• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
OUT

IN
יום נוסף של רכיבה עמד בפניהם, וככל שהתקרבו ליער הראשון, כך שמו לב לצללים נוספים שרודפים אותם. תחילה הם נראו כרוכבים, ולאחר מכן כחיות מעוותות. מה שהחל כמעקב דומם הפך במהירות למספר ניסיונות הסתערות, אך בכל פעם דבר מה סייע בידם - בין אם אלו חיות הארץ שתקפו את סוכניה של שות'-גוראג, תוואי שטח שחסם את צעדיהם, ואפילו - למרבה ההפתעה - מה שנראה כמו נחיל ציפורי ענק שירד מן השמיים ותקף את הצללים ישירות. מרחוק, הם חושבים, הם רואים ינשודובית אדירת מימדים שמלווה אותם מרחוק. קאס מרגיש חום מוכר בליבו, כשהוא מזהה את אגראייני הגדולה המלווה אותם מרחוק. הוא קורא את מחשבותיה: היא לא יכולה להתקרב יותר מדי, שמא תידבק בטימאון של אם כל האפלה, אותו כוח שחור משחור שאוחז בטדאייגים השונים; ועם זאת, היא לצידם. היא התעוררה, והיא מוכנה להילחם על ביתה.
הם לא עומדים לבד. הארץ איתם.

כשהם רואים את קו העצים מולם, הם מבחינים גם בעמוד של חשכה טהורה שעולה מעלה, אל העננים עצמם. היער כולו נראה שחור משחור, אפל בצורה שלא תתואר. ורידים של עלטה יוצאים מהיער אל הארץ מסביב, גורמים לה להיראות חולה, גוססת, אפורה וחסרת כל חיים, כאילו אוחזים בה כנגד רצונה. בשלב זה החיות מתרחקות והארץ נסוגה מהגנתה - כוחה של ניס-פרדי קטן בפני השפעתה הישירה של שות'-גוראג. קאס שולח יד אינסטנקטיבית אל צווארו, כאילו כדי להרגיש את הענף הראשון שכבר לא שם, ואילידיה נזכרת ביד המחזיקה את הלפיד כנגד החשיכה.
"כשאנחנו ניכנס לאזור הארור ההוא, בניה של שות'-גוראג יתקפו אותנו ללא לאות. הם לא יתנו לנו להגיע אל לב החשיכה" קראנג צועק מאחור.
"מוסכם! אנחנו חייבים קבוצה שתסיח את דעתם בזמן שהקבוצה המרכזית תחדור פנימה, לעבר המרכז, ותתעמת עם אלופי הטרוגלודיטים לפני שהם שוברים את החותם" משיבה לילוואנה.
"מהירים וזריזים מסיחים את דעתם, השאר ממשיכים מרכזה. את איתי?" ונדריה מצביעה על לילוואנה, שמהנהנת אליה.
"אני איתכן גם כן" אומר טאק.
"ואני" מציין קראנג, והפעם נראה שבנו לא תוקע בו מבט, מכבד את רצינות הסיטואציה.
"אם אני צודק בהשערה שלי, שות'-גוראג פתחה ביער הזה פתח למישור אחר. אנחנו נעבור לממלכה אחרת, מעין מיזוג בלתי מוכר עם ניס-פרדי עצמה. אני לא בטוח שיהיה שם אותה משמעות למרחב ולזמן כמו שאנחנו מבינים זאת".
"חשוב!" קורא קראנג, מעיר את תשומת ליבם של כולם לדברים.
"הוד מעלתכם, עדיין יש זמן לסגת. אני משוכנעת ש-" מנסה לילוואנה, אך לשווא.
"אנחנו איתכם, ואתם איתנו. אל היער הראשון!" קוראת אנאבל, מחישה את סוסתה, ולוקרשיוס עוקב מיד אחריה, מלווה במאוריציו. השלושה מבועתים מהמראה שלפניהם - ובפרט שאין להם כל כישורים קרביים להגן על עצמם - אך איש מהם לא נסוג. הם איתם עד הסוף.

"אנחנו נסיח את דעתם של כל מי שמסביב ונקנה לכם כמה שיותר זמן להתעמת עם מי - עם מה - שבמרכז" מסכמת לילוואנה. "נצטרף אליכם ברגע שיתאפשר לנו, גם אם זה יהיה באמצע העימות. אנאבל, מאוריציו, לוקרשיוס - אתם עם נישידי. את מובילה אותם במרחק בטוח מאיתנו, נותנת לנו למשוך את האש בזמן שהקבוצה המרכזית ממשיכה קדימה. יש?"
"יש" דמת הדרקון מקבלת את הפקודות בקלות, נדרכת למשימה.
"בהצלחה".

המעבר מהארץ שבחוץ אל תוך היער החשוך מהממת אותם לרגע, עיניהם מסומאות במה שנדמה, בלית תיאור טוב יותר, כאור חשוך. הסוסים נבהלים, והקטור נזכר לרגע בעוז ליבו הייחודי של גרינגלוט, אך הוא מוביל את הארבעה בקריאת קרב קדימה, לעבר מעוז העלטה.
הם יודעים כי מכאן אין כל חזרה.

צללים וטרוגלודיטים מעוותים מקיפים אותם מכל עבר, גדולים וטמאים מתמיד. חלקם חמושים במספר מלתעות, אחרים במספר זרועות תמנוניות. מחזה הסיוטים הופך במהירות לאלים כשההם מתחילים להקיף אותם, תוקפים ראשית כל את לר ואת זל. הינשודובים מסתערים על אחד היצורים שמתקרב, ורגע בטרם הוא תוקע את ניביו בצווארה של זל, אחיה מגיע וקורע אותו לגזרים, כאילו מנפץ את החשיכה שמסביבם. הטרוגלודיטים ממשיכים להגיע, בתוספת יצירות בשר בעלות עשרים רגליים ושלושה ראשים - אילידיה משגרת מטחי פצצות אלכימיות אליהם, החומצה ניתזת לכל עבר בעוד שקאס משלח את אחד מגרזניו, מבקע את אחד מראשיו של היצור הנורא ושולח אותו אל הקרקע. הם שומעים את קולות הקרב מסביב להם, ורואים מרחוק חצים בוהקים עולים מעלה, כמטאור הופכי בשמי הלילה - הסיירת של ריבון הברק מאירה לקבוצת ההסחה את הדרך קדימה, מסמנת להם ולקבוצה המרכזית היכן הם נמצאים. הקטור מרים גם הוא את חרבו מעלה, אורה המטהר של סואולה משלח קרני אור ולהבה סביבו: במקום כפור, ניצני ברקים נורים לכל עבר, חודרים בעוז את החשיכה ומאפשרים להם לראות יותר מסביבם. חבריהם נראים קרובים ורחוקים כאחד, הדמויות מתערבבות בחשיכה, לרגע אחד נראות כצללים אפורים ולרגע אחר כגיבורים מלאי אור וצבע. שנייה אחד הם נקודות בקו האופק, וברגע האחר הם עומדים מרחק עשרים מטרים מהם.

הם מוקפים, הם יודעים זאת. אינספור טרוגלודיטים מסתערים עליהם באחת, משלחים חניתות וקליעים טמאים. הם פוגעים בסוסים תחילה, מחסלים אותם ללא קושי. שירו-סנשאי שולח פרץ מקפיא להאט אותם, הקטאנה שלו נשלפת באחת בעוד שהוא והקטור מתחילים לחתוך קדימה בגל הבלתי נגמר, ממשיכים בנחישות לעבר מוקד היער. הם יודעים שהוא רחוק - מרחק מספר שעות - ובכל זאת נראה שהצעדים מקרבים אותם יותר ויותר, המרחק מתקצר באופן לא מזוהה. הם שומעים את קולות הקרב של טאק ושל קראנג, רואים מרחק מספר עצים מהם את האב והבן נלחמים גב אל גב, טאק מחזיק בחנית והודף ממנו ארבעה טרוגלודיטים בעת ובעונה אחת, וקראנג עצמו מסתובב על ידיו, רגליו נשלחות לכל עבר כדי להסיג אותם אחורה. הם מתפתים להיכנס לעזרתם, אך טאק רואה זאת על פניהם, מצביע קדימה בעודו מסתער בעצמו על יצירה מלתוענית שניסתה לאחוז ברגלו של אביו. חצי התאורה של לילוואנה עדיין נורים אל על, חושפים עוד ועוד מהדרך, אורם בוהק בגבורה, בעת שההסחה ממשיכה כמתוכנן.
הם רק יכולים לדמיין כמה יריבים היו מקיפים אותם לולא הקבוצה הייתה מתפצלת.

הקטור ושירו ממשיכים לקצוב יריבים מקדימה, מפילים אותם על ימין ועל שמאל, שעה שאילידיה תופסת מיקום באמצע - רגע אחד היא מרפאת, מונעת מקאס ליפול או מהקטור לספוג פציעה אנושה; רגע אחר היא מטביעה את הסיף שלה בפנים של טרוגלודיט, חיה אפלה או צללים שקמו לחיים. יצור אחד מסתער מן השיחים - היא אפילו לא מצליחה להבחין מהו - בטרם סכין-כוכב נשלחת אליו כבומרנג, עורפת את ראשו - אם ניתן לכנות זאת ראש - וחוזרת לידה של נישידי, שמגוננת על בני המלוכה. קאס מגונן מאחורה יחד עם אחיו, מחפה על אילידיה ועל זוג הלוחמים שמושכים קדימה, מונע מהטרוגלודיטים מלעקוב אחריהם. כשנראה שהם עומדים להקיף אותו לגמרי, פרץ להבות מונע מהם להתקרב. הוא מזהה מרחוק את ונדריה, שקורצת אליו וזורקת עוד מספר פצצות שדאגה להשאיל מאילידיה, נעה במהירות על גב סוסתה ומבלבלת את הטרוגלודיטים.

"עץ מקדימה!" הם שומעים את קולה של לילוואנה בעודה משחררת מטר חצים מוארים נוספים, מכווינה אותם לעבר המרכז. שירו-סנשאי מנצל את העיוורון הרגעי לו היא גורמת בקרב שלושה טרוגלודיטים שלצידו, נוגח באחד מהם ואוחז את השניים הנוספים מתחת לזרועותיו החסונות, שובר באנקת מאמץ את צווארם וזורק אותם לעזאזל. הקטור משגר מספר ברקים קדימה, להאיר את הדרך ככל הניתן, בעודו ממשיך להוביל את הקבוצה קדימה בכל מחיר. מרחוק הם רואים את האויבים צובאים יותר ויותר על בני בריתם, קראנג וטאק מוקפים לגמרי, יותר מארבעים טרוגלודיטים מתגודדים סביבם. אדים קפואים מנשיפת הכפור של נישידי מורגשים מהכיוון הנגדי, בעוד דמת הדרקון נאבקת להגן על בני המלוכה ועל עצמה בעת ובעונה אחת. פצצותיה של ונדריה כבר אוזלות, פרצי האש מוחלפים בדקירות ושריטות סיף מדויקות, אך בודדות. הם מזהים גזע עץ ענק מולם, אך הם רואים שחיציה של לילוואנה כבר לא מאירים - מרחוק, הם מזהים יצור מכונף ורזה שהסתער לעברה, מפיל אותה מסוסה ומטיח את הסיירת באדמה. האורות ששלחה כבים, וונדריה מתחילה מרוץ עיקש להגיע אליה ולחלץ אותה בזמן. הקטור כמעט עוזב את משמרתו, אך נותר עומד, יודע שזוהי לא השעה, ויותר מכל - סומך עליה לשרוד. היא יודעת איך, יותר טוב מכולם.

העלטה עוטפת אותם בשנית, והם כמעט ועיוורים, נעזרים רק בקסמי אור חלושים מצידם של אילידיה והקטור. בשלב הזה חצי-האלפית תופסת פיקוד, סומכת על זיכרונה, על זיכרון השרירים שלה, שיוביל אותה בדרך שבה הילכה לפני שנים כה רבות, בשביל של אחותה הגדולה. הקטור ושירו-סנשאי נעים לאגף אותה מכל כיוון, שומרים מימין ומשמאל, בשעה שקאס והינשודובים ממשיכים עם הגנה עיקשת מאחורה, סופגים ומחזירים מהלומות ללא לאות. המסע קשה תחילה, ונראה שהם לא יצליחו להגיע לקרחת היער המרכזית בטרם האויבים יעטפו אותם לגמרי ויכניעו אותם, אך לפתע הזיכרון חוזר לחצי האלפית. היא מזהה את השורש הגדול, את החור הכפול בגזע העץ, את הצמחים המגרדים. היא מזהה את הסלע הקר שהקסימה בקושי רב כדי לשמש כסימן דרך, את הבוץ שהצמידה בכוח לאחד העצים כדי שיהיה בולט בסביבה, ויותר מכל - את אותה התחושה שליוותה אותה, התרגשות מהולה בפחד, חשש משולב ביראה. את התחושה שאחותה מחכה לה שם, בקצה המנהרה, במקום לא ברור. ועמה, גורלה.

החבורה עוקבת אחרי חרשית הקסם, מלווה אותה בכל אחד מהצדים שנטלה לפני שנים כה רבות, אותם צעדים ששינו את חייה לעד. לאחר מסכת ייסורים, בטרם הכוחות תשו והנפש נקעה, הם מצליחים להגיע אל מחוז חפצם: העצים פוסקים באחת, מפנים את מקומם לקרחת יער. החושך כאן טהור, קדמוני, כאילו מגיע ממישור אחר בתכלית. הם מרגישים אותו יותר משהם רואים אותו, אך אילידיה עוצמת את עיניה, תנועות ידה מדריכות אותה. היא לא יודעת מהיכן היא זוכרת זאת, היא לא מבינה מדוע היא יודעת זאת, ובכל זאת זה מגיע אליה. תנועות עדינות, מקצועיות, מלומדות, חזקות, מדויקות - ואז היא נזכרת. אותן תנועות ידיים של אודסיה בת השלוש עשרה, אותן תנועות שהקנו לה שליטה מסוימת על העץ שמולה, וכעת יקנו לה ולחבריה שליטה מסוימת על האפלה שמולם. היא מטילה את הלחש, אך הפעם המאמץ מרגיש אחר: בכל פעם בה הטילה את כשפיה, המאמץ היה מבפנים אל הבחוץ, כאילו היא מתאמצת לממש את עצמה בפני העולם. כאן, באזור שעוות על ידי מישור הבית של שות'-גוראג, היא מרגישה בדיוק ההפך: הקסם זורם אליה בפראות מבחוץ, מאיים להציף אותה, וכעת היא נדרשת להדוף אותו בעוצמה, לרסן אותו ולשלוט בו. המאבק מוכרע לבסוף, ועיניהן של בני החבורה מתחילות להתרגל לעלטה שמסביבן, כאילו הן רואות את העולם כעת בפעם הראשונה.

עץ אלון ענק עולה מן האדמה, נראה מרשים ומעוות בעת ובעונה אחת, כאילו חצי ממנו מלכותי והחצי השני מושחת לגמרי. הוא שחור, אך לא לחלוטין, כנאבק על חייו למול העלטה המכלה מסביב. סביב העץ נמצאים טרוגלודיטים הרכונים בתפילה עמוקה, עורם נקרע ועוצב מחדש, פולח והודבק הלוך וחזור כדי לעצב את הלוחמים הפראיים ביותר שניתן ליצור. יצור עצום מימדים מהלך ביניהם, כבוחן את אדיקותם אל העץ ואל החושך שבוקע ממנו. הוא נראה כמו זוועה שקמה לחיים - פנים אנושיות ושיער ארוך במיוחד, וזוג קרניים שנראות כקרני איילים אשר חודדו והוארכו באופן לא טבעי. זוג כנפי עור נח מתחת לזרועותיו, ומבנה גופו כה בלתי הגיוני עד שלא ברור אם הוא בכלל מסוגל לעוף איתן, שכן הן מזכירות מעין קרום יותר מאשר כנפיים. זנב ארוך ומפותל, ארוך יותר מעמוד השדרה שלהם ועבה יותר מאגודלם, נע סביבו ללא מנוח. גרוע מכל, תווי פניו נראים מעט מוכרים. אילידיה כמעט מזהה את שערו הארוך של אביה שם, את עיניו המלוכסנות במעט. הדבר הזה אינו אביה - היא יודעת זאת - אך הדמיון מטריד מדי. היא נזכרת בדבריו של מאל דונאת'אר, בעובדה שאביה כבל את עצמו אל הטדאייג של שבט ריוסנה בערוב ימיו והעניק לו מחייו. אולי הכבילה הזאת הייתה הדדית.

היצור מביט בהם רגע ארוך, שלוש האצבעות בכל אחת מרגליו מוכנות לפעולה, אך בטרם הוא מסתער כוח אחר עוצר אותו, מרסן אותו בעוצמה כואבת וטהורה. הם רואים גוף זק ומכונף שעולה מהחשיכה שבאופק, מתקרב אליהם במהירות שיא. הם יודעים מה זה - מי זאת - גם בטרם הם שומעים את הקול המעוות, החדש-ישן, ואת האפלה שנכנסה בו. את הכאב.
"והנה הם באים. החומסים, השקרנים" אומרת איזי, מרחפת ממעל בעודה מחזיקה באלת האבן הרגילה שלה - אולי הזכר היחיד לדמות שהייתה בעבר. עורה מעוות, ממש כשל סריש המנוח, אך שלא כמוהו, היא נראית מסוכנת יותר, חזקה בהרבה ונחושה בהרבה. השנאה בקולה לא דומה לזעם הילדותי של סריש, לכעס של ילד שרצה לעקוב אחרי אביו מבלי לשלם את המחיר.
הקול החדש מכיל אובדן. בגידה. אבל.

"ארץ נוספת אותה יטמאו עם מגפיהם, ממנה ייטלו הכל, בטרם יעברו לתחנה הבאה במסעם. משימה נוספת להשלים, ולאחריה יחזרו אל הדוכסים והאצילים, אל המשתים והפסלים, אל הדיוקנאות, אל המחזרים, אל הילדים ששרים מסביב. רוצחים. רוצחים. רוצחים!" היא זועקת, ועץ האלון מגיב כמעט מיד, מגדיל מהאפלה מסביב ומקשה יותר על ראייתם למספר רגעים.
"חלמתי על כל כך הרבה רגעים, בשעות הספורות שישנתי. זה היה אחד מהם" היא לא נשמעת מאושרת, כי אם דרוכה. נחושה. "הכאב, הסבל, הכוח. הכל היה שווה זאת. עבור זאת, ועוד".

IN
אילידיה מזועזעת מהיצור הענקי שדומה לאביה, נראה שהיא הולכת להקיא. היא מסיטה את המבט מן היצור בזעזוע, "ואני חשבתי שהאלגזין היה מגעיל" היא אומרת לשירו בעודה מתייחסת למפלצת איתה הם התמודדו במעמקים... אבל אין לה יתר זמן לשיחות חולין לפני שהיא מגיעה. אילידיה יודעת שגם היא חשבה על המפגש הזה... ועדיין לא מצאה עבורו תשובה. אבל דברים לא חיכו לה מעולם, למה שהפעם זה יהיה שונה?

יש שתיקה באוויר ברגע הראשון, אף אחד לא יודע כיצד להגיב לאיזי, אילידיה מרגישה את המשקל לעשות זאת נח עליה. איפשהו, הייתה מהרגע הראשון הבנה מוזרה בינה לבין הטרוגלודיטית... וזו בדיוק הבעיה. כי במבט שלה, חצי האלפית רואה רגש שהיא חשה הרבה זמן, זעם שמילים לא יעלימו... והיא כרגע עומדת בצד השני שלו.

"שות'-גוראג לא זועמת כמוך, איזי. היא לא מבינה אותך, היא מנצלת אותך" אומרת אילידיה, מכוונת את הסיף למעלה ומצביעה על הטרוגלודיטית המרחפת "הובלנו את אמא שלך למותה, הובלנו את הגזע שלך לידיו של מטורף, הדם שלהם על ידינו. אבל משות'-גוראג? שעיוותה אתכם ושלחה את סריש כנגדכם? שתבגוד בך תוך רגע בשביל הזדמנות לצאת מהכלא שלה? לפה של אם האפלה אני לא הולכת להקשיב" היא אומרת, קולה מביע גועל ממה שנהיה מאיזי.

אתם יכולים להרגיש כיצד אילידיה מתכוננת, מזרימה את הקסם דרך גופה, כאשר רוחות שונות מעיפות עלים שחורים וזרדים שבורים מסביב כשאילידיה לא מצליחה לשלוט בכל התחלה של קסם. "תזעמי את הזעם שלך, פחדנית" היא ממלמלת לעצמה, מתחת לשפתיה, בעודה מוכנה להתקפה.

"האם את חושבת שאני טיפשה כסריש?" היא מנידה בראשה בשלילה, מצביעה לעבר אילידיה. "האם את חושבת שפניתי לשות'-גוראג מתוך ציפייה לעזרה? לרוך אמהי? או שאולי ליבך רואה בי רק את התאבה לנקמה על הרצח המתועב שלכם? גם עכשיו אתם נותרים מתנשאים ופטרונים כתמיד. שוכני המעמקים מטומטמים ותמימים, לא מבינים את גודל האיום, על אף שידענו עליו שנים לפניכם. על אף שזהו אחד מכם שהוציא אותו החוצה, על אף שאנחנו אלו ששילמו את המחיר" היא מהדקת את לסתה.

"כן, היא העניקה לי את העוצמה לחסל אתכם ולהשמיד את כל מי שפגע באמי ובעמי. את טיפשה אם את חושבת שאתנצל על כך" איזי מצמצמת את עיניה, ממשיכה מיד לאחר מכן. "אבל זה לא הכל. שות'-גוראג נותנת לנו את הכוח לצאת לקרב אחד אחרון, למות באופן מכובד ככל שאפשר, במקום לתת לכם לרמוס אותנו בפעם האחרונה. מה חיכה לנו במעמקים, לו היינו מסרבים להצעתה? טביעה במקרה הטוב, או רעב וצפיפות שנגרמו כתוצאה מהמנהרות המוצפות. ובחוץ, אם היינו מעזים להרים את ראשנו, נושאי הלהבה שיבואו ויערפו אותו מיד. אמי הסכימה לוותר על הכל - על כבודנו, על אדמתנו, על החירות שלנו - עבור שלום. הסכם כניעה מביש, כואב, אכזרי עבור המורשת של שבט סלוק ושל הטרוגלודיטים כולם. וגם זה לא הספיק לכם. אתם צמאים לעוד: עוד אדמות, עוד שליטה, עוד מהכל. כך זה היה מאז ומתמיד. הטבע שלכם נותר כשהיה" קולה נחרץ.

"אין שום הבדל אמיתי בין נושאי הלהבה, בין השוכנים ממעל כולם, ובין שות'-גוראג. כולכם מלאים באפלה, כולכם מלאים באנוכיות ובפחדנות, כולכם מחפשים לנצל את האחר ולבגוד בו ברגע שיפסיק להועיל לכם. השוני היחיד הוא ששות'-גוראג ידעה להציע לנו את הכוח לצאת למאבק אחד אחרון. לנקמה אחת אחרונה. ולאחר מכן? שתשמיד את העולם הזה, מבחינתי. אנחנו הרי סיימנו להיות בו חלק" היא מצביעה עליהם בשנית, מאשימה אותם בכך. "זה הובהר לנו בצורה הכי ברורה שיש".

הם מזהים שקולה, אף שהוא מעוות, אף שהוא מלא באופל, לא נעלם מהחוצפה הישירה והרגילה שלה. היא לא טבעה בכוחו של הלפיד האפל כסריש - עצמאותה עדיין עומדת לה, מוחה עדיין חד, בין השאר כי לא שהתה שנים תחת שליטתה של אם כל האפלה. היא מושפעת מכוחו של האיום העתיק, אך לא איבדה את שפיות דעתה כמו סריש. היא חזקה ממנו, ומסוכנת בהרבה.

"אך זה לא נכון" אומר הקטור, מתקדם צעד קדימה. "האם לא באנו לעזור לכם, לשבט שלכם, בשעתו הקשה? האם אילידיה ושירו לא לחמו לצדכם בניסיון עז להציל את כל שהיה לכם? האם אין בצד שלנו, אנשים שמנסים לעשות את כל שהם יכולים בשביל לעזור לכם, גם עכשיו?" הקטור תופס את ידה של אילידיה, מוריד את נשקה. די, די לאלימות, די לרצח.
"אפלה מביאה אובדן. אובדן מביא דם. דם מביא אפלה. עד שמישהו מנסה לעצור אותו. מישהו אחד, שאמיץ מספיק, שמחפש משהו טוב יותר מהמעגל של רצח ואבל. לפני שנים, הייתה ילדה שעשתה את זה. והאפלה לקחה אותה, לקחה אותה מהריבון. וזה הביא לאובדן, שהוביל לדם, שהוביל לאפלה שנמצאת בליבו. ועכשיו האפלה הזו לקחה את אימא שלך. מי שרק רצתה שלום, רק רצתה סיכוי לעתיד טוב יותר. אבל המעגל ממשיך. האפלה ממשיכה, עוברת בין מוות למוות.
ובשביל להסיר את האפלה, יש רק דרך אחת. אנחנו צריכים לעבוד יחד. גם שהכל נראה אבוד. מה שאת חושבת עכשיו, זה בדיוק מה שהריבון אומר. קרב אחד אחרון, נקמה בשם הבת שלו. ואחריו? מבחינתו שהעולם יישרף. הוא מתעלם לחלוטין מכל מה שהבת שלו ניסתה לעשות. מכל מה שאושגה ניסתה לעשות. עתיד טוב יותר.
ונגמרו הבטחות הסרק, צריך לקבוע משהו אמיתי, מתמשך. משהו שהאפלה לא תוכל להשפיע עליו. תקווה אמיתית לעתיד איזי. אם לא בשבילך, בשביל עתיד שוכני המעמקים שנשארו".

"אנחנו הולכים לנסות ולעצור את דנקן. למנוע ממנו מלהמשיך להפיץ את ההרס שהוא עושה בשם הנקמה. ואחריו, הוצע לי התפקיד להיות ריבון הברק החדש. אנחנו יכולים להביא לשלום ביחד איזי, בלי בגידות, בלי נקמה. נעשה סכרים ותעלות בשביל להוציא את המים מן המעמקים. נפסיק את המלחמה. נוכל לעשות את זה, יחד, בשביל העתיד" אומר הקטור, מקווה שהוא יוכל לפנות לליבה של איזי, בתקווה והוא לא נלקח לחלוטין על ידי החשכה.

"הקטור צודק. מספיק דם נשפך, מספיק מאחייך ואחיותייך נהרגו. אני יודע שזה מוזר, אבל גם נפשו של דם הדרקון הזה קצה בדם" אומר שירו, פוסע קדימה לצד הקטור.
"אכזבנו את אימך. נתנו לה, לאחד מהיצורים הכי אציליים ברחבי ת'נדיאן, ליפול קורבן לבגידה לה היינו עיוורים. אני נושא את משקל הכישלון הזה עליי, יחד עם רבים אחרים" הוא מוסיף, קולו נמלא כאב. הוא שולף את חרבו ומראה לאיזי את ההייקו הקצר שחרט על להבה, זה שמנציח את הבגידה בשבטי המעמקים.
"רצחתי חבר יקר על חלקו בטבח, דבר שאין עליו מחילה. כולנו עשינו דברים נוראיים, או לפחות אני. יכול להיות שאפילו פגעתי באדם היקר לי מכל בגלל מעגל הדמים הזה, שהתחיל הרבה לפנינו - אך לנו יש את האפשרות לעצור אותו. בואי נחתור יחדיו לעתיד של שלום, שבו בני המעמקים וילדי האור לא חיים בפחד זה מזה, אלא ביחד" אומר שירו, לוקח עוד צעד לאחר שהוא משיב את חרבו לנדנה.
"בבקשה" מתחנן דם הדרקון.

אילידיה מורידה את הסיף שלה, מקשיבה להקטור, אבל מנידה בראשה בתגובה למילים שלו ושל שירו.

״מישהי אחד מספיקה, הקטור, אבל האישה הזו כבר נרמסה תחת מגף פלדה בדרך אליה אנחנו הובלנו אותה. אתה מבקש ממנה לסמוך, להקשיב לנו, אבל אנחנו חייבים לה ולגזע שלה מחיר- בדם. הייתי אבירת מעמקים, האשמתי את הטרוגלודיטים בהתקפות עלינו, האשמתי אותם במאבק. היום? אחרי מה שהריבון עשה להם? אני לא הולכת לבקש דבר. איזי, אני מכבדת אותך מספיק כדי לא להעליב אותך בצורה הזו״ אומרת אילידיה, מבטה נחוש, מחכה להסתערות.

״אם הייתי יותר מכובדת, הייתי משלמת את המחיר הזה בעצמי. אם היו פחות דברים מוטלים על הכף, הייתי נלחמת כדי שתקבלו נקמה. אם היה לי יותר כוח בארוות׳, בניס פרדי, בוילאס… הייתי נותנת לגזע שלך עתיד אחר. שנאתי אתכם, ואפילו בשנאתי, לא רציתי את הגורל הזה עבורכם״ אומרת אילידיה, ״אבל אין לי דבר מזה לתת לך, איזי, כי יותר מידי על מונח כאן על הכף. לעצור את הריבון, לעצור את המניפולטור שמושך בחוטים, לעצור את שות'-גוראג… יותר מידי עומד על הכף ברגע הזה״ אילידיה אומרת, בכאב, כעס, נחישות... מערבולת מוזרה של כל אלו.

״…אבל קרב אחרון, מוות מכובד, בו ייתכן ותקבלי את נקמתך? את זה אני יכולה להבטיח, וזה הכי הרבה שיש לנו להציע בשלב הזה- צריך להיות הוגנים.״

"נקמה זה טוב ויפה. " קאס אומר, הוא מכיר את התחושה הזו, הרצון הזה, "אבל מה את מוכנה לשלם בשבילה? את מציעה את העתיד, איזי, את הכל. כשהנקמה שלך תושלם, כשהגופות של אלו שפגעו בך יוטלו מדממות מתחת לרגליך, את לא תוכלי להתענג על התחושה. מה טוב בנקמה, אם לא תחיי אחריה? כולם רוצים להרוג אותך, איזי. הריבון, אבירי המעמקים, הם כולם ניסו ונכשלו. אז את רוצה לעשות את זה בעצמך?"

״את אותן הבטחות שמענו כבר. פעם אחר פעם, שקר אחר שקר. ומה יהיה שונה הפעם? אנחנו מוכנים לוותר על פחות משהיינו מוכנים לוותר בעבר. אנחנו כועסים יותר, כואבים יותר. אם התנאים לא הבשילו אז, הם לא יבשילו לעולם" היא פוסקת. "אתם נראים כואבים על מותה של אמי, לפחות חלק מכם. אני לא מאמינה לכם, אבל אפילו אם כן - אין לכם מה להיות. השלום הזה מעולם לא נועד לקרות. אתם הוכחתם זאת" היא מביטה בהם. "אתם בטח חושבים שאמא שלי הייתה ההזדמנות הראשונה והאחרונה לדאוג לכך, אבל אתם טועים. לא משנה מול מי הייתם עומדים, אפילו אם מול מנהיגה דומה אחרת מקרב עמנו, לא הייתם מסוגלים לעצור את עצמכם. זה בדיוק מה שהוביל את המפקד שלך למצוא את עורקי האדמה, זה בדיוק מה שהוביל את הסגנית שלו לבגוד בכם ולמכור את מבצר האבן שלכם לסריש. זה בדיוק מה שהוביל את הממלכה שלכם לבזבז את המשאבים הרבים בעולם שממעל ולהילחם זה בזה, ולהפסיק רק כדי לחסל אותנו פעם בכמה עשורים. זה הדבר היחיד שמאחד אתכם: מוות" הטרוגלודיטית קופצת את אגרופיה.

"ומה ההצעה עכשיו? אתה, אתה רוצה להחליף את הרוצח של אמי? אתה, אותו אחד שהתחייב אישית, במילתו שלו, לספק לה הגנה?" השאמאנית מביטה בהקטור, ממצמצמת לרגע באובדן שליטה, עפעפיה מאיימים לקרוע את העור בשל העוצמה שבה עיניה נסגרות. "נאמר שאתה דובר אמת, אף שאיני מוכנה להאמין בכך. נאמר שאתה רוצה לתקן. איך תעשה זאת, כשאתה תעמוד לצד אותם אנשים שסירבו להוציא את הרוצח שלכם להורג? שהיללו אותו כגנרל מבריק, שהעניקו לו ולראש מסדר נושאי הלפיד כל עיטור כבוד אפשרי? אתה חלק מאותו מערך, בדיוק כמו האחרים. אין לך שום יכולת השפעה. אתם רק מסוגלים להבטיח, ולהביע תנחומים כשההבטחה שלכם נשברת. אני מאסתי בתנחומים" היא מנפנפת בכנפיה, עולה מעט מעלה.

"מספיק דם נשפך כשזה מהצד שלי, אתם אומרים? בדיחה עצובה. הדם שנשפך הוא שלנו, ואתם מבקשים לעצור לפני ששלכם יישפך. אתם מבקשים להקטין אותנו: שאנו נקבור את מתינו, שאנו נשוב לחיות במחילות המסוכנות, החנוקות, המלאות במים. שאנו נוקיר תודה על הסכרים שתהיו מוכנים לבנות עבורנו כדי לטפל באסון לו את גרמתם. שאנו נעצור את עצמנו מלנקום נקמה מוצדקת, נכונה מאין כמוה" היא מפנה את מבטה אל קאס. "נקמה ששווה כשלעצמה. אני יודעת ששבט סלוק מת. הביצים שלנו עדיין בידיכם, ובוודאי שבורות ומרוסקות. עתיד השבט כבר מת. בשלב הזה, כל מה שנותר הוא למות בכבוד, בדיוק כמו שנושאת הלפיד שלכם מבינה. אין כל המשך אחרי זה. אין כל סוף שמח. לא עבור שבט סלוק, ולא עבור המעמקים".

"ואם נוציא אתכם מהמעמקים? אם תוכלו לחיות בשלווה היכן שתבחרו, שווי זכויות כמו כולנו?" שואל שירו, עיניו קשות. הוא יודע שהויכוח חסר תוחלת, אבל הוא לא מוכן לוותר. הוא וויתר יותר מדי, לעצמו ולאחרים.
"אני לא מתיימר להבין את כאבך, איזי. נבגדתי, אבל לא כמוך. איבדתי יקרים לי, אבל לא כמוך. אנשייך מתו לשווא, בידי שחקנים שלא התעניינו בהם וראו רק את כיבושם של שטחים חדשים, מעלמים מההרס שהמיטו בדרכם. אני יודע שאת לא מאמינה לי, ואין לך סיבה. ראית את הכל קורס סביבך, ואנחנו היינו אלו שמשכו אתכם מהמעמקים לשם כך. אבל חשבי שוב האם מוות זו המורשת שאת רוצה להשאיר אחרייך - אני יודע שזו המורשת שאני משאיר אחריי, ואני יודע שאני לא מרוצה מזה. הנקמה הכי גדולה שלכם היא לחיות, למרות מי שניסו להחריב אתכם. גם אם תנתקו עם עמי ת'נדיאן כל קשר ותלכו לחיות בפסגות מבודדות, שם תוכלו לקלל אותנו עד סוף ימיכם, אני מבקש ממך - תני לעמך, לכל בני המעמקים, הזדמנות לתקן את העולם הזה. אל תיתני למי ששונא אתכם לנצח - לא אכפת לו מהאנשים שלצידו, רק מהאינטרסים שהוא משרת" מדבר שירו בשטף, מושיט את ידיו בתחינה לנביאת האפלה.
"עוד לא הכל אבוד. עזבי אותנו, אנחנו לא מעניינים. כל השבטים תחת הנהגתך, מאוחדים בכאבם ובזעמם, בזעמך. את לא רוצה אפילו לנסות להפוך את ת'נדיאן למקום בו בני המעמקים הם עדיין חלק ממנו?".

קאס מקשיב, הוא מבין את איזי. הוא חש את כאבה. אבל כשאיזי החליטה שהכל אבוד- היא דנה לאבדון גם את עצמה. נבואה שמגשימה את עצמה.
"בואו הנה." הוא אומר, "מחוץ לגבולות היער הזה שוכנת טוסון החדשה. עיר של מהגרים, פליטים חסרי בית. לא היה להם דבר כשהם הגיעו לכאן, לא נותר להם לאן לחזור. הם יקבלו אותכם, הם יעזרו לכם, ואפילו האלפים לא יגידו דבר אם תעמדו לצידנו."
"את אומרת שלא יהיה סוף שמח." הוא מתקדם צעד קדימה, ידיו פרושות. "כי את רואה את הסבל. אבל הסוף הזה הוא מה שמגיע לכם. סוף טוב. סוף שמח. סוף שיכפר על הכאב. אבל אתם, את, צריכה ללכת לכיוון שלו. את צריכה ללכת אל האור שבקצה המנהרה, לא לחזור אחורה אל החושך."

IN
"התיישבות אנושית?" קולה נשבר לראשונה, בשבר אחר מהקול המעוות ששות'-גוראג גורמת לו. כמעט כמו קולה הישן, הגבוה והצווחני, הכועס-תמידית. ההפתעה על פניה היא רגש אנושי שלא ניתן לפספס. "רדפתם אותנו עוד כשהיינו מתחת לקרקע, נטולי משאבים ומרוחקים! אתם באמת מצפים ממני להאמין שהם יקבלו אותנו כשכנים שווים להם? מגוחך" היא לא צוחקת - לא ניכר שהיא מסוגלת לכך במצבה - אבל האירוניה הכואבת נותרת תלויה באוויר.
"עוד הבטחה שלא תהיו מסוגלים למלא. בדיוק כמו שאמרתי. בממלכה שלכם או בכל מקום אחר, לעולם נהיה נרדפים. נתנו לכם את הכל, וסירבתם לקבל זאת. ועכשיו תבקש מאיתנו לבוא כטפילים למארג החיים של שבטים אחרים, כאילו יסכימו לצרף אותנו" היא מביטה לעבר העץ השחור שעומד במרכז, ששואב את האפלה מסביב ומשחרר אותה החוצה, בעת ובעונה אחת.

"ההתנצלויות והפתרונות שלכם לא שווים דבר. מילים ריקות על דם יבש. הצענו את עצמנו כבר לשות'-גוראג, והיא קיבלה את בשרנו. מכאן, אין כל דרך חזרה. דבר לא יכול לבטל את העסקה שנכרתה, את הפצע שבשרנו לבש על עצמו" היא עוצרת את עצמה באחת, מנערת את ראשה ככועסת על עצמה, "ודבר לא צריך. אין כל פתרון אחר. שות'-גוראג זועמת על הארץ העתיקה על שדחתה את מתנתה. היא רוצה להשתמש בקסמו של מעיין עתיק כדי לקרוע ממנו את כוחות הריפוי ולהפוך אותם לכוחות השמדה. עם הכוח שיווצר מהמעיין הזה, אשוב לממלכה שלכם ואחסל את כולם. את הגנרל, את ראש נושאי הלפידים, את כל אחד מהחיילים שירה את מטר החצים שלו כשראשה של אמי... כשהגולגולת שלה... שכנה מתחת למגף הברזל של האיש שאתם רוצים להציל" הם שומעים את קולה נשבר בשנית, כשהיא כמעט בוכה. כמעט.
"השעה הגיעה. חשבתי במשך זמן כה רב שארצה לעשות זאת בעצמי... אך לא. עבור הסיכוי הזעיר שמילותיכם נכונות, עבור הרצון של אמי, אתן לאם כל האפלה לעשות בכם את רצונה בעצמה" היא נשמעת שוב, לרגע אחד, כעצמה; שביב עצמאות בים של אפלה מסביב. החלטה צלולה בתוך מוח שמאבד אט-אט את יכולת המודעות שלו. איזי צוללת מן האוויר אל גזע העץ האפל, בשרה נמתח לכל כיוון - טבעי ולא טבעי כאחד - בעוד העץ נראה כבולע אותה, כמסוגל להעביר אותה הרחק, אל המישור בו חבוי המעיין. לרגע נראה שבשרה נקרע ממנה, אך שנייה בטרם העצם נגלית, החושך מתחיל להקיף אותה ולקחת אותה הרחק משם, כשמשפט אחרון נישא ברחבי היער הראשון כולו.

מילים ריקות על דם יבש.
האדמה תחתיהם הופכת לאדומה באחת, כאילו נוזלת היישר מהעץ, כמו הייתה ניגרת מראשה המרוסק של אושגה. הארץ המושחתת שותה את הדם בצימאון, ובניה של שות'-גוראג מתחילים להקיף את החבורה מכל כיוון, נעים לאגף. זרועות אפלות פורצות מהאדמה - לא גדולות ועוצמתיות כזרוע של שות'-גוראג עצמה, אותה הם זוכרים, אך רבות בהרבה במספר. הטדאייג של שבט ריוסנה, השומר המושחת והאומלל שהייתה פעם בין האצילים ביותר בארץ, גועה בשילוב של כאב ורעב מכלה, מתכוון להטיח את גופו בשליחי המועצה. עם זאת, הם רואים שאותם יצורים שמקיפים אותם נעים לאט מהרגיל, כאילו ההיסוס הרגעי של איזי דבק בהם. אולי לא ניתן להצילם, אך ייתכן וזה אומר שההשפעה של הטרוגלודיטית עדיין דבקה בהם, עדיין משמשת חסם אחרון בפני השתלטות מוחלטת מפני שות'-גוראג. נותר רק לפלל שהדבר נכון גם כלפי שאר הטרוגלודיטים.

META
יוזמה!

השפעות קרב:
זיכרון של אם אחרת - איזי היססה ולא מצטרפת לקרב; כלל האויבים סופגים -10 לגלגולי היוזמה.

שירו-סנשאי נאנח בעצב, שולף את חרבו מנדנה.
"אני לא חושב שישנו צורך הפעם בתפילה הרגילה, לועט איום. הנחה את להבי והענק ליצורים אלו שלווה" הוא אומר בשקט, מביט באויבים שמולו.

META
יוזמה: 18+4 = 22
איאייג'וטסו - בגלל גלגול היוזמה, שירו-סנשאי שולף את חרבו ופוסע שלוש משבצות ומסיים את התנועה סמוך לזרוע. כתוצאה מכך הוא מקבל תוסף +2 לגלגולי התקפה נגדה להתקפה הבאה שלו. לאור העובדה שהיוזמה שלו גבוהה מכל שאר האויבים, כל גלגול בין 18-20 בהתקפת הקפא"פ הבאה שלו נחשב כפגיעה קריטית.

הקטור תכנן לא להילחם באיזי, גם אם היא תתקוף. אם מישהו צריך לשלם את המחיר, בשלב הזה זה מגיע להם.
אבל כעת, כשהם מוקפים רק במפלצותיה של שות'-גוראג, הוא ינסה לעשות מה שהוא יכול.
META
יוזמה: 12+7=19.

האביר נע קדימה, מרים את חרבו אל האוויר ופרץ של מים נפלט ממנה, יוצא בשצף אל עבר הטדאייג וזרועותיה של האפלה. המים לא רק שקופים, אלא נוצצים כמים מקודשים, מצמידים את היצורים המתועבים אל הרצפה במטרה להעניק להם שקט ומנוח.
"אילידיה, תאירי את הלפיד! אנחנו הולכים אל תוך האפלה!" הקטור קורא בקול, הם צריכים להציל את המעיין. וחשוב מכך, אולי אפילו להציל את איזי.
META
הקטור יזוז אחרון כדי שכל הקבוצה תקבל תוסף מהחותם המעצים שלו(נותן 2+ לכל ההגנות כאשר הם סמוכים להקטור).
פעולת תנועה: הקטור נע לI13.
פעולה משנית: חותם מגונן. מסמן את זאב הצללים ואת הטדאייג.
פעולה רגילה: גל מרסק כנגד הזרוע הגדולה הימנית והטדאייג.
התקפה כנגד הטדאייג: 19+17= 36 נגד קשיחות.
התקפה כנגד הזרוע: 7+17= 24 נגד קשיחות.
נזק: 6+6+9=21 נזק והמטרה נופלת שרוע.

IN
"לא אבירת מעמקים יותר" מסננת אילידיה, אבל זה לא הזמן לזה. במקום זאת, היא מסתכלת על איזי, המבט שלה זועם. אילידיה לא מוכנה לקבל את שות'-גוראג כמי ש'תשפוט אותם', לא ככה. אבל ההיסוס של איזי והשפעתו... גורמים לחצי האלפית לחשוב.

"אחותי עשתה טקס על המקום הזה כנגד אם האפלה. היא חלשה כאן, ואיזי עשויה להיות רסיס" אומרת אילידיה, עדיין לא מבינה את תיאוריית הרסיסים, אבל היא מוכנה להילחם- וכמו אחותה, לגרש את אם האפלה מכאן, רק בלי העסקה הנוראית בדרך.

ברגע בו איזי משתלבת עם העץ עצמו, אילידיה נעה במהירות. בתחילה, היא מפעילה את הסמל שהיא כתבה כבר לפני חודשים שעל הגרזן הכפול של קאס- וקאס מרגיש את ההילה הקפואה המוכרת. קסם הגנה דומה מכסה את שריונו של שירו-סנשאי מטווח.

מיד אחר כך, אילידיה נוגעת באדמה- מנסה להזרים את הקסם שלה דרך המסלולים של הקסם שאודסיה יצרה באזור, דרך המחסום הזה. בני החבורה מרגישים כיצד הם הקסם של אילידיה מאפשר להם לרוץ, להתרחק מן הזרועות הקטנות לכיוון האיום הראשי. אילידיה מרימה חופן של אדמה שחורה בידיה, מוכנה לנסות להבין בעצמה מה הסוד של הכוח הזה.

META
יוזמה: 14+10=24.

פעולה משנית- חותם כבול כפור
על הגרזן הכפול של קאס, עד סוף ההיתקלות כל התקפה איתו גורמת ל-5 נזק כפור נוסף. כפעולה חופשית, קאס יכול לוותר על ההשפעה כאשר הוא פוגע ביצור עם הנשק. המטרה נטועה (הצלה לסיום).
פעולת תנועה- פסיעה
ל-H19, אילידיה נעה ולכן לא מאבדת פרץ ריפוי בתור הזה מאדמת דם.
פעולה חופשית- תרכובת התנגדות
על שירו-סנשאי. שירו-סנשאי זוכה בתוסף כוח 1+ לדרג"ש עד סוף ההיתקלות. הוא יכול לוותר על התוסף כפעולה חופשית על מנת לקבל נק"פ זמני בשווי ערך פרץ הריפוי שלו+ 8, ובנוסף הוא בוחר בן ברית בטווח 5 משבצות ממנו שמקבל את אותה כמות נק"פ זמנית.
פעולה משנית- מרקחת חלקלקה
משפיע על כל בן ברית בקרוב פרץ 3 מאילידיה: הקטור, זל, לר, קאס ושירו-סנשאי. כל אחד מהם מוחלק 5 משבצות (תנועה כפויה- ללא התקפות מזדמנות, אך גם לא נחשב כתנועה עבור אדמת דם) וזוכים בתוסף 4+ לתגובה עד סוף תורי הבא.
הקטור נע ל-I14. זל נע ל-F15. לר ל-G20. קאס ל-H15. שירו סנשאי ל-G11.

חיזוק מאגי על הקאטאנה של שירו סנשאי.

כוחות היתקלות מנוצלים: מרקחת חלקלקה, עירוי מרפא (1/2).
כוחות יומיים מנוצלים: חותם כבול כפור.

עריכה אחרונה:
שירו-סנשאי מחליק על האדמה החלקלקה, מנצל את פרץ האנרגיה שנסכה בו אילידיה בכדי להתקרב לטדאייג המושחת. מיד כשהוא מגיע אל היצור פוסע שירו הצידה, מתחמק מהישג זרועותיה של שות'-גוראג.
הוא נושא עיניו ליצור המעוות שעומד מולו, לא מניע עפעף למראה הזוועה. הוא כבר רגיל ליצורים המעוותים של אם כל האפלה.

"הגענו לשחרר אותך מסבלך, טדאייג נכבד. בקרוב לא תהיה כבול עוד לטינופת הזו" אומר שירו, מניף את הקטאנה שלו בעוצמה וקורע את בשרו האפור של היצור, מרסק כל דבר העומד בדרכה של חרבו.

META
פעולת תנועה
פוסע מ-H11 (לשם הוחלקתי) ל-G11. שירו נע ולכן לא מאבד פרץ ריפוי מאדמת דם.

פעולה רגילה
מרסק עצמות
נגד הטדאייג - 20 טבעי, 83 נזק כפור (אחרי ניצול כפעולה חופשית של הכוח היומי של הנשק) והטדאייג מקבל רגישות 5 לנזק כפור (עד סוף תורי הבא) ו10 לנזק נשק עד סוף ההתקלות (הצלה לסיום הרגישות לנשק). נוסף על כך, הוא מואט עד סוף תורי הבא.

פעולה משנית
אימון הגנתי - שירו מקבל +2 לכל ההגנות (מלבד דרג"ש) עד לסוף ההתקלות.

נק"פ: 121/121
נקודות פעולה: 1
כוחות מנוצלים: אימון הגנתי, מרסק עצמות, כוח יומי נשק כפור,
פרצי ריפוי: 10

עריכה אחרונה:
IN
הטדאייג רוקע ברגליו בכאב, משחרר נהמה מפלצתית בעודו שולח את ידיו העצומות להעיף ממנו לעזאזל את דם הדרקון, זורק אותו בעוצמה הרחק ממנו. הוא מביט בקאס ובאילידיה, עיניו רושפות בעודו מתכנן להסתער עליהם בעוד שניות מעטות.

META
הטחה - תגובה מיידית, כשנפגע בהתקפת קפא"פ; הטדאייג תוקף פעמיים באמצעות טופר טמא את שירו-סנשאי; בפגיעה, הוא רשאי להחליק אותו עד חמש משבצות בתום ההתקפה.
טופר טמא - 35 ו-39 נגד דרג"ש, 32 ו-38 נזק מוות בהתאמה. שירו-סנשאי רשאי לבחור בין לספוג 10 נזק מוות מתמשך (הצלה לסיום) או להעניק נקודת אופל אחת ללב היער.

הקטור רואה את שירו עומד לחטוף חבטה מן הטדאייג האפל. הוא לא מוכן לתת לזה לקרות. האביר משליך את חרבו אל עבר התועבה וברגע שהיא פוגעת במצחו פרץ של מים וברקים נורה לכל עבר. הטדאייג נשאב אל תוך טייפון המבזיק ברקים לכל עבר, הוא מאבד את הכיוון ואת השליטה בתנועותיו ומוצא את עצמו מרחף בעבר, חבטותיו ממשיכות להיות מונפות אל עבר העץ האדיר, פוגעות בו כהוגן. היצור אולי מעופף כרגע, אך הקטור כבר מכין את פרץ המים, מתכוון להפילו מן השמיים.
META
הפרעה מיידית: מערבולת מימדית. קורה כאשר הטדאייג פוגע בשירו.
התקפה כנגד הרצון של הטדאייג: 18+21= 39 נגד רצון.
נזק: הקטור משגר את הטדאייג 5 משבצות. הוא משגר אותו שלוש משבצות לאוויר(כך שהוא לא יוכל לתקוף את שירו בהתקפה השנייה). לאחר השיגור הטדאייג תוקף מטרה שהקטור בוחר במקום את שירו. בנוסף הטדאייג עושה עם ההתקפה שלו עוד 6 נזק.

הוא מביט בטדאייג, בשומר האצילי שנרקב מבפנים על ידי החשיכה הקדמונית, ונזכר בדברים ששירו-סנשאי סיפר לו, על השיחה שהשניים ניהלו עם מאל דונאת'אר בשעה שהוא הלך לנחם את המלכה ואת הנסיך הגולים. כעת, מכשהוא רואה את מצבו של הטדאייג ואת המצב של היער כולו, ניתן לחבר את הנקודות.

כפי שמאל דונאת'אר אמר, שות'-גוראג החלה להשחית את הארץ באמצעות הרעלת הטדאייגים והשחתתם מבפנים, שכן ניצלה את היחלשות ניס-פרדי לאחר הגעת המתיישבים. הטדאייג של שבט ריוסנה חלה וגסס, ודונאקאס ביקש להעניק לו כוח נוסף - כוח שהארץ כבר לא יכלה לתת לו. את הכוח הזה ביקש לתת תחילה באמצעות בנותיו, שהן יכבלו את כוח חיותן אל לב היער, אך אודסיה הפכה את היוצרות וכבלה את שות'-גוראג במקום זאת. בכך, העניקה שהות לטדאייג לשרוד, אך גם כבלה אותו באופן עמוק יותר אל אם כל החשכה, והעניקה לה אחיזה ממשית בארץ העתיקה. כשאודסיה עזבה, החל אביה לחלות, מה שמרמז עבור קאס שההסכם שכרתה האחות הבכורה עם הישות הזאת פג - או לפחות השתנה. דונאקאס החל לגסוס, כיוון שהוא תחזק את הטדאייג בכוח חייו; כוחה של שות'-גוראג, מועצם מהקשר האינטימי אל הטדאייג, הוביל לכך שדונאקאס נאלץ להשקיע את כוח חייו באופן מהיר וכואב, מה שמסביר את ההתדרדרות בבריאותו ומותו בחלוף מספר שנים מעזיבתה של אילידיה.

כעת, כפי שמאל דונאת'אר ציין בפני אילידיה ושירו-סנשאי, הוא נושא בעול. עם זאת, ניכר שהוא חלש בהרבה מאביה של אילידיה, ולכן המוות מכרסם בו במהירות רבה יותר: הוא איבד את יכולתו ללכת, ואף לאחרונה גם את יכולתו להטיל קסמים. סביר להניח שכוחותיו יאזלו לגמרי בקרוב מאוד, ואז כפי שהזהיר, הטדאייג יושחת לגמרי, ועמו יאבד גם שבט ריוסנה.

קאס מביט שוב ביצור שמולו, בתווי הפנים שמזכירים פנים אנושיות - את הפנים של דונאקאס. היצור כואב, כועס, אומלל, אך עוד נותר בו רסיס מסוים של הכוחות העתיקים ביותר בניס-פרדי, אותו רסיס שיש גם באמו אגראייני. אפשר לרפאו, אפשר להציל את שבט ריוסנה, ואפשר גם להוקיע את שות'-גוראג מהאחיזה שמצאה לעצמה בניס-פרדי בדמות לב היער, אך כפי שאודסיה הזהירה את אחותה: הדבר דורש קורבן. אותו קורבן שאודסיה למעשתה מנעה כשהייתה בת שלוש עשרה וכרתה את העסקה עם שות'-גוראג כדי להציל את אחותה ואת עצמה. ככל שיינתן הקורבן הזה, כל שעליהם לעשות הוא להכניע את לב היער ולטהר ממנו את האפלה. כנראה שהדבר יקרה רק אם אותה אפלה תובס במעט, למשל אם יצליחו להלום בעוצמה חזקה דיה בטדאייג כדי להכריח את שות'-גוראג להתאמץ כדי לשמר את הקשר אליו. הדבר הזה יכול להוות הזדמנות להציל את הטדאייג ואת היער הראשון... אם יסכימו לשלם את המחיר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה