• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה:מי אמר אני ולא קיבל? [המשחק נגמר, ניצחון למאפיה]

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא T_N_J
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
קודם כל, כדאי שלא לקפוץ למסקנות. קיבלנו מידע בעל-ערך, דרקון ואשאר (הוא היה רסטלס קודם, לא?) היו חפים מפשע. ארנב, אני עדיין חושב שהעלית אי-טיעון, כי באמת שלא נתת שום סיבה הגיונית להוריד את אודין. זה שאתה מתעקש עדיין שזה טיעון סביר מקשה עלי להאמין שזו טעות בתום לב. עם זאת, תראו איך דרקון מת- הוא עשה כמה צעדים ממש גרועים ולא הצליח להתאושש מהם. צריך לוודא שאנחנו לא חוזרים על הטעות הזאת עם הארנב. אישית, אני מרגיש שזה שדרקון נראה כל כך אשם הסיח אותי קצת מהדיונים, אז אני למשל הולך לחזור על כל מה שכתבנו פה. אחרי שאני אסיים, יש סבירות די גדולה שאצביע לארנב בכל זאת. אבל שתי הצבעות על תחילת היום השני זו פזיזות מסוכנת.

יו, צודק, הוא באמת היה רסטלס קודם ^^"
אני משנה את זה...

ספירת קולות:
הארנב המרושע 2 (אודין, עדידס)

לא מצביעים: שרקליך, דג, הארנב המרושע, אנטרקס, עידנש
4 קולות ללינץ'

הא, נפלתי בפח וחשבתי שהוא היה פלאפי. אני צריך לעקוב אחרי המשחק יותר טוב, כנראה.
אם ככה זה באמת יכול לתת לנו קצת מידע, אצטרך לחשוב על זה ולקרוא את המשחק מחדש אני חושב.

כמו כתבתי, זו הצבעה להתחלה, כדי להזיז את העניינים. אני מניח שהיא תשתנה (ואם לא, אז הנימוקים לה השתנו).
וכן, אשר ודה"מ היו אזרחים אבל זה לא נותן לנו מידע לגבי שחקנים אחרים (רק מגביר את הסיכוי שהם כן מאפיונרים).

יש לי עוד נימוק ללמה אני לא מאפיונר, אבל הוא קצת מטא-גיימי.
תחשבו על זה שניה, רוב הסיכויים שמי שמקבל תפקיד מיוחד במשחק הזה לא יפרוש. זה נותן הרגשה אחרת למשחק, גם אם יש לך עוד איזה פעולה בלילה יותר מכולם.
אתם יכולים לראות שרסטלס פרש כשהיה אזרח.
גם פלאפי פרש, ואני החלפתי אותו. הוא היה אזרח (למרות שכמובן אין לי איך להוכיח לכם את זה. פשוט תחשבו בהיגיון לרגע).

The Evil Rabbit אמר/ה:
יש לי עוד נימוק ללמה אני לא מאפיונר, אבל הוא קצת מטא-גיימי.
תחשבו על זה שניה, רוב הסיכויים שמי שמקבל תפקיד מיוחד במשחק הזה לא יפרוש. זה נותן הרגשה אחרת למשחק, גם אם יש לך עוד איזה פעולה בלילה יותר מכולם.
אתם יכולים לראות שרסטלס פרש כשהיה אזרח.
גם פלאפי פרש, ואני החלפתי אותו. הוא היה אזרח (למרות שכמובן אין לי איך להוכיח לכם את זה. פשוט תחשבו בהיגיון לרגע).
אני מאוד מקווה שטיאנג'י עשה את הכל באקראי לחלוטין. אני גם יוצא מנקודת ההנחה הזאת, שכן אם אני חושב אחרת אני מכניס את עצמי לWIFOM אגדי לגמרי.

אני מבחינתי לא יודע. מצד אחד, כן הארנב חשוד מעט, מצד שני גם כל השותקים חשודים בעיניי.

יש משהו בהודעה האחרונה של הארנב, גם עם המשחק לא ממש מעניין אותך, או שאין לך זמן. אם יצאת אחד משני המאפיונרים אתה לא תפרוש ממנו, הרי קיבלת את התפקיד הכי טוב.
בגלל זה אני לא יצביע נגדו כרגע, ויחפש מישהו אחר שנראה חשוד.

אגב, מה החוקים לגבי הלילה? למאפיונרים היה מותר לדבר אחד עם השני בחופשיות בה"פ?

מאפיונר זה לא "התפקיד הכי טוב". יש אנשים שמעדיפים להיות בעד העיר ולא להיות מאפיונרים. והטיעון הזה באופן כללי די מגעיל. אני לא נגד להשתמש בטיעוני מטא באופן כללי, אבל שים לב שכמעט כל הטיעונים שלך הם טיעוני מטא גלובליים - שום דבר שמתרכז בשחקן ספציפי, בידע מסויים כלשהו. כל הטיעונים שאתה מביא הן ספקולציות כלליות לחלוטין ברמת המטא-גיים.
אפקטיבית, אתה פשוט מקריץ טיעונים מהאוויר. אין דבר כזה טיעוני ברירת מחדל במאפיה, אין טיעונים שתקפים לכולם, או לכולם בסיטואציה מסויימת, ללא קשר להתנהגות שלהם.
ואם תשים לב, פלאפי השקיע אפס תשומת לב בכל משחקי המאפיה שראיתי אותו משחק בהם, לא התרכז במשחק, לא חשב על המשחק ולא באמת רצה לשחק.

אנטרקס - הכל היה אקראי לחלוטין, או לפחות עד כמה שקוביה אינטרנטית יכולה להיות.

עידנש - מאפיונרים יכולים לדבר בחופשיות בה"פ בלילה.

ארנב- מצד שני, יכול להיות שפלאפי/רסטלס פרשו כי היה להם תפקיד מיוחד משמעותי, ולכן הם חשבו שהם לא יכולו להגיב ויהיו פסיבים יותר מדי ביחס לתפקיד משמעותי כזה.

ODDin אמר/ה:
מאפיונר זה לא "התפקיד הכי טוב". יש אנשים שמעדיפים להיות בעד העיר ולא להיות מאפיונרים. והטיעון הזה באופן כללי די מגעיל. אני לא נגד להשתמש בטיעוני מטא באופן כללי, אבל שים לב שכמעט כל הטיעונים שלך הם טיעוני מטא גלובליים - שום דבר שמתרכז בשחקן ספציפי, בידע מסויים כלשהו. כל הטיעונים שאתה מביא הן ספקולציות כלליות לחלוטין ברמת המטא-גיים.
אפקטיבית, אתה פשוט מקריץ טיעונים מהאוויר. אין דבר כזה טיעוני ברירת מחדל במאפיה, אין טיעונים שתקפים לכולם, או לכולם בסיטואציה מסויימת, ללא קשר להתנהגות שלהם.
ואם תשים לב, פלאפי השקיע אפס תשומת לב בכל משחקי המאפיה שראיתי אותו משחק בהם, לא התרכז במשחק, לא חשב על המשחק ולא באמת רצה לשחק.
אולי בעיניך או בעיני אחרים זה לא התפקיד הכי טוב, וגם באופן אובייקטיבי הוא לא "הכי טוב", אבל הוא בהחלט מעניין למשחק, ונותן הרגשה טובה לשחקן.
שוב, אני לא מעלה טיעונים קונקרטיים כלפי שחקנים כי כרגע הידע שלנו די מוגבל. השחקן היחיד שעלו נגדו חשדות עד עכשיו הוא דה"מ, ומהם לא יצא כלום בסופו של דבר.
לא מצאתי שום דבר על שחקן ספציפי. תקרא לזה חוסר ניסיון/טמטום/כל דבר אחר, אבל זה מה שיש כרגע.
מצאתי כמה שחקנים שאני מאמין שהם לא המאפיונרים.

אין לכם אף טיעון כלפי, מלבד העובדה שהשתמשתי בטיעונים שלדעתך היו פסולים. ובסה"כ הגיוני ששחקן לא מנוסה יגיד ויעשה קצת דברים מטומטמים. בסה"כ אני די לומד תוך כדי תנועה (קראתי חלק מהעצים של המשחקים הקודמים).
לינץ' נגדי במצב כל כך חסר ביסוס הוא בהחלט נמהר וחפוז, כמו שאמר שרקליץ'.

מודיע מראש: אני לא אהיה מהיום (שלישי) בערב עד שישי בערב. נמצא בקורס.

כרגע גם אין לי שום טיעון ממשי על אף אחד.
לפי הקוביה (ולא, אני לא בעד לינץ' אקראי!! זה זמני וירד בשניה שיהיה לי מישהו מתאים יותר)
מצביע: עידנש

טוב, סיימתי לעבור על הכל. דבר ראשון: רסטלס היה שחקן מאוד חשוד וטוב שהמאפיה חיסלה אותו (או יותר נכון את אשאר) ולא מישהו אחר. ובכן, הארנב החשיד את עצמו בעיקר בכך שתמך בלינץ' על אודין נגד כל הסיכויים וההסברים. יש שחקן נוסף שמעורר אצלי חשד כבד, וזה עידנש. חוץ מזה שהוא דחף ללינץ' בתחילת המשחק, והיה השחקן האחרון שהצביע לדרקון, יש עוד משהו אחד. כרגע אין סיבה להניח שאודין מאפיה, וכשהארנב יצא נגדו כולם יצאו נגד הטיעון הגרוע שלו, חוץ משלושה שחקנים-הדרקון ורסטלס, שיצאו מהמשחק כבר, ועידנש, שרק הוריד הצבעה שהייתה לו ולא אמר כלום על הטיעון. על אודין היו שלושה קולות באותו רגע, אבל היה ברור שלא יעשו בו לינץ' אלא אם הוא יגיד משהו טיפשי, מה שלא קרה על פניו. יכול בהחלט להיות שעידנש לא יצא נגד הארנב כדי לא להחשיד אותו עוד יותר או כדי שהוא יוכל להצביע לדרקון ולא לו (כי הם שותפים או כי על הארנב היו הרבה פחות הצבעות, אם בכלל). אז הארנב חשוד, למרות שגם דרקון ורסטלס היו מאוד מאוד חשודים ואצלם זה נבע מחוסר נסיון. עידנש יותר מעודן מהארנב בפעולות שלו אבל עדיין מעורר את חשדי. אני מפנה כלפי עידנש אצבע מאשימה, ויכול להיות שהייתי מצביע לו עכשיו אם אנטרקס לא היה מצביע אקראית והולך. למה זה היה טוב, אגב?

כדי שיהיה תזוזה במשחק. אבל צודק, בגלל שאני לא אהיה זה בעייתי.
מסיר הצבעה

אגב, אני לא חושב שזה מה שמחשיד בעידנש. לאורך כל המשחק הוא לא ממש שפך את מעיינו (שזה מה שכן מחשיד) ככה שזה שהוא רק הסיר הצבעה מאודין ולא אמר משהו על הטיעון של הארנב (שאגב שוב: הוא לא טיפשי, הוא פשוט לא מספק בכלל) לא הופך אותו לחשוד בעיניי.

אני עדיין חושב שיש משהו חשוד בפעולות של הארנב. זה מעט חשוד, אבל זה חשוד. בנוסף, השימוש בתירוצים מטא-גיימים מוסיף לחשד.

הטיעון כנגד עידן נשמע הגיוני. אני אשאיר כרגע את ההצבעה שלי ואראה לאן זה מתפתח.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה