• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

"יהודי" ב GW?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא עמרי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ליונהרט הידעתה שסינים מיצגים רבע מאוכלוסיית האולם והודים מיצגים שישית
מתוכו

כך שעל לך לטעון שנו כל כך גדולים יש מקסיום 20 מיליון יהודים בעולם
לעומת כמליירד מוסלמים ואף יותר נוצרים

KING_Louen Leoncoeur אמר/ה:
מתוכו

זה בגלל שליהודות מאד קשה "להתקבל". צריך לעבור כמה וכמה חודשים (אם לא שנים) של לימוד, עד שהרבנים מחליטים אם מותר לך להתגייר.
וזה בניגוד לנצרות ולאיסלם, שהן פשוט "מזמינות" אותך להיכנס לתוכן- הנצרות רק מכריחה טבילה, והאיסלם- רק להגיד "אני מאמין באללה."

עוד מישהו לומד פה מיזרחנות? מה היו הסיבות להצלחת כינונה של המדינה המוסלמים ואיך נראתה החברה בחצי האי ערב ערב הופעת האיסלאם?

גרוק, בוגר מיזרחנות :mrgreen: ...

Wood-Elf אמר/ה:
KING_Louen Leoncoeur אמר/ה:
מתוכו

זה בגלל שליהודות מאד קשה "להתקבל". צריך לעבור כמה וכמה חודשים (אם לא שנים) של לימוד, עד שהרבנים מחליטים אם מותר לך להתגייר.
וזה בניגוד לנצרות ולאיסלם, שהן פשוט "מזמינות" אותך להיכנס לתוכן- הנצרות רק מכריחה טבילה, והאיסלם- רק להגיד "אני מאמין באללה."
זה מפני שהיהדות היא לא דת מסיונרית, בניגוד לנצרות ולאיסלאם.
הנוצרים כפו מיליוני התנצרויות בכח, והמוסלמים איסלמו אוכלוסיות שלמות.
לעומתן, היהדות לא שואפת שכולם יהיו יהודים, אלא שהעם היהודי יהיה אור לגוים, שישארו לא יהודים, וינהיג אותם מבחינה מוסרית.

אתם מפספסים את כל הרעיון.

כל מה שאני ניסיתי להראות היה שכל נסיון להראות את GW כאנטישמים הוא לא נחוץ לחלוטין, וגובל בפראנויה (אני רוצה להיות סבון בריח מנטה :wink: ).

תפסיקו.

(ואני יודע בדיוק כמה אחוזים זה סינים וכמה זה הודים, אבל לא הזכרתי את זה נכון? לעומת זאת, אנשים מסוימים... למרות שהם רואים מפורשות שכותבים להם "המציאות לא קשורה לעניין", חייבים להראות שהם יודעים- בואו נפסיק!)

Lionhart אמר/ה:
מה לא מובן, על מנת ש GW (ימח שם ה... אנגלים האלה!!!) לא יחשבו אנטישמים, הם צריכים לכתוב כל פסקה בספר חמש פעמים- אחת בשםת הנוצרים- אנגלית, אחת בשפת היהודים- עברית, ואחת בשפת המוסלמים- ערבית (אם בכלל ערבים יודעים לקרוא...).

אני בכלל מזכיר את הנוצרים והמוסלמים כי הם הרבה, כל השאר הגזעים והדתות אני לא מזכיר, כי לא רק שהם נחותים מעצם קיומם, הם נחותים מספרית.

(אוקי, אני יודע שתקפצו למחוק את ההודעה הזאת, אבל תתנו לי יום-יומיים להינות מהספק!)
גזען.......וגם תזכור שגם היהודים הם נחותים מספרית.....ורגע למה אתה חושב שהם צריכים לכתוב כל פסקה חמש פעמים??? אני לא מבין אותך..... וגם עם אתה כל כך חושב שGW הם אנטישמים אז למה אתה קונה מהם מוצרים????......

Skink Chief אמר/ה:
Lionhart אמר/ה:
מה לא מובן, על מנת ש GW (ימח שם ה... אנגלים האלה!!!) לא יחשבו אנטישמים, הם צריכים לכתוב כל פסקה בספר חמש פעמים- אחת בשםת הנוצרים- אנגלית, אחת בשפת היהודים- עברית, ואחת בשפת המוסלמים- ערבית (אם בכלל ערבים יודעים לקרוא...).

אני בכלל מזכיר את הנוצרים והמוסלמים כי הם הרבה, כל השאר הגזעים והדתות אני לא מזכיר, כי לא רק שהם נחותים מעצם קיומם, הם נחותים מספרית.

(אוקי, אני יודע שתקפצו למחוק את ההודעה הזאת, אבל תתנו לי יום-יומיים להינות מהספק!)
גזען.......וגם תזכור שגם היהודים הם נחותים מספרית.....ורגע למה אתה חושב שהם צריכים לכתוב כל פסקה חמש פעמים??? אני לא מבין אותך..... וגם עם אתה כל כך חושב שGW הם אנטישמים אז למה אתה קונה מהם מוצרים????......

יכול מאוד להיות שהיהודים הם נחותים מספרית, אבל כל יהודי שווה בסביבות המאה מוסלמים, אז זה לא משנה בכלל.
והנוצרים... מה זה משנה?! לא שמעת על הפרוטוקלים של זקני ציון? תוך עשר שנים מקסימום כל אירופה שלנו!

ואני קונה מ GW בגלל שאני אוהב ווארהאמר.

וגם עם אתה אומר שכול יהודי שווה למאה מוסלמים אז אתה הרבה יותר גזען ממה שחשבתי....
וגם הקטע עם זקני ציון זה היה רק קבוצה של אנשים שהאמינו לזה ....מספרם מעט, כמובן עדיין יש את אלה שמעמינים לזה.....וגם עם יש לך בעיה עם נוצרים אז נסיים את זה על שדה הקרב ולא בפורום :wink:

Skink Chief אמר/ה:
וגם עם אתה אומר שכול יהודי שווה למאה מוסלמים אז אתה הרבה יותר גזען ממה שחשבתי....
וגם הקטע עם זקני ציון זה היה רק קבוצה של אנשים שהאמינו לזה ....מספרם מעט, כמובן עדיין יש את אלה שמעמינים לזה.....וגם עם יש לך בעיה עם נוצרים אז נסיים את זה על שדה הקרב ולא בפורום :wink:

רגע וואנג, אני חייב לדעת אם הבן אדם רציני...

תגידו לי אתם בסדר?!!

אני יושב פה בשקט... באמת שמנסה לא להתערב בדיון המיותר וה#$%$@$% הזה!!!

אבל נמאס!!!

מה שהתחיל כהלצה הומוריסטית של עמרי- התגלגל (כמו כמעט כל עץ פה...) לדיון על דת,אנטישמיות ושאר דברים...

בואו אני אזכיר לכם כמה דברים:
זה פורום של מיניאטורות!!! של תחביב של משחק, צביעה, אסטרטגיה וכיף!!!

אנחנו קהילה של אנשים עם דעות שונות, מקומות מגורים שונים והשקפות שונות...
אנחנו לא מערבים כאן - ומנסים שלא לערבב בכלל- את אותם דעות-
אלא רק את העיניין המשותף בתחביב!!!

דברים כאלה- מיותרים!!! אנא עשו אותם בפרטי- או יותר טוב אל תעשו אותם בכלל!!!

לפני שאני ישסה את מאיר בכם!!!

shadowfax אמר/ה:
הלטינית כמו המון שפות ים תיכונייות התפתחה מהשפות השמיות שמקורן ממצרית קדומה וכתב החרתומים שלהם תזכיר לי אני יראה לך בביגור את עניין ה 'א'

לא ממש נכון, או ליתר דיוק ממש לא נכון.

הלטינית היא שפה הודו-ארופאית, שאלה שפות שהתפתחו אי-שם בקווקז.

העברית היא שפה שמית, השפות השמיות התפתחו בעזור עירק.

מצרית היא לא שפה שמית.

הכתב הלטיני הוא כתב שמי, למעשה הצורה הקדומה של הכתב היווני התפתחה מהכתה הפיניקי שהוא דומה נורא לכתב העברי העתיק.

הכתב שלנו היום הוא לא התפתחות של הכתב שהיה לנו בימי בית-ראשון, את הכתוב ההוא זנחנו בגלות בבל.
הכתב שלנו היום הוא כתב בבלי, אומנם גם זה כתב שמי, אבל הוא מתייחס לקבוצה אחרת לגמרי.

אתם בעמת לא רוצים שאני אפרט את תהליכי ההתפתחות וההתאמה לשפות השנות ולצרות כתיבה השנות(חריטה, כלמוס...) של הכתבים השמיים.

פשוט נסקם בזה שרוב העולם כותב בגירסה זו או אחרת של כתב שמי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה