Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
ברוכים הבאים לפורום הפונדק
הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!
קורשקין חוטפת מכה רצינית מהקוצים של סיקיניק, הלחש מעביר שוק חשמלי בגופה שגורם לה לילל בכאב והיא נופלת על צידה, למרות שהיא מתגלגלת הצידה מההתקפות של קאי היא בבירור לא במצב טוב והיא מבחינה בחבורה אשר לאט לאט סוגרת עליה. בבירור הסיטואציה לא משחקת לטובתה, לכן קורשקין משליכה הצידה את הנשק שלה ומרימה את ידיה הקטנות. "קורשקין נכנעת! קורשקין נכנעת! אנשים גדולים לא להכאיב לקורשקין יותר!" היא מייללת. הגרמלין השני, האביקס, נוקש במלתעותיו בעצבנות, ובמקום לעזור לבוסית שלו הוא מזנק למטה מהבימה ונעלם איפשהו בין הדשא והשיחים, בורח מהקרב שהם הפסידו.
META
מזל טוב! עליתם לדרגה 2. להזכירכם, עם העלייה הזאת בדרגה אתם מקבלים ארכיטיפ חינמי, קוסם או דרואיד.
קאי נוהמת, זה יותר מידי סכנות חיים לחודש הראשון של בית הספר. היא מסתכלת על היצור המכוער, יש בה איזה כעס אצור שהיא כמעט משחררת על היצור העומלל לפני שהיא פשוט צועקת בכעס "לא אמור להיות איזה איש מהצוות של האקדמיה העלובה הזו שאמור לוודא שלא מתקיפים את התלמידים כל שבוע שני?"
סיקיניק בוחנת את קאי בקפידה מנסה לוודא שהיא לא תוציא את הכעס שלה על הגרמלין המסכנה ורק כשהיא בטוחה שהחיים של הגרמלין אינם בסכנה היא פונה אליה ושואלת, "למה תקפת אותנו? מי אמר לך לעשות את זה?" סיקיניק מנחשת שזה אחד הגרמילינים ששרדו את המטבח, אבל היא מעדיפה לשמוע את זה ישירות.
כמעט כתשובה לצעקה של קאי, אתם מבחינים במורה אוט שמתקרב אליכם. כשהוא שם לב שחלקכם פצועים, ובקורשקין השרועה על הבימה, עיניו נפערות והוא רץ לכיוונכם.
"הבוס הגדול אמר! הבוס הגדול!" קורשקין מייללת בתשובה לסיקיניק. "רוח-אבן. הוא אמר שהאנשים הגדולים, הם הרגו אחד משלנו! הוא אמר להרוג אחד משלהם! לנקום!" היא משתעלת ויורקת קצת דם. "לא לשאול את קורשקין איפה בוס גדול מתחבא, קורשקין לא יודעת! בוס גדול מגיע למנהרות של הגרמלינים כשהוא רוצה! אומר לגרמלינים לצאת למלחמה!"
באותו הזמן מגיע המורה אוט אל החבורה, מתנשם. "כולכם בסדר, ידידיי? מה קרה כאן, בשם האלים?" אתם מספרים לו איך הגרמלינים תקפו אתכם, וכרגיל המורה אוט מראה לכם רק אמפתיה והבנה. בזמן שהוא משתמש בקסם טבעי כדי לרפא את הפצעים של קיין (ומשגיח על קורשקין שלא תברח) הוא שולח את ראהאזיק ודיבוקו להביא כלוב גדול של ציפור מהמשרד שלו. כשהם חוזרים, הוא מכניס את הגרמלינית לכלוב ונועל אותה בפנים. קורשקין נוהמת בזעם אבל אין לה כוחות להתנגד או לעשות משהו בנידון. "אדאג שישחררו אותה איפשהו רחוק מהמאגאמבייה, ומהעיר בכלל. מקום שבו היא לא תוכל לעשות יותר צרות." אוט מבטיח.
"אני מתנצל שנאלצתם לעבור את החוויה הזאת, ידידיי. לו רק הייתי מגיע לכאן כמה דקות מוקדם יותר, כל המצב היה נמנע." הוא מרכין את ראשו. "אבל, פעלתם בצורה הנכונה ביותר בסיטואציה שניתנה לכם. הגנתם על עצמכם מהתוקפים, אך לא נתתם לזעם שלכם להשתלט עליכם ולעשות מעשה בלתי הפיך. אני גאה בכם, תלמידיי - אם למישהו מכם היה ספק שאתם ראויים להפוך לתלמידים מן המניין במאגאמבייה, אני מקווה שספק זה הוסר היום. ולתמידים מן המניין אכן תהפכו. אני חושב שנבטל את הטקס שהיה אמור להתקיים היום - עברתם מספיק ליום אחד גם ככה. חזרו למעונות שלכם ונוחו מעט. אזרו כוחות, כי החל משבוע הבא אתם שוליות של המאגאמביה - ושנת הלימודים מתחילה."
קאי לא משיבה, היא מסתובתת ללכת משם, היא שוקלת מה לעשות עם ה... דבר הזה בכלוב, יש מצב שהסוד שלה יתגלה בקרוב והיא תצטרך לתת דין וחשבון... היא לא אוהב את המחשבה הזו, היא לא אוהבת את הגשם והיא לא אוהבת שהיא לא מצליחה לחשוב בצלילות. היא מרגישה איזה משהו פועם בה חזק יותר ויותר, ואולי זה הקסם שלה...
היא צריכה זמן לעצמה, או שהיא צריכה מקלחת או שהיא צריכה את אגאמי.
בשלב הזה קאי רק רוצה לחזור למעונות, ואולי להרוג משהו.
כאשר העולם היה עוד צעיר, ומעטות היו המעשיות לספר סביב שלהבת המדורה, הייתה אישה צעירה אחת אשר חיה בבסיסו של ההר. ישנם אלו האומרים כי היה זה ההר הגבוהה ביותר שאי פעם היה קיים, אך מי יכול לומר בוודאות?
יום אחד, שמעה האישה את לחישות הגשם ואת נשיבות הרוח ועלתה בעקבותיהם במעלה ההר. היא נשארה שם יום וליל וחזרה מטה בזריחה הבאה. "לאן הלכת?" שאלו אותה משפחתה. היא ענתה, "עליתי במעלה ההר והגשמים סיפרו לי את הסודות של הדרך להזיז אותם." ועל אף שאיש אינו הבין את כוונתה, חיי הכפר המשיכו כהרגלם.
כאשר מזג האוויר נעשה יבש, ניצוץ טועה נחת על אחד מגבעולי העשב המתים, והאש שנגרמה איימה לאכל את הכפר כולו. בעוד האנשים התרוצצו לחפש דליים וקערות ושמיכות לכבות את הלהבות, האישה אשר עלתה במעלה ההר צעדה קדימה. מילותיה ותנועות ידיה הרימו את הנהר על גדותיו והמים כיבו את האש ברגע. האנשים בהו בה לרגע, אינם מסוגלים להבין מה הם ראו, לפני שהריעו כולם יחדיו. "את יכולה לשלוט בנהר!" צעק מישהו, "את בוודאי אלה!". "לא," התעקשה האישה בעודה מתרחקת, "אני רק הקשבתי לגשמים ולרוחות, והם הראו לי את הדרך לעזור." "הגשמים, כמובן!" אמרה החקלאית, "אז תוכלי לברך אותנו בתבואה בריאה!" "ותוכלי להביא דגים לנהר," אמר הדייג, "ולהקל על גבינו הכאובים!"
עוד ועוד דרישות עלו מן ההמון: רפאי את החולים, הקימי בית, ברכי ילד, מצאי אמת, אשרי נישואין, הביאי צדק, הביאי שלום, הביאי אהבה, הביאי אושר, והביאי והביאי והביאי והביאי. האישה התרחקה עוד ועוד מקולות האנשים עד שהרגישה את האבנים הקרירות של ההר נצמדות לגבה. ההר מעולם לא דרש ממנה דבר, על אף כל זה שנתן לה. היא נצמדה אליו עד שנהייתה אחת עם ההר, אחת עם הסלעים, בורחת מדרישותיהם הבלתי נגמרות של אנשי הכפר לנצח.
קסם יכול להשיג הרבה, אך יש לכבד את אלו האוחזים בו, שמא יעלמו כמו האישה אל תוך ההר.
שנת הלימודים הראשונה שלכם מתחילה, ואתם משאירים את האירועים של טקס הקבלה שלכם מאחוריכם עבור צלצולי פעמונים, ספרים ועבודות, חברים ואויבים, והרבה מאוד קסם.
אתם מגלים במהרה שלא בכדי המאגאמביה מוכרת בתור אקדמיית הקסם הטובה ביותר בים הפנימי - הלו"ז שלכם צפוף, התרגילים שלכם מסובכים, ומצפים מכם למצוינות. מעבר ללימודים האינטנסיביים, תקופת המוקדמות שלכם ממשיכה תוך כדי הסמסטר, ומדי שבוע המורים שלכם מגייסים אתכם למשימות קטנות בנאנטאמבו והסביבה לעזור לאנשי המאוונגי בכל צרותיהם - לעמוד במשימה שהמאגאמביה הציבה לעצמה במשך אלפי שנים, להשתמש בקסם לטובת אנשי העולם. למרות כל זאת, כל אחד ואחת מכם מוצאים מעט זמן פנוי לעצמכם בין לבין לימודים ומשימות - זמן אותו תוכלו לנצל לטובת תחביבים, פיתוח המעגל החברתי שלכם, או פשוט כדי לחרוש עוד חומר.
איך נראים השבועות הראשונים של הסמסטר עבור הסטודנטים החדשים ביותר במאגאמביה? לאיזה ענף אקדמי אתם בוחרים להשתייך, כמה אתם משקיעים בלמידה, ועם מי אתם בוחרים להתחבר?
META
כפי שציינתי בווטסאפ, אנחנו מתחילים כרגע סאב-מערכת יחודית לקמפיין הזה שנקראת מערכת האקדמיה. מערכת זאת מייצגת את ההתקדמות הלימודית והאקדמית של הדמויות שלכם לאורך השנים בהם תלמדו במאגאמביה.
כל החוקים של המערכת נמצאים כאן (אוסיף את הקישור גם לטאב של היומן). זה הרבה טקסט ואתם לא מוכרחים לשנן את כולו - לעת עתה, רפרפו על החוקים, בחרו ענף ראשי ומשני לדמות שלכם, וגלגלו את גלגול הלמידה הראשון שלכם לסמסטר - הד"ק הוא 16. בנוסף אתם יכולים לבחור פעולת Downtime אחת מתוך הרשימה המוצעת עבור הסמסטר. מעבר לכך אשמח שבתגובתכם תתארו מה הדמות שלכם עושה הסמסטר, איך היא מסתגלת ללימודים וכל דבר שתרצו להרחיב עליו.
לפני כל רשימת קורסים, מופיע מידע על המורה המלמד אותם, כמו גם הענף האקדמי אליו הוא או היא משתייכים.
אהסונו (אוזוג'אנטי) - לטאישית, מתמחה בהיסטוריה וקשרים דיפלומטיים
- אנתרופולגיה
- כוחות קדושים מינוריים וההיסטוריה שלהם
- אפקטים של התפרקות האימפריה השהאורית על פוליטיקה מוואנגית מודרנית
איזן מטיזאן (סופרי הגשם) - בן אנוש אאסימאר, מתמחה בחקירה וארכיאולוגיה
- מבוא לקסם מחקרי
- מאגיה פרקטית לחפירות
- אתיקה של ארכיאולוגיה
- שפות עתיקות של אזור הים הפנימי
- דקדוק איריסיאני
סאנדילה ראטיף (ענפי הברקת) - גמדית, מתמחה בעולם החי והצומח
- מבוא לקסם טבעי
- בוטניקה 101
- מסורות דרואידיות של סוואנות המאוונגי
- מערכות אקולוגיות במישורי המאוונגי
- יצורי פיה והשפעתם הקסומה על מערכות טבעיות
קורידה אולוואה (סופרי הגשם) בת אנוש, מתמחה בחרקים ואקולוגיה
- אינסקטולוגיה 101
- רשתות מזון קסומות
- זיהום קסום ונקיונו
- כאשר קסם נהיה טבע: מאגיה בראי העולם הטבעי
- מבוא לאלכימיה
- חרקים קסומים ותפקידם בפירוק חומרים טבעיים
לסדי (משואות המפל) אלפית, מתמחה במישורים שמעבר
- מבוא לתורת המישורים
- אסטרולוגיה
- האם המישורים הרעים באמת רעים? קורס מחקר בנושא מישורים ונטיות
- שדים וזיהויים
- מבוא ללחשי זימון וגירוש
מפיקה איווארי (מגי שמש-הסערה) בן אנוש, מתמחה באומנויות לחימה ופעילות גופנית
- חינוך גופני
- מבוא לאומנויות לחימה
- לחימה להגנה עצמית
- אומניות לחימה מעורבות מטיאן שיה
- ריקודי המישורים החיצוניים
נהיירה (אוזונג'אנטי) אלף\ית, מתמחה בהיסטוריה ובאומנות
- היסטוריה של האומנות 101
- ריקודים של אימפריית השאורי העתיקה
- מבוא לאומנות ציקלופית
- אדריכלות מלפני נפילת-העולם
- אומנות של שדים ושטנים
טאקולו אוט (משואות המפל) בן אנוש, מתמחה בתיאוריה מאגית ומתמטיקה
- הפילוסופיה של הקסם
- אלגברה קסומה 1
- מבוא למאגיה רונית
- חדו"א 1
- גיאומטריה מישורית, במישור החומר ומעבר לו
- תרבות ומסורת מוואנגית מודרנית
- האתיקה של חוסר המוסר - מתי דברים נכונים הם שגויים ודברים שגויים הם נכונים?
- יסודנות או יסודיות? דיונים בנושא פילוסופיות קסומות ונקודות מבט שונות עליהן
זומה (ענפי הברקת) חצי-אורק, מתמחה בדתות, קסמים הגנתיים ותיאוריות קונספירציה
- קסם חיזוי 101
- קסם מגננה 101
- תיאוריה של לחשי מגננה
- הגנה מקסמי ריגול נפוצים
- הלטאישים בינינו: האם המנהיגים הגדולים של זמנינו בעלי דם קר?
- הרצאת אורח בנושא מנעולים קסומים נפוצים והחולשות שלהם
משהו "התקדם" בשבוע הראשון של קאי, אחרי שבוע בוא היא הייתה קמה מאוחר, הולכת לישון מאחור יותר, מפספסת שיעור ומתלוננת ובעיקר מבלה בחדר שלה במעונות עם שותף או שותפה אחרת, היא מתחילה באיזה שלב להתאקלם, ואולי לחזור לאיזה תרגולת שהייתה לה פעם, בערך. לא מן הנמנע שזה היה עקב שיחת מוטביציה שהיא קיבלה באחד הערבים, או שאולי היא הבינה איפה היא ומתחילה להיכנס לעניינים. לפחות בדרך שלה.
ואז קאי משנה את השגרה שלה, אלה מכם שמתעוררים מוקדם מגלים שהיא כבר חזרה מריצת בוקר סביב הקמפוס, ושתוך זמן קצר היא ארגנה לעצמה פאמליה מסודרת של אנשים שמשום מה רוצים להיות קרובים אליה ולקבל יחס. יחס שהיא מחלקת בצורה קפדנית ותוך סינון ברור. האקדמיה הזו הולכת להפוך למגרש המשחקים שלה לתקופה הקורבה, והיא ממש לא מתכננת לתת לזה להתקלקל מהר מידי, לא סתם אומרים שקאי מחליפה בני ובנות זוג יותר מהר משהיא מחליפה בגדים. קאי עצמה הפסיקה לספור עם מי היא יצאה ואת מי היא זרקה.
זה לא מפתיע אף אחד שהיא מצטרפת לענפי הברקת בשלב מוקדם, גם אם קאי עדיין לא קנתה לחלוטין את הרעיון של רעות וחברים בצורה מוחלטת, היא מבליטה את היכולת שלה במסגרת הלימודים האלה די בקלות, ותקשורת עם העולם שבחוץ הוא הדבר שלשמו היא באה לכן, לפחות בצורה כלשהי. אפשר להגיד שהבחירה שלה במגי שמש-הסערה בתור ענף משני נבעה מסיבה פחות טהורה, היה ברור לה מהרגע שהיא הבינה איך הענפים של בית הספר עובדים שאקאמאי תבחר בענף הזה ותצטיין בו, ולכן קאי בחרה בענף הזה בעצמה.
כמובן שהבחירה לבחור בו כענף משני נועדה כדי להראות לאקאמאי שקאי לא רצה לבחור בענף שבו היא נמצאת, זו הייתה בחירה אקדמית טהורה או שקר כלשהו. מי יודע אם קאי מאמינה לעצמה.
קאי לא טובה בללמוד, היא מאחרת לשיעורים ומחפשת דרך לצאת מהם, לא פעם מתגלה שיש איזה סטודנט שהתפקיד שלו לוודא שהיא תופיע ברשימות השיעור גם אם לא נכחה בו באמת, שלא לדבר על כך שמחבורת של אחרים תמיד מוצאים את עצמם אצלה, השמועה שרצה במסדרונות שקאי הגישה כבר עבודה שכתבה סטודנטית אחרת (ושמועה אחרת טוענת שקאי דאגה לשנות פרטים בעבודה כדי שהיא לא תקבל ציון גבוה יותר מאשר היא מקבלת בדרך כלל). אגב הסטודנית הזו לא הכירה את קאי לפני שזו הגישה את העבודה שלה, אם להאמין לשמועות. ויש גם כאלה שאומרים שקאי מפיצה את השמועות האלו, אם להאמין להן בכלל. כמו השמועה שהיא דאגה שיעלו את הציון של כל הכיתה על איזה סקנדל שמורה היה צריך שישמר בסוד.
ואום בסודות עסקינן, נראה שקאי מאוד טובה בלגלות אותם. אולי זה בגלל "פעילות הפנאי" שלה, בעוד שקאי לא הרגה אף אחד בשבועות האחרונים, היא נעלמת מידי כמה ימים וחוזרת מוקדם בבוקר, "זמן האיכות" שלה עם אקאמי כולל שמירה על חושים חדים ואימון בנשק, אבל אלה דברים צדדים שה2 עובדות עליהם, קאי פה מסיבה מסוימת, ולצבור עוצמה בתוך הקמפוס תשרת את הסיבה הזו במקום או במאוחר, קאי מבלה לילות בלהיות במקמות שהיא לא אמורה להיות בהם ולגלות דברים שהיא לא אמורה לדעת, יש הרבה דברים להגיד על קאי, אחד מהם שמאוד קשה לא לראות אותה כשהיא רוצה שיראו אותה, קאי מקבלת חבילות מהבית עם בגדים חדשים כמעט כל שבוע והיא מוכתבת לפי האופנה האחרונה עד לרמה שאולי היא מכתיבה אותה. אבל באותה צורה קאי יודעת מתי לא להיראות ולהיטמע ברקע. וכשהיא עושה את עם אקאמי, וכשהן עושות את זה טוב מספיק - סודות נחשפים בפינהן לשימוש מאוחר יותר.
META
גלגול לימדה- קאי משתמשת בדיפלומטיה 17+7=24
פעולת Downtime - פעילות תחביבית - קאי מתגנבת ברחבי הקמפוס לצד אקאמי, לעיתים זה בסה"כ אימון שנועד לשפר יכולת קיימת, לעיתים מדובר בצייד אחרי מידי חדש וסודות ברחבי הקמפוס, כך או כך, אם אף אחד לא רואה את קאי מתפחת את התחביב שלה, זה סימן שהיא עושה אותו טוב. - התגבנות 18+9 =27
ראהאזיק מעמיס על המערכת שלו, יותר מדי. בשבועות הראשונים של הסמסטר הוא נכנס לקורסים שונים, מנסה להבין מה ענפי הידע המעניינים במגאמביה כדי לבחור אותם. בסוף הוא בוחר את משואות המפל ואת האוזונג'אטי או איך שלא קוראים להם, הוא עדיין לא מצליח לבטא את השם שלהם בצורה טובה. חוץ מהקורסים שהוא לוקח אצלם הוא לוקח גם כמה קורסים בנושאי החי והצומח, ידע שכבר יש לו במידה מסוימת מהבית, כדי לשפר את ממוצע הציונים שלו.
ראהאזיק לומד בצורה די טובה, במיוחד אחרי שהוא בחר במסורות שלו ונטש קורסים משעממים כמו חד"וא 1 או ריקודים של אימפריית השאורי העתיקה – אם כי הוא כנראה יצטרך לחזור על הקורס המתמטי הזה – אבל לא חורש יותר מדי וזה בא בעוכריו. הוא גם לוקח כמה קורסים עם צ'יזירה, כי מה יותר טוב באקדמיה הזו מאשר חברים שיודעים ליהנות מהחיים? הוא לא מעשן את כל החומרים שלו, בכל זאת הוא רוצה לקום בבוקר, אבל הם מדי פעם עושים איזו מתיחה משותפת. (איך חשבתם בדיוק שקאי הגישה עבודה שהסטודנטית שכתבה אותה לא מכירה אותה בכלל, ולמעשה אפילו לא קיימת?) בכל זאת, הם מצליחים לארגן את כל המתיחות שלהם בלי לעבור על התקנון יותר מדי, ולא נרשמות להם בעיות משמעת או ששונאים אותם בגללן יותר מדי. מילת המפתח פה היא יותר מדי.
META
גלגול למידה - טבע - 12+6=18
גלגול התרועעות עם צ'יזירה - ידע (עשבונאי) 20.
סיקיניק לא יכולה שלא לנצל את ההזדמנות לצבור ידע ונרשמה בתחילת הסמסטר לכל הקורסים אליהם היא יכלה להירשם והיא עשתה זאת חרף אזהרותיה של חברתה איילן על השחיקה ממנה היא תסבול. לכן, במהלך השבועות הראשונים שלה במאגאמביה סיקניק השקיעה כמעט את כל זמנה בלימודים ובתרגולים. אולם, מאחר וסיקיניק רגילה לשיעורי השיסק בהם ידע מועבר אוראלית, באמצעות שירים וסיפורים, היא התקשתה בימים הראשונים לעבור ללמידה מספרים ופרקה את התסכול שלה מהלימודים אצל איילן, שהציעה לה להקים קבוצת לימוד ואף הציעה לצרף את אסי, התלמידה המצטיינת.
הצעתה של איילן הזכירה לסיקיניק את הבטחתה לאסי ולכן, במטרה לנסות ולהתחבב עליה, היא השקיעה במיוחד בבחירת רכיבים איכותיים ובישולם כמיטב יכולתה לפי המתכון של סבתה. כשהיא גאה בתוצאה, סקיניק התגברה על היסוסה והציעה לאסי מההקטרמות, תבשיל ביצי הנמלים עם רוטב הפטריות הרקובות שסבתה הייתה עושה במטרה לשאול מיד לאחר מכן על קבוצת הלמידה.
סיקיניק מתקשה לבחור ענפים אקדמאיים מתוך רצונה ללמוד הכל ורק בלית ברירה היא בסוף בוחרת במשואות המפל כענף הראשי שלה וסופרי הגשם כענף המשני, במחשבה ששני הענפים האלה יקדמו את רצונה לידע כמה שיותר ואף יעזרו לה לתרגם את הידע הזה למשהו מעשי.
בזמן שסיקיניק לא מבלה בלימודים או בקבוצת הלמידה, היא בדרך כלל נמצאת עם איילן שמנסה לשכנע אותה שלא יקרה כלום אם היא תפסיק ללמוד לכמה שעות כדי להגיע למסיבה הזאת או אירוע חברתי אחר, ובמקרים נדירים ניתן למצוא אותה אוכל ארוחת ערב בחברתו של פרופסור טריאק.
META
למידה - מאגיה- 19+7=26
אסי/איילן - אם חייב דיפלומטיה אז +0 אם אפשר ידע אקדמיה או תורת הנסתר או מאגיה כחלק מקבוצת הלמידה אז +7: 13.
דיבוקו מתהפך במיטתו, לא מצליח לישון. הוא רואה את דמם של היצורים הקטנים, שדונים קטנים שקרא עליהם במגילות הישנות בקומונה שלו, נמחצים מפניו ומפני חבריו. צורחים ומקללים אותו, מונעים ממנו לישון. האשמה לא טורדת את מנוחתו. וזו בדיוק הבעיה. תאוות הדם של הבבון שזימן,רק לרגע, כמו חודרת למוחו של דיבוקו, והוא לא בטוח שהוא מסוגל לדעת איפה הוא מתחיל והיצור הזה נגמר.
הבזק אדום נגלה לעיניו, והוא מתעורר בבהלה, רואה קוף קטן ואדמוני כאש יושב על שולי מיטתו.
הוא נשען בזהירות לעבר הקוף, וזה חושף בפניו חיוך רחב שיניים שרודף את סיוטיו של דיבוקו כל לילה "מה זה היה אמור להביע? הלהקה שלי לא בורחת מקרבות, לא שולחת בואשים שילחמו במקומה. מעכשיו והלאה אתה תצטרך השגחה יותר...צמודה."
דיבוקו מחניק יפחות כאב כשהוא מרגיש קעקוע נוסף נצרב בין השכמות שלו, והוא יודע שבפעם הבאה שהוא יזמן את היצור שלו, הוא יהיה הרבה יותר...נוכח, משהיה בפעמים הקודמות.
ולא נראה שהקוף הזה הולך לאנשהו בזמן הקרוב.
באופן מוזר, שמפתיע את דיבוקו בעצמו, השנה מתחילה...טוב. ממש טוב. הזמן הרב שלו בקומונה נתן לו לקלוט פיסות רבות יותר של ידע אזוטרי משחשב שידע, והוא מרשים את המורים שלו ואת חבריו לכיתה. המעמד הזה מוצא חן בעיני דיבוקו - בפעם הראשונה בחייו, הוא במרכז תשומת הלב.
ומצד שני, מרכז תשומת הלב אומר עוד מקום לצרות. באופן אירוני, למרות שבפעם הראשונה בחייו יש לו קסם אמיתי, דיבוקו ממעט להשתמש בו כמה שהוא יכול. הידיים שלו תמיד מוכתמות דיו, מערמות של עבודה תיאורטית שהוא משקיע את עצמו בהן, בנסיון להימנע מהפעלת קסם מעשי.
במקום זאת, הוא משקיע את עצמו באיסוף סיפורים - על הבית שלו. הוא מחפש אגדות על משפחת ראטיף, מעשיות על מפגשים של בני המשפחה עם אלים, מפלצות, או אולי קופי ענק אדמוניים כאלו ואחרים. הוא מחפש מסורות עתיקות שמזכירות לו את הבית, בין אם להבנה היסטורית ובין אם לשימוש מעשי ברפואה.
אבל נראה שהמורים והתלמידים לא מבחינים בדבר, וכוכבו של דיבוקו מתחיל לעלות כתלמיד בעל פוטנציאל להידמות לכמה מקרוביו הגדולים ביותר. וכמובן שעם המעמד, מגיעים גם...יתרונות מסוימים.
"דיבוקו? כמה טוב לראות אותך! אתה ממש כוכב עולה, הא? אני מקווה שברור לכולם שירשת את זה מהצד שלי במשפחה"
דיבוקו מכניע את עצמו לחיבוק הנמרץ של דודתו, ולאחר רגע מחלץ את עצמו בגמלוניות.
"כן, דודה, האמת היא שאני קורא גם קצת מהמחקרים שלך, פשוט מבריק! אבל אה, האמת שאני לא פה בעניין אקדמי, לא בדיוק."
הוא פוכר את כפות ידיו ומביט מטה "את מבינה, יש לך תלמיד אחד, אולי את מכירה, קוראים לו איקנו. והאמת היא שבלי העזרה שלו, בחיים לא הייתי עובר את מבוא לאמנות ציקלופית. עכשיו, לא היה נעים לו לספר לי, אבל הצלחתי לראות שבקורס שלך הוא לא קיבל כל כך טוב - ואני פשוט יודע שזה בגלל שהוא התעקש לעזור לי לעבור! הוא פשוט..." דיבוקו נאנח "הוא האמין בי מהרגע הראשון, ועזר לי, ואני ארגיש ממש רע אם הוא יכשל או יתעכב בהתקדמות האקדמית שלו בגללי, את מבינה? אז אני יודע שזה לא ממש רשמי או משהו, אבל אולי תוכלי להתחשב בנסיבות ולתת לו הקלה במעבר הקורס שלך?"
meta
5+9=14 תרמית
הרבה מהזמן הפנוי שלו, דיבוקו משקיע בטיול בקמפוס. הוא מסתובב בלי הפסקה, מביט בצמחים הפורחים בכל עבר, עובר בין הכיתות, מנסה ללמוד ולהכיר כמה שיותר מהאוניברסיטה עצמה וההיסטוריה שלה. הוא שואל אנשים שאלות, על אלף ואחד דברים - כך שכשהוא שואל על מקומות להתבודדות, מקומות שכמעט אף אחד לא ניגש אליהם - אף אחד לא מרים גבה, לפחות לא עד כמה שהוא רואה.
דיבוקו מתחבא בתוך גזע עץ חלול, מקום מחבוא שהיה פופולרי פעם עבור זוגות נאהבים ואז נשכח מלב אחרי שסדנת עיבוד עורות נפתחה צמוד אליו.
הריח החריף דווקא מתאים למצב רוחו של דיבוקו.
"מסריח מבחוץ, מסריח במפנים", הוא ממלמל לעצמו. וחוץ מזה, נראה שהריח משביע את רצונה של החיה, במידה כזו או אחרת.
הוא מתרכז, וקורא לכוח הזה לעטוף אותו. הוא אולי לא אוהב את מה שהוא קיבל, אבל אחת מססמאותיו של איזן מטיאן מהדהדות בראשו. קסם שאינך יכול לשלוט בו אינו קסם כלל.
הוא קורא לכוח הטמא, טיפין טיפין, מנסה לשלוט בו. הוא מרגיש את האידולון, תמונת המראה שלו, הצד האחר מהגיהנום, נכנס אל העולם. הקעקוע בין שכמותיו בוער, והוא רואה את קצות אצבעותיו מתארכות לטפרים, את שערו נעשה אדמוני. הוא חש את שיניו נעשות כבדות יותר בפיו, ואת חוטמו מתרחב ומתארך עד שהוא נעשה כמעט כלבי. נהמה עמוקה עולה בגרונו, ואז... כאן, ולא צעד אחד יותר מזה.
הוא עומד, מתנשם עמוקות. הוא מרים את ידו, ורואה את השרירים העוצמתיים של החיה נמתחים באור ערטילאי מתחת לעורו שלו. הוא מניח יד על הצד הפנימי של הגזע, נשען, ושומע את הגזע חורק.
"זה...מגניב."
הוא מרשה לעצמו צחוק של הקלה. גם כאן, לבדו, מפעיל קסם אסור שהוא לא מבין, הוא עדיין מטיל קסם - שמאפשר לו להיות מה שלעולם לא חלם שיהיה. הוא מכווץ את אצבעותיו, פורש אותן פעם נוספת - ואז אוזניו מתרוממות ומתריעות בפניו שמישהו מתקרב.
נראה שהוא לא האדם היחיד שמחפש מקום להתבודד בו.
בן רגע, הקסם נעלם, והוא מסתובב אל הפתח בעץ כדי לראות את פניה המבוישות של שורש-בר.
"שורש-בר!" הוא פולט בבהלה, והוא רואה אותה עומדת להיעלם "לא! רגע! אל תלכי!, אני..."הוא מחפש מילים "אני מרגיש שעשיתי משהו לא בסדר, שהבכתי, או הבהלתי אותך, או...אני לא יודע מה, ואני לא רוצה לפגוע בך ככה. אפשר...אולי תוכלי לפחות לספר לי מה עשיתי? כדי שאדע מה אני עושה לא נכון? את לא חייבת לי שום דבר, אבל אני מרגיש שאני חייב לך התנצלות. ואם כן, אני...אני מתנצל."
meta
ענף ראשי - אוזונג'אטי
ענף משני - סופרי הגשם
גלגול למידה - אוזונג'אטי
תורה (planes)
20 +7 = 27
downtime - התרועעות חברתית (שורש-בר)
7+9=16
דודתך מצמצמת את עיניה כשאתה מספר לה את העלילה, בבירור היא שמעה מספיק בלופים כאלה בתקופתה בתור מורה. בכל זאת, היא מביטה בך במבט מבין. "אני... רואה, דיבוקו. אחשוב מה אני יכולה לעשות בעניינו של מר איקנו הצעיר. ובכן, אני אצא מהשיער שלך עכשיו, לא היית רוצה שדודה סאנדילה הזקנה תעשה לך בושות על השבוע הראשון של הלימודים, לא ככה?" היא פורעת את שיערך בחיבה ומסתובבת להתרחק, אך לרגע נעצרת ומביטה עליך שוב. "דיבוקו... אם משהו היה קורה עם אותו פרחח איקנו, או באופן כללי... היית בא לדבר איתי על כך, נכון?"
---
"ל-לא! בכל-ל לא!" שורש-בר נכנסת לפאניקה רק מעצם המחשבה שמישהו יאלץ להתנצל בפניה על משהו. "א-אני אשמה, רק אני!" הנולית הצעירה מתחילה להכנס לשצף מלמולים והתנצלויות על עצם העובדה שהיא גרמה לך להרגיש לא בנוח, ונראה שהיא עומדת לברוח מהמקום בכל רגע, אבל משהו במילותיו של דיבוקו בכל זאת מצליח להגיע אל ליבה. ולאחר כמה דקות היא מסכימה להתיישב יחד איתך, מראה לך כמה לחשים שהיא למדה וצופה בקסם שאתה מכיר.
לאורך השבועות הבאים אתה מצליח לגרום לשורש-בר להפתח אליך מעט. זה לא הישג פשוט בכלל, ולמעשה דורש הרבה אנרגיה מנטלית והבנה של מה אפשר ומה אי אפשר להגיד לידה. כמה פעמים אתה מרגיש שאתה עלול לאבד את כל ההתקדמות שעשית (במיוחד כאשר הקופיף החדש שלך כמעט טורף את יציר הסוד התרנגול שלה, מה ששולח את שורש-בר להתקף חרדה לשארית היום). אבל ככל שהזמן עובר אתה מרגיש שהעבודה שלך נושאת פירות, כששורש-בר מרגישה יותר ויותר נוח לשוחח איתך. אתה אפילו מצליח להוציא ממנה מעט מידע עליה ואיך היא מרגישה. מסתבר לך שהשבט של שורש-בר נמצא בהתדרדרות חדה בשנים האחרונות - מספרי הסיפורים והמנהיגים הרוחניים של השבט נפטרים לפני שמספיקים למצוא להם מחליפים ראויים. שורש-בר נשלחה למאגאמביה כי יש לה את הפוטנציאל לקחת על עצמה את אחד מהתפקידים הללו - היא בדרכה להיות השאמאנית שומרת-העצמות של שבטה. ועל אף שהיא מאז ותמיד התמודדה עם חרדות, הלחץ מהוריה ושאר חברי השבט להצטיין בתפקיד כל כך חשוב, שלא לדבר על הנהגתי, משאיר אותה במצב תמידי של פאניקה. אחרי שאתה מבין יותר טוב את הסיפור שלה, זה לא מפתיע אותך שכל טעות קטנה בפעולות שלה, בין אם אמיתית או כזאת שרק היא רואה כטעות, גורמת לשורש-בר להפוך לשבר כלי למשך ימים שלמים.
השבועות הראשונים שלכם בלימודים עוברים חלק - אתם עובדים קשה אך רואים תוצאות ומצליחים יפה בעבודות ובמבחנים (וחלקכם אפילו יפה מאוד). אך בין לבין שיעורים וחיי חברה, המחויבות שלכם למוקדמות קוראת. לקראת אחת המשימות של החבורה שלכם, מזמנת אתכם המורה קורידה אולוואה למשרדה.
למורה קורידה יצא מעט שם בקמפוס. נושאי המחקר האהובים עליה הם אותם חלקים בטבע שאנשים רבים ימצאו מגעילים: פטריות, ריקבון וחרקים. היא החרקנית המוכשרת ביותר במאגאמביה מזה שנים. המשיכה הפתוחה והכנה שלה לנושאים אשר דוחים אנשים היא, בצורה מוזרה, מקסימה ואפילו כמעט מדבקת. פגמי האופי הרבים של קורידה דווקא גורמים לסטודנטים רבים לחבב אותה - אין זה נדיר שהמורה מזניחה את ההתחייבויות שלה, שוכחת להגיע לשיעורים או לחלק ציונים לעבודות. יש לה זלזול פזיז לחוקים, במיוחד חוקים הנועדו לשמור על בטיחות במעבדות, והיא פוטרת אותם כלאחר יד. היא אינה מכחישה שיש לה סטודנטים חביבים יותר מאחרים, ונותנת לתלמידים האהובים עליה את ההזדמנויות הטובות ביותר והחומרים האיכותיים ללא בושה, מתעלמת מטעויות שהם מבצעים בותרנות ברורה לכל. בקצרה, היא מורה לא אחראית בעליל, אך עם הפופולאריות האדירה שלה בקרב תלמידים והעובדה שהיא עוד לא עשתה נזק ממשי למישהו, מקומה של קורידה במאגאמביה מובטח לבנתיים. גם אם לכם לא יצא לקחת קורס שלה הסמסטר, בוודאי שמעתם שמועות אודותיה מחבריכם למעונות - שורש-בר, צ'יזירה וחייברם כולם מעריכים את שיטת הלימוד שלה (שורש-בר היא אפילו אחת מחביבות המורה של קורידה, למרות שלנולית הביישנית קשה מאוד לקבל את ה"כבוד" הזה). אסי לא סובלת אותה ותוהה בקול למה לא כולם מסכימים שהיא מורה מזעזעת ובן אדם נוראי באופן כללי. איגנאסי ואיילן עושים את המיטב להתחמק ממנה, ושומרים על פרופיל נמוך בשיעורים שלה.
אתם מתאגדים יחדיו בוקר אחד וצועדים למשרדה של קורידה, הנמצא בבניין העתיק הנקרא ארכיוני האנפה. בניין זה הוא אחד מעשרת הבניינים הראשונים הנבנו במאגאמביה בתקופתו של האיש-הזקן ג'אטמבה - כל אחד מהם נקרא על שמו של אחד מעשרת לוחמי-הקסם המקוריים, כאשר האחד הזה נקרא על שמה של אנפה-שחורה. וילונות כהים מכסים את חלונות המשרד הגדול של המורה, ומספר עששיות שמן מספקות אור עמום. קופסאות זכוכית מציגות מגוון מסחרר של חרקים ולטאות מכל הסוגים, וכלוב גדול התלוי בפינת החדר אפילו מחזיק נשר זעוף. מדפי ספרים מלאים בניירות, מגילות וכרכים בערימות מסודרות. מסגרות עומק התלויות על הקירות מציגות לראווה גופות של חרקים גדולים, מנותחים ופתוחים בכדי להציג את האנטומיה הפנימית שלהם.
"אה, יופי, אתם כאן סוף-סוף." המורה אולוואה מסיימת לשרבט משהו באחת המגילות שלה. "בטח שמעתם שאני המומחית לחרקים כאן. זה אומר שכשלבית הספר יש בעיה עם חרקים, הם אוהבים להפוך אותה לבעיה שלי. ובגלל שהחבורה שלכם עדיין בתקופת המוקדמות, אני הופכת אותה לבעיה שלכם במקום." היא מרימה לבסוף את עיניה מהמגילה ומסדרת חתיכת שיער שיצאה ממטפחת הראש שלה. "משהו - או, יותר סביר, כמה דברים לא קשורים ומקריים - גורמים לטרדה רבה לחרקים סביב המאגאמביה, מספיק בשביל לערער את האיזון האקולוגי אם המצב לא יפתר בקרוב. שורש-בר וכמה אחרים סיפרו לי שמשהו... מסעיר את היצורים." לרגע אחד, חשש אמיתי חולף על פניה של המורה אולוואה, הוכחה לכך שהיא אולי לא מזלזלת בסיטואציה כפי שהיא מציגה כלפי חוץ. עם זאת, המבט חולף במהירות. "לכו למקומות שכתבתי ברשימה הזאת, קחו רשומות של כל פעילות לא רגילה שתמצאו שם, ותאספו דגימות מהחרקים שם עבורי. השתמשו בזהירות רבה כשאתם אוספים דגימות - הפרעות נוספות עלולות לגרום בדיוק לבעיות שאני חוששת מהן." היא מושיטה לכם את המגילה עליה שירבטה, בה כתובה הרשימה הבאה: מיקומים עם פעילות חרקית אבנורמלית
- גני הלשי
- הקאנאל ליד בימת הדוברים
- מטבח חדר האוכל
- בנוסף, לדבר עם שורש-בר לגבי נדלים
קורידה מנופפת את ידה לשחרר אתכם וחוזרת לעבודתה. "הו, ואנא זכרו לשטוף את עצמכם טוב-טוב לפני שאתם חוזרים עם הדגימות שלי."
META
- קאי הצליחה בגלגול למידה לכן עולה לרמה 1 בענפי הברקת. בנוסף הצליחה קריטית בגלגול התגנבות ולכן זוכה במידע הבא:
בשעת בוקר מוקדמת אחת, כשקאי יוצאת לאימונים היומיים שלה עם אקאמי, היא מבחינה במראה מעניין - אסי, התלמידה המצטיינת והמופת של המאגאמביה, יוצאת מהמעונות לפני הזריחה. האינסטינקטים של קאי נכנסים מיד לפעולה והיא מתחבאת מאחורי אחד הבניינים, מביטה בעניין במתרחש. אסי מביטה שמאלה וימינה במבט עייף אחד מבוהל, מוודאת שאף אחד לא רואה אותה, לפני שהיא שולפת דף גלגול ומעט חומר ירוק ומתחילה לגלגל סיגר. קאי מזהה את החומר מיידית - עלי-פשיטה, סם קל שהאנשים של אביה היו מעשנים כל הזמן. נראה שכל הלחץ מההצטיינות גובה קנס על נשמתה של אסי, וזאת הדרך בה היא בוחרת להתמודד איתו. אסי מסיימת לגלגל את הסיגר, מדליקה אותו עם מעט אש מלחשון שהיא מטילה ומתחילה לעשן תוך כדי שהיא רוקעת ברגלה בעצבנות ומביטה הנה והנה. אם מישהו יגלה שחביבת המורים הגדולה ביותר משתמשת בסמים, קאי מבינה, זה יכול להרוס לאסי את כל המוניטין ופוטנציאלית לגרום לה לחטוף עונשים כבדים.
-ראהאזיק הצליח בגלגול למידה ולכן עולה לרמה 1 במשואות המפל. בנוסף הצליח בגלגול התרועעות ולכן זוכה ביתרון הכיתתי של צ'יזירה: עד לפעולת הדאונטיים הבאה שלך, כאשר אתה מבצע פעולת חרישה על קורסים של משואות המפל, אתה לא נהפך למותש.
- סיקיניק הצליחה קריטית בגלגול למידה ולכן עולה לרמה 2 במשואות המפל. בנוסף הצליחה בגלגול התרועעות ולכן זוכה ביתרון הכיתתי של איילן: עד לפעולת הדאונטיים הבאה שלך, את יכולה לבחור לגלגל מחדש גלגול למידה של משואות המפל.
- דיבוקו הצליח קריטית בגלגול למידה ולכן עולה לרמה 2 באוזונג'אטי. בנוסף הצליח בגלגול התרועעות ולכן זוכה ביתרון הכיתתי של שורש-בר: כאשר אתה מגלגל למידה עבור סופרי-הגשם, החשב כישלונות קריטיים בתור כישלונות רגילים.
"רגע, " ראהאזיק תוהה, "איזו מן טרדה נגרמת לחרקים? מה הם עושים לא רגיל?". הוא עצמו לא זוכר שהוא הרגיש משהו חריג לאחרונה, וגם לא ראה שום דבר. "ומה מיוחד בנדלים שצריך לדבר עליהם עם שורש בר?" הוא שואל בזמן שאוסף קופסאות וציוד ללכידת דוגמיות החרקים, כולל קופסאות ממש גדולות, כי הוא לא יתפלא לאילו גדלים החרקים יכולים להגיע באזור הזה.
סיקניק בוחנת את החרקים סביבה בסקרנות, מזהה חלק מהם כבעלי טעם חריף ואילו אחרים כמתוק, למעשה היא כמעט מתפתה להושיט יד ולקחת את אחד מאלו שנחשבים כממתקים אצלה בקהילה, אך היא יודעת שזה לא מנומס לקחת אוכל של מישהו אחר, אז היא עוצרת בעצמה.
כשהיא שומעת את ההאשמה של המורה, צבע עורה מחוויר מעט והיא ממהרת להתגונן בקול חלש וחסר ביטחון, "זה לא אני, לימדו אותי בקהילה לאכול בלי להפריע לחרקים להתרבות, כי אם נאכל את כולם עכשיו לא יהיה לנו מה לאכול בשנה הבאה..."
קורידה מרימה את עיניה לסיקיניק לרגע כשהיא ממהרת להגן על עצמה, היא לא יכולה שלא להעלות חיוך קטן על פניה לרגע, אך היא מתעלמת מתגובתה של השיקסית.
לשאלותיו של ראהאזיק, המורה נאנחת קלות. "מספיק לומר שהם לא מתנהגים בצורה טבעית." היא עונה. "הם לא רגועים ותזזיתיים, כמעט עצבניים. הם מתאגדים יחד בנחילים גדולים ופולשים לחדרים שאין להם מה לחפש בהם. בנוגע לנדלים - דברו עם שורש-בר, היא תסביר את העניין. עכשיו קדימה! הזמן קצר והמלאכה מרובה..."
"תגדירי... פעילות לא רגילה." אומרת קאי בשיעמום, היא מחפשת משהו מעניין בחדר הזה, אבל כרגע דלת היציאה נראת כמו האטרקציה המרכזית. "לאלה מאיתנו שמתמחים בדברים אחרים." היא מוסיפה בעוקצנות קלה שלבטח המורים בבית הספר עדיין מתקשים להתרגל אליה.
קורידה נוקשת בעצבנות בשולחן עם הנוצה שלה, בבירור מתחילה לאבד את סבלנותה. "את מבינה, הוד מעלתך, בשביל להגדיר פעילות לא רגילה את צריכה להכיר פעילות כן רגילה של חרקים. ובשביל זה, את צריכה לצאת החוצה מהחדר שלך מדי פעם." היא עונה לקאי באותו טון עוקצני. "פשוט תיגשו לדבר עם שורש-בר. היא תסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת."
דיבוקו מהנהן בתגובה למשימה נשמע קל, לא מורכב מדי, ושורש בר בטח תשמח לעזור לי...
הוא מנסה להיזכר במה שהוא הספיק ללמוד על המקומות שהמורה הזכירה.
meta
8+3=11 (גלגול תורה - מאאגמביה)
דיבוקו מנסה לחשוב על המיקומים ברשימה תוך כדי שאתם עוזבים את המשרד עטור החרקים של קורידה. המטבח של חדר האוכל - טוב, זה מובן מאליו. את בימת הדוברים יצא לו לראות כמה פעמים תוך כדי שוטטות בקמפוס - היא ממוקמת בקצה הקמפוס, ממש על יד אחד הקאנאלים של העיר נאנטאמבו ועל כן משקיפה על רחובות העיר שמעבר. במקור היא תוכננה עבור נציגי המאגאמביה בכדי שיוכלו להצהיר הודעותת לאנשי העיר, אך בפועל התלמידים משתמשים בה בכדי להעלות מחזות, קונצרטים, דיבייטים או קרבות דמה בפני הקהל הרחב. לבסוף, גני הלשי הם גנים טבעיים הממוקמים לא רחוק מהמעונות שלכם. בין הצמחייה הרבה חיים שם לשי - רוחות טבע בגוף של צמחים קטנים, בדומה לצמח החי בעציץ שראהאזיק מסתובב איתו לאחרונה.
התחנה הראשונה שלכם היא חזרה במעונות, שם אתם מוצאים את שורש-בר ומבקשים את עזרתה. כשהיא מדברת, כהרגלה היא ממלמלת ומתקשה להוציא משפטים קוהרנטיים מבלי להתנצל בכל מילה שנייה, למרות שנראה שהנוכחות של דיבוקו מקלה עליה במידת מה. היא מסבירה לכם שבתקופה האחרונה היא הבחינה בעלייה חדה בכמות החרקים, ונדלים במיוחד, הנכנסים לקירות המעונות. היא אומרת שקורידה בוודאי תעריך מדגם מהנדלים הנמצאים כאן. התרנגול יציר הסוד של שורש-בר אכל הרבה מהנדלים לאחרונה, והיא חוששת שמא הרעל שלהם יגרום לו לחלות - לכן, עם עזרתו של צ'יזירה, היא בישלה סיר של נוגדן רעל נדלים. היא מייעצת לכם לשתות ממנו אם אתם הולכים להתעסק עם הנדלים הללו. "כבר השקתי את הנוגדן לתרנגול שלי. ס-סיכוי סביר שהוא לא יגרום לשום תופעות לוואי..." הנולית ממלמלת.
META
מי ששותה מהנוגדן של שורש-בר מקבל תוסף חפץ +3 להצלות חוסן נגד רעל נדלים ליממה הקרובה.
הנדלים במעונות מתחבאים טוב-טוב בקירות מהתרנגול האכזר שזולל אותם. לכן, בכדי להשיג דגימה לקורידה, אתם צריכים להצליח בגלגול טבע או הישרדות (ד"ק 14), למרות שאקבל גם פתרונות יצירתיים אחרים.
דיבוקו לוקח לגימה מהמשקה של שורש-בר בחיוך 'אני בטוח שהנוגדן מעולה, שורש-בר.' הוא נאבק בדחף לטפוח על שכמה, בידיעה שזה יקפיץ אותה בבהלה. במקום זאת, הוא מתחיל להסתובב, לטפוח על הקירות, להעביר אצבעות על הקווים העדינים שבקורות העץ. אם האגדות שהוא מצא על האקדמיה נכונות, זו לא הפעם הראשונה שהמתחם התמודד עם פלישת חרקים, וקוסמים זקנים וטובים ממנו הפעילו לחשים כדי לגרש אותם מהקירות.
אבל או שדיבוקו לא מוצלח מספיק כדי להעיר את השאריות של הלחשים האילו, או שמדובר בסתם אגדה אורבנית. הוא מחייך במבוכה ומוחה את האבק מאצבעותיו העבות בשולי החגורה שלו.
'טוב, לא עבד. למישהו יש רעיון אחר? אני לא מספיק זריז כדי לתפוס חרקים בידיים'
Meta
תורה (מאאגאמביה): 13
ראהאזיק לא סומך על השיקוי של שורש בר, הוא לא יודע אם היא הכינה אותו כמו שצריך. למעשה, הוא לא מזהה את השיקוי הזה בכלל... נו, שיהיה. הוא מנסה לתפוס את הנדלים, משתמש בפינצטה שלקח לצורך כך מהמשרד של קורידה.