• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 5 חדשות הכרוז מבוכים ודרקונים 5 להורדה, דפי דמות בעברית

tyranny_tiamat.webpחוקי הבסיס של מבוכים ודרקונים 5 זמינים להורדה בשני קבצים:
- מבוכים ודרקונים בסיסי לשחקן, מכיל ארבעה גזעים וארבע מקצועות.
מבוכים ודרקונים בסיסי למנחה, מכיל מפלצות חדשות וגם חפצים קסומים.
העמוד הרשמי של מכשפי החוף

רוצים עוד תוכן? קראו על הספרים של מבוכים ודרקונים 5.

ב-27 לאוגוסט נערוך השקה ישראלית למבוכים ודרקונים 5 בכנס דרקוניקון בתל-אביב, בואו לשחק במהדורה החדשה בעברית!

מהדורה חדשה של מבוכים ודרקונים זו גם הזדמנות נהדרת לדפי דמות חדשים, בעברית ובאנגלית. העלנו שלושה דפי דמות לאתר - דף דמות בעברית של מבוכים ודרקונים 5, מאת יובל ספיר.
דף דמות באנגלית בסגנון הערכה למתחיל, וגם דף דמות משוכלל יותר, שאפשר לערוך אותו במחשב.
אפשר להוריד עוד דפי דמות באנגלית ב ENWorld.

בפורומים תמצאו גם דמויות לדוגמא של מבוכים ודרקונים 5, ועוד הרבה תוכן - אז קדימה, ההרפתקה מחכה לכם!

מה זה בכלל חוקי הבסיס של מבוכים ודרקונים 5?​

חוקי הבסיס הם קובץ PDF חינמי, שמכיל את כל מה שנדרש בכדי להתחיל לשחק במהדורה החדשה. בשלב ראשון הוא מכיל חוקי יצירת דמות עבור ארבעה גזעים וארבעה מקצועות מדרגה 1 ועד 20. הגזעים הם: בן-אנוש, אלף, גמד ובן-מחצית. המקצועות הם: כוהן, אשף, לוחם, ונוכל. בנוסף החוברת מכילה ציוד, חוקי משחק בסיסיים (מסעות, קרבות, מיומנויות וכך הלאה) וגם אוסף נרחב של לחשים.
עם צאת ספרים נוספים לאור, יעודכן גם הקובץ עם מידע חדש, בעיקר מפלצות.

מהי הערכה למתחיל?​

מדובר בערכת התחלה, בסגנון הקופסה האדומה, שמכילה את כל מה שנדרש בכדי להתחיל לשחק. הערכה למתחיל כוללת חוברת חוקים בת 32 עמודים, הרפתקה בת 64 עמודים לדרגות 1 עד 5, קוביות וחמש דמויות מוכנות מראש. לא ניתן ליצור דמויות עם הערכה למתחיל, בשביל זה יש את חוקי הבסיס.

מה ההבדל בין מהדורה 5 למהדורות קודמות?​

מהדורה חמש שואפת לפנות לכל השחקנים של מבוכים ודרקונים, ללא קשר למהדורה האהובה עליהם. מדובר בעדכון ורענון של החוקים, במטרה ליצור את המהדורה האולטימטיבית - אבל עדיין לשמור על הרוח של מבוכים ודרקונים.

סיימתי לקרוא את הפרק הראשון, וכמה דברים מעניינים:
- יש Multiverse שמאחד את כל העולמות ואת כל המישורים - ואו, אם אני מבין את זה נכון, ביי-ביי לקוסמולוגיה הנפרדת של כל עולם מערכה (העץ הגדול, הגלגל הגדול, כיו"ב) ומהיום גם מכיוון שכל העולמות קיימים במקביל, תהיה כנראה אפשרות לנוע בניהם. פעם עשיתי מערכה שעברו מאיי הסערה ל Scarred Lands, אבל לא זוכר שזה קיים רשמית במו"ד מאז ימי SpellJammer. מעניין לראות אם זה באמת יקרה...
- הפישוט של המיומנויות שזה פשוט תוסף מומחיות הוא נוח, שמח שלקחו את זה מ-4.
- בן-אנוש מקבל 1+ לכל התכונות? אהבתי...
- בנתיים רושם חיובי, מבואס שלא צפוי בעתיד הנראה לעין תרגום לעברית.....

הבונוס לתכונות של בן האנוש חזק מידי לטעמי. אין לי המון נסיון איתו (שתי דמויות), אבל זה בונוס רציני להמון תחומים שונים. אני לא אוהב את הגישה הזאת, בעיקר כי הבן אנוש אמור לייצג את הממוצע של התכונות, לא להיות יותר טוב מכולם..

אני דווקא אוהב את הגישה הזו, יש דיסוננס אדיר בין השליטה של בני האדם ברוב ממלכות הפנטזיה ובין חבורה ממוצעת של הרפתקנים שמורכבת מאלף, טרול, חצי בן מחצית, זד ומחושל-מלחמה.
אני מניח שהגישה הזו באה לתקן את המצב הזה ולהפוך את בני האדם לגזע שחקן יותר אטרקטיבי.

הייתי מעדיף אם היו נותנים לבני אדם שטיק משלהם, כמו "שורדים בכל מצב". כן, הרבה אנשים לא יאהבו את זה, אבל הגרסה הנוכחית של "טובים בהכל" נמאסה עליי.

דיברו על זה מתישהו באחד מהפרסומים. הרעיון הוא שבן האנוש הוא הגזע שהכי פשוט לשחק ולכן הוא אופטימלי לשחקנים חדשים. אין לו שום יכולת מיוחדת מוזרה, תוספים במצבים מסויימים או העדפה למקצועות מסויימים. הוא מקבל תוסף להכל ולכן כל מקצוע שתבחר לו, בכל מומחיות ובכל בילד, הוא בחירה טובה.
זה הגיוני, אם כי גם לי קצת נמאס מבני האנוש הונילה האלה שטובים בכל דבר וגם לדעתי הם צריכים פחות תוספים ויותר יכולות גזע. מצד שני, שימו לב שרמת התכונות נקבעה ביחס ללמוצע של בני אנוש ולכן זה הגיוני שלבן אנוש לא יהיה תוסף קבוע לתכונה מסויימת (כי אז היו קובעים שזה הממוצע האנושי שהוא 11).

קודם כל, כולם קראו את הדיסקליימר ? :gah:
קוד:
Disclaimer: Wizards of the Coast is not responsible for the consequences of splitting up the
party, sticking appendages in the mouth of a leering green devil face, accepting a dinner
invitation from bugbears, storming the feast hall of a hill giant steading, angering a dragon
of any variety, or saying yes when the DM asks, “Are you really sure?”

אפשר ללמוד הרבה מהמבנה של חוקי הבסיס ולנחש מה יהיה בסל"ש - אני מאמין שלא הרבה דברים עקרוניים חדשים, אלא פשוט אפשרויות נוספות למה שקיים בחוקי הבסיס - תוכן העניינים בגדול יהיה דומה לזה של חוקי הבסיס.
מעבר לכמובן פרק אמיתי על כשרונות - אהבתי את הקונספט הבסיסי, שלוקח כשרון במקום תוספות לתכונות, מה שגם שם רף מינימום לעוצמה שלהם. צריך להיות מקביל +2 לתכונה. וכמובן גם מידע על ריבוי מקצועות.
אם כל גזע זה 2 עמודים בערך, ויש עוד 6 גזעים שצריכים להוסיף, זה בערך ~12 עמודים.
על המקצועות הקיימים צריכים להוסיף Archtypes, וגם להוסיף מקצועות חדשים, שזה בטח יצא בסוף עוד איזה ~80 עמודים.
רקעים, רק חמש זה די עלוב, עוד איזה ~10 עמודים. אהבתי את זה שלכל רקע יש טבלאות שבהן אפשר לגלגל את התכונות של הדמויות. אני חושב ששחקן אחד או שניים אצלי ישתמשו בזה, וזה די מוצלח.
מידע על אלים, קוסמולוגיה, Domains וכך הלאה, גם איזה 10-15 עמודים.
בטח יכפילו לפחות את הלחשים, אז עוד איזה ~50 עמודים.
וכבר כמעט הגענו ל-300 עמודים.

מדהים איך מבוכים ודרקונים מצליח למלא 300 עמודים של תוכן בלי להניד עפעף, וזה אפילו לא כל החוקים של המשחק (גורל מואץ, אני מסתכל עלייך!)

ת'ור אמר/ה:
הייתי מעדיף אם היו נותנים לבני אדם שטיק משלהם, כמו "שורדים בכל מצב". כן, הרבה אנשים לא יאהבו את זה, אבל הגרסה הנוכחית של "טובים בהכל" נמאסה עליי.

אתה יכול להחליף את ה-1+ לכל התכונות ב-1+ לשתי תכונות, עוד מיומנות ו- Feat.

כמה דברים שקראתי ואהבתי:
- Inspiration, השראה, צ'ופר על משחק-תפקידים טוב שמתאים לרקע של הדמות. השחקן מקבל נקודת השראה שיכול להשתמש בכדי לקבל יתרון בפעולה מסויימת. אלמנט סיפורי קטן וחמוד.
- כל הנושא של הלחשים, זה במונחים של השיטה הקודמת (Vancian) אבל בפועל זה יותר מתוחכם ויותר חכם. צריך להכין רשימה מוגבלת של לחשים שאותם אפשר להטיל (לחשים מוכנים) ואז משתמשים ב"סלוטים" של דרגי לחש בכדי להטיל לחשים מתוך המבחר. כשניתן תמיד להשתמש בסלוט בדרגה גבוהה, להטיל לחש בדרגה נמוכה יותר
מבחינה מכאנית, הדבר הכי מעניין (וכמעט היחידי) שראיתי.

קראתי עד פרק 9 ובסך הכל אני אוהב את מה שאני רואה.
זו בעקרון גרסה מהודקת יותר של מהדורה 3.5, ששואבת כמה רעיונות מוצלחים ממהדורה 4: אביזרים מאגיים, טקסים שלא באים על חשבון הלחשים ליום, כל מערכת המיומנות כמעט מועתקת מ-4, מערכת הגסיסה\ריפוי\נק"פ זמני כמעט מועתקת מ-4 ומבחר הפעולות בקרב דומה יותר לזה של 4 (האבקות אני מסתכל עלייך!), העובדה שיש "תוסף הכשרה" שמתווסף באופן שווה לכל דבר שהדמות מוכשרת בו (התקפה עם נשק, גלגול הצלה, "מיומנות"... שוב, כמו תוסף ההכשרה ותוסף הדיוק של מהדורה 4).

המקום שבו המהדורה הזו מהודקת יותר מ-4 זה בכך שהתוספים להכל הרבה יותר קטנים (תוסף ההכשרה הוא 6+ בדרגה 20, ערך התכונה המקסימלי הוא תמיד 20 ושום דבר לא מצטבר כך שקשה יותר לשבור את המתמטיקה). לא צריך לעדכן את תוספי הבדיקות של מפלצות ואת הד"קים של מטלות שונות כי הכל נשאר יחסית קרוב.

עוד לא קראתי את פרק הלחשים, אבל המכאניקה של הלחשים כפי שמוצגת בפרק המקצועות נראית הרבה פחות גליצ'ית והרבה יותר לינארית משל 3.5. אתה מכין מספר לחשים ששווה לדרגת המקצוע+מתאם תכונה רלוונטי. אתה שורף יחידות לחש ליום כדי להטיל אותם. אין דרגת מטיל כמו ב-3.5, אלא אפשר להטיל לחש בדרג גבוה מהנדרש כדי לחזק אותו (קצת כמו לחשי על-קסם של מכשף במו"ד 3.5). לחשי דרג 0 הם לפי-רצון. בנוסף היכולת הבסיסית של אשף היא לצבור מאנה בין מנוחות קצרות כך שהוא יכול להשיב יחידות לחש מנוצלות מהדרגים הנמוכים שלו.

אהבתי גם את ההתמחויות של המקצועות (ויש דיבור על לוחם מאגי שהוא לוחם לכל דבר), את הרקעים, את מאפייני האישיות ואת ההשראה. בסך הכל זה נראה מגניב.

מה לא אהבתי -
המכאניקות של המקצועות אחלה, אבל המקצועות עצמם (מלבד האשף שהוא מאגניב - שוב, זה לפני שהסתכלתי על הלחשים) לא. יש לכל מקצוע המון יכולות קבועות ורק 4-5 יכולות שתלויות במומחיות שנבחרה. לא ברור לי למה כל כוהן מגרש אל-מתים, לדוגמה. אפשר היה להגדיל את המשמעות של בחירת התמחות ולהעלים חלק מהמקצועות המיותרים יותר, כמו Paladin (באמת - תקראו את הפלאפ של הכוהן. הוא אוכל את הפלאפ של הפלדין לחלוטין).
חלק מהגזעים משעממים מכאנית.
יש פיזור נדיב עד כדי גיחוך של מכאניקת ה"יתרון". כמעט כל גזע מקבל יתרון במיומנות ויש מלא יכולות ומאפיינים שנותנים יתרון לכמעט כל דבר עד שנראה שכמעט לכל גלגול יש יתרון.
ריפוי - חצי צעד אחורה ממהדורה 4. לא רואה קבוצה מסתובבת בלי כוהן או ערימה של שיקויים.
רשימת שריונות ארוכה ומעט מתישה שבחצי מהם לא תשתמשו כי מי ששולט בשריון חצי-לוח שולט ממילא גם בשריון לוחות מלא שהוא טוב יותר מכל בחינה.

בקיצור אם אני ארצה חוויה של 4 אני אשאר ב-4. אם ארצה חוויה של 3 ומטה כנראה שאלך ל-5.

the Nerubian אמר/ה:
קראתי עד פרק 9 ובסך הכל אני אוהב את מה שאני רואה.
זו בעקרון גרסה מהודקת יותר של מהדורה 3.5, ששואבת כמה רעיונות מוצלחים ממהדורה 4: אביזרים מאגיים, טקסים שלא באים על חשבון הלחשים ליום, כל מערכת המיומנות כמעט מועתקת מ-4, מערכת הגסיסה\ריפוי\נק"פ זמני כמעט מועתקת מ-4 ומבחר הפעולות בקרב דומה יותר לזה של 4 (האבקות אני מסתכל עלייך!), העובדה שיש "תוסף הכשרה" שמתווסף באופן שווה לכל דבר שהדמות מוכשרת בו (התקפה עם נשק, גלגול הצלה, "מיומנות"... שוב, כמו תוסף ההכשרה ותוסף הדיוק של מהדורה 4).

המקום שבו המהדורה הזו מהודקת יותר מ-4 זה בכך שהתוספים להכל הרבה יותר קטנים (תוסף ההכשרה הוא 6+ בדרגה 20, ערך התכונה המקסימלי הוא תמיד 20 ושום דבר לא מצטבר כך שקשה יותר לשבור את המתמטיקה). לא צריך לעדכן את תוספי הבדיקות של מפלצות ואת הד"קים של מטלות שונות כי הכל נשאר יחסית קרוב.

עוד לא קראתי את פרק הלחשים, אבל המכאניקה של הלחשים כפי שמוצגת בפרק המקצועות נראית הרבה פחות גליצ'ית והרבה יותר לינארית משל 3.5. אתה מכין מספר לחשים ששווה לדרגת המקצוע+מתאם תכונה רלוונטי. אתה שורף יחידות לחש ליום כדי להטיל אותם. אין דרגת מטיל כמו ב-3.5, אלא אפשר להטיל לחש בדרג גבוה מהנדרש כדי לחזק אותו (קצת כמו לחשי על-קסם של מכשף במו"ד 3.5). לחשי דרג 0 הם לפי-רצון. בנוסף היכולת הבסיסית של אשף היא לצבור מאנה בין מנוחות קצרות כך שהוא יכול להשיב יחידות לחש מנוצלות מהדרגים הנמוכים שלו.

אהבתי גם את ההתמחויות של המקצועות (ויש דיבור על לוחם מאגי שהוא לוחם לכל דבר), את הרקעים, את מאפייני האישיות ואת ההשראה. בסך הכל זה נראה מגניב.

מה לא אהבתי -
המכאניקות של המקצועות אחלה, אבל המקצועות עצמם (מלבד האשף שהוא מאגניב - שוב, זה לפני שהסתכלתי על הלחשים) לא. יש לכל מקצוע המון יכולות קבועות ורק 4-5 יכולות שתלויות במומחיות שנבחרה. לא ברור לי למה כל כוהן מגרש אל-מתים, לדוגמה. אפשר היה להגדיל את המשמעות של בחירת התמחות ולהעלים חלק מהמקצועות המיותרים יותר, כמו Paladin (באמת - תקראו את הפלאפ של הכוהן. הוא אוכל את הפלאפ של הפלדין לחלוטין).
חלק מהגזעים משעממים מכאנית.
יש פיזור נדיב עד כדי גיחוך של מכאניקת ה"יתרון". כמעט כל גזע מקבל יתרון במיומנות ויש מלא יכולות ומאפיינים שנותנים יתרון לכמעט כל דבר עד שנראה שכמעט לכל גלגול יש יתרון.
ריפוי - חצי צעד אחורה ממהדורה 4. לא רואה קבוצה מסתובבת בלי כוהן או ערימה של שיקויים.
רשימת שריונות ארוכה ומעט מתישה שבחצי מהם לא תשתמשו כי מי ששולט בשריון חצי-לוח שולט ממילא גם בשריון לוחות מלא שהוא טוב יותר מכל בחינה.

בקיצור אם אני ארצה חוויה של 4 אני אשאר ב-4. אם ארצה חוויה של 3 ומטה כנראה שאלך ל-5.

את כל מה שלא אהבת (אולי חוץ מפיזור היתר של הייתרון) אני לא רואה איך אי אפשר לתקן עם חוקי בית או ווריאנטים/יצירות עצמאיות

52120160.jpg

אה, אז גם הטקסים סוג-של-עברו מ-4. כל לחש עם מילת המפתח "טקס" אפשר להטיל כטקס של 10 דקות עד כמה שעות (משתנה בין לחש ללחש), או לחלופין לבצע "הטלה מזורזת" שלו כלחש רגיל שגם שורף יחידת לחש ליום. האשף יכול להטיל גם לחשים שהוא לא הכין, בתנאי שהוא מטיל אותם כטקס (הכוהן לא).

מצד שני, רק התחלתי את פרק הלחשים וכבר שדה נוגד קסם הוא הלחש השני והוא מעצבן אותי.

מוזר, מה שעצבן אותי אפשר לתקן (הרבה יותר בקלות מאשר לתקן למשל את המתמטיקה של תוספי דרגה במו"ד 4 והרבה יותר בקלות מאשר לתקן את המתמטיקה של מו"ד 3 כולה) אבל זה למעשה יצירה ככל הנראה כתיבה של ספר חוקים חלופי לשחקן, שיש בו את כל המכאניקה של השיטה כפי שהיא כתובה בקובץ החינמי הזה, אבל עם מבחר שונה לחלוטין של גזעים ומקצועות שיש להם הרבה יותר בחירת התמחות והרבה יותר יכולת לרפא נק"פ בלי הכוהן. זה לא פרוייקט של מה בכך.

אבל נחכה ונראה מה הפרסומים הבאים יאמרו לקראת השקת הסל"ש במהלך הקיץ.

אז קראתי הכל, אני די מבסוט מכל הספר, במיוחד מהדגש על כל הדברים שהם לא קרב.

לא הייתי שופט את כל המשחק לפי החוקים הבסיסיים, מה שאני לוקח מהמסמך הזה הוא שמה שאהבתי מהפלייטסט הולך להישאר ומבחינתי זה דבר מ ע ו ל ה!

אני לא מוצא שה-יתרון/חיסרון מופיעים באופן מוגזם במשחק, לפי מה שקראתי הם לא מופיעים באופן מוגזם כמו שהם הופיעו בחלק מגרסאות הפלייטסט והם גם לא נדירים כמו שהיה בגרסאות אחרות של הפלייטסט, לדעתי הם בדיוק במקום והם באופן כללי עדיפים עשרות מונים ע״פ תוספים קטנים של 2+ ו- 1+.

לדעתי כל המקצועות הבסיסיים מעניינים, וזה רק מסמן דברים טובים לסל״ש, הלוחם נראה כמו דמות מאוד קשוחה והבחירה בסגנון לחימה מאפשר גם עם הלוחם הפשוט ליצור סוגים שונים של לוחמים. הכהן גם נראה כדמות קשוחה וכבר עם תת המקצוע הזה אפשר לבנות כהן לוחם, כהן מרפא וכהן מטיל לחשים. הקוסם הוא הגרסה המושכת ביותר של קוסם שנתקלתי בה, במיוחד אהבתי את הדברים הקטנים כמו היכולת להטיל כל קסם שניתן להטיל כטקס בלי צורך לשנן אותו ואת החלק הקטן על העתקת לחשים לספר הלחשים. הדמות היחידה שאני טיפה מודאג כלפיה היא הגנב עם השינוי של המומחיות מארבע מיומנויות לשתי מיומנויות אבל נראה איך זה מחזיק במשחק עצמו.

פרק ארבע - ״אישיות ורקע״ זהב טהור! אין לי מה להוסיף, הדגש שכל הצד הזה של המשחק מקבל פשוט מעלה לי חיוך על הפנים וזה החלק שעניין אותי ביותר במהדורה החדשה.

גם הלחשים מאוד טובים, יש הבדלה ברורה בין לחשי קוסמים ללחשי כהנים והמכניקה החדשה של הלחשים מאוד נוחה להבנה ומאוד נוחה לשימוש מסביב לשולחן.

באופן כללי אני מאוד אוהב את הסידור של החוקים, את ״הנימה״ שלהם, את הסידור של הפרקים ואת העובדה שיש נגיעה בכל הדברים שקורים מעבר להיתקלויות קרב.

לסיכום, מכשפי החוף מילאו את שהבטיחו, הם נתנו לנו משחק מלא, שניתן לשחק אותו בלי לרכוש אף ספר, אני מצפה בקוצר רוח למדריך לשה״ם ומגדיר המפלצות של מו״ד בסיסי שיצא באוגוסט בשביל להשלים את המשחק.

the Nerubian אמר/ה:
מצד שני, רק התחלתי את פרק הלחשים וכבר שדה נוגד קסם הוא הלחש השני והוא מעצבן אותי.

מוזר, מה שעצבן אותי אפשר לתקן (הרבה יותר בקלות מאשר לתקן למשל את המתמטיקה של תוספי דרגה במו"ד 4 והרבה יותר בקלות מאשר לתקן את המתמטיקה של מו"ד 3 כולה) אבל זה למעשה יצירה ככל הנראה כתיבה של ספר חוקים חלופי לשחקן, שיש בו את כל המכאניקה של השיטה כפי שהיא כתובה בקובץ החינמי הזה, אבל עם מבחר שונה לחלוטין של גזעים ומקצועות שיש להם הרבה יותר בחירת התמחות והרבה יותר יכולת לרפא נק"פ בלי הכוהן. זה לא פרוייקט של מה בכך.

אבל נחכה ונראה מה הפרסומים הבאים יאמרו לקראת השקת הסל"ש במהלך הקיץ.

מה מפריע לך בשדה נוגד קסם? לחש מעולה שרק מהקריאה שלו מדגדג לי להשתמש בו במגוון סיטואציות שרק הולכות וגדלות.

בנוגע לשיטות ריפוי שונות, תמתין למדריך לשה״ם. המדריך לשה״ם הולך להיות מדריך כיצד לשנות את המשחק שיתאים לטעמך האישי ושיטות ריפוי שונות לדעתי תהיינה שם ולא בסל״ש, בסל״ש אולי יהיו מחוגים כיצד לשנות אותן במקצת אבל שינויים מלאים יהיו במדריך לשה״ם.

נרוביאן, בעיניי זה דווקא יותר שילוב של מו"ד קופסאות (מבחינת הפשטות) עם מו"ד 3.5 (מבחינת המגוון המכאני) ואת מה' 4 אני כמעט לא מרגיש. רק בצד ה"יבש" שלה - שהחוקים יותר פשוטים ושהניסוח יותר ברור. כל האופי לא ממש נמצא.
בכל מקרה, לפחות מהקריאה שלי, זה באמת נראית לי כמו אחלה עדכון של המדורות השונות של מבוכים ודרקונים למינהם, למרות ש-4 נמצא בקטגוריה אחרת. אישית קשה לי לראות את עצמי חוזר ל 3.5, היא הייתה יותר מדי מסורבלת בשבילי (לזכרוני העמום). את 5 אני בהחלט מתכוון לנסות ולשחק.
אין מהפכות (למעט הנושא של הטלת לחשים), זה פשוט נראה כמו גרסה משובחת של מבוכים ודרקונים ה"קלאסי".

הערה ספציפית לגבי לחשים, מאוד אהבתי את Revivfy, סופסוף נותן אפשרות ל"החיות" אבל לא ממש להחיות. כמובן ש Raise Dead ו Resurrection מוגזמים בספר שלי, אבל חוק בית פשוט שמצמצם משמעותית את חלון הזמן שבו ניתן לבצע את ההחייאה מסדר גם אותו (נניח 10 ימים ל Resurrection, ויום בודד ל Raise Dead).

עוד דבר - שימו לב שאין כבר יותר דמויות אייקוניות "ייעודיות". כל הדמויות שמוצגות בספר לקוחות מספרי הקריאה הידועים של מכשפי החוף - בין אם ארטמיס או טיקה. זה טאץ' יפה ועדיף על-פני ליצור "דמויות" חדשות כל פעם. גם מחבר את הקהל ישירות למשחק.
בייחוד אהבתי בפרק 4 איך לוקחים את טיקה ואת ארטמיס, ובונה דמות מאוד דומה מכאנית, אבל מדגימים איך היא שונה מהותית באופי.

כמו שאמרתי - אם ארצה חוויה של 4 אשחק 4.
הרעיונות שיש מ-4 הם אלו שמהדקים את המשחק אבל לא נותנים לו את ה"רוח" של 4. במהדורה 5 אין עדיין את הפן הטקטי ואפקט ה"אפי כבר בהתחלה" של 4.
אלו חוויות שונות של משחק.

מכל מה שאתם אומרים זה נשמע כמו מו״ד האולטימטיבי. נורביאן-אפשר להכניס איזושהי מכאניקת פרצי ריפוי, כל עוד יש אותה גם למפלצות היא לא אמורה להוות בעיה, לכתוב ווריאנטים מעניינים למקצועות וגזעים משעממים אמנם יכול להוות קושי בתור פרוייקט אבל אם אתה רוצה לשחק מקצוע שנראה לך משעמם לכתוב לו ווריאנט לא אמור להיות קשה במיוחד. מישהו יודע מה החוקים בקשר לריבוי מקצועות ומקצועות יוקרה? יש מכאניקה שדומה לתרגילי הקרב של TOB או שהמקצועות הקרביים יחזרו להיות משמימים?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה