• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים יכולות מנטליות וכוח רצון

שאלה,
האם יש טעם בכלל לקחת צ'ארמים שאפשר להתנגד אליהם עם כוח-רצון?
הרחבה לשאלה,
לדוגמא הצ'ארם Hypnotic Tounge technique, מה מונע מכל אחד שאני מפעיל אותו עליו פשוט לשרוף כ"ר ולסגור עניין? לי הוא עולה 10 מוטים וכ"ר...
אני די בטוח שאני מפספס משהו, אבל לא ברור לי מה....

מהנמר השכונתי שלכם, שרוצה לקחת כמה צ'ארמים

אבל אבל,
זה עדיין אומר שאין לו בעיה לשרוף כ"ר אחד כדי לבטל לי את הצ'ארם, אלא, אם אני מפספס משהו ויש לי דרך אחרת להוריד את הכ"ר של המטרה? (זכור לי משהו מקרב סוציאלי, מודה שלא התעמקתי בזה)
(לו יש אולי 4, לי יש 8, אבל עדיין, אני לא אשרוף חצי מהכ"ר שלי כדי להפנט אדם אחד)

אתה יכול לנהל איתו ויכוח, לנצח אותו פעמיים, להוריד לו 2 כ"ר (נקי), והוא כבר בחצי. אם היה משהו באותו יום שגרם לו להשתמש בכ"ר (או שהוא תיעל אותו להצלחה) הוא ב1, ואז הפעלה פשוטה של הצ'ארם ואו שהוא מהופנט, או שהוא נהיה רכיכה חסרת עמוד שדרה.

כמו שחשדתי
כמה שזה מכניקה פיכסית. למרות שזה קצת מזכיר את השיחות-קרבות-חרבות מmonkey island, זה די מסורבל לעשות על איזה שומר עיר שאני רוצה להכנס לעיר ולהשתמש עליו בצ'ארם.
אין איזה משהו שאם זה unnatural effect בני-אנוש רגילים לא יכולים להשתמש בכ"ר :) ?

לא, אין.
מה מונע ממנו להוציא כ"ר כל פעם? מנחה סביר+. הוצאת כוח רצון זה משהו "לא נעים" מצד דמות. זה מאמץ, זה מתיש מנטלית, זה לבוא ולעשות משהו שאתה לא באמת מאמין בצדקתו יותר.
לא אמורים לעשות את זה אלא אם כן יש משהו די רציני להפסיד כתוצאה מהפעולה שתכפה עליהם.

לשומר הנדון לא צריך להיות אינטרס מיוחד לעצור אותך מלהכנס לעיר אחרי ששכנעת אותו שהוא צריך לתת לך להכנס, אלא אם כן הוא יודע בוודאות שהוא הולך לחטוף על הראש מזה.

כמו שפסקי אמר , יש צורך במיוחד כאשר אתה רוצה לעשות דברים עכשיו!
למשל ניתן לך דוגמא, אם תקח כמה צ'ארמים ב"נוכחות" ותלך לדבר עם הלטאה שמהבית שלה אתם רוצים לגנוב משהו , תשרוף לה קצת כוח רצון עם הצ'ארמים ואז בלילה המתגנב שלכם יוכל להכנס עם mental invisibility או להפך, להתחיל עם ההתגנבות כשאתה רוצה לנצח אותו בדיון סוער , ההתגנבות תמחק לו 3 כ"ר ואז נראה אותו חכמולוג מתנגד לאיזה שני צ'ארמים של נוכחות בדיון.

האמת גם לי זה ממש ממש הפריע כששיחקתי את ג'ימי ג'ונס שניגן סולו אימתני ושרף 20 מאנות בערך ושני נק' כוח רצון ופשוט הוסטה ההתקפה על יד רוב היריבים בעזרת כוח רצון... זה היה מרגיז מאד מאד.

הקטע הוא שכוח רצון מוציאים רק כשממש חייבים. דמויות לא של שחקנים אמורות להוציא כוח רצון רק כשאי הוצאת רצון תגרום לנזק ממש גדול, או לפגיעה בקשר/מניע. הוצאת רצון צריכה לשחוק את הדמות שמוציאה אותו. האיזון הכי נוח לדעתי הוא שאם מישהו מוציא רצון אז הוא נעשה כל כך שחוק שהוא לא רוצה להישאר ולריב, וצריך לגלגל קור רוח כדי להישאר, בהנחה שהאירוע הוא לא קריטי בשבילו. (אף אחד לא ילך אם הוא מעיד בבית משפט להגנתו)

אבל זו רק ההצעה של שחקן חדש בנשגבים.

נו ,זה בעיה. לפי מה שהבנתי, חוקים טובים זה לא חוקים שהמנחה מגביל בשביל העלילה. חוקים טובים זה חוקים שפועלים בלי שצריך לעשות בהם שינויים משמעותיים.
והנה כאן יש לנו בעיה די גדולה, שהתירוץ לפיתרון שלה הוא "המנחה צריך לוותר על הקרבה של נקודת רצון כדי לקדם את העלילה בטענה שהתנגדות להשפעה הזאת לא מספיק חשובה למטרה". אני חושב שזה בעייתי מאוד.

קודם כל , מנסיון שלי, זה לא בעיתי אלא אם כן המנחה מחליט שהוא הולך ראש בראש עם השחקנים. במקרה כזה כל החוקים בעולם לא יעזורו - אם המנחה בא לדפוק אותך, הוא ידפוק אותך.
צריך לחשוב על זה במונחי הנשגבים - אקסטרות מתים בפחות או יותר מכה אחת, הם גם צריכים להיות משוכנעים בטיעון אחד. אם אתה מתעקש לעצור לקרב שלם (רגיל או סוציאלי) עם כל שומר מסכן, שיבושם לך, אבל "לא בשביל זה אנחנו פה".

החוקים הם כאלה, לדעתי , כדי לתת פתח יציאה. כל הקרב הסוציאלי התקבל בסקפטיות מאוד גדולה בקרב השחקנים והמנחים כאחד, שהרגישו שזה על סף "התחמקות" ממשחק התפקידים עצמו. הם מהלכים על הגבול הדק של "הוגן" , כי בסך הכל זה לא הוגן לדרוש משחקן שיהיה כריזמטי כמו הדמות שלו, לבין "שליטה מוחית בגלגול".

הפתרון הוא, שחק עם הראש. כמו שאני לא אכריח שחקן לזרוק בדיקת אתלטיקה על פעולות שהן בסיסיות לנשגבים , ולאקסטרות יהיו רק 3 רמות חיים, אני לא אוציא כוח רצון , אלא אם כן מנסים לעשות משהו לא סביר לחלוטין.
כשזה חשוב - דמויות מפתח או כשאתה מנסה לשכנע מישהו לעשות משהו שיפגע בו , במוטיבציה או בנאמנויות שלו , הוא יוציא רצון. אחרת - זה סתם להתעקש על זוטות, וזה , עם כל הכבוד, ממש לא נשגב.

הבעייה האישית שלי, וייתכן בהחלט שזאת שריטה, שאני מצפה שכאשר אני אפעיל כוח, שהוא יפעל באופן ניתן לחיזוי. אין לי בעיה שליריב יש חסינות ל-X. אבל במקרה הזה X יכול לפעול בצורה שונה בכל פעם שאני מפעיל.
בכל מקרה, קיבלתי תשובה על שאלתי המקורית, אני אלבן את הנושא מול המנחה, להבין איך הצ'ארם הזה בדיוק מתפקד במשחק שלו.

תודה :)

אני מדרעל משהו אחר לחלוטין, אני מדבר על כשרוצים להשפיע על דמות רצינית נשגב אחר לדוגמא, אבל סתם לא נוח שזה יקרה, אם ההשפעה תעבוד לא יהיה לזה הרבה יותר מדי נזק זה פשוט יקח את המשחק לכיוון טיפה אחר, אז בעזרת נק' כוח רצון אחד, אפשר ללום כול ניסיון כמעט של השפעה על המשחק, כי הרי דמות קרבית מאד, שהשקיע 20 ומשהו מאנות ושתי נק' כוח רצון בקומובו אימתני הייתה נכנסתלמבצר שניסיתי להיכנס אליו...(לדוגמא)

לא בהכרח... HGD,SSE,AST , או סתם גלגולי נזק גרועים. ראיתי כבר פגיעה של עשרים ושתים קוביות נזק שהתרגמה לרמת בריאות בודדת ליריב.

חוץ מזה, הפעלת קומבו כזה תרור איתה הרבה תופעות לא רצויות שקרב סוציאלי לא יגרור איתו.

אני מאומר את זה-

יש מצב נתון- א' צריך להיכנס לטירה, הוא רוצה לשכנע את השומרים בשער שייתנו לו להיכנס בעזרת קרב חברתי, הוא נכשל, הוא מפעיל קומובו חברתי עצני והם משתמשים כוח רצון ועוקפים את זה

מצב נתון שני- ב' רוצה להיכנס לטירה, הוא מנסה להילחם בשומרים נכשל בכך, הוא מפעיל קומבו קרבי אימתני והם מתים, ב' נכנס לטירה.

עשיו זה מצב שבו דווקא קרב חברתי אמור להיות עדיף בהרבה! וזה לא עובד טוב אם הקרב הוא יותר יעיל במצב שכזה.

כן, רק שכחת מה קורה עם ב' אחרי שהוא נכנס לטירה, כולל המשמר כולו שקם נגדו , האל של העיר שלא יראה באור יפה את האנשים שלו נהרגים וצרחות ה"אנת'מה" שמסתובבות מסביב.

ולעומתו א', שעושה שני נסיונות שכנוע רגילים (ומוחק שני כ"ר ), משתמש ב heart compelling method (ומוחק להם עוד שניים) ואחר כך ב authority radiating stance (שעולה עוד שניים להתנגד לו - לרוב בני התמותה כבר אין כמות כזו), ונכנס פנימה על ידי בזבוז גרנדיוזי של 9 מ'.

וכערך מוסף, הוא יכול לחזור אחרי סצנה ולהפוך את השומרים לחסידים שלו, או מאמינים שלו, או מה שלא יהיה, כי בתכלס אין להם כבר כוח רצון - הם הוציאו את כולו כדי למנוע מאיש בודד להכנס טירה, בלי ממש סיבה נראית לעיין, ועכשיו הם אומרים "אמן" לכל מה שמישהו אומר להם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה