעודדים אותו לזוז כל הזמן. כל הכוחות לפי-רצון שלו (והוא צובר 5 כאלו עד דרגה 17) הם תנועה או פסיעה ונותנים לו לעשות שטויות כמו לרוץ על הקיר, להכשיל, לפגוע בשני אנשים... דברים כאלו. כלומר נוכל שעומד במקום ומרביץ בלי לזוז פשוט לא עושה את העבודה שלו - ומכאן, כנראה שהשחקנים פחדו לזוז ולננסק (או מי שזה לא היה שהנחה שם) צריך לתת מכות.

אפור הגלימה אמר/ה:
זה לא בהכרח רע, אבל נראה קצת מגביל וגורע מגיוון. זה אכן נשמע מתאים יותר לשחקנים חדשים, לעומת מערכת AEDU.
זה גורע מהגיוון בכדי שיתאים לשחקנים חדשים - הלוחם והנוכל בכלל לא בוחרים כוחות יומיים או התקלות וחלק מכוחות התכלית חסומים בפניהם כבר מההתחלה (כי צריך הכשרה במיומנות המתאימה).
מצד שני, ראה את התגובה שלי על הציטוט הבא:

אפור הגלימה אמר/ה:
ד"א, הכוחות מוגדרים כמאפפייני מקצוע, בניגוד למה שקורה במקצועות "הרגילים". יש לזה סיבה?
כן. סיבה נהדרת.
המקצועות של אסנטיאלז לא מוגדרים כמקצועות חדשים - הם מוגדרים כבילדים חדשים. המטרה היא בעיקר לחסוך לוויזארדס כאב-ראש: אם כבר כתבנו כשרון "דקירה בגב" שמגדיל את נשק התקפת הפתע של נוכל, לא צריך לכתוב כשרון דומה שעושה אותו הדבר לגנב. יש גם יתרון מוסף - כל כוחות הכהן והאשף (שהם מקצועות שעדיין בנויים בשיטת AEDU, גם אם טבלת ההתקדמות מנסה להסתיר זאת ממך) "עבירים" בין גרסאות שונות של המקצועות.
כלומר אם אני בונה אשף מהסל"ש ("אשף ארכני") אני יכול לבחור עבורו כוחות של אשף מג (מאסנטיאלז) ולהיפך. לצורך העניין שניהם משתמשים באותה רשימת כוחות - רשימת הכוחות של אשף.

הבעיה היא במקצועות שמשתמשים במבנה החדש (אין יומיים\התקלות אחד). עבורם, כל כוחות לפי-רצון וכוח ההתקלות היחיד שלהם נחשבים למאפיין מקצוע. עוד רגע תראה למה:
תחשוב על גנב (נוכל אסנטיאלז) שבחר בדרגה ראשונה את הכוחות לפי-רצון "תכסיס הטעיה" ו"התקפה ערמומית" (שניהם כוחות שמאפשרים לך להוסיף כריזמה לנזק - הראשון מאסנטיאלז, השני מהסל"ש). עכשיו גם אם אין לו יתרון קרבי הוא יכול לגרום בכל סיבוב 1[נ]+זריזות+כריזמה+כריזמה+2 (2=התוסף לנזק שגנב מקבל בגלל שאין לו כוחות יומיים). אם יש לו יתרון קרבי, הנזק הוא 1[נ]+זריזות+כריזמה+2+2ק8 (כי הוא עדיין יכול לקחת את הכשרון דקירה בגב) וזה רק לפי-רצון!

איך יודעים מתי אפשר לבחור כוח מגרסה אחרת של מקצוע?
בכל פעם שהדמות צריכה לקבל כוח חדש שיש בתיאור שלו מקצוע ודרגה (למשל "תכלית לוחם 16" או "התקפה לפי רצון של כהן 1"), היא יכולה לבחור כוח אחר של אותו המקצוע ובדרגה שווה או נמוכה.
פירוש הדבר הוא שכהן סל"ש יכול לבחור לדוגמה את כוחות לפי-רצון של הכהן מהאסנטיאלז.
הכהן מהאסנטיאלז, לעומת זאת, מקבל תמיד את אותם שני כוחות בתלוי בתחום השליטה שלו - אבל אם הוא בן-אנוש (שזכאי לכוח לפי-רצון שלישי), הכוח השלישי יכול להיות של כהן סל"ש.

לבסוף, למען הנוחות, רוב המקצועות מהסל"ש כבר קיבלו שם לבילד שלהם. כך לדוגמה אם האשף של אסנטילאז הוא "אשף מג", אשף מהסל"ש נקרא "אשף ארכני".
המקצועות מהסל"ש שכבר קיבלו שמות חדשים: אשף ארכני, כהן טמפלר, נוכל פרחח, מצביא מרשל, לוחם אמן-נשק.

King Revange אמר/ה:
אני מבין שלא מדובר בשחור ולבן, אבל עדיין נשמע כאילו זה מקצוע גרוע [בנוי למתחילים] עם מעט מאוד בחירה [נו... הוא כן יכול לבחור האם להאט יריבים או לדחוף אותם].

שזה מה שהיה הלוחם בערך מתחילת מו"ד קופסאות ועד שהגיעה במה' 4 - רק במהדורה הרביעית עשו "יישור קו" מכאני. וכעת הם חוזרים למה שהיה פעם, שהלוחם הוא דמות יותר בסיסית, שקל למתחילים להסתדר איתה ומגניבה.

בכל מקרה, השאלה היא עד כמה חשובה לך ההתעסקות במכאניקה של הדמות לעומת המשחק עצמו. למי שלא אוהב לבחור המוני כוחות / שילובים וכך הלאה, הלוחם החדש הוא נורא נוח ומוריד "כאב-ראש".

אני העברתי משחק לקבוצה שהשתמשה בדמויות אסנטרלז (זה מה שהיה בחדר, אלתרנו קצת, היה משעשע) ובאמת התרשמתי לטובה מהדמויות, בייחוד מהאשף (זה היה אשף הקסמה, ולשלוט באויבים שלך זה מגניב) והגנב (לקח לי כמה דקות להבין שכל הכוחות שלו מאפשרים לו לזוז ממקום למקום + אפקט לוואי לא נעים, הממזר). באופן כללי, הייתי מאוד רוצה לנסות להריץ משחק רציני עם החוקים האלה, הם נראים כאילו עשו אותם הרבה יות טוב מאשר את אלה של הסל"ש שיש לי בבית.

אני חושד שהנוכל של אסנטרלז יעבוד מושלם בקמפיין פיראטים. התגובה הראשונה שלי אחרי שסיימתי להקריא אותו לשחקן הצעיר הייתה שאם הוא נשאר במקום ליותר מסיבוב נופל עליו פיל וורוד מהשמיים. לא דאגתי שאצטרך לממש את האיום, היו לו יותר דרכים להתגלגל לזנק לקפץ ולפסוע לאורך שדה הקרב שזה נראה פשוט מוגזם.

נראה לי שצריך פשוט לתת לו הכשרה באיום במקום בהתגנבות, שליטה בכלי נשק נוספים (שמתאימים לפיראטים), לשנות את כוח הדקירה בגב לאיזה כוח סיוף שמאפשר לך לדחוף את היריב\לפרוק אותו\לנטוע אותו\לבלבל אותו ולהקטין את נזק התקפת הפתע (כי עכשיו הוא משתמש בכלי נשק שקוביית הנזק הבסיסית שלהם גבוהה יותר). לחלופין אפשר לקבוע שמכאניקת הנזק היא לא התקפת פתע אלא משהו אחר (נניח +1ק6 בהסתערות וגם +1ק6 נגד יריבים מדממים)
לסיום רושמים כמה כוחות תכלית חדשים שקשורים לאיום ולעלבונות.

וואלה! פיראט אכזרי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה