• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
"איזו עסקה? אודסיה כרתה עסקה עם שות'-גוראג?" שואל שירו, המום במקצת.
"במידה וזה נכון, היא לא עלולה להוות סכנה? אולי אפילו להוות כלי במזימה של שות'-גוראג ללא ידיעתה".

אילידיה שתקנית במיוחד, מגיעה חושבת ומוטרדת.

לשאלתו של שירו, חצי האלפית מנידה בראשה לשלילה "אודסיה בעייתית כי היא עקשנית יותר מכולן, לא בגלל שליטה. זו לא הייתה העסקה שהיא כרתה, והיא לא הייתה מאפשרת לשות'-גוראג כניסה אחורית לגוף שלה- אם הייתה אפשרות כזו, היא הייתה מתמקדת אך ורק בה לפני כל אופציה אחרת. השליטה שלה חשובה לה מידי" אומרת אילידיה "הכוח ששות'-גוראג מתכננת להשתמש בו הוא הכוח שהיה של אודסיה, והן החליפו כוח עבור כוח."

"שות'-גוראג היא הציפור מהמיתולוגיה שלנו, ורק המאלים יודעים את הפרטים העמוקים בנושא. דונאת'אר ככל הנראה הכיר את שות'-גוראג שנים לפני שנפגשנו, אך המסורות שלנו מנעו ממנו לשתף, והוא עשוי להחזיק בסודות נוספים..."

"אבל דונאת'אר בצד, יש לנו כיוון. המקום בו ישב הטדאייג של שבט ריוסנה, המקום שאני ואודסיה רצנו אליו בילדותי. הוא מכיל דבר מה נוסף- מחסום, שלא מאפשר גישה לכוח של שות'-גוראג, ואולי גם חוסם את הטדאייג עצמם. יצירה של אודסיה, שנעשתה מלפני שנים. אני מאמינה שהיא רוצה את הרסיסים מוגנים מאם האפלה, והמקום הזה הוא המקום הברור ביותר עבורה להחביא אותם".

"לא הייתי מצפה לזה ממנה, למרות שהיא באמת לא הראתה גבולות בעבר" אנאבל משלבת את ידיה, מביטה לעבר אחד החלונות. "לסחור בכוח ככה... היא אף פעם לא רדפה אחרי ידע, הוא תמיד פשוט... הגיע אליה בצורה מסוימת, מלומדת שכזאת" היא מוצאת את המילה. "זה היה מרשים. בכל זאת, לכרות ברית עם היצור הזה..."
"ברית זאת מילה גדולה. יש יותר לסיפור, אני בטוחה" מציינת לילוואנה. נראה שהיא יודעת מעט יותר, אך לא ממשיכה את הקו. "בכל מקרה, כל הרמזים מצביעים על כך שאנחנו צריכים להגיע למקום בו נמצא הטדאייג של שבט ריוסנה. ייתכן ולדונאת'אר יהיה דבר נוסף לומר, אבל אני חושבת שכולנו יכולים להסכים שזאת התחנה הבאה. מאוריציו, כמו שהוצע, אני חושבת שכדאי שתמשיך לחקור דרכים להגיע אל המעיין של סואולה. זאת בוודאי תהיה הנקודה הבאה שנצטרך להגיע אליה".
כלל האנשים מהנהנים מסביב לשולחן, ומאוריציו נראה נכון למשימה, מניח את ידו על אחד הספרים העבים, מעביר אצבע על הכריכה הישנה.

כעבור מספר דקות, נשמעות מרחוק נביחות של מספר כלבים, לרבות פקפוקי תרנגולות מבוהלות. נישידי קמה על רגליה, מהנהנת לעבר ונדריה.
"הוא בטח קרוב. אביא אותו, הוא לא בהכרח ידע את הדרך".
"תודה. זאת פעם ראשונה שלו פה" המושלת משיבה.
"אני עדיין לא מאמין שסא-אאגה יענה ככה את דנקן..." קראנג נושף אוויר מפיו, מניד בראשו. "כמה רוע יכול להיות בבן אדם אחד?"
"אתה באמת כזה מופתע? אחרי כל מה שראית?" טאק משיב בגלגול עיניים, וקראנג מרים אליו את מבטו.
"איך אתה מסוגל להשוות אותי אליו?"
"אני לא" טאק מתגונן לרגע, קולו מתרכך למחצית השנייה והופך לקשה בשנית. "בסך הכל אמרתי שראית הרבה חרא בחיים שלך. אפילו לא דיברתי על כך שחצי ממנו אתה חוללת" הוא שותק לרגע, המתח נבנה באוויר.
"לא אמרתי שאתה כמוהו, אבא. אתה לא" הוא מבהיר שוב, מתגונן ומשלב את ידיו. קראנג מעביר יד בשיערו, משפשף את עיניו בעייפות.
"נורא ככל שזה יהיה, באמת לא צריך להיות מופתעים" אנאבל מסיימת את כוס היין שלה, מניחה אותה על השולחן ברעש קל.
"יש אנשים חסרי רגשות בעולם. זה לא מפתיע".
"כן, אבל זה יותר" אומר מאוריציו. "זאת באמת רמה של ניתוק מצל האנושיות שלנו".
"יש גם כאלה, תתפלא".
"אה... בסדר..." מאוריציו מהסס לרגע, בטרם לוקרשיוס מתערב, זעם עצור ניצת בעיניו.
"אל תתרגש. היא לא מכוונת את החצים שלה אליך".
"זה בסדר, לא חשבתי ש-"
"זה נכון. הם באמת לא מופנים אליך" אנאבל משחקת עם כוס היין הריקה, הזעם ניצת גם בעיניה. "אתה עלם נפלא, מאוריציו. איזו סיבה יש לי לכעוס עליך? אתה מסור, שקדן, עדין וטוב לב. ויותר מכל, אתה אמיץ. אמיץ ממש, על כך שבאת הנה איתנו, למרות שאינך חייב לנו דבר".
"אה... תודה, באמת... גם את-"
"גם זה לא מכוון אליך, חמוד שלי" ונדריה מתערבת, משחקת קלות עם כובע הנוצה שלראשה. "כלומר, אתה נהדר והכל, אבל אתה לא באמת הסיפור כאן".
"בחיי, לנישידי ולדונאת'אר לוקח הרבה זמ-" מנסה עוזר המחקר, אך לשווא.

"מה הבעיה שלך?!" לוקרשיוס דופק בידיו על השולחן, מביט באנאבל שבצדו השני.
"מה הבעיה שלך?!" היא מחזירה, זורקת ממנה את כוס היין, מנפצת אותה לרסיסים.
"האמת שזה חלק מסט- אה, לא משנה" ונדריה מוותרת באמצע המשפט.
"את שיכורה" לוקרשיוס פוטר אותה במחי יד.
"ואתה? מה אתה?" היא קמה, והוא קם מיד אחריה, נמתח בציפייה מתגוננת.
"אני חושב שכדאי שכולנו-" מנסה אדמונד, אך אמו חותכת אותו.
"ארבע עשר שנה, לוקרשיוס. ארבע. עשר. שנה". היא מתקרבת באיטיות, והוא ממשיך להידרך, מכניס את ידו הימנית לכיסו. הם כבר יודעים שהוא רוצה להסתיר את ההתעוותיות שלה. עיניה של אנאבל רושפות, שפתה התחתונה רועדת כשהיא נושכת אותה לרגע כדי שלא לפרוץ בבכי. "חמש עשרה אם אתה סופר את המסע שלכם בארץ הזאת" היא צועדת לעברו שוב, והוא בולע רוק בדממה, גרונו רועד. היא מתקרבת עוד יותר, למרחק פסיעה ממנו, ושולחת את ידה אל יד ימינו. לוקרשיוס מתנגד תחילה, אך היא מוציאה אותה, את האצבעות המפרפרות בחוסר שליטה, ומשלבת בהן את אצבעותיה. ידו של לוקרשיוס נרגעת לרגע, אך כעת שפתו התחתונה מתחילה לרעוד, כשהוא בבירור מתאמץ ככל הניתן לשלוט בעצמו.
"אני..."
"מה אתה?" היא שולחת את ידה השנייה אל לחיו, ולאחר מכן מעבירה את אצבעותיה בשערו, ומוחה באגודלה לחלוחית בעינו. הוא מנסה להשפיל את מבטו, אך היא מהדקת מעט את אחיזתה, לא מאפשרת לו לברוח.
"אני..." הוא לוחש ורועד כולו. שכולם מביטים בהם בדממה, המתח באוויר בלתי נסבל. אנאבל מתנשמת בכבדות, החזה שלה עולה ויורד, שפתיה רועדות. עיניו של לוקרשיוס נוצצות מהדמעות העצורות בהן, אצבעותיו מתהדקות לרגע על אצבעותיה של אנאבל, בטרם הן חוזרות לרעוד.
"לא יכול..."
"אתה פחדן, לוקרשיוס" אנאבל סוטרת לו בעוצמה, הדמעות זולגות ממנה בעודה מסתלקת משם במהירות אל החצר האחורית, צעדיה כבדים על רצפת העץ. עוצר ממלכת ארוות' לשעבר עוצם את עיניו, הדמעות זולגות מהן לראשונה. לחיו אדומה, אך הם רואים שזה הדבר שהכי פחות כואב לו. שום דבר לא משתווה לייסוריה של אכזבה עצמית.
האיש עומד שם לרגע, בודד, דמעותיו מטפטפות בדממה על רצפת העץ.
"סליחה" הוא מצליח לומר בקול חנוק, גורר את עצמו בכוח ובמהירות במדרגות הבית, לעבר הקומה השנייה, בטרם גם הוא נעלם מן העין.

לרגע נראה שונדריה רוצה לומר משהו, אך אפילו היא שותקת כעת, המומה כמו כולם. אדמונד, יותר מכל, נראה מיוסר.
"אתה רוצה..." שואל מאוריציו.
"לא. זה לא יעזור" הנער מניד בראשו, משפיל אותו. "הם... זה סיפור מסובך..." הם שומעים בקולו דבר אחר מצער רגיל, וקראנג הוא הראשון לזהות את זה.
"אדמונד, זאת לא אשמתך".
"אבל זאת כן אשמתי" הנער מרים את מבטו, וכעת גם עיניו אדומות ומלאות בדמעות. "אתם לא מבינים?" קולו נשבר, "אם לא הייתי נולד, אם לא הייתי מועמד לרשת את הכתר, אם לא הייתי ממזר - הם כבר היו ביחד ומסיימים את זה! אני הסיבה היחידה שהם לא מאושרים!" הנסיך קם מכיסאו ורץ החוצה, חומק מידו המנחמת של מאוריציו. בטרם מי מהם מסוגל לצאת אחריו, נישידי ודונאת'אר נכנסים, כיסא הגלגלים משמיע רעש קל כשהוא עולה על רצפת העץ.

"משהו קרה" נישידי רואה זאת מיד באוויר, נדרכת בטרם קראנג מניד אליה בשלילה.
"לא משהו מסוכן, נישידי. משהו אנושי מאוד, אך לא מסוכן".
היא לא מבינה את דבריו, אך לאחר הנהונים מלילוואנה ומטאק, דמת הדרקון נרגעת קלות, מביטה בדונאת'אר.
"הבמה שלך, מאל דונאת'אר".
"תודה" האלף מתגלגל בפניהם, תופס את מקומו לצד ונדריה. "רציתי להתחיל קודם כל בתודה על הסיוע שלכם מוקדם יותר, כשבני התופת תקפו אותנו. אני חושש שהאבידות לבני השבט שלנו היו קשות בהרבה לולא הייתם מפגינים כוח כזה רב. יש כה מעט מאיתנו, וחייו של כל אחד מבני השבט - עולם ומלואו. תודותיי".

״סלח לו, מאל דונאת׳אר, אך קרה דבר מה חשוב. לא אחד שמסכן את הארץ הזו, אך אחד שקשור לאנושיות שלנו״ הקטור מנתק את חרבו מנדנו ומשליך אותה אל עבר ונדריה.
״אלך למצוא את לוקרשיוס, חובתי ככוהן סואולה היא לסייע להם כעת. תודותיך מתקבלות בברכה, המאל. אנו גם מקווים שתוכל לסייע לנו, ובכך גם שנסייע לך, בלהגן על הארץ הזו ועל אחותה״.
הקטור הולך לחפש את לוקרשיוס או את אדמונד, הוא יודע שלקאס יהיה קל למצוא את אנאבל, היה ניתן לראות לאן היא הלכה כשיצאה החוצה.
הוא רק מקווה שקאס לא יחמיר את המצב, יש לו נטייה להגיד את הדבר הלא נכון בזמן הלא נכון.

רגע אחריי שהקטור יוצא מהדלת, הוא מסתובב רגע אחורה ואומר לונדריה. ״אל תתלהבי עם החרב יותר מדי״ ואז חוזר לחיפוש שלו.

עריכה אחרונה:
שירו מביט בחוסר אונים אחרי הקטור, רוצה לצאת גם הוא אחרי לוקרשיוס והנסיך.
אם שלושה מאיתנו יצאו בבת אחת, זה יהיה מעבר לעלבון הוא חושב, מרסן את הדחף שבוער בו.
"תודותיך מתקבלות בשמחה, מאל דונאת'אר. אמנם אני וחבריי נלחמנו באומץ לב, אך הדבר לא היה מתאפשר באותה מידה ללא הסיוע שהענקת לנו" אומר שירו, פוסע קדימה בכדי לחפות מעט על החלל שנוצר בעקבות יציאתם של קאס והקטור.
"אני רק מקווה שהעמידה המשותפת שלנו מול בני התופת הוכיחה שיש לנו אויבים משותפים, גם אם אנחנו לא רואים עין לעין בכל הדברים ביום-יום".

שירו ואילידיה -

המאל נותן מבט מבולבל בקאס, ולאחר מכן זועם בהקטור, ונראה ששירו-סנשאי פעל בתבונה. האלף בבירור לא רגיל שמתייחסים אליו כך, אך בולע את גאוותו בעודו נושם קלות, מנסה להמשיך הלאה.
"זה בסדר. בני אנוש נוטים לרוץ אחוזי תזזית בין דבר לדבר, אני כבר למדתי לקבל זאת" הוא מהנהן קלות על אף שקולו בבירור מריר, מכחכח בגרונו כדי להתקדם.
"ובשל ההבנה הזאת, אשתדל לקצר בדבריי. פועלם של... הקברן מטיראנובה" הוא מהסס לרגע באומרו את השם, ונישידי מהנהנת אליו, בבירור לימדה אותו זאת ממש לפני מספר רגעים, "ושל אם כל האפלה מחוברים. הארץ העתיקה תחת התקפה מאיום עתיק לא פחות, איום שהציע את מתנתו בעבר ונדחה בשל כך" הוא משלב את ידיו.
"המתקפה הזאת החלה לפני שנים רבות. האיום התעורר, לאחר שנכלא בעבר. אינני יודע כיצד".
"אנחנו מודעים לסיפור, מאל דונאת'אר, ונראה רק הוגן שאם אתה חולק עמנו את ידעך - נחלוק עמנו את שלך” משיב קראנג. ״אנו מכירים את הגמד שהעיר בטעות את שות'-גוראג. הוא עשה זאת כשהיה אדם צעיר יותר... פזיז בהרבה... ומתחרט על כך מאוד. הוא הקדיש את חייו להילחם בה ובהשפעתה על ארוות', ועל ת'נדיאן כולה".
דונאת'אר בבירור מופתע, לא ציפה שהוא זה שילמד כאן, במקום בני החבורה. "נחמה מועטה... על טעותו של גמד נגזרנו כולנו לשלם, אם כך. בכל זאת, אני מודה על המידע. זה היה ראוי מצידכם לחלוק אותו" הוא מהנהן קלות אל קראנג, ונראה שחצי-האורק שיכח את כעסו על היציאה של הקטור וקאס.

"אם כל האפלה התעוררה מחדש והחלה בהתקפתה על הארץ העתיקה. אתם מבינים, הארץ שלנו מהווה את לב ליבה של ת'נדיאן. אם היא תצליח להשחית אותה, להרוס אותה, העולם כולו ייפול לאפלה שלה. ניס-פרדי היא המקום החשוב ביותר בעולם" הם שומעים שמץ גאווה בקולו, ובעיקר הרבה אהבה, גם אם ברור שהוא מדבר יותר מעמדה אישית מאשר מעמדה אובייקטיבית מבוססת. "הקסם של עמנו נחלש, הקשר עם הארץ הלך ודעך. הדבר לא רק נעשה באשמתה של אם כל האפלה. היו גורמים נוספים שפגעו בארץ, באיזון הטבעי בה, ברוחות ובגשמים, וביערות הנאים".
ונדריה מרימה קלות את ידה, מחייכת חיוך עצוב ומושכת בכתפיה.
"אתם לא מלאכים בעצמכם, מאל דונאת'אר. אני מודה שהמתיישבים יכולים להיות קשים ולא מכבדים, אבל לא היה לנו מקום אחר ללכת אליו. הארץ הזאת היא של כולם, בין אם תרצה זאת ובין אם לא".
"לא באתי הנה להתווכח על פוליטיקה. מה שנעשה נעשה" דונאת'אר פוטר זאת בקצרה, והמושלת מהנהת. הם נבונים מכדי להתווכח על כך ולסכן את מערכת היחסים העדינה שבנו.
"מה שאספר לכם כעת הוא ידע סודי של מאל שבט ריוסנה, ומאלים שכנים אחרים. אני... חוטא לתפקידי, כשאני מוסר לכם זאת" הוא מאגרף את ידו ועוצם את עיניו לרגע, מהוסס. "ארץ אהובה שלי... כמה אני מצטער..."
"מאל דונאת'אר-" מנסה מאוריציו, אך טאק מניד בראשו.
"אל תנסה. הוא מאמין בזה ושום הסבר שלך לא ישנה את העניין. הוא הגיע הנה ובוחר לדבר בכל מקרה, אתה לא תגרום לו להרגיש טוב יותר לגבי זה. פשוט תכבד את הבחירה".
"אני יודע שעבורכם זה נראה דבר קל שבקלים. הרי אנו בני ברית לעת צרה, ורק נראה טבעי שנחלוק מידע זה עם זה. אינם מבינים... אינם מסוגלים להבין" הוא מניד בראשו. "כל ידע שבני עמנו מסרו, העולם תיעש בשם הקדמה. טוטמים גבוהים ומקודשים שניתנו כתשורות כבוד וחברות לראשוני המתיישבים נשברו לחלקים ונמכרו למרבה במחיר; אגם נסתר שחשפנו בפני זוג אוהבים צעירים נוקה לאחר מכן לחלוטין מדגים, בלי לתת להם הזדמנות להתחדש ולגדול מחדש; צמחי מרפא שהסברנו כיצד ראוי להשתמש בהם נקטפו לחלוטין והפכו לענף ייצוא משגשג... בשעה שלשבטים אחרים לא נותרו די תרופות לאנשיהם, כך שהם נאלצו לבוא ולהתחנן לזכות לקנות מכם..." הוא עוצר, דומם כעת. הזעם בבירור עולה בו, אך הוא משתדל להשתלט על עצמו.
"דונאת'אר... מאל דונאת'אר" ונדריה קוראת לו בתוארו לראשונה, ונישידי מרימה גבה, מתכוננת להערה עוקצנית ממנה.
"אני מצטערת בשם כל אותם אנשים שחיפשו להחליף את התרבות שלכם בתרבות שלהם. אני מגיעה מבית עשיר עם מורשת משלו. ברוב הימים, אני שונאת אותה ואת הדרך בה היא מגבילה את החיים שלי... אבל לא הייתי מוכנה שירמסו אותה. אני מבטיחה לך, כל עוד אני כאן, העתיד יהיה טוב יותר מהעבר".
האלף הנכה מרים את מבטו אליה, עיניו נוצצות לשנייה כשהוא משתלט על עצמו, מהנהן באיטיות.
"תודה לך, המושלת ונדריה. אני... תודה" הוא מסכם באחת, מכחכח שוב בגרונו ונרגע, מוכן כעת להתחיל.

"הדרך בה האיום העתיק החל לבצע את זממנו היה באמצעות השחתת הטדאייגים השבטיים. אותם שומרים נפלאים, המייצגים את הקשר של כל שבט ושבט אל ארצנו האהובה... החלו לחלות, ואף למות בחלק מהמקרים. וכשהם קמו מחדש..." הוא נושם עמוקות, ונראה שהוא משקיף כעת אל מקום אחר, מרחק קילומטרים ארוכים.
"גם הטדאייג שלנו לא היה חסין. הוא חלה, והמחלה הזאת כמעט וגבתה ממנו את חייו. מאל דונאקאס, אביך" הוא פונה כעת לאילידיה, "ידע שיש להצילו בכל מחיר".
"מאל דונאת'אר, אני שואלת מתוך כבוד וחוסר ידיעה, לא מתוך זלזול" מבהירה לילוואנה, "אך האם השבט באמת זקוק להגנה בצורה כל כך נחרצת? ראיתי את הלוחמים שלכם, גם בשבט עצמו וגם בפעולה, ושמעתי רבות על רקדני הלהבים של ניס-פרדי. אני גם בטוחה שהיחסים עם המתיישבים, גם אם הם מאתגרים, הפכו לאלימים פחות ברבות השנים, לפחות באופן יחסי".
"השבט לא ישרוד בלא הטדאייג שלו" מסביר דונאת'אר בסבלנות, מעריך את השאלה. "הם אינם רק שומרים, הם אינם מייצגים רק את הקשר המיסטי אל אדמתנו... הם לב ליבו של השבט. הם מעניקים לדוניגדה את כוח קסמיו לרפא ולעזור, הם מפצירים בארץ ובטבע להמשיך ולהעניק מפירותיהם לבני השבט, הם מגנים מפני רוחות רעות, בני תופת ואסונות אחרים. ויותר מכל... הם מי שאנחנו. הם מה שאנחנו. הם בניה של הארץ אף יותר מאיתנו, והם חשובים מאיתנו לאין ערוך" הוא מסביר.
"ועל כן, כפי שאמרתי, בחר מאל דונאקאס לבצע את ההקרבה האולטימטיבית. הוא בחר לשלוח אותך, אילידיה, ואת אחותך, להעניק מכוח חייכן לטדאייג שלנו. אני בטוח שהבחירה הייתה... נוראית עבורו. כמה כבד המחיר..."
"לי נשמע שלא הוא שילם את המחיר" טאק אומר בבוטות, מחווה בראשו לעבר אילידיה. "אילידיה ואחותה אודסיה הן הקורבנות האמיתיים כאן".
"אינך מבין" מתעקש דונאת'אר. "מאל דונאקאס היה אדם נבון, איש חזון ומנהיג מלומד. הוא אהב את משפחתו יותר מכל. הוא בחר להקריב מעצמו, מדמו שלו, כדי להציל את שבטו".
"זאת לא ההקרבה שלו" מתעקש טאק, אך משלב את ידיו בדממה. "אני לא מתכוון לגנוב פה את אור הזרקורים" הוא לא מתנצל, אך מאפשר לאלף להמשיך.
"אינך הכרת אותו כפי שאני הכרתי אותו" דונאת'אר ממשיך להגן על המנטור המנוח שלו, "ולכן אינך מבין כמה מילותיך חלולות. אך הבה ונמשיך" הוא נאנח.
"הטקס נכשל מסיבה מסוימת, אך זה נראה כאילו הטדאייג החל להבריא. מאל דונאקאס ראה זאת כסימן מעודד לבאות. שמענו בתקופה זו על ניצחון גדול מאוד של הארוות'ים על פני בניה של האיום העתיק. מאל דונאקאס חשב שהדבר מקושר... שייתכן והאיום הובס אחת ולתמיד, או לפחות מספיק כדי שהארץ תוכל להגן על עצמה בשנית. עם זאת, מעט אחרי שעזבת את השבט, אילידיה... למדנו כי טעינו".

"זה החל טיפין טיפין, כרוח עדינה על פני המים, עד שטיפות הגשם כבר ניתזו בפנינו והרעמים הכו בשמיים. מאל דונאקאס החל להרגיש לא בטוב, כוחו החל להיחלש. בערוב ימיו, הבין כי הטקס לא נכשל. בוצעה שם כבילה אחרת, שונה, אשר פגה מיד לאחר שאת עזבת את ניס-פרדי, אילידיה. וכמעט מיד לאחר מכן, לשד חייו של הטדאייג נתפס לדבר הבא היחיד שהיה יכול לשמש אותו..."
"כוח חיותו של דונאקאס" מאוריציו לוחש, מבין.
"אמת. המנטור שלי... מאל דונאקאס... גסס עבור הטדאייג שלנו. עבור עמנו. ומרגע שהוא חזר אל הרוח ואל המים..."
"התחלת גם אתה לגסוס" משלים אותו מאוריציו, מהנהן. "זאת הסיבה שאינך מסוגל ללכת, אני צודק?" שואל מאוריציו. "סלח לי על שאלתי, אני עושה זאת רק כדי להבין לעומק את הדברים. אני זוכר ששמעתי כי קיבלת את כיסא הגלגלים במתנה..."
"שאלתך בסך הכל מראה על הבנה" דונאת'אר מושך בכתפיו. "גופי מכשיל אותי בעת שאנו מדברים. איבדתי את יכולתי ללכת, וכפי שראיתם, גם להטיל קסמים עולה לי בבריאותי. חוששני שלא אוכל להטיל לחשים שכאלו בשנית, כפי שהטלתי בשדה הקרב. האמת היא שכמעט ולא הייתי מסוגל להגיע הנה הלילה, אך הארץ נסכה בי מעט כוח נוסף" הוא מלטף לרגע את רגליו.
"ההקרבות שנדרשות מאיתנו עבור ארצנו כואבות... אך הן ככלום וכאפס לעומת מה שאנו מקבלים ממנה. לא אשקר, אני מתגעגע ללכת, אך אני מוכן לאבד הכל כדי לשמור על בני שבטי".
"ומה יקרה עם המאל הבא?" שואל קראנג. "האם מעכשיו מדובר יהיה בגזר דין מוות?"
"אימון והכשרת מאל לוקח זמן רב. החיבור עם הארץ לא נולד ביום אחד, על אף הקשר הטבעי שלנו אליה. החיבור עם הטדאייג, עם הקסם שסביבנו, עם קרני השמש וציוץ הציפורים... לוקח שנים לבנות אותו".
"כלומר..." לילוואנה מביטה בו. "אין לכם מאל נוסף".
"לא" משיב דונאת'אר, שפתיו הקמוצות אומרות הכל.
"כשאני אמות, ימות הטדאייג עמי. האיום העתיק השחית אותו, אך לאחר שאמות לא יהיה ניתן לרפאו. הדבר ישמיד את שבט ריוסנה".

הקטור -

הוא עולה אחרי העוצר, חולף על פני המאל המופתע, וקולו של האלף מתרחק כשהוא מטפס במעלה המדרגות אל הקומה השנייה. הוא לא בטוח תחילה אם האיש פנה ימינה או שמאלה במסדרון, עד שהוא שומע יבבות חנוקות משמאלו, ממשיך לעבר החדר שבוודאי הוקצב ללוקרשיוס. זה היה פעם מחסן שהיה שמור לחוקרי המשפחה - בעיקר דודו, אך גם ענפים אחרים. חדר שהיה שרוי בבלאגן רציני.
"איש עלוב ופתטי..." הוא שומע את לוקרשיוס ממלמל מבפנים בין בכי ליפחה, נוקש על הדלת בעודו פותח אותה בעדינות. החדר נוקה לגמרי, הפך לכר מסודר של מסמכים המקוטלגים בשיטה שאינה ברורה לו בשום צורה, אף שהוא משוכנע שיש בה היגיון. הוא זוכר ששמע את שירו ואת אדמונד מדברים בעבר על שיטת התיוק המיוחדת של לוקרשיוס, על האופן הייחודי והיעיל שבו פועל מוחו של העוצר.
לוקרשיוס עומד מול האח המלחשת בחדרו, ידו הימנית מחזיקה את מדף השיש שמכסה את האח, וידו השנייה קרובה לפניו, אגודלו ואמתו שעונות על עיניו, לוחצות עליהן כאילו כדי לסתום את הדמעות. הוא שומע את הדלת נפתחת, מתאמץ להתיישר ולשלוט בעצמו.
"מ-מה?" קולו נשבר באמצע, והוא מכחכח בגרונו, משתעל כשהוא מנסה לעצור יבבת בכי.

קאס -

קאס יוצא החוצה, עוקב אחרי מרפסת העץ הממשיכה מעט לעבר החצר הפתוחה, שם שמי הלילה כבר מביטים ממעל. החצר מעוצבת בטוב טעם, בעלת שיחים יפים ומזרקה אלגנטית בסגנון רפובליקאי מובהק, בה המים יורדים ועולים על פני המשטח עצמו, במקום לנבוע מהמרכז כמו בשאר המזרקות. ספסל נדנדה גדול ועשוי עץ מצוי בקצה החצר, אשר מוקפת בקו שיחים נמוך למדי החושף את שאר העיירה. אנאבל ישובה עליו, בוכה ומתייפחת בעודה מצמידה את כפות ידיה הפנימיות אל עיניה, כאילו בכוחה לעצור את הדמעות מלרדת. היא בבירור מנסה להיות שקטה, אך הכאב שלה כנה מדי, והקולות חומקים מפיה באופן לא רצוני. הוא לא זוכר שהוא ראה הרבה אנשים בוכים בחייו - דמעות פה ושם, אולי, בשל שיחה מרגשת או זיכרון כואב, אך לא בכי כל כך... פתוח, אם אפשר לקרוא לו כך. מסוג הדברים שאצורים בפנים זמן רב לפני שהם יוצאים החוצה.

הקטור-
״המבקר הגדול ביותר שלנו הוא אנחנו, שכן אין איש שיודע איך לפגוש בחולשות שלנו כמו עצמנו״ אומר הקטור פסוק מתורתה של סואולה ונכנס פנימה. ״על מי מהם אתה בוכה, לוקרשיוס? על דבריה של אנאבל? על חוסר היכולת להגיד לה מה שאתה באמת רוצה? או על עצמך, כיוון שאינך מצליח להחליט מה לעשות?״ הקטור לא שואל בצורה מתנשאת, או אפילו כזו עם כל טון של ייצוג או הבנה מעבר לזו של לוקרשיוס.
״אך איש אינו יודע את כוח אהבתו כמו עצמו״ ממשיך הקטור את הפסוק. קולו רך, מבין ומרפא. שנים של למידה של סואולה, של הבנה בענייני האהבה, קשים וקשוחים, סיפקה לו את הידע שאף מקרה הוא לא כמו מקרה אחר ואין תשובה נכונה.
ניתן רק לסייע ללוקרשיוס לסדר את מחשבותיו.

הקטור -

״סלח לי אם מ-מעולם לא מצאתי נחמה בדוקטרינה אלוהית״ קולו רועד כשהוא מתאמץ לשלוט בעצמו, אך הטון הציני לא נעלם מעיניו של הקטור. ״אני מכיר את עצמי היטב, סר הקטור. סלח לי על הבוטות, אבל אני לא זקוק לסואולה כדי להבין את מקומם של רגשות בחיי״.

הקטור-
״אני לא חושב שאינך מכיר ברגשות בחייך. אתה פשוט מראה אותם אחרת מאנשים אחרים. השאלה היא מה אתה הולך לעשות עם הרגשות הללו. ואני מוכן לדבר על כך בכל דרך שתבחר. ייעוץ דתי, ייעוץ חברי ואפילו יצירת רשימה לוגית. אני כאן בשביל לעזור, לא להטיף״.

קאס הולך בזהירות מסביב למזרקה, מתיישב לצידה של אנאבל. מבלי להגיד מילה, הוא מניח את ידו על כתפה, נותן לה להישען עליו. זה מה שאמא שלו עשתה כשהוא בכה. כמו כדי להחניק את קולות הבכי, קאס מתחיל לזמזם שיר שהוא בקושי זוכר. שיר שקאנארה שרה כשהיא עבדה. הוא צופה בעיירה בזמן שהוא מחכה שאנאבל תגיד משהו, הוא זוכר איך הוא פעם התגנב לתוך החצר הזו ושחה במזרקה שמולם יחד עם מאנג'י... זה מישהו שהוא לא חשב עליו כבר הרבה זמן.

הקטור -

״ניסיתי כבר הכל״ הוא משיב בלחש, ולאחר מכן כמעט צוחק בתסכול. ״המצב היה כל כך חמור שביקשתי מדוקטור סאולד טיפול, אתה מאמין? משהו שיעמעם את הכאב. לא היה אכפת לי מה. היא הציעה אוזן קשבת, לא שזה עזר בסוף״ הוא מניח את שתי ידיו על מדף השיש שמעל האח ומשעין את ראשו עליהן לרגע, מושך באפו.

״אתה מכולם אמור להבין זאת, הקטור. אתה יודע מה המשקל של חובה. קראתי הרבה עליך ועל המשפחה שלך אחרי שדנקן הציע אותך לשליחות לארודר״ הוא מושך שוב באפו, קולו מתייצב מעט. ״אני יודע מי היה אביך. אילוס הוא אדם טוב, אבל דורש ותובעני. כל תקוות המשפחה נחו על כתפיך. במשך שנים התרוצצת איתו בכל רחבי העולם כדי לעקוב אחר שליחות שוטים בניסיון שלכם לגרום למשפחה גאווה. סליחה״ הוא מוסיף מיד, נאנח לרגע. ״אבל אתה מבין למה אני מתכוון. אתה הפכת לזה, לאחד שנושא את העול המשפחתי. אמור לי אתה, אם כך - היית מוכן לוותר על החובה תמורת האהבה?״

קאס -

אנאבל מושכת באפה מספר פעמים, נאנחת בקול שבור בעודה מסיטה את הדמעות מעיניה באמצעות אצבעותיה, קולה רועד. נראה שהשיר מרגיע אותה, עד שלבסוף היא מחזירה לעצמה די שליטה כדי לדבר.

״זה היה כמו בספרים הכי טיפשיים שאתה יכול למצוא״ היא עוצרת לרגע לנשום. ״מהרגע הראשון, בבת אחת. אני חשבתי בטיפשותי שידעתי אהבה עד אז, והוא אפילו לא הכיר את התחושה. אהבתי את הישירות שלו. כל הגברים האחרים ניסו לשחק משחקים, כל אחד חושב בדיוק על דבר אחד, מנסה להרשים, לקשקש, לרקוד מסביבי. כל דבר בשביל סקס״ היא מושכת שוב באפה.
״והוא? בפעם הראשונה שנפגשנו, הוא ביקש ממני בבוטות לא להפריע לו באמצע החישובים. אתה מכיר עוד אדם שמגיע לניס פרדי, הארץ היפה בעולם, ובמקום למצוא מעיין, רכס הרים או יער קטן, הולך ויושב בחדר כדי לחשב מיסים?״ היא צוחקת לרגע וקולה רועד, בחוסר אמונה מוחלט.
״מספרים זה הדבר הכי משעמם עלי אדמות״ היא מחייכת ומנידה בראשה, ״אין דבר גרוע מזה. ובכל זאת, לראות אותו עובד סביבם… זה נתן תחושה של רוגע. של שקט״ היא שותקת רגע ארוך.

״זאת אשמתי, אתה יודע. הסיבה היחידה שהתקרבתי לבנג׳מין היא כדי להיות לידו. קיוויתי… אני כבר לא יודעת למה קיוויתי״ היא מניחה זוג אצבעות על גשר אפה. ״קיוויתי לקסם שיפתור את הכל״.

הקטור-
״סלח לי על כך שאני הולך לענות על שאלה עם שאלה, אך תן לי לשאול אותך אותו דבר.
לו והיית צריך לבחור להחזיק את חובתך, או לתת לאנאבל למות, האם אתה רוצה להגיד לי שלא היית עושה הכל להציל אותה?״ הקטור בטוח ששאלתו תופסת את העוצר לא מוכן. זו שאלה קשה מנשוא, שונה מזו שהעוצר שקל עד עכשיו כל השנים. שכן לא היה מדובר במוות אף פעם.
״אני עשיתי בדיוק כמוך, דחיתי את הקץ. אני יכול לדקלם לך מעשיות, לספר לך על קרבות מול שודדים ותפלצים, לומר לך את כל אשר עשיתי בכל רחבי היבשת. אבל אני מוכן להקריב את כל זה בשביל האהבה שלי״ אומר הקטור בהחלטיות.
״כעת אני קרוב יותר לסיום השליחות מכל אחד אחר במשפחתי. ואני יכול להגיד לך בביטחון שלו להשלים את השליחות שלי אומר שאני אצטרך לעזוב את לילוואנה, אקח את השליחות איתי לקבר״.
״זה לא משום שאני מזלזל בדורות על גבי דורות של משפחתי, שהקיזו דם ודמעות בשביל להגיע לנקודה הזו. אלא זה בגלל שאני יודע מה זה יעולל לי ולה. ראה את הריבון, איש שהחובה שהוענקה לו גרמה לו לאבד את כל מה שהיה לו ובכך איבד את עצמו.

החובה היא חשובה, אך במחיר הכאב הזה… היא רק תפגע בך, בסובבים אותך ובסופו של יום, גם בחובה עצמה״.

שירו שותק כשהמאל מדבר, מרצין ככל שפרטים נוספים נחשפים.
"והכל מתאים לתוכנית שלו" הוא לוחש, כאילו לעצמו.
"אם נצליח לדחוק את האיום העתיק, האם זה יעזור למצב? יקל עליך ועל הטדאייג?" שואל דם הדרקון את דונאת'אר.

הקטור -

"זאת לא שאלה הוגנת-" מנסה העוצר להתערב, נבהל אפילו מעצם המחשבה, אך שותק ונותן להקטור לסיים את דבריו.
"אבל זאת המשמעות של חובה, סר הקטור. זאת המשמעות של מחויבות. חובה היא לא מעיל חורף - אתה לא יכול להשיל אותך ממך רק כי נהיה חם מדי, או שכבר לא נוח לך. חובה היא הקרבה. זאת הבסיס שלה, אי אפשר להתחמק מכך" זה נשמע שהוא כמעט מצטט את המילים, והן בבירור יושבות על קצה לשונו. הקטור משוכנע שזאת לא הפעם הראשונה שהוא היה חלק מדיאלוג שכזה.
"ההערה שלך על הריבון מעניינת. דנקן רצה לסיים את החובה שלו כלפי הממלכה הזאת. הוא רצה להתפטר, למרות שבית הסאר שימשו כגנרלים של ארוות' אפילו עוד מלפני שבית פורלס עלו לשלטון. לא אפשרתי את זה" הוא מביט לרגע באש, והאביר מזהה שהעוצר שוקל את הדברים. שוקל אם להתחרט.

"אתה ראית מה בנג'מין עשה עבורי, הקטור" קולו מרצין עכשיו אפילו יותר. הוא מדבר לאט, בזהירות, כאילו רק עצם המילים עלולות לגרום לכוויה מהאח שמולה הוא עומד.
"הוא הציל אותי. אבא שלנו... היה איש..." הוא מנסה, ומוותר באמצע המשפט. שקט כבד נישא בחדר במקום, מעיק וכואב וארוך.
"החוויה הזאת הרגה אותו, הקטור. אני יודע איך ראיתם את אחי. אני לא עיוור למה שהוא הפך להיות. אבל אתה צריך להבין - הכתר... הוא התרחק ממנו כמו מאש. את מה שהוא עשה, הוא עשה כדי לעצור אדם אלים מלהכות עד זוב ילד קטן. הוא לא עשה את זה כדי לקבל את הכתר. אני חושב שזאת הסיבה שהוא לא הסכים למשול, לא באמת. הוא הרגיש שזה משנה את הצבע של הדם על הידיים" הוא נושם עמוקות.

"הוא השמיד את עצמו. ואני? אני גמלתי לו בכך שהבאתי לעולם ילד עם ארוסתו. ועכשיו מה, הקטור? להינשא לה? להצהיר שאדמונד הוא בני, ולרמוס אף יותר את המסורת של בנג'י? של אבא? של בית פורלס?" הוא מניד בראשו בדממה. "שלא לדבר מה שהדבר הזה יעשה לאנאבל. כבר עכשיו הם קראו לה... בשמות" הוא לא מוכן לחזור על כך, אצבעותיו ננעלות בזעם. "ומה יהיה אחרי זה? מי ידאג לאסוף את השברים?" הוא נושף אוויר מבין שיניו.
"קל מאוד לדבר על אהבה וחובה, הקטור. אבל בסוף יש מי שמשלם את המחיר הזה. אנאבל, אדמונד, בנג'מין... ורבים אחרים. להיות איתה זה מעשה אנוכי. זה לא משנה כמה אני רוצה את זה" הוא לא נשמע משוכנע, על אף הרטוריקה הנחרצת, וזה נשמע שוב פעם כאילו הוא מצטט במידת מה, גם אם לא לגמרי.

"אתה מבין למה אני מתכוון?"

שירו ואילידיה -

"אני לא מהווה שיקול כאן" מדגיש דונאת'אר. "אני לא מבקש עוד לסיים את חיי, כמובן, אך אם אדרש לכך - אעשה זאת" הוא עונה בקול מדוד, כאילו שקל זאת פעמים רבות בעבר וכבר הגיע למסקנה הזאת.
"אם תצליחו לדחוק באיום העתיק, אני מקווה שיהיה ניתן לתקן את הטקס. כל מה שצריך הוא שאילידיה תתאים מחדש את החותם, ו-"
קולו של דונאת'אר נחתך כשהלהבות באח הקרובה הופכות ללבנות לרגע ולאחר מכן נכבות באחת, בפרץ כפור מסחרר. מה שהיה עד לפני שנייה אש חיה הופך לפתיתי שלג שמרחפים ברחבי החדר, אשר תופסים אט-אט צורה של אישה מוכרת היטב, כשמילה ברורה וחדה מפלחת לגמרי את האוויר. הם לא רק שומעים אותה. הם מרגישים אותה, את הזעם הקפוא שמסתתר מאחוריה.

"לא".
דמותה של אודסיה, לבנה כשלג, עומדת למול האח. ונדריה מרימה גבה בהתרשמות כנה, בשעה שנישידי מניחה ישירות יד על סכין הכוכב שלה. טאק נדרך גם כן, קם מכיסאו ונראה מוכן לתפוס לתפוס בכיסאו ולהשליך אותה, במידת הצורך.
אודסיה מביטה היישר בדונאת'אר, לא טורחת להתייחס לאנשים מסביב. קראנג מנסה לסמן עם ראשו שהכל בסדר, אך נישידי וקראנג נותרים דרוכים.
"לא באתי עבורכם" דמותה הלבנה של חצי האלפית מתקרבת, אדי כפור מתפזרים בחדר כולו.
"אודסיה" דונאת'אר מרכין קלות את ראשו לשלום. "הגעה מפתיעה, אך אני שמח ש-"
"הס" חותכת אותו אודסיה. המאל מביט בה, המום לרגע, ניצי זעם נחשפים בעיניו.
"הטקס לא יתוקן, החותם לא יוחזר".
"זאת לא הבחירה ש-"
"לא שאלתי אותך. הגדרתי לך" אודסיה כמעט ושוברת את קולה המונוטוני הנצחי, וטמפרטורת החדר צונחת אף יותר. הנרות נכבים מסביב באחת, ושירו-סנשאי הוא היחיד שלא רועד, השיניים של השאר נוקשות ברעש. הוא לא חווה כפור כזה מאז החורפים הקשים ביותר בסנואופיק.

"בתור מאל שבט ריוסנה, אני אחראי להגנתו של השבט" דונאת'אר מביט בה בעיניה. "זוהי המשימה שהארץ, זוהי המשימה שאביך, הותירו לי".
"אין לי אב ואין לי מאל" משיבה אודסיה באחת. "התואר שלך לא מעניין אותי כהוא זה, לוריס".
שמו הקודם של המאל, האחד שלקח על עצמו בטרם הפך למנהיג שבט ריוסנה, מצלצל באוויר. פיו של האלף רועד לרגע, אך לא בזעם, כי אם בחשש.
"אודסיה" לילוואנה מתערבת. "מדוע את מתנגדת לתיקון החותם שנוצר? אנחנו צריכים לדעת, בבקשה" היא מנסה. ראשת האחווה מביטה בה לרגע, שוקלת את הדברים, ולאחר מכן משיבה.
"קסם לא מהווה פתרון קסם. הטקס של דונאקאס דרש קורבן. הקורבן הזה יידרש בשנית".
"אם כך, אני אקריב את עצמי" דונאת'אר מציע. "את רוצה להגן על אחותך. אני מבין זאת. האם תתנגדי להקרבתי שלי?" הוא מושך בכתפיו.
"לא" משיבה אודסיה בפשטות, "אבל אתה חלש".
"במידה והאיום העתיק יובס, גם אם באופן זמני, אוכל להתחזק מספיק כדי ש-"
"מעולם לא היית חזק מספיק, לוריס. אל תחמיא לעצמך" אודסיה עוצרת אותו, שמץ מהגאוותנות הטבעית שלה חוזר לקולה, וטמפרטורת החדר מתחממת קלות. "עיסוק במחסום שכזה דורש כוח אדיר יותר משתוכל לדמיין".
"הארץ תספק" משיב דונאת'אר בביטחון מוחלט, עוצם את עיניו.
"הארץ לא סיפקה. זאת הסיבה שדונאקאס החליט לספק בעצמו שתי ילדות" אודסיה עונה ללא קושי, וטמפרטורת החדר צונחת שוב.

קאס -

״כשדבר כזה נמשך ארבע עשרה שנה, עושים הרבה יותר מרק לדבר״ היא צוחקת ומתייפחת בעת ובעונה אחת, נושמת עמוק.
״דיברנו, קאס. וגם כשלא - יש דברים שלא תמיד צריך להביע במילים. אנחנו מבינים טוב מאוד אחת את השני. הוא פוחד. הוא תמיד היה כזה״ היא נושמת עמוק, מביטה לרגע לשמיים. היא שוקלת אם לומר משהו, ומדברת לבסוף, קולה מרצין.

״אתה ראית את זה, אם אתה זוכר. את הרגע הנורא ביותר בחיי. זה היה כשעברנו דרך העץ בגן המלך וחווינו את הרגעים אחד של השני״ אצבעותיה מתאגרפות.

״זה היה לפני קצת יותר מארבע עשרה שנה. גיליתי שאני בהריון. לוקרשיוס התוודה לבנג׳מין על כל מה שאירע, שזה כנראה הילד שלו, בפרט בהתחשב ב… קיפאון באותה עת עם בנג׳מין״ היא מושכת באפה. ״ובנג׳מין זעם. לא ראית אותו כשהוא כועס, קאס. ראיתם אותו רק בערוב ימיו, במשתה המסכן ההוא, מוקף ברקיקי תות ובאצילים שבזים לו, מנותק מהמציאות. זה היה לפני ההרעלה, המחלה, הכל. והוא רתח מזעם״ היא משתתקת לרגע.

״הוא האשים אותי. אמר שפיתיתי את לוקרשיוס, שאני פועלת לפרק את המשפחה שלהם. שאני בוגדת, ושהוא צריך להוציא אותי להורג. הוא ׳ריחם׳, כמובן, והחליט להעניש באופן אכזרי בהרבה. להינשא לי שלושה ימים אחרי הלידה. כדי לוודא שאדמונד יהיה ממזר״ קולה נשבר במשפט האחרון, יבבה חודרת לדבריה בעודה מנגבת את עיניה.

״התחננו אליו, קאס. אין לך מושג מה היה באותו לילה. הפצרנו בו, אני ולוקרשיוס. הוא בכה, אני בכיתי. זה היה הלילה הגרוע ביותר בחיים שלי, אני לא אשכח אותו לעולם. תינוק שעוד לא בא לעולם, שלא פשע ולא חטא בדבר, נולד למעמד שיסכן אותו במשך כל חייו. שירדוף אותו. שיאכל אותו מבפנים. הוא התנכר לו כל חייו לאחר מכן, הוא ראה אותו כזר בארמון, הוא שנא אותו. תחשוב מה זה עושה לילד…״ נשימתה רועדת. ״אדמונד שומר הרבה בבטן. הוא בוגר לגילו. הוא לא מראה את זה, את הכאב. אבל זה מפריע לו. זה רודף אותו״ היא מביטה אל הבית, וקאס מסוגל כבר לקרוא את מחשבותיה. היא חושבת שסוג ההתנהגות הזה דומה מאוד לעוצר.

״והחלק הנפלא באמת?״ היא כמעט צוחקת בקור, ״הוא אמר ללוקרשיוס שוב ושוב שהוא אוהב אותו, שהוא בכלל לא כועס עליו. כי אני אשמה, כי אני זו שעשתה את הכל. זה האח שלוקרשיוס שומר לו אמונים. זה האח שהוא אוהב. אני לעולם לא אוכל להבין איך הוא אוהב את המפלצת הזאת״ היא מנידה בראשה. ״מהוקרת תודה, מתחושת אשמה. ראית גם את זה בזיכרונות, בנג׳מין חנק את אבא שלהם למוות אחרי שהוא כמעט הכה למוות את לוקרשיוס כילד. משפחה נוראית, כולם מלבדו״ היא משלבת את ידיה.

״וזה מה שהוא פוחד ממנו, קאס. אם נהיה ביחד… זה דבר אחד שלמלך יש ממזר. זה עקום, אבל מקובל. אם נהיה ביחד, אנשים יבינו. הם לא מטומטמים. תסתכל על אדמונד, חצי ממנו זה לוקרשיוס. תסתכל כמה נבון הוא, כמה עדין הוא, איזה טוב לב הוא. זה הכל אבא שלו״ היא מביטה בעיניו. ״והוא פוחד ממה שזה יעשה לנו, לי ולו. למוניטין של בית פורלס, ולשם שלי. אמרתי לו שזה לא מזיז לי, אבל הוא לא מסוגל עם השמות שבהם יקראו לי. אני כבר מברברת, עזוב״ היא מוחה דמעה.

״ועדיין, אחרי כל זה, אחרי כל מה שעברנו… זה לא נראה לי אפשרי שלא נהיה ביחד, בסוף הדרך הארוכה הזאת. אתה מבין?״

קאס -

היא מגלגלת את עיניה ומחייכת, והוא רואה שגרם לה לצחוק - לא בזלזול, כי אם באושר.
״כמה פעמים חלמתי על זה… הצעתי את זה…״ היא מביטה בקאס. ״אנחנו חושבים דומה. מבחינתי, הייתי יותר משמחה לעשות זאת. אני לא צריכה את הארמון כדי להיות מאושרת, אבל לוקרשיוס ואדמונד בחיים לא יסכימו לעשות זאת. כששלושתכם הייתם עוד אצל שבט ריוסנה, הקטור שוחח עם לוקרשיוס ועם אדמונד על הנושא. יש לשניהם דעות נחרצות בעניין. הם חוזרים להציל את הממלכה״ היא מצטטת, נושפת אוויר מפיה.

״אני לא חושבת שזה נדרש. כל אחד בר החלפה, בטח ובטח המועצה האומללה הזאת. אבל לוקרשיוס נתן את חייו כדי לייצב את הממלכה הזאת, בפרט בכל השנים בהן בנג׳מין התהולל כרצונו. ואדמונד… הוא באמת יהיה מלך טוב. מושלם. והוא יודע שיוכל לעשות הרבה טוב בארוות׳. מה אתה רוצה שאגיד להם?״ היא מושכת בכתפיה.

״חלמתי פעם, שברגע שאדמונד יתבגר ויירש את הכתר, אחרי שבנג׳מין יסתלק מן העולם, שאני ולוקרשיוס נפרוש. המועצה תתפזר, אדמונד ימנה יועצים משלו, וסוף סוף נוכל להיות מאושרים. זה נראה כמו חלום בהקיץ, עכשיו. מופרך לגמרי״ היא אומרת זאת, אבל הוא שם לב שהיא לא בטוחה בדבריה לגמרי. יש עוד חלק שמתעקש להאמין.

"לפעמים, חלומות מתגשמים." הוא מחייך, "אני מקווה שזה יהיה אחד מהם. אבל לפני שהיער יוכל לגדול מחדש, נצטרך לכבות את השריפות. מי יודע, אולי השריפה הזו הייתה מה שצריך בשביל יער בריא."

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה