• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יום שישי ה-13

Wood-Elf אמר/ה:
לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
למעשה, כן.
כל אחד נורמלי אחר, היה נשכב על הכביש ולא משמיע ציוץ.
כם ככה הייתה שם תאונת דרכים! לא היה לי מקום! אני לא מאזוכיסט(אני מהאלה שאוהבים לפוצץ דברים)!

אני לא כל אחד נורמלי.
אני לא כל אחד ואני לא נורמלי.

רק אני חושב שהדף האחרון ספאם?
לא, אני מצטרף לדעתך.
מישהו הקליט במקרה את המרתון שרסטי אימה של הוט ספייס ומוכן לשלוח לי באימייל?

חשבתי שאתה לא עובר על החוק...

מצטער, אני אף פעם לא אבין אנשם שקונים משחקים במאות שקלים, במקום להוריד אותם...

Wolf's Bite אמר/ה:
Wood-Elf אמר/ה:
לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
למעשה, כן.
כם ככה הייתה שם תאונת דרכים! לא היה לי מקום! אני לא מאזוכיסט(אני מהאלה שאוהבים לפוצץ דברים)!

אני לא כל אחד נורמלי.

לא, אני מצטרף לדעתך.

להקליט את זה זה לא עברה על החוק (טוב, זה כן, אבל זה לא ממש...).
ואני קונה משחקים במאות שקלים בגלל שאני מעריך את מי שיצר את המשחקים, ולכן אני לא בא וגונב לו כסף.

Wood-Elf אמר/ה:
Wolf's Bite אמר/ה:
Wood-Elf אמר/ה:
לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
למעשה, כן.

אני לא כל אחד נורמלי.

לא, אני מצטרף לדעתך.

להקליט את זה זה לא עברה על החוק (טוב, זה כן, אבל זה לא ממש...).
ואני קונה משחקים במאות שקלים בגלל שאני מעריך את מי שיצר את המשחקים, ולכן אני לא בא וגונב לו כסף.

אז אני מניח שזה ההבדל בינינו... אם אני לא מוריד, המשחק הזה לא יהיה ברשותי. כך שאני לא גורם להם להפסדים. רק "גונב" להם כסף, שזה בדיוק מה שאתה עושה עם הקלטת קלטות(שאני אגב לא עושה).

מרתון?
אישית אני לא קורה למה שראיתי בהוט ספייס ובאקשן מרתון.
סיוט בחדר המורים? נקמתו של בונס? יום שישי ה-13? מגרש השדים(הלא מצונזר)?
סרטים משעממים(חוץ ממגרש השדים שהיה די יפה אבל בגלל שראיתי דברים מפחידים יותר זה לא ממש הפחיד).

גם כן מרתון, אם היו מראים את יום שישי ה13 השני או ה-9 והעשירי הייתי אומר שהם יפים(היחידים שלא ראיתי). ה-8-ג'יסון עוזב את הבית ויוצא לכאסח אם הFBI עלוב.

נקמתו של בונס- אהבתי את הרעיון אבל זה נהרס קצת באמצע.

אזור הדימדומים החדש(עלוב) יותר מפחיד מהסרטים הנ"ל(שוב- חוץ ממגרש השדים).

יום שישי זה גם בגלל שביום השישי היה הקטע הזה עם עץ הדעת והעיפו את האנשים מגן העדן.

13 זה קשור גם ביפנית, 4 מסמל מוות 1+3=4 אז קישרו גם את זה.

יש עוד המון דברים כאלו.

ואני חייבת לציין שאני לא מאמינה בכלום מכל זה ורק מתעניינת כדי להמציא דתות ואגדות...חחח מושפעת.

golden-moon אמר/ה:
יום שישי זה גם בגלל שביום השישי היה הקטע הזה עם עץ הדעת והעיפו את האנשים מגן העדן.

13 זה קשור גם ביפנית, 4 מסמל מוות 1+3=4 אז קישרו גם את זה.
שני הדברים שכתבת הם טעויות די גדולות, סורי...
הקטע עם עץ הדעת לא היה ביום השישי, ביום השישי אלהים ברא את האדם, ואז כתוב שהוא נח ביום השביעי (זה שבת), ורק אז מתחיל הסיפור של עץ הדעת, ככה שזה לפחות ביום השמיני. מה גם שיש תאוריות שאומרות שכתבו את פרק א' (הבריאה) ופרקים ב'-ג' והלאה (הגירוש מגן-העדן ועוד) שני מקורות שונים. עכשיו מי אמר שתנ"ך מוגבר לבגרות זה דבר מיותר בחיים?

ביפנית המלה 死, שהיא בעצם שורש ולא ממש מלה בפני עצמה (למרות שגם משתמשים בה אינדיבידואלית), היא בעלת הצליל "שי" (SHI), בשני סוגי הקריאות שלה און וקון (ואני לא אכנס כאן ללינגויסטיקה יפנית עמוקה מדי). המלה 四, ארבע, נקראת או בתור יון, יו- (YON) כשזו הקריאה הקון - היפנית שלה, או בתור שי (SHI), כשהיא בסמיכות לאות/מלה אחרת (למשל 四国 - שיקוקו SHIKOKU, שמו של אחד האיים ביפן - "הממלכה הרביעית"), וזו הקריאה האון שלה, שהיא סינית עתיקה במקור. כאן נגמר כל הקשר בין 4 לבין מוות ביפנית. עכשיו מי אמר ששני סמסטרים בקורס יפנית של האוניברסיטה הפתוחה זה דבר מיותר בחיים?

לסיכום יום שישי ה-13 זה דבר מפגר לחלוטין.
אני ביליתי ראיתי את האולפידיה ועשיתי על האש ופלא!! לא קרה כלום.

אני מאחל לכם הרבה ימי שישי ה-13 שבהם לא יקרה לכם כלום.(ולא אומר לקרות לכם כלום :P)

מרתון סרטי אימה ששכרנו בDVD.
קצת בירה, הרבה וודקה (חריפה! ביכס!) כי יש חבר רוסי.
למרות שלא שתינו הרבה, לא הפסקנו לצחוק לאורך כל הסרטים.
הטוב שבהם הוא anatomie, על בית ספר גרמני לרפואה, בו מנתחים אנשים תמימים למוות ללא הרדמה.
משעשע במיוחד, ומתאים לערב נעים עם המשפחה.
קינחנו עם school of rock (לא, זה לא סרט אימה), שהוא למעשה סרט חמוד למדי.

Skink Chief אמר/ה:
מאיפה לאזעזל יש לך מיקלדת שכותבת ביפנית!? :?
אין לי מקלדת שכותבת ביפנית, יש לי תוכנה שמאפשרת לכתוב ביפנית, ופשוט חיפשתי בה את הסימנים הנכונים (לפי מספר הקוים וכו'), והכנסתי אותם עם Ctrl-C ואז Ctrl-V, מה גם ידוע בתור העתק הדבק.

Locke^ אמר/ה:
לבתוב ביפנית זה לא בעיה... אבל איך לעזעזל אתה יודע את הפירוש?!
תקרא את ההודעה שלי שוב, למדתי שני סמסטרים בקורס ליפנית. ארבע (וגם מוות) היא מלה די בסיסית שצריך לדעת...

צל-אש אמר/ה:
אתה יכול לתת קישור?
אני גם מחפש די הרבה זמן מילון טוב ביפנית, אבל שיהיה חינמי.
בתודה, הצל ה13 של הלהבה ה12
תחפש תכנה שקוראים לה JWPCE. זה מעבד תמלילים ביפנית, שהוא FREEWARE, והוא פשוט הדבר הכי טוב שהומצא מאז לחם פרוס.

צל-אש אמר/ה:
תודה!
אבל מה עם מילון? אין שום מילום אנגלי-יפני חינמי?
יש לתכנה מילון בנוי פנימה, אתה לוחץ (בתוך התוכנה) CTRL+D, ואז נפתח לך חלון של המילון. כדי לתרגם יפנית לאנגלית אתה פשוט עושה חיפוש כמו שזה (עם העתק-הדבק), כדי לתרגם אנגלית ליפנית אתה צריך ללחוץ על כפתור הinput (זה כפתור בתכנה שמסומן בK, J, או A), עד שאתה במצב אנגלית (A), לתקתק מה שאתה רוצה ולעשות חיפוש במילון. מלה של אזהרה: אם אתה רוצה לקרוא ולא רק לשלוף אותיות, אתה צריך לדעת לקרוא היראגאנה, כי ככה התכנה עובדת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה