• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כרונולוגיה של מוות מטומטם- דיון (כללי)

The Chosen One

פונדקאי ותיק
במשחקים מבוססי קוביה, תמיד תהיה את תוצאת הקוביות שתנצח את הסטטיסטיקה, ותהיה ה"יוצאת מן הכלל"...
ואם היא תגיע בזמן הלא מתאים... למודל הלא מתאים...

זה יכול להגמר במוות... בסוף המשחק... ובמבט של "אנלאמיןאיךזהקרהלי...."

שתפו את הפורום במוות מטומטם/מטופש/לא הגיוני שקרה לדמות/חייל שלכם...

א)אני מאוד מעריך את זה שאתה מנסה קצת להחיות פה את הפורומים,קבל ח"ח.
ב)בקשר לנושא:בטורניר האחרון כששיחקתי נגד איתי ועוגרים שלו,אני לא יודע בדיוק מה קרה,אבל הייתי צריך לגלגל הכל חוץ מ1 בשביל שהמרכבה תינצל מאיזו מכה של ענק\עוגר,כמובן שיצא 1,המרכבה התנפצה,ואז לכוהן הראשי שלי נאבד היכולת של ה"בלתי שביר",הוא כמובן בורח,מגלגל כמה-4'-כוהן נרמס ע"י יחידת עוגרים עצבנית.
וככה סתם נעלמים להם 330 נק' של מפצלח גיבורים.
(בסוף החלק הזה לא היה ממש חוקי,אבל אני הסכמתי עליו).

יש יותר מידי כאלה, אבל השניים שאני תמיד יזכור:
משחק נגד גדעון, דנגרה מטילה על עצמה קסם שמשאיר אותה חייה עוד תור ומתאבדת אל תוך שורותיו. זה אומר אבל שאם היא לא מצליחה להתנקש במכשף היריב, המשחק יהיה הרבה יותר קשה.
אז גדעון מסתיר את אירוסק מאחורי קודיאק, טעות משחקית, אבל יצא לו טוב בסוף. דנגרה הולכת לכיוון הקודיאק, מטילה את קסם המפתח להתנקשות: scourge. מה הבעיה לגוע בג'ק חדורי? הכל חוץ מ1.1.... מה יוצא? 1.1.... נגמר לדנגרה המשחק. זה היה משחק 1000 ואני לא זוכר מי ניצח בסוף, אבל דנגרה הייתה עצובה.

פעם שנייה זה היה מול רועי, הוא גלגל איזה התקפה על המכשפה שלי, שכבר הייתה פצועה ומסכנה. פגיעה.... .6.6.6.... נזק... 6.6.6.
אני ורועי שנינו הסתכלנו אחד על השני לשניה, ובלי שום מילה ירדנו במדרגות.

יש מצבים שאתה פשוט אומר... אי אפשר לשחק ככה. וזה לא משנה שהוא היה צריך 9 בגילגול פגיעה ו 11 בשביל להרוג. (או משהו בסיגנון, אני לא זוכר מספרים מדויקים).

אה והפעם שרועי לא האפין שזה קורה לו:
קרוגר טווח לי בצבא, אני נשאר עם מכשפה אחת מהכנס על השולחן, יש לה 3 פוקוס. טוב נו, יורים קסם אקראי על קרוגר שלא נשאר לו הרבה חיים.
לפגיעה? רק 6.6.... מגלגלים.... 6.6.
הפרצוף שהיה לו היה שווה את זה לחלוטין. מזל שלא פשוט ירדנו במדרגות, אני חושב שזה בגלל שדור היה שם והיסתכל. כי כשגילגלתי נזק והייתי צריל 4 בשביל להרוג, גילגלתי 3 :P

בטורניר האחרון שיחקתי נגד איתי וענק שלו נכנס לי בתותחים יצא שהוא עושה D6 פגיעות בכוח 5.
כמובן שיצא 6,לפגיעה הוא היה צריך 4+,התוצאה הייתה:4'4'5'5'6'6,אופייני.
פציעה 3+,התוצאה הייתה:2'1'5'5'6'6.
כמובן שצוות התותח התפרק לאטומים,לאחר שעשה לענק שלוש פציעות ובכדור התותח השני פיספס את הענק ב-2".
יש לי גם הרבה מקרי מוות מצחיקים שעשיתי לאנשים,אם אתם רוצים.

משחק אחרון שלי בWM נגד דור (טל פלד צופה אובייקטיבי). 1000 נקודות, ולאד והמכשפה הזקנה נגד סטרייקר ונמו.

המטרה: להחזיק יחידה בצד שלו של המגרש בלי שלו יש שום דבר בצד שלי.

המצב: לא מזהיר. לי אמנם יש יחידות בצד שלו, אבל גם לו יש (רק) את אייריס בצד שלי והצבא שלי בהתפוררות: תור קודם המכשפה הזקנה יצאה למסע קטל מטורף בצד של דור שעלה לה בחייה, מה שמשאיר אותי עם מכשף אחד נגד שניים, סימן בטוח להפסד בדרך כלל.

מה עומד ביני לבין נצחון: אייריס, בריאה לחלוטין, רחוק מטווח קפא"פ או קסמים של כל יחידה בלוח.

אני מזיז את המשחית שלי לכיוון אייריס. דור לא ממצמץ כי שרף יפה את הקורטקס של המשחית המסכן ואני לא יכול לתת לו פוקוס והועובדה שאני צריך להזיז אותו גם גוזלת ממני את הבונוס לכיוון. המשחית יורה ו...מחטיא. דור מחייך חיוך קטן. זורקים פיזור: 2". קמט דאגה קטן מופיע על פניו של דור. אייריס תפגע אבל אני לא יכול להכביר נזק והפיצוץ הוא רק חצי כוח. אני זורק נזק: 5-6. אייריס מתה, לדור אין אף יחידה בצד שלי של המגרש. אני מנצח.

עמרי אמר/ה:
משחק אחרון שלי בWM נגד דור (טל פלד צופה אובייקטיבי). 1000 נקודות, ולאד והמכשפה הזקנה נגד סטרייקר ונמו.
...
אייריס תפגע אבל אני לא יכול להכביר נזק והפיצוץ הוא רק חצי כוח. אני זורק נזק: 5-6. אייריס מתה, לדור אין אף יחידה בצד שלי של המגרש. אני מנצח.
כמעט אותו סיפור קרה לגדעון מולי, רק שהמרגמה פגעה במודל שלו (חומס האבדון האחרון ביחידה) וניצחה לי את המשחק (כי היא הייתה המודל האחרון שפעל ולא היה לו איך לכבוש חזרה את השטח).

לנצח אני אספר את הסיפור הזה, למרות שעכשיו הוא לא פחות רלוונטי.
משחק WHF, עם לגיון השדים הישן. הרמתי צבא סלאאנש של 2000 נקודות. באחד השלבים הKeeper of Secrets (שד גדול, עולה 600+ נקודות, קוסם רמה 4, בגדול מודל די חשוב) מסתער על יחידה של אני לאזוכרמה לבד. מגיע לקרב, 6 התקפות WS 9, אני פוגע ב5, כוח 6, נו באמת, פוצע את הכל ואין לו שריון. המפקד של היחידה מחזיר, עם 5יות לפגוע, 6יות לפצוע והצלה של 5+ מצדי הוא לא עושה כלום. טוב, תוצאת קרב - אני עשיתי 5 פצעים. היריב היה יותר (1), היו לו בתחילת התור 3 שורות (3) והיה לו דגל (1). 3+1+1=5, תיקו! אבל לא, יש לו מוזיקאי, אז הוא ניצח ב1. עם החוקים הקודמים של השדים, ולKoS יש LD 10, אני מגלגל מורל, אם יוצא 9 ומטה, לא קורה כלום. אם יוצא 10 אני חוטף פצע אחד, אם יוצא 11 או 12 המודל פשוט יוצא מהמשחק בלי דרך לחזור. כיוון שאנחנו בעץ הזה ברור מה הייתה התוצאה, והנה אני נתחיל את המשחק עם 1400 נקודות ובחירת לורד אחת פחות.

קודם כל:
כנראה אלי המזל לא נותנים שאני אנצח בטורניר שאני מארגן... כנראה שככה זה בחוקי הקוסמוס...

טורניר פאלדין 2007: תור ראשון- הגמר: מטיל קסם עם הערפד לורד שלי.. 1,1... זורק לטבלת מיסט-קאסט 1,1...
הערפד שלי עובר דירה לממלכות הכאוס.

טורניר פאלדין 2008: תור ראשון- אני מוביל על רוב האנשים בלמעלה מ1000 נקודות ניצחון...
גמדים יורים לי עם תותח על הגנרל- look out sir יוצא 1... 3W... הגנרל שלי אבקה...

מה יהיה?

אגב, בטורניר הזה, היה את מה שהעלה בי את הרעיון לעץ הזה...

קוטל ענקים גמדי... מפלצת שרירית שנשבע למות בקרב איתנים מול החזקות במפלצות העולם...
חוטפת פיסת זבל מגנובלר ומתה...
הבושה...

שיחקתי נגד מיכאל (נראה לי) באחד המשחקים הראשונים שלי. הוא ירה תותח לכיוון יחידה של סאורוסים, ששם היה גם הגיבור שלי (אולדבלאד). הייתי צריך להוציא 1 כדי להציל אותו, ובאופן מפתיע יצא 1, כך שהוא מת, וברחה לי יחידה של איזה 18 סאורוסים...
אכן, עצוב מאוד.

משחק WM נגד דור, די מזמן, אני שיחקתי עם סורשה האפית ודור שיחק עם דריוס. לאחר משחק שחיקה ארוך סורשה רואה הזדמנות להגיע לדריוס, מפעילה את הפיט (שמכפיל כל נזק שעובר את ה- ARM), מתקדמת בתנועה ובעזרת קסם, וכמה התקפות אח"כ דריוס נשאר עם נקודת חיים אחת בדיוק וסורשה עומדת באמצע הצבא שלו.
משחק נגד רועי. תור שני, קרוגר מתחבא עם חבורת דרואידים אי שם בצד השני של הלוח, מאחורי מחסה ועם שני קסמים המשפרים את ההגנה שלו נגד ירי, מה שהופך את ההגנה שלו למשהו כמו 23. המרגמה שלי יורה עליו, בכלל בלי בכוונה לפגוע אלא עם תקווה לפיזור טוב וקצת נזק לדרואידים.... ואז יצא 6,6. נזק: 5,6. אז אמנם הוא לא מת מזה אבל היה מצחיק. טוב, פחות מצחיק לרועי. נדמה לי שהפיצוץ המשני גם הרג כמה דרואידים והבריח את היחידה מהלוח, אבל יכול להיות שאני מתבלבל עם משחק אחר.
במשחק אחר נגד דור ה- journeyman warcaster שלו חיסל את ולאד עם דם המלכים בכמה גלגולים מופלאים, אבל אני לא זוכר את הפרטים בדיוק. דור?

היה לי משחק נגד אלעד, ואני לא זוכר בדיוק מה קרה אבל זה היה משו בסגנון של:
תור 1 - הוא יורה על יחידת פרשים מהירים וגורם להם לברוח, הפרשים בורחים דרך מפקד על דרקון.
המפקד כמובן צריך LD של 10 כדי לעבור, המפקד נכשל במבחן ובורח מהשולחן.

זה היה ממש אבל ממש מבאס.

magnus the red אמר/ה:
במשחק אחר נגד דור ה- journeyman warcaster שלו חיסל את ולאד עם דם המלכים בכמה גלגולים מופלאים, אבל אני לא זוכר את הפרטים בדיוק. דור?
ה-Journeyman לא עשה את העבודה לבד, אבל הוא עשה המון. הייתי צריך 14+ בשביל לפגוע וגילגלתי 15, ואז כשאני עושה נזק של קוביות 7- גלגלתי משהו כמו 17
כמה הפעלות אח"כ וולאד הצטרף לצבא ה-Risens שלי :)

וגם, אני אפילו די בטוח שזו הייתה ה-Journeywoman, אז בכלל ההשפלה גדולה

אחד הקרבות שלי שיזכר לרעה...
היה קרב שאני שיחקתי אורקים מול אור ששיחק עוגרים,
תור ראשון של אור הוא יורה עלי עם 4 מגהקי-עופרת, עושה לי יותר מ25%, ואני מוציא 10 ובורח עם היחידה הרכובה והגנרל שבה...
תורי מגיע- בבדיקת rally הגנרל נכשל 5,6 ובורח משדה הקרב... 6" ממנו כל שאר היחידות זורקות פאניקה (זה היה בחוקים של מהדורה 6) וכולם עד האחרונה בהם נכשלת ובורחת...

אור ניצב מול יחידת סנוטלינגים אחת עם מבט מטומטם וחיוך דבילי...

זה לא ממש נגמר במוות אבל זה היה דיי מטומטם וזה היה פשוט אנומליה סטטיסתית אז אני כן אשתף...

זה היה בקרב שהלך חרא נגד צידי השדים. קיצור היה לי מפקד נחתים סופר משופצר וחשבתי שאני אסובב את מהלך הקרב לטובתי בהסתערות על האבירים האפורים בחליפות מחסלים שלו (וכמו שכולנו למדנו בבית ספר, חליפות מחסלים ב40 נק' ותפרי כוח שמבטלים שריון לא הולכים טוב ביחד).
קיצור אני מסתער, 6 התקפות !!! ועוד יש לי גילגולים לפציעה וגם עוד אחד כוח מיכולת של יחידה שהוא היה בתוך. קיצור כל מה שאני צריך לעשות עכשיו זה רק לפגועה ולראות איך 160 נקודות נעלמות אל מולי עיני.
הפלה ופלא אני מוציא 6 פעמים 1' בקוביות.
הנקודה הזאת היתה בארך השפל הכי גדול של הקרב ומשם המצב המשיך להיות עגום עד הסוף.

הדבר המצחיק היה שמתנאל שישב לידי והתלונן על זה שאכלתי בשר וחלב ב"סודוח" (באמת אם אתם לא מקירים את השם הזה אני אפילו לא יודע מי אתם) מייד ניצל את ההזדמנות להוכיח את הנקודה שלו ואמר "זה בגלל שאכלתה בשר וחלב".

קטע אחר לא פחות הזוי היה לי בקרב אצל דויד בקיבוץ.
אני שחקתי את האלפים הרמים החדשים שלי והוא בריטוניה.
הקרב היה דיי לינארי. הוא שועט קדימה, אני מאגף אותו ועושה לו Out manouvre.
הקטע ההזוי היה כשבארך כל הצבא שלי הסתער על יחידה אחת של אבירי גביעה שבה היה הגנרל והדגלן שלו ופשוט לא עשתה לה כלום.
היו לי 6 נסיכי דרקונים עם גיבור בצד, מרכבה מקדימה, אדוני החרבות מהצד השני ועוד משהו שאני לא זוכר.
אחרי שהחברה שלי לא עשו כלום אבירי הגביעה הגדילו לעשות ועוד עשו לי מספיק הרוגים כדי לנצח בקרב ולשבור את כל הצבא שלי.
ככה הסתערות שנראתה כמעת מבטיחה הפכה לנקודת המפנה של הקרב כנגדי.

ועוד אחד אחרון, רק כי אני חייב.
לפני כמה שנים היה בעמק הירדן קמפיין. אני לא אפרט הרבה אבל אחד הקרבות הלך ככה:
אנשי לטאה נגד אלפים אפלים.
התורות הראשונים היו דיי משעממים. האלפים האפלים מנסים לסגור על אנשי הלטאה ואלו יורים בהם. התפתח קצת קפ"פ לא משהו מסעיר.
הקטע היה שאנשי הלטאה פשוט לא הפסיקו לעשות קסמי מטאור שאותם יצא לכל הקוסמים שלו.
הקטע הכפול והמכופל היה שאף מטאור לא נפל. הקרב ממשיך והמטאורים פשוט לא נופלים ויש להם כבר תוספי טווח של 3,4,5.
הקטע היפה קרה בתור אחד. שחקן אנשי הלטאה זורק קוביות ובום !!!. כל המטאורים נופלים בתור אחד.
הוא המשיך לגלגל לטווחים וכמו פגיעות. הוא זרק לפציעה וההרוגים הורדו מהיחידות.
לאחר שהכל נגמר התברר לנו שכל הצבא של שני הצדדים נעלמו !!!. לא כמעת נעלמו אלה פשוט התעדו לגמרי.
הדבר היחיד שנשאר על הלוח היה הדמות המיוחדת של האלפים האפלים (דמות מיוחדת שהכנו במיוחד לקמפיין) שאיבדה את יחידת רוחבי הדינוזאורים שבו היא היתה.
המשחק נגמר בניצחון קטן לאלפים האפלים פשוט כי הדמות היתה שווה 500 נקודות אבל לדעתי לדבר כזה אי אפשר לקרוא ניצחון לאף אחד מהצדדים.

הבדיחה היתה שהדמות של האלפים בדיוק סמה את משקפי השמש כשהכל קרה ולא ראתה כלום וכשהיא הורידה את המשקפיים הקרב נעלם !!!

חאוואט אמר/ה:
הדבר המצחיק היה שמתנאל שישב לידי והתלונן על זה שאכלתי בשר וחלב ב"סודוח" (באמת אם אתם לא מקירים את השם הזה אני אפילו לא יודע מי אתם) מייד ניצל את ההזדמנות להוכיח את הנקודה שלו ואמר "זה בגלל שאכלתה בשר וחלב".
סודוך זה בכלל כשר בשרי... אם לא הוספת גבינה בעצמך זה היה כשר... ואתה היית אמור לנצח :lol:.

אחד המשחקים הקשים שלי בגלל טעות שלי. 2000 נקודות נגד עומר והביסטמן שלו.
התחלתי מצויין 2 טריימנים בתוך היער מתקדמים כבר בסיבוב הראשון שאני התחלתי עד הקו של עומר ויורים על דברים שם ועושים יופי של נזק ו2 יחידות בורחות.
בסיבוב של עומר עוד יחידה אני חושב בורחת מטרור אבל אז מתברר שהבסטיגורס או מה שזה לא יהיה עם הנשק דו ידני ופרנזי רואה לי את אחד הטריימנים שביער ומסתער עליו. הטרימן מקבל שם איזה 3 פצעים ולא כל כך מצליח לעשות נזק.
אני בתגובה מסתער עם כל דבר שיש לי בסיבוב הבא וזה כולל 2 יחידות דריאדות ויחידת רקדנים על היחידה הגדולה הזאת משני כיוונים.
לא ברור איך אבל אני לא מצליח לעשות מספיק נזק ומפסיד ב CR וכל היחידות שלי חוץ מאחת בורחות שלא נדבר שהטריימן כבר חוסל. פשוט עצוב.
נגמר המשחק בתיקו.

קרב אחר נגד יאיר וליזרדמן שלו.
כל הקוסמים שלי ביחד עם טרימן ויחידת רקדנים. יאיר מנסה לזרוק קוביות לקומט ויוצא לו 6 6. נחשו איפה הוא מניח את הסמן?
אני מתחיל את הסיבוב הראשון שלי. ישר נהרגים לי 2 קוסמים טרימן מקבל 2 פצעים וחצי יחידת רקדנים הולכת. איזה כיף לי?
למרות הסיכויים הקטנים שלי המשחק נגמר בנצחון לי.

אורי19 אמר/ה:
חאוואט אמר/ה:
סודוך זה בכלל כשר בשרי... אם לא הוספת גבינה בעצמך זה היה כשר... ואתה היית אמור לנצח :lol:.

אחלה אני אבקש מאלוהים החזר במזל בקרב הבא.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה