• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים כוכב נופל (עתק חדש)

לכן, אני מאשר שנניח שבהשקעת 3מאנות ניתן להגדיל את ההצטרפות לקרב במהות קוביות בשל המהות הטעונה בחרב המדריך את אדונה, הנשק נשלף אוטומטית בשל המהות השוקקת לקרב בדומה ל'זימון הלהב' בלי השקעת מהות
מיותר. החרב הזאת מיועדת לאמני סגנון השליפה מהירה, והסגנון נותן לך לעשות את הדברים האלה בכל מקרה. החרב אמורה לשפר את היכולות של האמן, לא לחקות אותן.

א. אני חושב שהרעיון של פסקי מעולה. אימצתי לדמויות שלי להבא. אולי חוץ מזה שאני רוצה ליצור דמות אחת עם שריון עתק 4 ממש תותח. סתם בשביל הקטע.
ב. שריונות של הספר הלבן לא חזקים מספיק, כולם יודעים.
ג. ישמעאל, אז פשוט אל תקח חרב שמתאימה בול לדמות שלך, אלא קח דייקלהב כלשהו של עתק 3, תן לו כוח מגניב שיהפוך אותו לעתק 4 וזהו. הכוח המגניב יכול להיות שהצטרפות לקרב גדלה במהות ואם מתקיפים עם הנשק רק התקפה אחת בטיק הוא עושה עוד איזו יכולת מגניבה. אתה לא חייב את הנשק מתכת כוכבים עם הכוח המושלם לדמות שלך.
אם אתה ממש רוצה, כשנתקדם בכוח ממש ממש הרבה, הדמות שלי אולי תוכל להכין לך עתק 5 וזהו.

אם אתה ממש רוצה, כשנתקדם בכוח ממש ממש הרבה, הדמות שלי אולי תוכל להכין לך עתק 5 וזהו.
אבל זה לא העניין! אני לא רוצה חרב סופר חזקה או חרב שתתאים בול לדמות שלי. כוכב נופל היא חפץ עתיק ובעל משמעות גדולה מאד לכל אמן השליפה המהירה. זה לא הגיוני שחרב שמיועדת לאמני לחימה מיומנים מאד בסגנון תחקה את הצ'ארמים שלו.

stream אמר/ה:
באופן כללי, העתקים בספר הלבן לא ממש ראויים להיות הנקודת דוגמה איזונית של העתקים, הם חלשים בטירוף. עתקים בספרי הרחבה חזקים מהם בהרבה. תחשוב שהשריון הכי חזק בספר הלבן, שהוא עתק 5, נותן ספיגה של 15/15, לעומת ה12/12 של השריון הכי כבד שהוא לא עתק. ואין לו שום יכולת מיוחדת, רק שהוא נותן קשיחות, והניידות והתשישות שלו לא משהו. זה אבסורדי, עתק 5 לדעתי יכול לעשות דברים לא יאמנו בכל מיני דרכים, או אם הוא סתם משעמם ומבחינה איזונית, לתת ספיגות מושלמות או משהו, לא רק 3 ספיגה יותר משריון רגיל. אל תתיחס למטה המזמר כאל נקודת השוואה.
סליחה אם אני מפריע לדיון אבל זה דבר שאני לא מבין. מה הכוונה נותן קשיחות? אני רואה שלשיריונות העתק יש קשיחות, אבל למה? ואיכן מסבירים את זה בספר?

קשיחות היא תכונה של שריון שגורמת לזה שהתקפה שהנזק הבסיסי שלה (לפני ספיגה) לא עובר את הערך הזה , לא תגרום לנזק כלל. זה בא להראות שמתכת קסומה הרבה יותר קשיחה ועמידה ממתכת רגילה.
זה מוזכר בספר, בפירוט של צעד 8 של הקרב (עמוד 149 בספר באנגלית).

PeskyTiger אמר/ה:
קשיחות היא תכונה של שריון שגורמת לזה שהתקפה שהנזק הבסיסי שלה (לפני ספיגה) לא עובר את הערך הזה , לא תגרום לנזק כלל. זה בא להראות שמתכת קסומה הרבה יותר קשיחה ועמידה ממתכת רגילה.
זה מוזכר בספר, בפירוט של צעד 8 של הקרב (עמוד 149 בספר באנגלית).
תודה רבה, אתה ממש לא יודע כמה זמן אני מחפש אסבר על זה....

Mek31 אמר/ה:
לא יותר פשוט ליפתוח חדש?
מה זה משנה? לא שזה דיון קריטי כל כך...

Icedrum אמר/ה:
אני חושב שהרעיון של פסקי מעולה. אימצתי לדמויות שלי להבא. אולי חוץ מזה שאני רוצה ליצור דמות אחת עם שריון עתק 4 ממש תותח. סתם בשביל הקטע.
אם אתה רוצה השוואה לשריונות בעוצמה נורמלית, באודלנס קודקס יש כמה שריונות, וב'נפלאות העידן האבוד' (או לפחות, ככה אני החלטתי לתרגם את זה :P ) יש כמה שריונות מהעידן הראשון. (מעצבן כמה דברים מהעידן הראשון נותנים לעוף... יענו, חרוש כבר :evil: :x )

אני רק רוצה להזכיר שזה עדין רק סגנון לחימה יחיד ונדיר, לפחות במשחק שלי. רוב העתקים הגדולים באמת הם ממש לא ממוקדים לדעתי, אלה יותר באים להראות בום של עוצמה. אין הרבה עתקים 5, ונניח שבעידן הנוכחי יש 5 בעולם מאורכילקום[נניח], אז אין הרבה הגיון בכך שאחד מהם יהיה 'רוצחן זומבים[ורק זומבים] לסגנון הסוס הרעב' או 'אנטי שרי מוות לסגנון הקפיצות השמימיות'. זה פשוט ממוקד מדיי. לכן, עתקים 4 הם כנראה יותר נפוצים, וכנראה שאיזה סידראל בעידן הראשון בנה עתק שיתאים לסגנון שלו. כך ש'בעל משמעות גדולה לכל אמני השליפה המהירה' עשוי בהחלט להיות בעל משמעות לשני אנשים בלבד. סביר להניח שיותר, אבל זה עדין סגנון לחימה דיי נדיר ומאוד לא נפוץ, והשילוב של נשגבי שמש וכוכבים הבא בכוכב נופל הופך אותו לדבר שכנראה מאוד לא רצוי, נדיר, אסור, ונעלם בעידן הצער.

אבל תצא מתוך הנחה, שהיה לסגנון הזה איזה מאה שנים של פופולריות בעידן הראשון, כשבא לאופנה הקטע של שלמות מכה יחידה, ובאותו זמן נבנו סביבו כוכב נופל, ולאחר זמן מה גם שביט, ואולי עוד איזה כמה עתקים ספורים מדרגה 2-3...

מה אתה מגדיל 'פופולארי'? סגנון גיבורי השמש היה פופולארי, סגנון שינוי הלבנה היה פופולארי, סגנון אומנות הסידראל היה פופולארי, וקיצר אתה מבין אותי. בערך סגנון אחד הממוקד מאוד ע"פ סוג נשגב מסויים אחד הוא פופולארי. סגנון של נשגבי שמש זה פופולארי, אבל סגנון של שליפת הנשק שלך במהירות על-מנת לתקוף ראשון זה טיפה יותר ממוקד מסגנון של כל נשגבי הלבנה/שמש/כוכבים/ארציים... לכן, כנראה שהוא לא היה פופולארי אצל חמישה נשגבי כוכבים, 5 נשגבי שמש ואולי עוד כמה פה ושם. זה כמו סיעה אצל נשגבי הכוכבים. זהב זה בערך 30, ארד זה בערך 50, אז כל השאר זה גג 5.

כן? ואו, היית בטוח שזה הרבה יותר דרסטי (משהו כמו סיעת הזהב 20, ארד 60-70, וכול השאר לא יותר 5-6 נשגבים במיני סיעות)
---
וחזרה לנושא, הוא היה דיי פוםפלורי לאיזה מה שנים שבהם אומני לחימה סולארים רבים "היתמחו" בו, וסיידריאלים גיוונו בו, (במרכאות מכיוון שיש בו מספר כה מועט של צ'ארמים), הפריחה שלו הייתה לכמה עשורים בלבד, אולי 60 שנה, ולאחר מכן הוא די נזנח, כיוון שלא היה ראוותני מספיק... מעבר לכך, לפי הרקע שלנמו, יש לסיגנון הזה גם חלופה סייריאלךית שבה לדוגמא היתמחה המאסטר שלנו אבל זה לא חשוב, מה שכן חשוב, זה שהאומנות נשמרה אצל מתי מעט במשך השנים, ועצם כיומה כאנקדותה מעניינת לגבי מספר סייריאלים זקנים, היא ששמרו עליה, לפחות במשחק לפי דעתי אני וישמעאל היחידים שמתאמנים באופן מהותי (כהיתמחות ראשונה) באומנות הלחימה הזאת (לפחות בחלק הארצי שלה), וזה דיי כול העיניין.

אתה טועה לגמרי. אם זה היה נכון, ורק האומנויות הממוקדות היו פופולאריות, אז למה יש כל-כך הרבה אומנויות ארציות, שמימיות וסידראליות? הבריאה מלאה באמני ואומנויות לחימה. אולי קיימים סגנונות ממוקדים, אבל אני חושב שהפופולאריות שלהם גבוהה רק במעט מהפופולאריות של שאר האומנויות. בכל מקרה, "ממוקדות" זה מושג בעייתי, ואני לא ממש מסכים איתו. למעשה, אני לא ממש מכיר את סוגי הנשגבים, אבל הסגנון הממוקד היחיד שאני מכיר הוא הסגנונות של הנזירים הטהורים: חמשת הסגנונות האלה ממוקדים מאד לדמי-דרקון, וכל אומני הלחימה הכי גדולים של דמי-הדרקון מאומנים באחד מהם (בהתאם ליסוד של האמן).
אי אפשר לקרוא לסגנון הגיבור הסולארי "הסגנון של הסולארים". זה פשוט לא נכון. זה סגנון אחד, שהמילה "סולארי" מופיעה בשם שלו. יש עוד הרבה מאד סגנונות, שאין סיבה שיהיו פחות פופולאריים ממנו. למה נראה לך שרוב הסולארים רותים להתמקד דווקא בהיאבקות מבין כל עשרות הסגנונות שהם יכולים לבחור?
זהב זה בערך 30, ארד זה בערך 50, אז כל השאר זה גג 5.
הגזמת לגמרי עם סיעת הזהב. אתה שוכח שהם מיעוט קטן מאד. לדעתי הרבה יותר הגיוני משהו בסגנון ארד 70, זהב 20, כסף 10.

גם לא, 10 סייריאלים זה כוח רציני, הם פחות מזה, הבנתי מהספר הלבן שהוא קצת יותר ממטרדלסיעת הארד, ולא להרבה יותר, היית אומר שוב משהו כמו 5-6, כול השאר תקועים באמצע או בדעותיו זהזויות משל עצמם...

בקשר לסידראלים, הם צריכים לשרוד, וע"פ הספר הלבן יש להם קשרים דרך כל הבריאה בנוגע לליקוט ושימור נשגבי שמש. אם הם היו מיעוט גמור הם היו נעלמים באופן מיסתורי, או אם זה היה כזה מיעוט קיצוני אפילו לא היה צורך בלהסתיר, אין ממי להסתיר. על-כן, סיעכ\ת הזהב צריך להיות משהו שיש לו ממש הכוח וההשפעה להציל נשגבי שמש צעירים, ארגון שקשה להתקדם בוא בבירוקרטיה השמימית, אבל בהחלט יש לאן. הענין הוא גם מי שיושב למעלה. כנראה שמי שבאמת חזק יחזיק את סיעת הארד, אבל לסיעת הזהב יש לפחות 25 כזה סידראלים. גם 20 זה הגיוני... אבל קצת פחות.
ובקשר לסיעת הכסף, אין הרבה סיכוי שהם באמת כמות כזאת של יותר מ-4 איש, שכן: א. מי יתמוך באנשים עתיקים לאלה ומוזרים שברחו מהתרבות סתם כך בלי הרבה קשר ונתשו הכל מאחוריהם כמו הברית הכסופה? ב. כך או כך סביר להניח שרובם יהיו לחלק מסיעת הזהב מכיוון ורק כך באמת הם יצליחו להזיז משהו. כך שבסופו של דבר סיעת הסף, סיעת ה[שם קיצור למתכת כוכבים לסיעה שטוענת שעל נשגבי הכוכבים לשלוט ולא על דמי הדרקון כמו סיעת הארד] וכו' הם מיעוט נרדף וחסר השפעה אמיתית חוץ מבצירופי מקרים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה