ran-newman אמר/ה:
אני לא מכיר את השיטה שציינת, תוכל לפרט על מהלך הקרבות שם?
עד שתפרט אני מחזיק בדעה שהקרבות יכולים להיות מסורבלים, איטיים, ומהנים בצורה בלתי רגילה אם השה"ם שלך זוכר לתאר כל מתקפה.
לקרבות במו"ד יש נטייה להפוך לתרגיל ארוך בחיסור. נכון, המצב השתפר מאז המהדורות הישנות יותר, ויש כל מיני מהלכים וטריקים שאפשר לעשות, אבל עדיין, יש דמויות עם יותר נק"פ מלפיל, וחרבות הופכות למגרדת-גב אחרי דרגה 9.
סטורמברינגר, בעיקרון, עובדת על אחוזים, כשקוביות מהסוג המוכר משמשות לקביעת נזק וכו'.
רמת המיומנות של הדמות בנשק מסויים (או בכל מיומנות אחרת) נמדדת באחוזים. בקרב, הדמות יכולה להתקיף בנשק, לנסות לחסום איתו את ההתקפות (אם אני זוכר נכון, אפשר לפצל את הרמה שלך בכישרון בין מתקפה למגננה), להתגונן בנוסף גם עם המגן (גם כאן, רמת הכישרון היא באחוזים) או פשוט לנסות רק להתחמק מההתקפות ושום דבר אחר. כמו שנשק גורם נזק שנמדד בקוביות, השריון חוסם נזק באותה צורה.
לדמויות אין יותר מידי נק"פ (13-14 בממוצע), ומכת חרב טובה (2-9 נק"פ נזק, לפני בונוס כוח) תפצע קשה דמות ממוצעת, בעוד שמכת החרב השנייה או השלישית יהרגו אותה - מה שמעודד דמויות להתשמש כמו שצריך במגן שלהן - רק שריון פשוט לא מספיק, בדיוק כמו במציאות.
למשל, דמות שמשתמשת בחרב רחבה (1ק8 +1 נק' נזק, +1ק4 בונוס כוח), שרמת המיומנות שלה היא120%, מחזיקה גם מגן בינוני שבו המיומנות שלה היא 80% ולובשת שריון לוחות מהממלכות הצעירות (חוסם 1ק10 +2) נלחמת בדמות שלובשת שריון לוחות פאן-טאנגי (חוסם 2ק8 ) ומשתמשת בחרב דו ידנית (2ק8 נק' נזק + 1ק4 בונוס כוח - לשתי הדמויות נתונים פיזיים זהים) שרמת המיומנות שלה בה היא 90%.
לוחם א', הזריז מבין השניים פועל ראשון, השחקן מגלגל 88 - זה פחות מהרמה שלו, אז הוא פגע, ומכיוון שהלוחם השני לא מנסה לחסום עם החרב שלו ואין לו מגן, אז מגלגלים נזק - בסה"כ יוצא 7, אבל השריון של לוחם ב' חסם 9 נקודות - מה שאומר שהמכה בטח נחתה באזור משוריין היטב ולא גרמה נזק. לוחם ב' מתקיף בחזרה ולשחקן יוצא 40 - פגיעה, אבל לוחם א' מנסה לחסום עם המגן, ויוצא לו 77 - קרוב מאוד לאי הצלחה, אבל לא מספיק קרוב, והמכה נבלמת (אם רוצים יש גם כללים לנזק שנגרם למגינים וכלי נשק שמתגוננים בהם, אבל בדוגמא לא משתמשים בהם).
אגב, תוצאה של 20% מרמת הכישרון שלך מעידה על פגיעה קריטית, הגורמת לנזק כפול, בעוד שתוצאה של 1% בכלי נשק מסויימים מעידה על פילוח - הנשק הצליח לחדור בנקודה לא מוגנת בשריון, וגם גרם נזק כפול וגם השריון לא משפיע.
כמובן שלהדגים בפורום (ועוד כשאני מנסה לצטט מהזיכרון בלי הספר) זה לא אותו דבר כמו להריץ את זה על אמת, אבל זה משהו שמן הסתם קצת קשה לעשות דרך המחשב...