• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה רביעית - אמן הפצצות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Gandalf
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
נעול לתגובות.

Gandalf

פונדקאי ותיק
משגיח/ה בדימוס
שלום לכולם.

אני שמח להציג לכם מקצוע חדש פרי עטי ועזרתו הרבה של נרוב - אמן הפצצות.

אז במסורת של נרוב עם אמן היד הריקה:
שאלות שאתם אולי תשאלו ותשובות אליהם:

1. אמן פצצות? מה הקטע?
תקראו ותבינו, דנג איט.

2. למה המקצוע נראה כזה מוזר?
כך המקצועות פוסט-אסנשילס נראים. הרבה יותר פשוט לכתוב ככה מקצוע - הרבה פחות כוחות, אלא כאלו שמשתפרים- מתאים בול למה שאני אציג במהשך העץ.

3.למה עוד סער? אתה לא יכול לעשות משהו אחר?
הסערים הכי מגניבים. וכמובן, כולם משחקים אותם. וגם הכי כיף ליצור מקצועות שהם סערים. ואם תחשבו על זה, סער ואמן פצצת מתאימים אחד לשני כמו יד לכפפה.

4. ליד הכוחות, למה אתה מתכוון במתכון?
מתכון = כוח. הרי אתה מרכיב פצצות אחרי הנחיות של מתכון - תשים ככה אבקת שרפה , ככה X , וכו'. רשימת מתכונים = רשימת כוחות. שימו לב, בכל דרגה שבה אמן הפצצות מקבל גישה לכוחות חדשים הוא יכול לבחור רק כוח אחד מהרשימה, לא את כולם.

אחרי שסיימנו עם זה, עוד דבר אחד.
הבהרה - מגניבות על פני היגיון.
הרבה דברים לא יסתדרו במקצוע הזה לכל חובבי הריאליסטיות.
הרי פצצות זה משהו שאתה צריך להכין. אתה לא יכול פשוט לשלוף אותם מהאוויר.
במקצוע הזה, במקום לנסות וליצור מכאניקה מסובכת וחדשה בשביל יצירת/שימוש בפצצות, החלטתי לעשות את ההקרבה הזו למען המגניבות והפשטות שבעניין.
אין מיליון כוחות שונים כמו במקצועות של פרי-אסנשיאלס(aka הפיראט הישן נושן שלי), אלא רשימת כוחות בכל כמה דרגות שמהם אמן הכוחות בוחר אחד כל דרגה.
אז כמו שגאלאן אמר בעץ אחר - אם אתם רוצים ריאליזם אל תשחקן מו''ד.

אז, without further adieu, אמן הפצצות.

אמן פצצות

''כשהייתי בבית הספר של הגידלה באהדה אז התעסקתי עם פצצות סירחון...היום אני קצת יותר רציני.''

756_final.jpg

תודה לוואין ריינולדס האדיר שנתן לי רשות להשתמש בתמונה. אתה מלך!
©כל הזכויות שמורות לwayne reynolds וWoTC

אהזדה הוא עולם מסוכן. עולם שבו בכל רגע אתה יכול להיקטל בהינד עפעף – על ידי שבטי גובלינים רצחניים, אלפים קנאים, טרולים משוטטים, קסמים משובשים והעיוות עצמו – אפילו אם שרדת את כל אלו... פצצות – אתה לא תשרוד.
אומנות הפצצות היא לא מודרנית. אימפריה עתיקה, זו ששלטה פעם בעולם המסוכן הזה, שחלשה בו ויצרה מבנים עצומים ויצירות מופת רבות – היא זו שיצרה גם את אומנות יצירת הפצצות ושימושן. היום, אלו שמשתמשים באומנות הזו לשירותם רק מלטשים את סודותיהם של אלו שבאו לפניהם, עוקבים אחרי מתכונים מדוקדקים ויוצרים בזהירות מרכיבים לפצצות.
אתה אדון באומנות הפצצות. אתה יודע כיצד להשתמש במרכיבים שונים וליצור מהם עוצמה טהורה, לפצח מתכונים בשפות עתיקות ולהשליך פצצות השורפות, מקפיאות, ממיסות, מרעילות ופוגעות באויבים שלך. אתה אוחז בפצצה כמו שלוחם אוחז בחרב.
אין לדעת מה הכניס אותך לתחום הזה. אולי אתה מלומד שחוקר מתכונים אבודים בקברים נשכחים, אולי אתה לוחם מסוקס ומצולק הרוצה להילחם קצת אחרת, אולי אתה שוליה של אמן פצצות דגול שחטף את ספר המתכונים של אדונו ונמלט, אדם תאב כוח שיעשה הכל למען עוצמה, או שמא אתה תאב בצע וזהב שדוגל בכך שהמטרה משמשת את האמצעים.
אתה מכוסה בפצצות מכף רגל ועד ראש. מתיק המסעות שלך שמלא ברכיבים, מתכונים ומכסי מתכת ועד לחלק האחורי במגף שלך המכיל פצצות ליתר ביטחון.
מי יודע אילו סודות נשכחים תגלה במהלך הרפתקאותיך?
מאפיינים: כוחו של אמן הפצצות הוא בפצצותיו - כל דבר אחר לא חשוב. הוא לומד מתכונים של פצצות חדשות ככל שהוא צובר ניסיון ומתנסה. פרט ללימוד מתכונים חדשים, אמן הפצצות לומד עם הזמן איך להפוך את הפצצות שלו כך שהם יגיעו רחוק יותר, יפעלו טוב יותר, ישתפרו ויתחזקו.
נטייה: לרוב, אומני הפצצות הם אנשים די מסודרים - לימודי אומנות הפצצות מיועדים לממושמעים. אבל כמו בכל דבר אחר, תמיד יש יוצאי דופן, כמו הגובליני משבט הצעד-להבה הכאוטיים או אנשים מן המניין שרוצים להיהפך לאומני פצצות.
דת: מי צריך אלים כשיש פצצות?
רקע: אומני פצצות רואים באומני פצצות אחרים ידידים וחברים למקצוע בנוסף ליריבים מקצועיים אך ידידותיים. לאומני פצצות מכל הגזעים והרקעים יש מן המשותף ושני אומני פצצות שונים לחלוטין יכולים להעביר שעות רבות של שיחה. אומני הפצצות, באופן פוצי למדי, רואים את עצמם בתור חברי עילית - קבוצה עליונה שיודעת איך לתפעל פצצות. באונדו ואהדה אומני הפצצות לומדים במכללות, בתי ספר וגילדות, ולעיתים בתור שוליות אצל אומני פצצות אחרים - והם יכולים לזהות אחד את חבריהם למקצוע על ידי חברויות בגילדות שונות. אלו שלמדו בגילדות ובבתי ספר לרוב ייראו את עצמם עליונים וטובים יותר מאומני פצצות כפריים או אומני פצצות שרכשו את הידע שלהם בכוחות עצמם ובלי מורים יוקרתיים.
גזעים: הרבה גזעים ילכו אחר אומנות יצירת הפצצות. בין אם זו שאפתנות, סקרנות, תאבה לעוצמה או מסיבה אחרת. הרבה גובלינים הם אומני פצצות - בעיקר משבט הצעד להבה אשר שיכלל מאוד את האומנות והביא אותה לשיאים חדשים, אך גם גובלינים מבאלא-גד או אונדו נוהים אל המקצוע. טרולים לרוב לא יילכו אחר אומנות הפצצות לרוב - הם מעריכים את ההרס שהן גורמות אך מעדיפים כוח פיסי. אלפים סולדים מפצצות - מה גם שחלק מהאומות אסרו לגמרי את ההכנה שלהם על ידי אלפים.

תפקיד: סער. אתה מתמקד בהתקפות טווח בעזרת הפצצות שלך – שמסתמכות על הזריזות והתושייה שלך. עדיף לך הרחק מלב הכאוס.
מקור כוח: קרבי. בזכות לימוד ארוך של ידע נסתר של מתכונים סודיים וניסויים היכולים-להיות-הרסניים, אתה שולט באומנות הכנת הפצצות ושליטתן.
תכונות מפתח: זריזות, תבונה
שילטה בשריונות: בד, עור
שליטה בנשק: קפא''פ פשוט, טווח פשוט, פצצות
נקודות פגיעה: אתה מתחיל עם מספר נקודות פגיעה השווה ל12+ ערך החוסן שלך. אתה מקבל 5 נקודות פגיעה נוספות כל דרגה.
תוסף להגנה: +2 לתגובה
פרצי ריפוי ליום: 7+ ערך החוסן שלך
מיומנויות מקצוע: אקרובטיקה, אתלטיקה, תרמית, עמידות, תובנה, איום, התגנבות, חוכמת רחוב, פשיעה, מבוכים, תפיסה
הכשרה במיומנויות: מבוכים, ועוד שלושה לבחירתך מהרשימה
מאפייני מקצוע: אימון בפצצות, מכת אומן הפצצות, פצצות מכל טווח, כשרוני

מאפייני אמן פצצות:
כל אומני הפצצות חולקים במאפייני המקצוע הבאים:
אימון בפצצות: כאשר אתה מגלגל התקפה עם פצצה אתה זוכה בתוסף +1 לגלגולי התקפה

מכת אמן הפצצות
מכת אמן הפצות מאפיין אמן פצצות

אתה משחרר את הפצצה היחידה ששמרת לרגע המתאים...
התקלות*פצצה
שום פעולה אישי
תנאי:
פגעת ביצור במרחק של 5 משבצות לפחות בעזרת פצצה
מטרה: היצור בו פגעת
השפעה: המטרה סופגת 1ק10 נוספים מההתקפה שלך.
דרגה 3: 2ק10 נזק נוסף
דרגה 7: 3ק10 נזק נוסף
דרגה 13: 4ק10 נזק נוסף
דרגה 17: 5ק10 נזק נוסף
דרגה 23: 6ק10 נזק נוסף
דרגה 27: 7ק10 נזק נוסף

פצצות מכל טווח: אתה יכול להשתמש בפצצות גם בקפא''פ בלי לקבל שום מחסרים שהם. אם אתה משתמש בפצצות עם ערך פיצוץ אתה כן תספוג נזק.

כשרוני: אתה זוכה לבחור באחד משני הכשרונות האלו: ניידות הגנתית או שליפה מהירה.

דרגה 1: אתה בוחר מתכון/כוח אחד מרשימת המתכונים לדרגה 1.
רשימת מתכונים לפצצות בדרגה 1:
פצצת אש התקפת אמן פצצות 1
אתה משליך את הפצצה על האורקים, צופה בהם בוערים, צווחים ומתייסרים למוות.
לפי רצון* פצצה, אש
פעולה רגילה טווח 10 פיצוץ 3
מטרה:
כל יצור בפרץ
התקפה: זריזות נגד תגובה
פגיעה: 1ק8 + תבונה נזק אש

פצצת קרח התקפת אמן פצצות 1
אתה זורק את הפצצה על החזה של האלף, שמתפרצת בגל כחלחל של קרח שעוטפת את גופו של האלף בשיכבה דקה - האלף, מרוסק, מנסה לנוע אך נכשל.
לפי רצון* פצצה, קור,
פעולה רגילה טווח 10
מטרה:
יצור אחד
התקפה: זריזות נגד קשיחות
פגיעה: 1ק6+ תבונה נזק קור והמטרה מואטת עד לסוף התור הבא שלך.

פצצת חומצה התקפת אמן פצצות 1
אתה משליך את הפצצה ושומע את הקול המספק של חומצה מאכלת בשר...
לפי רצון* פצצה, חומצה
פעולה רגילה טווח 10
מטרה: יצור אחד
התקפה:
זריזות נגד תגובה
פגיעה: 1ק10+ תבונה נזק חומצה.

פצצת אור התקפת אמן פצצות 1
''כמו שאמרנו - מסיטים את המבט בסימן שלי!''
לפי רצון* פצצה, קורן
מטרה
: כל יצור בפיצוץ
התקפה: 1ק6+תבונה נזק קורן והמטרה עיוורת עד סוף התור הבא שלך.

פצצת קול התקפת אמן פצצות 1
''תסתמו אוזניים!''
לפי רצון* פצצה, קול, רעם
מטרה
: כל יצור בפצוץ
התקפה: 1ק8 + תבונה נזק רעם והמטרה הלומה וחירשת עד לסוף התור הבא שלך.

דרגה 2: אתה לומד מתכון/כוח אחד של פצצת תכלית מרשימת המתכונים לדרגה 2.
רשימת מתכונים לפצצות תכלית בדרגה 2
פצצת עשן תכלית אמן פצצות 2
הפצצה מתפרצת וממנה יוצא ענן סמיך ושחור, שמסתיר אותך ואת החבורה של מעיני האויב.
התקלות* פצצה
פעולה רגילה טווח 10 פיצוץ 4
השפעה
: ענן עשן נוצר באיזור של הפיצוץ וחוסם שדה ראייה עד סוף התור הבא שלך. כל יצור באזור הענן מתעוור כל עוד הוא שם.

פצצת קול תכלית אמן פצצות 2
''ברגע שאני אזרוק את הפצצה הם יחשבו שיהיה שם מישהו, ואז נעבור בדלת.''
התקלות*פצצה
פעולה רגילה טווח 15
השפעה:
הפצצה מפיקה קול די חזק הימשוך את תשומת ליבם של יצורים תבוניים.

פצצת רשת תכלית אמן פצצות 2
''אל תדאגו, הוא לא יוכל לברוח.''
התקלות*פצצה
פעולה רגילה טווח 10
פגיעה
: זריזות נגד תגובה
מטרה: יצור אחד
השפעה: המטרה נלכדת ברשת ונהפכת לשרועה ונטועה(הצלה לסיום).

דרגה 3: התקפת מוות- אם אתה פוגע באויב עם פצצה שהורידה נזק, אתה יכול לבחור להוריד את האויב ל0 נק''פ באופן אוטומטי אם הוא ירד ל10 נק''פ או פחות מההתקפה הראשונית שלך.

דרגה 4: שיפור תכונות בסיס - שיפור 2 תכונות בסיס ב1.

דרגה 4: שימוש משופר בפצצות- הפרץ של כל הפצצות מדרגה 1 גדל ב1.

דרגה 5: למידת מתכון- אתה לומד עוד מתכון/כוח של פצצה לדרגה 1 מרשימת המתכונים לדרגה 1.

דרגה 6: למידת מתכון תכלית - אתה לומד עוד מתכון/כוח של פצצת תכלית לדרגה 2 מרשימת המתכונים לדרגה 2.

דרגה 7: שימוש משופר בפצצות - הטווח של כל הפצצות מדרגה 1 גדל ב5.

דרגה 8: שיפור תכונות בסיס - שיפור 2 תכונות בסיס ב1.

דרגה 8: פצצת פתע – כאשר יש לך יתרון קרבי על האויב ואתה משתמש בפצצה, אתה מקבל +4 לגלגול הפגיעה והנזק.

דרגה 9: למידת מתכון - אתה לומד עוד מתכון של פצצה לדרגה 1.

דרגה 10: למידת מתכון תכלית - אתה לומד עוד מתכון של פצצת תכלית מדרגה 2

דרגה 11: שיפור תכונות בסיס- שיפור 2 תכונות ב1.

דרגה 11: נתיב מופת-

מומחה פצצות
אתה השחזת את מיומנות הכנת ושליטת הפצצות מעל ומעבר - אתה יותר מאמן - אתה כבר מומחה. יוצרי פצצות אחרים יבואו מכל קצוות הארץ כדי לבקש את עצמך ובכדי להיהפך לתלמידיך. הגילדה נתנה לך אות של כבוד וזכות וטו על כל החלטה שהיא. מלכים מתייעצים איתך לפני קרבות ומרגלים נותנים לך שוחד - הפופולריות, הכבוד, והעוצמה שלך גדלו ביותר.

מאפייני נתיב מומחה פצצות:
דיוק(11): אתה מבצע פגיעה חמורה עם פצצות בגלגול של 18-20
ניידות(11): בזמן שאתה לא לובש שריון כבד, אתה יכול להשתמש גם בערך התבונה וגם בערך הזריזות שלך לדרג''ש.
פצצה בכל יד (20): אתה יכול לבצע שתי התקפות פצצה לפי רצון של דרגה ראשונה בתור.

כוחות מופת:
דרגה 11:

חמיקה תכלית מומחה פצצות 11
למרות שהוא פגע בך, אתה נסוג במהירות, מתכונן לתקוף מחדש.
התקלות
פעולה משנית
תנאי:
ספגת נזק מאויב בקפא''פ
השפעה: אתה מחליק מספר משבצות השווה למתאם התבונה שלך.

פצצה מסיחת דעת תכלית מומחה פצצות 12
אתה זורק עוד פצצה על הענק, מבלבל אותו ומשאיר אותו מסוחרר.
התקלות
פעולה רגילה*פצצה
דרישות:
חייב לפגוע עם פצצה
מטרה: יצור שפגעת בו עם הפצצה
השפעה: המטרה מעניקה יתרון קרבי לך ולכל בני בריתך עד סוף התור הבא שלך

פצצת חסימה תכלית מומחה פצצות 16
הקוסם מטיל לעברך חץ חומצתי, אבל לך יש כמה טריקים בשרוול - אתה זורק את אחת הפצצות שלך שחוסמת את החץ, מוכן להכות בחזרה.
התקלות
פעולה משנית אישי
תנאי:
אויב מנסה לפגוע בך עם התקפת טווח.
השפעה: אתה מנצל פצצת היתקלות וההתקפה נחשבה כאילו היא פספסה אותך(השפעות של חצי נזק בפספוס עדיין מתרחשות).

דרגה 13: שימוש משופר בפצצות - אם אתה פוגע באויב עם פצצה שהורידה נזק, אתה יכול לבחור להוריד את האויב ל0 נק''פ באופן אוטומטי אם הוא ירד ל20 נק''פ או פחות מההתקפה הראשונית שלך.

דרגה 14: שיפור תכונות בסיס - שיפור שני תכונות בסיס ב1

דרגה 15: אתה לומד מתכון/כוח אחד לפצצה מדרגה 15. אתה בוחר מהרשימה הבאה:
רשימת המתכונים לדרגה 15:
פצצת גז מרעיל אמן פצצות 15
הפצצה מתפרצת ומשחררת ענן של אדים סמיכים וצהבהבים. לאחר רגע אתה מתחיל לשמוע את ההשתעלויות וקריאות הרחמים.
התקלות* פצצה
פעולה רגילה טווח 10 פיצוץ 5
מטרה
פגיעה: 5ק10 + מתאם תבונה נזק רעל
השפעה: הפרץ יוצר אזור של אדים רעילים וסמיכים החוסמים קווי ראייה עד לסוף התור הבא שלך. יצורים הנכנסים לאזור או מתחילים את תורם שם סופגים 5ק10 + מתאם תבונה נזק רעל.

פצצה הודפת התקפת אמן פצצות 15
הפצצה נוחתת בין הגובלינים, שעפים לצדדים מעוצמתה.
התקלות*פצצה
פעולה רגילה טווח 10
התקפה
מטרה: כל יצור במרחק של 2 משבצות מהפצצה
פגיעה: 2ק10 + מתאם תבונה נזק והמטרה נדחפת מספר משבצות השווה למתאם התבונה שלך ונהפכת לשרועה.

פצצת סירחון התקפת אמן פצצות 15
הפצצה משחררת אדים סגלגלים המשחררים ריח נוראי ובלתי נסבל - האורקים לא מצליחים לעמוד בזה.
התקלות*פצצה
מטרה
פגיעה: 5ק8 + מתאם תבונה נזק רעל
השפעה: הפרץ יוצר אזור של אדים מסריחים הנותרים עד לסוף התור הבא שלך. יצורים הנכנסים לאזור או מתחילים את תורם שם סופגים 5ק8 + מתאם תבונה נזק רעל ונהפכים להלומים(הצלה לסיום).

דרגה 16: התעסקות בחומרים- אתה זוכה בהתנגדות 5 לאחד מסוגי הנזק הבאים – אש, קור, חומצה או רעל.

דרגה 16: שימוש משופר בפצצות - ההתקפות לפי רצון שלך מורידות חצי נזק בפספוס

דרגה 16: אתה לומד מתכון/כוח תכלית אחד מדרגה 16. אתה בוחר מהרשימה כאן:
רשימת מתכוני תכלית לדרגה 16:
פצצת עשן משופרת תכלית אמן פצצות 16
''הוספתי כמה שינויים...''
התקלות* פצצה
השפעה
: ענן עשן נוצא באיזור של הפיצוץ וחוסם שדה ראייה הנותר שם למשך 2 תורות. כל יצור באזור הענן מתעוור כל עוד הוא שם.

פצצת רשת משופרת תכלית אמן פצצות 16
זה יוכל לתפוס דברים גדולים יותר ורבים יותר...
התקלות*פצצה
פגיעה
מטרה: כל יצור בפיצוץ
השפעה: המטרה נלכדת ברשת ונהפכת לשרועה ונטועה(הצלה לסיום).

פצצה מרדימה תכלית אמן פצצות 16
אתה מגלגל את הפצצה בין שתי השומרים, שכעבור רגע נוחתים על הריצפה, מעולפים.
התקלות*פצצה
פגיעה
: תבונה נגד רצון
השפעה: המטרה מאבדת את ההכרה(הצלה לסיום).

דרגה 17: למידת מתכון תכלית- אתה לומד עוד מתכון/כוח לפצצת תכלית מדרגה 16

דרגה 18: שיפור תכונות בסיס - שיפור שני תכונות בסיס ב1

דרגה 19: שימוש משופר בפצצות - אתה לומד מתכון/כוח נוסף של פצצה מדרגה 15 לבחירתך.

דרגה 20: למידת מתכון - אתה לומד מתכון/כוח לפצצה מדרגה 20.
פצצת דוקרנים אמן פצצות דרגה 20
זה פרי המצאתך האחרונה - הפצצה נפתחת ומשחררת אין ספור מחטים, דוקרנים ופיסות מתכת חדות שעפות לכל עבר ומפלחות את גופותיהם של אויביך.
היתקלות*קרבי
פעולה רגילה טווח 15 פיצוץ 5
מטרה:
כל יצור בפיצוץ
פגיעה: 5ק12 + מתאם תבונה נזק לכל יצור בפיצוץ.

דרגה 21: שיפור תכונות בסיס - שיפור 2תכונות בסיס ב1

דרגה 21: ייעוד אגדי - אתה בוחר מאפיין אגדי מהרשימה בספר החוקים לשחקן.

דרגה 23: שימוש משופר בפצצות - אם אתה פוגע באויב עם פצצה שהורידה נזק, אתה יכול לבחור להוריד את האויב ל0 נק''פ באופן אוטומטי אם הוא ירד ל30 נק''פ או פחות מההתקפה הראשונית שלך.

דרגה 24: שיפור תכונות בסיס שיפור 2 תכונות בסיס ב1.

דרגה 24: מאפיין ייעוד אגדי- מהייעוד האגדי הנבחר שלך

דרגה 25: אתה לומד מתכון/כוח אחד לפצצה מדרגה 25 לבחירתך. אתה יכול לבחור מהרשימה הבאה:
רשימת מתכונים לדרגה 25:

פצצת חשמל אמן פצצות דרגה 25
הפצצה פוגעת בטרול הראשון, שמתחשמל לגמרי - ואז הזרם קופץ לטרול שלידו, וממנו לטרול אחר - כולם מתחשמלים ונעטפים במעטה כחול-לבן של ברקים עזים.
התקלות*קרבי
פעולה רגילה טווח 15
מטרה עיקרית:
יצור אחד
פגיעה: 3ק10 +מתאם תבונה נזק ברק.
מטרות משניות: שלושה יצורים בטווח 10 משבצות מהמטרה העיקרית
התקפה משנית: זריזות נגד תגובה
פגיעה: 3ק10 +מתאם תבונה נזק ברק.

פצצת דוקרנים רעילה התקפת אמן פצצות דרגה 25
הפצצה משתחררת וממנה המחטים שהכנת מראש משתגרים לכל הכיוונים ומפלחים את המסכנים - משחת את המחטים, הדוקרנים ופיסות המתכת ברעל - שכעת כורעים על הרצפה, משתדלים להישאר בחיים.
היתקלות*קרבי
פעולה רגילה טווח 15 פיצוץ 5

פגיעה: 5ק12 + מתאם תבונה נזק לכל יצור בפיצוץ, בנוסף לנזק רעל מתמשך 10(הצלה לסיום)

דרגה 26: למידת מתכון- אתה לומד מתכון/כוח נוסף לפצצה מדרגה 25

דרגה 28: שיפור תכונות בסיס -שיפור 2 תכונות בסיס ב1

דרגה 29: שימוש משופר בפצצות - אתה יכול לבצע שתי התקפות של פצצות היתקלות של דרגה 15 באותו התור.

דרגה 30: מאפיין ייעוד אגדי

זהו.

תודה רבה לנרוביאן שהזכיר לי את השיטה של האסינשיאלס למקצועות, ובעלדיו המקצוע היה נראה אחרת לגמרי.
תודה לוואין ריינולדס, שהיה מאוד נחמד ושנתן לי להשתמש בתמונה המגניבה לאללה שלו!
תודה לפלג, סער ואורי שנתנו לי את ההשראה והרצון לשחק במקצוע ההזוי הזה.

אני אשמח מאוד לקבל פידבק מכם - הילולי שבח, מחיאות כפיים, זריקת עגבניות, העלאה אל המוקד, וכל דבר אחר - אני אשמח לענות לכם על כל שאלה ותהייה שיש לכם.

ובחייכם, לא לעשות לי את מה שעשיתם לי בפיראט - אל תשכתבו לי את המקצוע.

זהו 2. תהנו.

סול.

האמת שלא התכוונתי שהמקצוע יהיה אסנטיאלי, אלא רק שיהיה כוח אחד שמשתפר עם הזמן וצובר שימושם נוספים - זו שיטה טובה לחסוך במקום ובזמן.
לדוגמה לסייר של הסל"ש יש כוח לפי-רצון "התקפה כפולה", כוח התקלות "ירי-רב", כוח יומי "ביקוע העץ", כוח יומי "שניים בחץ אחד" וכוח יומי "שלושה בחץ אחד" ואני נותן לכם בדיוק ניחוש אחד מה הכוחות האלו עושים.

אז הצעתי שבמקום שיהיה כוח לפי-רצון "פצצת אש", כוח התקלות לדרגה 1 "פצצת אש משופרת", כוח התקלות לדרגה 7 "פצצת אש ממש גדולה" וכוח יומי לדרגה 9 "פצצת אש ענקית" (ואז בדרגות מאוחרות יותר "פצצת אש-דרקונים" ו"פצצת אש טהורה" שכולם עושים בדיוק אותו הדבר וההבדל הוא רק בגודל הנזק...)
פשוט יהיה כוח כזה (לדוגמה):

מנה כפולה של אבק שריפה - מאפיין מקצוע אמן פצצות
נגד יריבים קיצוניים יש לנקוט באמצעים קיצוניים.
התקלות - קרבי
מיוחד: החל מדרגה 3, אתה רשאי להשתמש בכוח זה פעמיים בהתקלות אך לא יותר מאחת לסיבוב. החל מדרגה 7, אתה רשאי להשתמש בו 3 פעמים בהתקלות אך לא יותר מאחת לסיבוב.
פעולה חופשית
יזם: אתה מבצע התקפה לפי-רצון של אמן הפצצות ועדיין לא גלגלת לפגיעה
השפעה: אם ההתקפה היא התקפת טווח, היא הופכת לפרץ 1. אם ההתקפה היא פרץ 1, היא הופכת לפרץ 2.
דרגה 7: 1ק8 נזק נוסף בפגיעה
דרגה 13: 2ק8 נזק נוסף בפגיעה
דרגה 17: 3ק8 נזק נוסף בפגיעה
דרגה 23: 4ק8 נזק נוסף בפגיעה
דרגה 27: 5ק8 נזק נוסף בפגיעה

לגבי התפקיד של המקצוע: כרגע הוא דווקא נראה לי יותר כמו רכז. רוב הכוחות נראים לי מועתקים מהאשף. אולי עדיף שכולם יהיו התקפות טווח כאשר בפגיעה כל יריב סמוך למטרה הראשית סופג נזק בסך מתאם התבונה שלך? (ואז כוח ההתקלות כפי שהצעתי מחליף את הנזק הסביבתי הנ"ל בפיצוץ ממש)

אני אעבור יותר בפירוט בהזדמנות.

*עריכה*- עברתי עוד קצת על המקצוע ואף אחד עוד לא הגיב אז אין טעם שאכתוב הודעה נפרדת.
יש לך כאן כמה רעיונות ממש טובים, אבל אני לא בטוח שהבנת את העיקרון המכאני שמאחורי המקצועות האסנטיאליים. כרגע, עד דרגה 11 יש למקצוע של כוח התקלות אחד עם שימוש אחד בהתקלות ואפס כוחות יומיים. בדרגה הראשונה יש לו כוח לפי רצון אחד, כוח התקלות אחד ואפס בחירה בקרב. כמו-כן כבר הזכרתי שיש הרבה מאוד פגיעה במספר מטרות שנראה לי כמו רכז.

עוד הערה זה שאין לא אביזר ולא נשק, כך שאין תוספים לפגיעה מהקסמות של ציוד- בדרגה 30 אמן הפצצות מפגר אחרי כולם ב-6 נקודות לתוסף ההתקפה.

מגניב מגניב מגניב
להשליך פצצות לכל עבר זה פשוט כל כך הרבה יותר מוצלח מלירות חיצים. אין לי הערה על המכניקה כי אני לא מבין במו"ד 4 ואני ממש לא מבין באסנשלז, אבל זה לא משנה כי הרעיון של המקצוע הזה קנה אותי. עכשיו צריך לחכות שהדמות שלי תמות כדי להחליף מקצוע..

מגניב! :clap:
מספר הערות:
רקע: ״בלה בלה פצצות בללה בלה פצצה, בלה בלה פיצוץ בלה מפוצץ״, בכול מקום שאפשר אתה דוחף את הפצצות, זה די מציק שקוראים את הרקע, ובנטייה: עדיף תוהו, כמו הפצצות, ובדת אפשר לחשוב על כמה אלי אש (עדיף תוהניים לדעתי) שיתאימו, מה שרשמת זה סתם לא קשור, באותה מידה אפשר לרשום ״מי צריך אלים שיש קסם״ או ״מי צריך אלים שיש חרבות״, אז עדיף שתוסיף שם משהו.
תפקיד: נראה לי מתאים יותר רכז, אבל המקצוע כבר כמעט גמור ואני לא אוהב רכזים אז שיהיה
מקור כוח: נשמע קצת מאולץ, אם יש מקור כוח אלכימי או משהו כזה הוא עדיף בהרבה
שליטה בנשק: אין כזה נשק ״פצצות״, או לפחות עוד לא יצרת/ פירסמת, אז אם אין לא צריך לכתוב פצצות שם.
כוחות: איפה מקור הכוח במילות המפתח? אולי זו קטנוניות, אבל עדיין!

חוץ מזה- מעולה!

אכן,רכז נשמע לי כמו אופציה טובה.אני לא מאוד מוצלח במכאניקה של כוחות אסנטיאליים במהד' 4,אז אני לא התעמקתי בכוחות,אבל אני מאמין שמגוון של פצצות שגורמות למגוון של השפעות[להדוף את היריב,לגרום להסתרה בזכות עשן,אפילו להעיף אותו כלפי מעלה או להזיז את השחקן בעזרת פצצות בנעליים] יהפכו את המקצוע להרבה יותר מעניין.בכלל,מאוד מאוד אהבתי את הרעיון של בחור שיש לו מלא טריקים בשרוול.אולי כדאי לבנות אותו בדומה לאשף,ככה שכל יום הוא יחליט איזה פצצות הוא יוצר[הוא מוגבל ביכולת הנשיאה או משהוא כזה,אולי פצצות גם מתיישנות ולכן צריך להכין אותן כל יום מחדש].

סוגיית הנשק היא אכן בעייתית.אני מניח שהוא יוכל להלחם באקדח,או בסתם חרב,ובשביל התוסף הקסום של הפצצות יהיה לו את ציוד המעבדה שאיתו הוא יוצר את הפצצות[מבחנות +2 יוצרות פצצות חזקות ומדוייקות יותר],או שיהיה לו מעין מטול פצצות/כפפת השלכה מיוחדת,או שפצצות קסומות בעצם עובדות כמו בומרנג שעף,מתפוצץ וחוזר ריק ואפשר למלא אותו מחדש למחרת.

וסתם כהערה כללית,הקונספט של טריקים ממש מגניב,תן לו הרבה דברים שמאוד משנים את הקרב ומוסיפים הרבה עניין-לזנק בעזרת פצצות בנעליים,להסתיר אחרים בעזרת מסך עשן,לגרום לשיעול,לגרום לשטח להיות חלקלק,להדוף מהלומה שהייתה אמורה לגרום המון נזק בעזרת פיצוץ פצצה בינך לבין האויב[שמעיפה את שניכם וגורמת נזק,אבל זה כנראה עדיף],זה יכול להיות ממש מגניב.

כוח התקלות יעוד אגדי: פצצת אטום :flame:

ממש מגניב.

הצלחת לא להגזים עם הרעיון, כשרק ראיתי את השם חשבתי שזה יהיה מגוחך, אבל הצלחת להעביר את זה ממש טוב.

מומחה הפצצות נראה פשוט כמו המשך ישיר ולא ממוקד של אומן הפצצות, זה קצת מוזר, נתיב מופת אמור להיות יותר בכיוון ממוקד.

פלדריק אמר/ה:
סוגיית הנשק היא אכן בעייתית.אני מניח שהוא יוכל להלחם באקדח,או בסתם חרב,ובשביל התוסף הקסום של הפצצות יהיה לו את ציוד המעבדה שאיתו הוא יוצר את הפצצות[מבחנות +2 יוצרות פצצות חזקות ומדוייקות יותר],או שיהיה לו מעין מטול פצצות/כפפת השלכה מיוחדת,או שפצצות קסומות בעצם עובדות כמו בומרנג שעף,מתפוצץוחוזר ריק ואפשר למלא אותו מחדש למחרת.
להמציא אביזר חדש לגמרי לכל מקצוע זה לא רעיון טוב.
למה לא לקבוע שהוא משתמש בקלע או רובה קשת כאילו היו אביזר? (משגר באמצעותם את הפצצה)

במבט נוסף אני רואה גם חוסר איזון בולט בין הפצצות. פצצת החומצה ופצצת הקרח הן העתקה של כוחות לפי רצון (פרץ קמאי וקרן קור בהתאמה) אבל שאר הפצצות מדרגה 1 חזקות לפחות כמו כוחות התקלות. גם פצצת הדוקרנים בדרגה 25 היא משמעותית חזקה יותר מפצצת הברק באותה הדרגה.
כמו-כן, בחלק מהכוחות חסרה שורת גלגול ההתקפה.

אני מצפה לתיקונים לקראת סוף השבוע.

אז ככה.

היום ב12 אני והקבוצה שלי עצרנו מהטבעת האחת לצורך פלייטסט של אמן הפצצות. המסקנה העיקרית היא שבדרגות המוקדמות אין לו בכלל בכלל אפשרויות בחירה בקרב - חשוב לשנות את זה.

@נרוב:
קודם כל תודה על התגובה.
1. מסכים איתך שהתפקיד של הרכז יותר מתאים.
2. אתה צודק לגבי האביזר, ומסכים עם םלדריק לגבי רובה הקשת. בכלל לא חשבתי על זה.

@העוג הברברי:
1. ברצינות? מה מציק בזה? בכל רקע של כל מקצוע מופיע השם שלו הרבה פעמים.
2. נראה לך שמישהו כאוטי יהיה בכלל מסוגל להרכיב פצצות בלי לפוצץ את עצמו? סדר יותר הגיוני לטעמי.
3. זה סתם. פשוט באהזדה אין אלים אז לא התייחסתי אל זה.
4. כמו מקודם, מסכים שרכז מתאים יותר.

@פלדריק:
רעיונות מגניבים, ותודה על הפידבק.

@מוזאר:
תודה. לגבי נתיב המופת, החלטתי לא למקד אותו למשהו מסויים אלא להמשיך אותו באותו הקו. אולי בהמשך אני אשנה את זה.

אני אערוך את המקצוע בשבת. לאיזה מתכונת להמיר אותו? איך לשנות? לשפר? ועוד ועוד יהיה כיף לקרוא ולקבל...

לפי דעתי אתה צריך להוסיף כמה כוחות כי זה נראה קצת מדי וגם אתה צריך להוסיף משהוא מיוחד של המקצוע שירצו אותו
וגם אתה יכול להוסיף מאפיין מקצוע שיסביר יותר את הקטע שהוא יוצר את הפצצות לפני ,אולי שכול הכוחות יהיו התקלות
או שיהיו כוחות יותר חזקים מהרגיל אבל לפני זה הוא צריך לוותר על התור שלו ושיהיה עליו יתרון קרבי
( מתי שהוא מכין את הפצצות באמצע הקרב) וזה יהיו כוחות מיוחדים שידרשו שהמרכיבים יתערבבו ביחד ממש לפני השימוש
כמו סלט טוב שאוכלים אותו רק כשהוא טרי ואז הוא גם יותר טעים מסלט רגיל
בקשר למאפיין המקצוע אתה יכול לעשות שאומן הפצצות יידרש לקחת הימור נגיד אם הוא מוציא יותר מ10 אז יש לו +2 להתקפה או -2 אם יצא לו פחות מ10
אפשר אפילו לרשום בתיאור המאפיין "כמו כל אומן אתה צריך שינויים הוסף חומר אחד מפה החסר אחד משם ויצא לך תרכובת חדשה " תחשוב זה

שי, אולי תרשם לפורום, זה בחינם, והוא אמר שהוא מעדיף כיף על פני ריאליסטיות- אני תומך בזה

ולסול-
1. לא התכוונתי לשם של אמן הפצצות, התכוונתי שכול מילה שנייה ברקע היא פצצות, ואפשר לרשום גם על עוד דברים, מקצוע במהדורה 4 זה עד דרגה 30 אז צריך יותר רקע, כי זה כול הרעיון של הדמות.
2. כן, איש כאוטי יוכל לבנות פצצות מבלי לפוצץ את עצמו, וכנראה הוא ייקח כוחות יותר מיוחדים ובעלי השפעות מגוונות בגלל שהוא אוהב לשלב חומרים לפי רצונו, ולא לפי מתכונים (ואם השה״מ רשע כול 1ק4 מתוך 4 מנוחות קצרות תתפוצץ פצצה :twisted: )

אני מניח שאפשר לתת לו אופציה ליצור פצצות יומיות כמו שהמתנקש רוקח רעלים, ואז לכל פצצה כזו יש שימוש קרבי ושימוש "לא"-קרבי (להניח מוקש\מטען או למלכד מעבר\דלת). השאלה אם שווה להשקיע במכאניקה הזו ולא פשוט לרשום לפני הכוחות היומיים שכדאי לשה"ם להתחשב בשימושים לא סטנדרטיים שכאלו לכוחות היומיים (וזה בהנחה שבכלל יש כוחות יומיים..).

מעבר לכך, נראה לי די ברור שהוא צריך בדרגה הראשונה 2-3 כוחות לפי רצון ולצבור עוד כוח לפי-רצון אחר כך, כך שיהיו אופציות ולא תמיד ישתמש באותו הכוח בדרגות הראשונות.

לגבי כוחות לפי רצון:
קודם כל נראה לי שכדאי לגוון בשמות, כי כרגע כולם הם "פצצת X". אפשר גם "כד חומצה", "אש אלכימית", "אבן רעם" וכדומה.
מעבר לכך כדאי לאזן אותם - ואם החלטת שהמקצוע הוא רכז, אז גם להוסיף אפקט "ריכוזי". לדוגמה פצצת אש\אש אלכימית יכולה לגרום נניח 1ק6 בפרץ 1, אבל בנוסף מתפזר חומר דביק ודליק- בתחילת תורך הבא, כל יצור שנמצא בתוך האזור סופג עוד קצת נזק אש לפני שהחומר הזה מתכלה.
עיוורון זה מצב די רציני בדרך כלל, אז אני מציע שפצצת האור תחשב כהסחת-דעת שמאפשרת לקבוצה לנסות להסתתר בזמן שהיריבים ממצמצים בהלם (וגורמת נזק קורן, כמובן).

עוג : אומן הפצצות הוא סוג של אשף, עוקב אחרי מתכונים מדויקים לומד באקדמיות וכו ...,
ובנוגע לרקע לא מצאתי את המילה פצצות כול כך הרבה פעמיים

סול : דבר ראשון מגניב בהחלט, עכשיו בנוגע למקצוע, אם אתה רוצה לשלב טריקים, אתה יכול להוסיף כוחות תחליט שהיו כאלה (כמו שפלדריק הציע ) ובשביל טריקים התקפיים יותר אתה יכול להוסיף כוחות יומיים שהיו מעין זריקת פצצה רגילה (משהו כמו פצצת אש) אבל להוסיף משהו (לתקוף פעמיים, לדחוף את האויב להגדיל את הטווח ואת הפיצוץ, וכו),

@נרוב - אני לא הולך להשקיע במכאניקה מסובכת.

לגבי השמות - זה באמת לא משנה, אבל אתהניודע שאני אשנה.

אז במקום עיוורון יתרון קרבי, הלום או משהו דומה?

@טייגר:
תודה.
אם תשים לב כבר יישמתי את ההצעות שלך - שימוש משופר בפצצות עושה בדיוק את זה.

אני יודע הרעיון היה שתהפוך אותם לכוחות וקצת תחזק אות(מגדיל את הפרץ בשתיים במקום ב1 או משהו כזה), וככה יהיה למקצוע יותר בחירה בקרב,

אלכימיה זה כשרון...מסובך משהו. נראה לי שעדיף שלא.

לגבי עיוורון - לא. "דעת המטרה מוסחת עד תחילת תורך הבא. בזמן זה יצורים רשאים לנסות להסתתר מפני המטרה"
עיוורון זה דבר שצריך להשאיר לכוח התקלות או יומי או אולי לפגיעה חמורה עם פצצת האור - אבל לא לכוח אזורי לפי-רצון סתם ככה. גם "הלום" הוא מצב די חזק.

הי חברה זהוא פתחתי משתמש התברר שכל הזמן הפורום שלח לי את הקישור הפעלה לדואר זבל

שי..

אני כרגע עורך את המקצוע ותהיתי קצת על הדרגות הראשונות. אז בקיצור, שאלה - מה אם, במקום מה שהצגתי בגרסה הראשונה של המקצוע, הוא ייקבל את כל הכוחות מרשימת המתכונים של הדרגה הראשונה בדרגה הראשונה, ורק ישפר אותם עד דרגה 11(שם הוא יקבל כוחות חדשים).

כלומר, הוא יקבל את פצצת אש ,פצצת קרח ,פצצת חומצה ,פצצת אור ופצצת קול בדרגה ראשונה ועד דרגה 11 הם רק יישתפרו בטווח, בפיצוץ, וכו׳.

או שמא זה רעיון לא טוב ויש לכם רעיון או דרך יותר טובה לסדר את הכוחות, אז אתם מוזמנים להביע את דעתכם...

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה