• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה שנים אפשר לשחק את אותה דמות?

קצת בעקבות הדיון הזה:

מערכה במו"ד כוללת איתה בדרך כלל עליה בדרגות וכשדמות עולה בדרגות, המערכה נאלצת להשתנות איתה. מו"ד לדורותיה בנויה ככה שבדרגה 9 אתה כבר לא יכול לעשות את אותם דברים שעשית בדרגה 3 ולהיפך.

בשיטות כשרונות עם עקומת התעצמות שטוחה יותר והתקדמות איטית יותר, הדמות שהתחלת לשחק לפני שנה בזמן אמיתי לא בהכרח תשתנה מהותית מבחינת הנתונים בדף הדמות שלה - אבל כן תחווה שינויים עלילתיים.

מהנסיון שלי גם במו"ד לסוגיה וגם בשיטות כשרונות, אפשר לגמרי לשחק את אותה דמות במשך שלוש שנים ויותר. עם זאת, הדמויות שהשחקנים שלי שיחקו במוד"מ2 ששרדו לאורך כל התיכון, התקדמו די לאט, בקצב של 3-5 הרפתקאות לכל דרגה וכמה סשנים לכל הרפתקה, ככה שמי שהתחילו בתור דמויות בדרגה 1 בכיתה י', היו בסביבות דרגות 10-11 כשהיינו בסוף י"ב. אני לא בטוח שקצב התקדמות איטי כזה נהוג כיום.

התשובה הפילוסופית היא "אי אפשר, בדיוק כמו שאי אפשר להכנס לאותו נהר פעמיים" , גם אם השינוי הוא איטי ולא משמעות סטייל עליה בשש דרגות ושילוש הנק"נ, דמויות אמורות להשתנות במהלך ההרפתקאות שלהן ולא להשאר באותו המקום, אחרת זה די משעמם או הופך הרפתקאות לחסרות ערך, לא ?

לכאורה לדמות בשיטת דרגות כמו מו"ד יש "תאריך תפוגה" בצורת דרגה 20. בפועל, נטען כבר כמה פעמים בעבר שמשחק מו"ד די ממצה את עצמו בסביבות דרגה 10. גם אם בקבוצה ינסו לעכב את זה ולהאט את זה - עלייה בדרגות במו"ד היא בלתי נמנעת ואיתה רמת העוצמה של האתגרים.

אבל נלך למשל לשיטת כשרונות עם עקומת עוצמה מאוד נמוכה - כמו זו שיש בT2K4 (המהדורה הרביעית של Twilight 2000). הדמות הכי ממוקסמת מבחינת תכונות ומיומנויות יכולה לגלגל לכל היותר ארבע הצלחות מצטברות בסיכוי לא רע, בעוד שהדמות הכי מסכנה תגלגל הצלחה אחת בשישית מהמקרים.
דמות בשיטה כזו תתפתח בעיקר רוחבית (תלמד כשרונות חדשים או תשפר קצת את הקיימים) ועלילתית.

אם בשלוש שנות משחק מו"ד דמות בשם "אריק הברברי" תהפוך מנווד שנפצע קשה בקרב נגד חיפושיות זבל לגיבור-על אגדי שמדביר דרקונים, במשחק במכניקה כמו של T2K4 או BRP הדמות "אריק בארי" יכולה לעבור בשלוש שנים של זמן אמיתי עשרים שנות זמן משחק שבהן הוא מתחיל בטירונות חי"ר, משתתף במלחמה, משתחרר מהצבא והולך לעבוד במשטרה בתור בלש ואחרי עבודה על תיק שכולל תעלומת ריגול וחבלה מגוייס לשירותי הביון והופך למרגל ומפעיל סוכנים.

לכאורה לדמות בשיטת דרגות כמו מו"ד יש "תאריך תפוגה" בצורת דרגה 20. בפועל, נטען כבר כמה פעמים בעבר שמשחק מו"ד די ממצה את עצמו בסביבות דרגה 10. גם אם בקבוצה ינסו לעכב את זה ולהאט את זה - עלייה בדרגות במו"ד היא בלתי נמנעת ואיתה רמת העוצמה של האתגרים.

אבל נלך למשל לשיטת כשרונות עם עקומת עוצמה מאוד נמוכה - כמו זו שיש בT2K4 (המהדורה הרביעית של Twilight 2000). הדמות הכי ממוקסמת מבחינת תכונות ומיומנויות יכולה לגלגל לכל היותר ארבע הצלחות מצטברות בסיכוי לא רע, בעוד שהדמות הכי מסכנה תגלגל הצלחה אחת בשישית מהמקרים.
דמות בשיטה כזו תתפתח בעיקר רוחבית (תלמד כשרונות חדשים או תשפר קצת את הקיימים) ועלילתית.

אם בשלוש שנות משחק מו"ד דמות בשם "אריק הברברי" תהפוך מנווד שנפצע קשה בקרב נגד חיפושיות זבל לגיבור-על אגדי שמדביר דרקונים, במשחק במכניקה כמו של T2K4 או BRP הדמות "אריק בארי" יכולה לעבור בשלוש שנים של זמן אמיתי עשרים שנות זמן משחק שבהן הוא מתחיל בטירונות חי"ר, משתתף במלחמה, משתחרר מהצבא והולך לעבוד במשטרה בתור בלש ואחרי עבודה על תיק שכולל תעלומת ריגול וחבלה מגוייס לשירותי הביון והופך למרגל ומפעיל סוכנים.
אני לא מאוד מעוניין בדיון עצמו (התשובה מבחינתי היא כל עוד זה כיף) אבל כן רוצה לשקף לך כמה הפריזמה שדרכה אתה חושב על זה מושפעת משיטות כקונספט ומשיטות ספציפיות שאתה משחק.
בתור מישהו שמשחק הרבה חופשיטה ולארפים מאוד מאוד זר לי העיסוק שלך בעלייה בדרגות כדרך למדוד דמויות.

מאוד זר לי העיסוק שלך בעלייה בדרגות כדרך למדוד דמויות.
בגלל זה הבאתי שתי דוגמאות שונות - שיטות דרגות (מו"ד היא הנפוצה ביותר כמובן) ושיטות כשרונות, בדגש על כאלה עם עקומת פיתוח יכולות שטוחה.

שתי הדוגמאות האלה מייצרות חוויית משחק די שונה.

בחופשיטה שהיא לגמרי ללא מכניקה כלשהי לדירוג, מעקב והתקדמות ביכולות או אפילו בלי מימד של אקראיות דרך קוביות/קלפים/מה שזה לא יהיה, אין עקומת פיתוח יכולות כי אין מדד לפיתוח יכולות ואפשר לשחק את אותה דמות במשך שנים כשהדברים היחידים שמשתנים בה הם עלילתיים.

בקמפיינים שלי קצב ההתקדמות לא מהיר יותר ממה שאתה מתאר.
אני מסכים שהתקדמות בדרגה/עוצמה מוסיפה פלפל למשחק - בין אם זה שיטות שבהן מקבלים נק״ן כל מפגש ואז משתמשים בהם לשפר משהו או עם שיטות דרגות.
במאמר מוסגר, אני שמח שאני לא משחק כבר בשיטות שיש בהן גם דרגות וגם נק״ן, זה שילוב מעייף.

השאלה היא לגבי mechanical progression viability?

שחקנית שלי שיתפה שהיא שיחקה דמות אחת כשבע שנים, אאל"ט ב5e.

אני חושב שבשיטות שתומכות מכנית בשלבי משחק שונים תקבל יותר זמן של viability. אם בוחנים מהזוית של מו"ד, אז המודל של BECMI או ACKS II מאפשר בקלות שנים לא מעטות של משחק שבועי בן כמה שעות עם אותה דמות (בהנחה ששורדים).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה