• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה תהיו מוכנים להשקיע בקריאה עבור משחק פורום אם השיטה מצריכה זאת?

כמה תהיו מוכנים להשקיע בקריאה עבור משחק פורום, אם השיטה מצריכה זאת?

• כמה שפחות, עדיף כלום

הצבעות: 2 11.1%
  • דף או שניים

הצבעות: 0 0.0%
  • 5-10 דפים

הצבעות: 11 61.1%
  • 10+ דפים/כמה שצריך

הצבעות: 5 27.8%

• סה"כ מצביעים
    18
בעקבות רעין שמתבשל אצלי בראש, רציתי לשאול עד כמה אתם מוכנים בתור שחקנים,
לקרוא חומר רקע שרלוונטי לשיטה - על מנת לשחק אותה במשחק פורום?

אם בא לכם גם להסביר במשפט או שנים את עמדתכם - תרגישו חופשי.

אם זה מעניין אותי מספיק אני בהחלט אקרא את ספר הבסיס של השיטה. אני זוכר שקראתי את הספר של Exalted Essence (משהו כמו 400 עמודים) בשביל מה שהיה, אפקטיבית, משחק פורום.

אבל השיטה והמשחק עצמו צריכים להיות מספיק מעניינים (וצריך להיות לי מספיק זמן וכוח, כמובן).

כמנחה, אני חושב שחלק גדול מהעבודה שלי היא להנגיש את השיטה לשחקנים שלי. אני לא מצפה מהם ללמוד שיטה מאפס או לקרוא ספר חוקים שלם.
10 עמודים זה סביר לגמרי, אבל יש הבדל משמעותי בין לקרוא פרק-שניים מספר החוקים (דבר שאני בעדו) ובין לקרוא עכשיו ספר של 200 עמוד מכריכה לכריכה.

כמנחה, אני חושב שחלק גדול מהעבודה שלי היא להנגיש את השיטה לשחקנים שלי
בגדול אתה צודק ואני גם חושב כך, ספציפית מה שעובר לי בראש לצורך העניין זו השיטה Heart, עכשיו זה לא שהשיטה סופר מורכבת ונניח שחוקים בסיסיים אני יכול להנגיש, אבל רק כדי לקרוא ולבחור דמות צריך לקרוא כמעט 40 עמודים...
עכשיו אני יכול לעשות מהלך של כנס ולתת דמויות מוכנות מראש, אבל אני חושב שחלק מהעניין והכיף ב-Heart זה לבחור את הדמות ולבנות אותה בעצמך.
בקיצור יש פה מורכבות שצריך להתגבר עליה איכשהו :unsure:

אישית אף פעם לא הצלחתי למצוא קשב וסבלנות למשחקי פורום (אני בטוח שיש כאלה נהדרים, פשוט אני לא רואה את עצמי מצליח לצלול לאחד) אז במצב תיאורטי שהייתי משחק באחד כזה - הייתי רוצה משהו שהוא ready-made שאפשר להיכנס אליו ישר בלי הכנות רבות. הרי כמה כבר ביטוי לחוקי משחק יש במשחק אפיסטולרי?

מצד שני, אם משחק פורום היה מציג משחק (שיטה/עולם/שניהם) שמסקרן אותי, כנראה שהייתי קורא את התכנים שלו גם בלי להיכנס למשחק עצמו.

כשאני החלטתי שאני רוצה לפתוח משחק של WWN אני גם התלבטתי כמה להסביר ומה להסביר... אתה יכול לראות את עץ ההרשמה וכמה היענות הייתה פה. בגדול, אם הייתי רוצה לפתוח משחק חדש בשיטה פחות מוכרת, כנראה ההתנהלות הייתה דומה.. אבל אם איכשהו היה לי הרבה זמן פנוי הייתי מתרגם יותר...

עכשיו בתור שחקן, בתלות בכמה המשחק מעניין אותי אני אצליח למצוא את הזמן לקרוא מה שאני חייב...

בגדול אתה צודק ואני גם חושב כך, ספציפית מה שעובר לי בראש לצורך העניין זו השיטה Heart, עכשיו זה לא שהשיטה סופר מורכבת ונניח שחוקים בסיסיים אני יכול להנגיש, אבל רק כדי לקרוא ולבחור דמות צריך לקרוא כמעט 40 עמודים...
דבר ראשון, אם אתה מריץ heart, תדע שיש לפחות מישהו אחד שמעוניין לשחק.
דבר שני, למרות שהחלק לשחקני םבספר של heart הוא עד עמוד 80 בערך, רוב התוכן הוא פשוט תיאור מפורט של הקריאות והמקצועות השונים, ושחקן אחד לא צריך (ואפילו מומלץ שלא) יקרא את כל התוכן של השחקנים האחרים.
הייתי ממליץ לתת תיאור קצר של המקצועות, הקריאות והגזעים השונים (מה שנכנס בלא הרבה יותר מעמוד אחד או שניים) ואז לתת לשחקנים לפנות אל הספר בשביל המקצוע אליו הם נמשכו.
מעבר לזה המכניקה לא מאוד מורכבת, היא מוסברת די טוב בשני עמודים של how to play, את מעט החוקים היותר מורכבים (כמו תגי הנשקים), שחקנים יכולים למצוא בהתאם לציוד של הדמות.

בנוסף, עבור heart הייתי ממליץ במפורש לא לקרוא יותר מדי מהספר, כי לדעתי לא לדעת בדיוק איך היכולות של השחקנים האחרים עובדות, והעובדה שכל fallout הוא הפתעה משפר את חווית המשחק

תודה גרגויל גרגויל האמת שאלו טיפים טובים, חשבתי על זה שבאמת שחקן צריך להכיר רק את הדמות שלו, אבל אז חשבתי - איך הוא ידע מה לבחור, כי יש לא מעט שוני בין הקלאסים.
אז אולי באמת תאור קצר לכל סוג דמות יהיה במקום.

דילמה נוספת תהיה אולי הנגשת העולם, כלומר מה יש, מה אין וכו' אבל נדמה לי שעדיין לא הגעתי לחלק הזה בספר שמפרט יותר מהמינימום שיש בהתחלה (אבל אולי גם זה לטובה :) ).

למשחקי פורום, כמו למשחקים אחרים אני מעדיף להגיע עם מינימום הכנה. המנחה מתלהב מהמשחק? SHOW, DON'T TELL - תלהיב אותי ותלמד אותי על העולם והשיטה תוך כדי. גם ככה אני משחק כשאני חוזר מיום עבודה (או בין לבין במשחק פורום), אין לי כוח להכין שיעורי בית.
אישית גם נתקלתי בזה בתור מנחה, רוב השחקנים לא ממש הכינו שיעורי בית וזה היה עליי להנגיש להם את החומר. תכל'ס הבנתי שהם צודקים (אני רואה ויודע שיש גם גישות אחרות, אבל זה מה שקורה אצלי ובמרחב שלי).

נתקלתי בדילמה דומה במשחק טקסט של ארס מגיקה שהתחלנו יחסית לאחרונה - אחד השחקנים לא הכיר את השיטה והעולם בכלל, ושניים נוספים הכירו את השיטה אבל פחות התמצאו באזור נארבונייז של המאה ה13.

בעיניי, כמו שנקסטורל כתב, חלק משמעותי מהאחריות של המנחה היא להנגיש את המידע ההכרחי. לשלוח שחקן לקרוא את ספר החוקים (או ספר המערכה) זה מאוד לא כיף. גם הספרים האלו לרוב מכילים המון חוקים אופציונליים שזה באמת בסדר שרוב השחקנים לא ידעו שקיימים בכלל עד שיצוצו במהלך המשחק.

אבל יותר משזה לא כיף, אני חושב שלמשחקי פורום יש סכנה אינהרנטית של שחקנים שמאבדים עניין, ומגיבים פחות\מפסיקים להגיב בכלל. יכול להיות שלדרוש לקרוא טקסט ארוך זה סוג של "דמי רצינות" שיסננו שחקנים בלי מוטיבציה, אבל אני מהמר שלרוב יקרה ההפך והם ינצלו מהקשב שהשחקן מוכן להשקיע.

צודקים, כמובן שלא חשבתי לשלוח שחקן פורום (או שחקן בכלל) לקרוא ספר שלם, אבל נראה שיש שיטות שמצריכות מינימום "שיעורי בית" כדי להבין מי נגד מי.
אבל אני יכול לחבר סיכום חוקים בסיסיי, תקציר נמרץ על כל דמות (אין מנוס מלקרוא את כל החלק על הדמות אחרי שבוחרים) ואולי גם קצת לור על העולם (שאני עצמי עוד בתהליך הכרות איתו).

נטו פונק' של רמת העניין שלי.

אם מעניין אותי מספיק לשחק, אקרא גם את כל הספר במידת הצורך. במיוחד אם מתוכנן קמפיין ארוך, זו השקעה משתלמת מבחינתי.

כשאני מציג משחק, מעדיף להגביל ל20 עמ' (משיקולי ריאליזם), כשהאידיאל הוא 5-6 עמודים שהכרחי לקרוא והשאר שם במידת הצורך ולמעוניינים להיכנס עם רגל יציבה יותר למשחק או להבין יותר לגביו.

(ואם אתה מריץ Heart, מביע עניין מעכשיו:))

אם בא לכם גם להסביר במשפט או שנים את עמדתכם - תרגישו חופשי.
אני חושבת שזה צריך להיאמר - אי אפשר להשוות בין חומר שכתוב מעניין, בצורה סיפורית וזורמת לבין חומר שנועד להיות אוסף של רשימות וסטטיסטיקות.
הערה נוספת - משחקי פורום דורשים בדרך כלל קריאה וכתיבה שוטפים, מה שלא בטוח שיהיה זמין עבור מי שלא מסוגל לקרוא דף אחד של רקע.

אני כמובן בראש ובראשונה מעדיף משחפי תפקידים שולחנים פרונטלים, מאמין שאין לזה תחליף אמיתי.
מה שכן, משחקי פורום מאפשרים עוד קצת להנות ממשחקי תפקידים ללא מגבלת הזמן - כי מן הסתם אפשר לשחק כשפנים וכו', בטח שזה לא אותו דבר, אבל זה משהו :)

שמחתי לגלות מהסקר, שלמרות המגבלות, ניכר שרוב האנשים (בפורום, זה לא מייצג את כלל אוכלוסית התחביב) מוכנים להשקעה בקריאה אם יש בה צורך, שזה יפה מאד בעיניי.

שמחתי לגלות מהסקר, שלמרות המגבלות, ניכר שרוב האנשים (בפורום, זה לא מייצג את כלל אוכלוסית התחביב) מוכנים להשקעה בקריאה אם יש בה צורך, שזה יפה מאד בעיניי.
לא מייצג, אבל הם קהל היעד שלך.

לא מייצג, אבל הם קהל היעד שלך.
כן, כמובן.

עכשיו אני רק צריך לשקול את ההתאמה של השיטה למשחק פורום - מתחושה ראשונית אני חושב שכן.
אבל אני רוצה לקרוא Cover to Cover לפני.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה