• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מהדורה וחצי לעידן ה-13

שעות בודדות לאחר ההכרזה של "מכשפי החוף" על מה שנראה בתכלס כמו מהדורה 5.5 של מבוכים ודרקונים, מגיעה הכרזה דומה גם של האחיין הקטן שהתפצל מתוך מו"ד 4: חברת פלגריין מכריזה על מהדורה שנייה של "העידן ה-13".

העידן ה-13 היא שיטת משחק עצמאית שהתפצלה מתוך מו"ד 4 כמו שפאת'פיינדר התפצלה בזמנו מתוך מו"ד 3.5, אם כי ההבדלים במקרה הזה בין המקור ובין החוטר הם גדולים יותר.

לפי ההכרזה, המהדורה השניה תהיה תואמת לאחור עם התכנים שכבר יצאו לשיטה במהדורה הראשונה – שזו הכרזה הגיונית וכמו שראינו גם מאוד באופנה (הטבעת האחת, עודרגה, מו"ד יחיד וכו').

המעצב המוביל של המשחק, רוב היינסו (שגם היה אחד הכותבים העיקריים של מו"ד 4 וכותב עבור מו"ד 3 לפני כן), פרסם בלוג עם כמה מהשינויים במהדורה החדשה –

אני מודה שמעולם לא קראתי או שיחקתי בעידן ה-13.
כמה היא באמת תחליף מוצלח יותר למבוכים ודרקונים 4? פאת׳פיינדר 1 לדעתי היא שיפור בכל דבר כמעט לעומת 3.5 ומייתרת אותה.
האם זה נכון לעידן ה-13 מול ארבע?
והאם יש לה מקום בעידן שיש את מהדורה חמש, פאת׳פיינדר בעולמות פראיים, עודרגה, פאת׳פיינדר 2 וכך הלאה?

העידן ה13 הוא לא שדרוג של מהדורה 4, אלא שיטה שמשלבת בין החזון העיצובי של 3.5 ו-4, עם הוספה של כמה מכאניקות מגניבות חדשות:

קוביית ההסלמה היא ק6 שעולה כל סיבוב (מ1 בסיבוב השני ועד 6), ומתווספת לגלגולי ההתקפה של דמויות שחקן, ולפעמים גם לנבלים חזקים במיוחד. היא הופכת את הקרבות למהירים יותר, וזה עובד מעולה. יש גם יכולות חזקות שאפשר להשתמש בהן רק כשקוביית ההסלמה היא במספר מסוים ומעלה.

רקעים, החלופה למיומנויות, הם די פשוטים. יש לכל דמות מספר נקודות שהיא יכולה לחלק לרקעים, שזה משפט שמסכם חלק בעבר של הדמות. אם הבדיקה קשורה לרקע, מוסיפים את הרקע לבדיקה. נגיד אם שמת 3 נקודות ברקע "אביר לשעבר", אתה מקבל 3+ לבדיקות תכונה כל עוד אתה מצליח לתרץ איך זה שהיית אביר לשעבר רלוונטי אליהן.

אייקונים זו מכאניקה שלא עובדת כזה טוב בספר הבסיס, ועברה כמה שינויים, אבל הרעיון הכללי שלה הוא שלכל גיבור יש קשרים חיוביים, מסובכים ושליליים ל"שחקנים הגדולים" של עולם המערכה. נגיד, שיחקתי בפורום דמות של דרואיד עם מערכת יחסים חיובית עם הדרואידית הגדולה, שאימצה אותו, ומערכת יחסים שלילית עם הדרקונים הכרומטיים- שצדו אותו משום מה.

לבסוף, לכל דמות יש "דבר אחד ייחודי" לה. זה יכול להיות "אני הממזר של המלך", או "אני הנבחר", או "אני בן המחצית הראשון שהצטרף לשורות רוכבי הדרקונים", זה די חמוד ומקל על מיקוד הדמות.

בקיצור, זו שיטה שהיא שילוב של 3.5 ו-4, עם כמה אספקטים נרטיביים. יש לה גם SRD, אז אתה יכול להסתכל בעצמך.

העידן ה13 הוא לא שדרוג של מהדורה 4, אלא שיטה שמשלבת בין החזון העיצובי של 3.5 ו-4, עם הוספה של כמה מכאניקות מגניבות חדשות:
אני קצת מופתע שלא התייחסת לכך שהיא השיטה הראשונה ממשפחת משחקי מו"ד שבה הורידו את המשקל של גזע ביצירת הדמות לטובת רקע, ושגם המקצוע נותן שיפור לתכונת מפתח, ושלא התייחסת לכך שהעידן ה-13 מניחה שמשחקים בלי מפת קרב – השפעות אזוריות מקבלות שורה של "פוגע ב-1ק1+2 יריבים" ודברים כאלו.

גרסת האלפא של הפלייטסט נשלחה, ומרפרוף מהיר נראה שבאמת מדובר ביותר "patch" לשיטה שמתקן דברים קטנים ומתמטיקה, מאשר השינוי המאסיבי שלמדנו לצפות מהוצאת מהדורה חדשה.
רוב השינויים הם פשוט הכנסה של מכאניקות שהוצגו בספרים מתקדמים יותר לספר הבסיס, שזה מעולה כי כמו שאמרתי- הפרסום של השיטה הזו היה על הפנים, עם הרבה ספרים שכל אחד מהם כלל כמה שינויים קטנים.
מעבר לאלה, יש שינויים במתמטיקה של השיטה, בעיקר לדמויות בדרגות גבוהות.
אני כן רואה ששינו את איך שמערכת האייקונים עובדת לדבר יותר נרטיבי- אתה מקבל תמיד לפחות "קשר" אחד לאייקון כל יום ויכול לנצל אותו בשביל השפעה נרטיבית. יש סיכוי של שליש שיהיה סיבוך. זה גם שם את זה יותר בידיים של השחקנים, שצריכים לתאר איך הקשר שלהם לאייקון עוזר להם פה, מאשר זורק את זה על המנחה שצריך לאלתר איך האייקון משפיע על ההרפתקה. נחמד. אבל עדיין מציעים להשתמש בזה כדי לקבל חפצק"ים חד פעמיים, מעצבן.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה