• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ערפדית (ניצחון לעיירה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כבר אמרתי שההסתייגויות האלו טיפשיות וחסרות משמעות?

כן, הוא אמר ׳לפי מה שאני זוכר׳. זה לא משנה כלום. קודם כל בגלל שזאת הייתה בברור הסתייגות מלאכותית שנועדה להפוך את מה שהוא אמר לקביל יותר (ע״ע ההודעה שלך, ׳הוא אמר לפי מה שאני זוכר אז זה בסדר׳), בזמן שכל מילה אחרת שהוא אמר בברור הראתה משהו אחר. הסיבה השנייה היא שפה זה מאפיה. הוא ׳השמיץ׳ את ההודעות שלי (אני מעדיף להשתמש במילה שיקר, אבל יאללה - נזרום), אני עובר על העץ ומוכיח שהוא טועה. תגבה את הטענות שלך או שלא תגיד אותן בכלל. הוא אמר שאני מגיב בלי תוכן, הוא שם את המילה שלו על זה. הוא האשים, ומהאשמות אתה לא יכול ללכת אחורה כל כך בקלות.

רואים למה אני ממעט להשתמש במילה ׳חושד׳? הממילה הזאת היא הצהרה. נקסטורל הצהיר משהו שגוי, ושם את המילה שלו על זה.
*וזה* מחשיד בעיניי. מספיק בשביל להצביע לו? נופ. לפחות כרגע. מספיק בשביל לדרוש ממנו להסביר את הדברים שלו בלי להתחמק בצורה זולה? בהחלט.

וכן, אני מודע לעובדה שסול אמר את זה לפניי. אני איתו בקטע הזה. מילא דרגוניין היה אומר קצת, משקיע, נותן תירוץ טוב ("הכלב אכל לי את המחשב", "שירות בטחון סודי החרים לי את הלפטופ", "הגבינה הזיזה את העכבר שלי", דברים שקורים ביום יום), אז לא הייתי אומר כלום. ה"אממ" הזה נשמע לי במקרה הטוב כמו עוד בחור מנומנם ובמקרה הרע כמו מאפיונר בפוטנציה.

גאלאן אמר/ה:
כבר אמרתי שההסתייגויות האלו טיפשיות וחסרות משמעות?

כן, הוא אמר ׳לפי מה שאני זוכר׳. זה לא משנה כלום. קודם כל בגלל שזאת הייתה בברור הסתייגות מלאכותית שנועדה להפוך את מה שהוא אמר לקביל יותר (ע״ע ההודעה שלך, ׳הוא אמר לפי מה שאני זוכר אז זה בסדר׳), בזמן שכל מילה אחרת שהוא אמר בברור הראתה משהו אחר. הסיבה השנייה היא שפה זה מאפיה. הוא ׳השמיץ׳ את ההודעות שלי (אני מעדיף להשתמש במילה שיקר, אבל יאללה - נזרום), אני עובר על העץ ומוכיח שהוא טועה. תגבה את הטענות שלך או שלא תגיד אותן בכלל. הוא אמר שאני מגיב בלי תוכן, הוא שם את המילה שלו על זה. הוא האשים, ומהאשמות אתה לא יכול ללכת אחורה כל כך בקלות.

רואים למה אני ממעט להשתמש במילה ׳חושד׳? הממילה הזאת היא הצהרה. נקסטורל הצהיר משהו שגוי, ושם את המילה שלו על זה.
*וזה* מחשיד בעיניי. מספיק בשביל להצביע לו? נופ. לפחות כרגע. מספיק בשביל לדרוש ממנו להסביר את הדברים שלו בלי להתחמק בצורה זולה? בהחלט.

אין בעיה, אמרתי "לפי מה שאני זוכר" כי לא הייתי בטוח, אבל חשבתי שזו סיבה מספיק טובה לציין את זה. די פשוט, בכל מקרה, עברתי שוב על העץ והבנתי שטעיתי. מה אני אמור לעשות? לבקש סליחה?

זו לא הייתה הסתייגות מלאכותית,עכשיו אתה בטח תאמר לי "אם אתה לא היית בטוח, למה האשמת?". מה התשובה שלי לזה? כי זה הרגיש לי כמו משהו שצריך לציין.
anything else?

לא, ההודעה הראשונה שלך הייתה "הרגשתי צורך לציין". לא נמלטים כל כך בקלות, מצטער. ההודעות בהמשך לעומת זאת בהחלט היו "אני בטוח ואני מאשים אותך", למרות ההסתייגות המיותרת. אני לא מוותר כל כך בקלות.

עכשיו, יש לך נימוק אחר?

nextorl אמר/ה:
לפי מה שאני זוכר זו הפעם היחידה שהוא הגיב הודעה עם תוכן, אז אני לא חושב שאפשר לומר "הוא חף מפשע" רק בגלל שהוא הגיב הודעה אחת נורמלית
נתנו לי דוגמה אחת, אני לא יכול לומר "אה כן, זה שהוא אמר משהו רציני פעם אחת אומר שטעיתי לחלוטין", צריך יותר דוגמאות- דוגמאות שהבאת, ואין בעיה.

nextorl אמר/ה:
דרוגנס- אני לא מבין, איפה אתה רואה שדני מגן עליו?

גאלאן- מה שאני רואה בציטוט הזה זו הערה חסרת תוכן לדארקמו והבהרה קלה "הצבעה אומרת מוות, אם אתה לא רוצה להרוג אל תצביע"
ואחרי זה אין באמת תוכן ממשי. יש משהו קטן של "אני לא חושב כמוך" שזה לגיטימי, אבל זה לא באמת תוכן.
אחרי זה יש הערה על תוכנית ססק. זהו.
אני מסביר כאן עם הדוגמה שלך למה אני מתכוון כשאני אומר שאין תוכן ממשי

nextorl אמר/ה:
מה שקר בזה? אני חושב שאתה לא מגיב הודעות עם תוכן אמיתי. קיבלתי כדוגמה לכך שאתה כן הודעה אחת ויחידה. זה לא מספיק כדי לקבוע שאתה חף מפשע.
משהו מעניין זה, שעכשיו, אחרי שהערתי על הודעות הפרווה, או ליתר דיוק הסכמתי עם אחרים, אתה מתחיל להגיב הודעות רציניות יותר
אז הי, לפחות זה עזר במשהו.
מחר אסתכל על העץ מחדש ואחפש הוכחות למה שאני אומר
לא מבין מה הבעיה, כאן אמרתי שאני חושב שאתה לא מגיב הודעות עם תוכן אמיתי. ככה אני חושב, אולי טעיתי. אני לא רואה מה שקר כאן.
והציטוט שנתת, מצטער, קצת מבולגן ולא נוח להבין איפה כל הודעה מתחילה. זה למה אמרתי שאסתכל על העץ שוב, והי, גיליתי שטעיתי.
כזו בעיה?

מה שקר בזה? אני חושב שאתה לא מגיב הודעות עם תוכן אמיתי. קיבלתי כדוגמה לכך שאתה כן הודעה אחת ויחידה. זה לא מספיק כדי לקבוע שאתה חף מפשע.
משהו מעניין זה, שעכשיו, אחרי שהערתי על הודעות הפרווה, או ליתר דיוק הסכמתי עם אחרים, אתה מתחיל להגיב הודעות רציניות יותר

ההודעה הזאת הגיעה אחרי שציטטתי את כל ההודעות שלי בעץ הזה. אז כן, אני קורא בולשיט על ההודעה האחרונה שלך.

גאלאן 1 (עוג)
עוג 1 (גאלאן)
נקסטורל 1 (דני)
דרקונים 1 (מוזר)
הטייגר 1 (טייגר)
דארקמו 1 (טומאץ')
מרתוס 2 (נקסטורל, דרקונים)
גנדלף 1 (דרגוניין)
דארק סית' 1 (ירין)

צריך 8 ללינץ'.

לא השתנה כלום, אני רק מעדכן באופן יומי.

nextorl אמר/ה:
אני באמת לא מבין.
אתם מתקטננים אם בנאדם הגיב הודעות עם תוכן?
לפני כל כתיבת הודעה כל משתמש צריך לשאול את עצמו אם הוא כתב תוכן מספיק תוסס?
זה שאנשים מגיבים לעניין וכותבים את דעתם זה מספיק לדעתי, ההתקטננות הזאת מגעילה אותי. אז בשביל שגאלאן יסיר את החשד מעליו (שלא ברור לי למה הוא קיים בכלל), הוא צריך לעבור בכל העץ ולחפש את ההודעות עם תוכן שלו? דבר שנסטרול יכל היה לעשות בעצמו, לפני שהוא האשים אותו בכך.
אין לי בעיה אם תגידו את זה כשתסתכלו ברמת המאקרו של המשחק, עוד עשרה ימים (אמיתיים) נגיד, מי מגיב תגובות נמרחות שלא אומרות כלום ומי כותב את דעתו בצורה מפורטת ותומך/מאשים אנשים. אם להגיד את האמת, לא היה פה אישיו מעניין אחד מאז שהמאפייה התחילה ואני ממש לא מתפלא שהדיונים הם פרווה ברובם.

מסכים עם טייגר. אי אפשר להאשים אנשים שהדעות שלהם לא מועילות למשחק ומלאות האשמות/רעיונות/תוכן כשאין על מה לכתוב. אנשים כותבים כי צריך להגיב במאפיה, אבל אנחנו טוחנים מים ומחפשים שגיאות קטנות עד לא קיימות בניסוח.

סליחה על חוסר התגובה, הייתה ההרצה של ממלכות אתמול והיום לא הייתי יכול להגיב עד עכשיו

בכול מקרה טייגר טמרתוס : אני ממש לא מסכים איתכם, אין בעיה שמשתמש יגיב כמה הודעות בלי תוכן אבל כן הוא בהחלט אמור לתרום למשחק, פשוט כי להגיב הרבה אבל בלי תוכן זה טכניקת מאפיונרים ברורה, מצד אחד אתה לא לורקר מצד שני אתה גם לא עוזר לעיירה, ובתכלס להגיב הודעות שלא עוזרות זה בערך כמו להיות לורקר אתה לא תורם למשחק, וכבר יש 20 עמודים במאפיה, בהחלט אפשר להתחיל לדון על דברים,

דרגוניין : למה אתה בעד ציד לורקרים?

הודעה על מעבר על חוקי המאפיה: דרגוניין ערך הודעה.

דיברתי איתו על זה, הוא מתנצל וכותב את ההודעה לפני העריכה עם הסבר למה הוא ערך. אין טעם בעונש אם הוא הבין את הטעות ומתקן אותה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה