"אם התוכנית שלו רחבה יותר מארוות', הוא יעשה הכל כדי לשמור על כך חשאי. העולם לא יגיב אם הוא חושב שנלחמים רק עם ממלכה אחת שנמצאת בצפון. פלישה כוללת, לעומת זאת..." היא נותנת למילים להיתלות באוויר ומתחילה ללכת לעבר טוסון החדשה. הדרך חזרה חסרת אירועים חריגים, וכשהשלושה מגיעים לבסוף לאחוזת דה-לה נפטיס, הם רואים את קראנג ממתין בחוץ, משוחח עם שני שומרים. חצי האורק נראה טוב, יחסית למה שעברו, ומהנהן אליהם בעדינות, נפרד מהשומרים שלצידו. טוניקה קלה ולבנה מעטרת את גופו, לצד מכנסיים קצרים, על אף הקרירות הקלה באוויר.
"שירו-סנשאי, הקטור, טוב לראות שהתאוששתם כראוי" הוא שולח חצי חיוך רך, בטרם שולח את ידו אל נישידי.
"קראנג. נעים להכיר".
"גם לי" נישידי עונה בקצרה, לוחצת את היד בחופזה בטרם מיישירה מבט אל האחוזה. "המושלת בפנים?"
"המושלת בחוץ" נשמע קולה של ונדריה מאחוריהם. היא לבושה באופן מחמם יותר, פרווה ארוגה על פני שריון עור גמיש בעל מספר פיתוחים, בראשם חרבה של סואולה. "וכי למה שתהיה בפנים? היש להעניש אותה?"
"האיום אמיתי" נישידי חותכת לעניין, מתעלמת מבדיחות הדעת של ונדריה. היא שולפת את המתכת הבוהקת שלקחה מאחת הגופות ונותנת אותה בידה של המושלת - והם רואים לראשונה כי מדובר במטבע בעל סמל הרפובליקה המוטבע עליו.
"השם של קמיל בן פובאס מוטבע עליו. הוא מהעת האחרונה" נישידי מציינת, בעוד ונדריה מהנהנת קלות.
"אני רואה" משיבה ונדריה, מקפיצה בידה את המטבע. "איפה מצאת אותו?"
"בין שיניו של זאב מושחת" היא גוללת את הסיפור בקצרה, וקראנג מרים גבה, מתרשם.
"הצלחת להבחין בנצנוץ מתכת בין שיניו של זאב אחד, ועוד בין חיות רבות אחרות?"
"נישידי זכתה להכשרה מיוחדת. אל תזלזל בדם-דרקון" ונדריה מצקצקת בלשונה.
"כמובן, מעולם לא התכוונתי-"
"אני צוחקת, אני צוחקת. אני מבינה למה אתה והקטור חברים טובים" היא נאנחת בחיוך סלחני, מושכת בכתפיה ומרצינה מעט, מכחכחת בגרונה. "יש לנו שתי אפשרויות, אם כך - הרפובליקה משחקת תפקיד מאחורי הקלעים, או שמישהו מהשיירה של נומוס ד'אמיל נטרף לאחרונה".
"או מטייל פשוט" מציינת נישידי, "אך זה פחות סביר. אם מישהו מבקר בניס פרדי, זה באביב או בקיץ. פחות בסתיו".
"בפרט בסתיו קריר שכזה" המושלת מחבקת את עצמה לרגע קט כדי להתחמם, אף שנראה שהקור לא מטריד כהוא זה את השאר.
"תרצי שנלך לחקור אותו?"
"בשביל מה? הוא יכחיש או ידרוש תשלום כדי לדבר, ובמילא סביר להניח שישקר לנו. הוא ממשפחת ד'אמיל, להזכירך. הם והרפובליקה הינם אחד, הוא לא יעשה דבר כדי לפגוע בה" מציינת ונדריה במשיכת כתפיים. "אני אומרת שצריך לפנות לפרנואיד ההוא".
"את אומרת את זה סתם כי הוא טיפוס מעניין עבורך, גבירתי" נישידי משיבה בקוצר רוח.
"הכל נכון, אבל להזכירך, הוא טען בתוקף שכת כלשהי מהרפובליקה ניסתה לחטוף אותו ואת אשתו. אולי זה קשור".
"הוא אמר את זה כדי לזכות במגורים בחינם, גברתי".
"אף אחד לא לקח את הבית ההוא במילא" ונדריה מביטה לרגע לעבר היישוב. "אני אומרת שתלכו ותנסו לגלות יותר על מה אירע שם. אני אקדים את הפגישה עם שבט ריוסנה, נצא לדרכנו בעוד שעתיים".
"לא כדאי לעדכן אותם מראש?" מציע קראנג.
"הם יחיו" ונדריה קופצת קלות כשהיא מתחילה לצעוד משם, בטרם מוסיפה הערה נבונה אחרונה.
"אגב, המתמחה שלכם מהרפובליקה. אולי הוא יודע משהו. תבררו, ונצא בעוד שעתיים".
"אני אדבר עם מר מאוריציו, ברשותכם. יש לנו הכנות אבטחה אחרות שעלי לדאוג להן, כך שאני במילא צריכה להישאר באחוזה עד היציאה" נישידי מהנהת אליהם בקצרה, לא מחכה לאישור. "הבית של הפרנואיד נמצא ממש בקצה ההתיישבות, על יד השביל המוביל ליער הכמרים. הדלת הקדמית שלו עדיין חרוכה, הוא כמעט נשרף לפני-"
"מספר שנים" קראנג משלים את המשפט, מבטו הופך לקודר באחת.
"אני מכיר את הבית. אוביל אותם".
נישידי רושמת זאת לעצמה במוחה, בבירור מתעניינת, אך בוחרת לתעדף את שאר המשימות. היא מהנהנת קלות, מסתובבת ונכנסת אל האחוזה.
קראנג מביט בשירו-סנשאי ובהקטור בדממה, משלב את ידיו ברצינות תהומית. הוא נראה אבוד במחשבות.