• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

למה דווקא השם מבוכים ודרקונים?

Wood-Elf אמר/ה:
כי אתה נכנס למבוכים ומחסל דרקונים (עכשיו מי יקום ויגיד שזו לא שיטה מושלמת לרולפלי?).
אהה.... אני :roll:
בעיקרון נראה לי שזה בגלל שבעבר רוב השיטה הייתה משוחקת בצורה של מבוכים כשהאוייבים העוצמתיים ביותר היו דרקונים...

עכשיו אני נזכר במשהו מצחיק, מי שהיה מספיק קטן כדי לראות את המעבדה של דקסטר, כאילו קטן ועוד ראה את זה, אני חושב שהם שיחקו שם מבוכים ודרקונים מתקדם...
הם היו בתוך מבוך או משהו, לא זוכר...

Wood-Elf אמר/ה:
Dark Druid אמר/ה:
כן פרק טוב... שדקסטר הוא מין גמד שעיר כזה לא?
אבל לא הבנתי למה צריך להיות קטן.. זה היה לפני איזה שנה שנתיים...
דקסטר הוא הDM...
הוא היה DM בהתחלה, עד שדידי באה....

וכנראה שפעם חשבו על זה בתור משהו שקורה במקומות בהם אתה נאבד..ופוגש דרקונים או מנצח אותם או משהו כזה.

בהרפתקה הראשונה ששוחקה תחת חוקי chainmail (האב המאד פרימיטיבי של מו"ד, פרי עטו של גארי גייגאקס), דייב ארנסון שלח את השחקנים שלו להציל נסיכה הכלואה בצינוק (dungeon). מאד השם השתרש וקיבל משמעות של כל מבנה אותו חוקרים במשחק.
החלק של הדרקונים הוא ככל הנראה כדי לרמוס לנופך הפנטסטי מחד וליצור זהות פונטית עם הdungeons מאידך.

ה"מבוך" בגרסה העברית הוא לא התרגום הכי מדוייק של dungeon, אבל בפועל הוא מתאים הרבה יותר למשחק.

כף האווז אמר/ה:
באנגלית זה נשמע יותר טוב.
ואם אני לא טועה, זו הייתה השראה ממועדון משחקי מיניאטורות פנטסטיים שנקרא "טירות ומסעי צלב" (גם זה נשמע יותר טוב באנגלית - C&C)
ייתכן מאד. Chainmail האמורה הרי התפתחה ממשחקי המיניאטורות.

Ogmios אמר/ה:
בהרפתקה הראשונה ששוחקה תחת חוקי chainmail (האב המאד פרימיטיבי של מו"ד, פרי עטו של גארי גייגאקס), דייב ארנסון שלח את השחקנים שלו להציל נסיכה הכלואה בצינוק (dungeon). מאד השם השתרש וקיבל משמעות של כל מבנה אותו חוקרים במשחק.
החלק של הדרקונים הוא ככל הנראה כדי לרמוס לנופך הפנטסטי מחד וליצור זהות פונטית עם הdungeons מאידך.

ה"מבוך" בגרסה העברית הוא לא התרגום הכי מדוייק של dungeon, אבל בפועל הוא מתאים הרבה יותר למשחק.

בהתייחסויות ישנות למשחק לפני שהופיע בארץ בעברית, ראיתי את המינוח "מרתפים ודרקונים" וגם "צינוקים ודרקונים". מה שכן, זה עדיין המותג הכי חזק בשוק שהכי מזוהה עם התחום.

נ.ב.
מישהו הכיר את החיקוי שיצא בשנות השבעים "תעלות וטרולים"? (T&T)?

Ogmios אמר/ה:
כף האווז אמר/ה:
באנגלית זה נשמע יותר טוב.
ואם אני לא טועה, זו הייתה השראה ממועדון משחקי מיניאטורות פנטסטיים שנקרא "טירות ומסעי צלב" (גם זה נשמע יותר טוב באנגלית - C&C)
ייתכן מאד. Chainmail האמורה הרי התפתחה ממשחקי המיניאטורות.

יצא לי לקרוא פעם קובץ סרוק (אני מודע לבעייתיות החוקית שבדבר, אבל זו הייתה הדרך היחידה שלי להשיג את העסק, לצרכי עיון ועניין בלבד) של מו"ד המקורי, משנות השבעים, ושם הוזכר הקטע הזה של "טירות ומסעי צלב".

שמעתי על T&T לא יצא לי לראות אותו :(
דרך אגב C&C יוצאת בקרוב בתור שיטת משחק.

בקשר לchainmail - הוא לא התפתח ממשחק מיניאטורות
הוא היה משחק מיניאטורות עם flavor של מ"ת (בדומה לוורהאמר למשל)
לא להתבלבל בין השניים.

The oldman אמר/ה:
שמעתי על T&T לא יצא לי לראות אותו :(
דרך אגב C&C יוצאת בקרוב בתור שיטת משחק.

בקשר לchainmail - הוא לא התפתח ממשחק מיניאטורות
הוא היה משחק מיניאטורות עם flavor של מ"ת (בדומה לוורהאמר למשל)
לא להתבלבל בין השניים.

תיקון: הוא התחיל כמשחק בו לכל שחקן יש מיניאטורה יחידה שמייצגת אותו, ודי מהר זנח אפילו אותם.
השלב שאתה מדבר עליו היה בקבוצה של גארי ודייב עוד לפני שגארי כתב את Chainmail.

אתה טועה.
ציטוט מראיון של גייגקס
Playing games with those miniatures and a castle, hooked me completely on such gaming, so Jeff Perren came to Lake Geneva and I had a sand table in my basement. He brought in his 40 millimeter Elastolins and his set of rules where one figure equaled 20 men, and we both had a heck of a time, but he lost interest later. And he left the rules with me and I said, “I will expand these, they need to cover more historical settings.” I turned two pages of rules into about four. And then I figured it would be a lot more fun to play man-to-man and make those weapons count. So I wrote up a set of man-to-man rules, then rules for jousting, and finally a fantasy supplement with dragons, heroes, magic swords and spells; and eventually those were published as Chainmail.

So it was really Jeff Perren who was the inspiration (laughs). Well, the real inspiration was the Elastolin figures.

GB: So how did Chainmail evolve into Dungeons & Dragons?

Gary: Well when you were one-for-one in most areas, you had an Elastolin figure…so the player would control any figure on the table that was his. And each one would take two hits to kill or whatever. Dave Arneson up in the Twin Cities started a Chainmail campaign where all the players each had one figure and he brought that style of game down to Lake Geneva to show me. I said, “Wow, that’s really cool”. So out of his inspiration, I created the D&D rules.

כפי שאתה רואה ארנסון השתמש בחוקים של chainmail כהשראה למו"ד
אבל חד משמעית chainmail הוא משחק מיניאטורות.
שים לב גם לשם המלא של המשחק
Chainmail: Rules for Medieval Miniatures

כתוב שחור על-גבי לבן.
זה שעשו לזה house rules זה סיפור אחר לגמרי.[/code]

בכמה טקסטים ישנים יחסית, עדיין ניתן למצוא את ההוביט והבאלרוג - לפני שענייני זכויות יוצרים הפכו אותם ל"בן-מחצית" ו"באלור".
אגב - שמעתי שכל החבורה שצונזרה בגלל הנוצרים - אסמודאוס, בעלזבול, דיספאטר, גריון וכו' עשתה קאמבק במהדורה השלישית...

The oldman אמר/ה:
השניים הראשונים אכן חזרו
בכלל הקטע עם הנוצרים נרגע מאוד מאז שנות השמונים.

אני תוהה מה הם היו אומרים על סטורמברינגר, בה המילה "דמון" מופיעה פעמים רבות, ולכמה מהלחשים יש "שאול" בשם שלהם (תער השאול, פטיש השאול וכו').
את פנדרגון הם דווקא היו אוהבים נראה לי - אפשר לשחק שם אביר נוצרי המצטיין בתכונות אופי הראויות לנוצרי טוב, ולהאבק בעובדי אלילים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה