ממה שאני רואה במהדורה 5.1 יש תאימות לאחור בהיבט המכאני. כלומר אני לא צריך לעדכן דברים קיימים כדי שהם יעבדו.
זה בהחלט נכון לגבי המכניקה הבסיסית ולכן אני מניח שלא תהיה בעיה להריץ הרפתקאות וכיו"ב. אבל ספרים כמו טאשה, זאנתר ושאר הספרים המכניים יותר כן ידרשו התאמות ולו בגלל יישור הקו של תתי המקצועות בדרגה 3 ותזוזות של יכולות.
אני לא מדבר בכלל על מה שרואים בפלייטסט האחרון לגבי המכשף (שסגנון הטלת הלחשים שלו השתנה לגמרי) כי לא ברור אם זה ישאר.
ספציפית לגבי הפלייטסט הנוכחי:
ברברי - אני אוהב את השינוי של הזעם - זה היה מאוד טיפשי שהזעם מתבטל אם לא הצלחת להגיע ולהתקיף את אחד האויבים. עכשיו אני יכול להיות ברברי שרץ קדימה אבל גם יכול לסגת אחורה או לנסות למשוך יריבים אחריו מבלי לחשוש שהזעם שלי יתבטל אם לא ירדפו אחרי. השקעה של פעולת בונוס כדי להמשיך את הזעם זה טריידאוף מקובל לשם כך.
Primal Knowledge הוא מוזר, לא חושב שהסתתרות והישרדות צריכים להיות שם אבל נו בסדר.
מומחיות בנשק זו תוספת נחמדה אבל אני לא חושב שהיא מאוד מתאימה לברברי בפורמט הזה ובטח שאין סיבה שזה יגיע ל-4 סוגי נשקים. ברברי הוא לא כמו לוחם שמתאים את עצמו לסיטואציה אלא יותר מה שלא הולך בכוח הולך בעוד יותר כוח לפחות לראייתי.
לוחם - מעניין שהשאירו את Action Surge כיכולת שמתחדשת במנוחה קצרה אחרי שדי ביטלו מנוחה קצרה מכל מקום אחר. לפחות הורידו משם את האופציה להטיל לחש. שני שימושים של משב מרענן בדרגות הנמוכות זה משמעותי מאוד.
מומחיות בנשק היא אחלה כאן ומוסיפה עוד ורסטיליות ללוחם.
כושף - העברת התת מקצוע לדרגה 3 היא די חלקה כאן לטעמי, היכולות האינהרנטיות החדשות והעברת מטאמג'יק לדרגה 2 יחד עם קבלת מאגר נקודות הקסם היא טובה (זה מה שהיו צריכים לעשות במקור אבל לא היה להם שום דבר אחר לדרגה 3).
מה שאני לא אוהב כאן זה את הטרמינולוגיה של Prepared Spells - אין סיבה שכושף יצטרך "להכין" לחשים וזה למעשה היה קו ההפרדה המרכזי בינו לאשף עד כה. ברמה המכנית נטו זה חסר משמעות כאן - לכושף יש יותר לחשים שהוא מכיר בהשוואה לעבר וכלום לא השתנה מבחינת האופן בו הוא מטיל לחשים - אבל הטרמינולוגיה של לחש מוכן או משונן היא לא נכונה כאן. הוא לא הכין כלום הוא פשוט יודע באופן טבעי.
עוד נקודה שאני לא אוהב והיא נכונה לגבי כל מיני יכולות כאן בפלייטסט וגם בספרים החדשים יותר של וויזארדס :
אני לא אוהב יכולות שהן ורסטיליות ללא מחיר, כמו למשל חלק מהלחשים החדשים שאתה בוחר איזה סוג נזק הם עושים ברגע ההטלה - זה מוציא את כל העוקץ. אני כושף שמתמחה בנזק אש וזה משהו שאני רוצה שתהיה לו משמעות - אם אני פשוט יכול לעקוף כל עמידות / חסינות של יריב ע"י שימוש בסוג נזק אחר זה עלוב בעיני. זאת השמדת זהות.
כנ"ל ב- Weapon Mastery - אפשר להחליף את הנשקים שבחרת במנוחה ארוכה - למה???? השליטה בנשק הספציפי היא חלק מהזהות שלי.
מכשף - קבלת ארגז הכלים של PACT BOON בדרגה ראשונה הוא מצוין ובדיוק מה שהיו צריכים לעשות במקור, לעומת זאת מה שעשו עם הלחשים הוא פשוט להשליך את התינוק עם המים - התלונה הייתה שיש למכשף מעט מאוד לחשים ביום (כי מי מאזן התקלויות לפי מנוחה קצרה) אז הגדילו את מספר הלחשים ליום אבל גם זרקו את הייחוד של המכשף שהלחשים הם בדרג הגבוה ביותר תמיד.
המכשף הוא פשוט לא דמות טובה, הוא לא היה דמות טובה גם במקור אלא יותר כלי למינמקסינג של דמויות ריבוי מקצועות.
אני לא יודע איך לפתור את זה, אבל לדעתי הוא אמור להיראות יותר כמו הכובל (BINDER) של שלהי 3.5 עם יכולות קבועות או פשוט להחליף לחשים ב- INVOCATIONS שטובים לפעם אחת/פעמיים ביום.