• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לב להב (Daggerheart) - זה לא אני, זה אתה

לאחרונה אנחנו מתקרבים לסיום המיני קמפיין של לב-להב, משהו כמו שמונה מפגשים.

כתבתי בפירוט לפני זמן מה את הרשמים הראשונים שלי מהשיטה, כולל ניסיונות להבין איך ליהנות ממנה יותר.

כעת, אני פשוט מגיע למסקנה שהשיטה לא טובה (בעניי)
השילוב של סגנון משחק נרטיבי ביחד עם קרבות מאוד טקטיים, שמשלב מכאניקות מהרבה שיטות ביחדיו יצר סלט שאני לא נהנה ממנו

אני יכול להבין למה מי שרק שיחק במהדורה חמש קודם לכן יכול להתלהב ממנה - יש בה דברים טובים, אבל אני מרגיש שהיא פשוט לא טובה יותר משיטות אחרת בשוק. ולי בסוף היא לא כיפית, גם השיטה עצמה וגם העירוב בין הנרטיבי לטקטי.

הזכירה לי את הניסיון שלי להנחות את Acthung Cthulhu ב -2ק20. פשוט יש שיטות טובות יותר להשיג את אותה תוצאה

אני תוהה.
מקריאה של השיטה (לא ממשחק בפועל) נראה לי שהיא מנסה לעשות המון בבת אחת.
להיות עשירה כמו מו"ד 5 אבל מצד שני להיות נרטיבית כמו סטרוורס. זה לא בהכרח יוצר שמחק לא טוב, אבל זה כן דוחף את השיטה להיות מאד קראנצ'ית לפחות כמותית.

כמה באמת יש מתח בין המסגרת הסיפורית לקרבות הטקטיים.
לכאורה זה עבד לחובבי מו"ד 4 לפחות - מסגרת סיפורית או רופפת או מאד בשליטת המנחה ו"מודול" נפרד לקרב הטקטי.
אמנם לא הסגנון שלי, אבל כן אמור לעבוד לקהל יעד רחב יחסית.

לאחרונה אני מעיף מבט בשיטות ש"מגלחות" את הרוב ומשאירות את הליבה של DH, בד"כ בנסיון לכוון לחוויה ספציפית.
בינתיים יש לי 2 כאלו, אולי אכניס לרשימה של משחקים קצרים לנסות.

אם יהיה מוצלח, אולי נתקדם לנסיון במשחק המלא בעתיד

ההבדל לעומת מבוכים ודרקונים 4, לעטמי, הוא שבמהדורה 4 הקרבות עובדים מצוין - יש הרבה אפשרויות לשחקנים וגם טקטיקה זה דבר חשוב.
כאן שמרו על חלק מהעקרונות, אבל אין כמעט אפשרויות לדמויות - נכון שיש את הקלפים, אבל בסופו של דבר הקלפים החזקים תמיד טובים יותר מהחלשים, ואין מגבלה לרוב בשימוש בהם. לדמות שלי יש בסך הכל שתי פעולות אפשריות בקרב: לירות בקשת או להשתמש בלחש שתוקף אזור מסוים.
זהו....
כמו שכתבתי בעיניי השיטה היא פשוט ערבוב של מכאניקות בלי מספיק מחשבה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה