• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

טרוף את הרייך - Eat the Reich

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא yaalsh
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שם
Eat the Reich
שיטה/סוג
Havoc engine
שפת המשחק
אנגלית
יוצרים.ות
גרנט האויט, וויל קירקבי, מאז המילטון
מוציא לאור
Rowan, Rook and Decard
קישור
https://rowanrookanddecard.com/product/eat-the-reich/
דירוג
כוכב(ים) 5.00
1750415894478.webpטרוף את הרייך הוא משחק תפקידים שמרגיש כמו משחק ארקייד מסוג Beat em up של הסרט "ממזרים חסרי כבוד" בתוספת ערפדים. נכתב ע"י גרנט האויט, איורים ע"י וויל קירקבי, נערך ע"י מאז המילטון, פורסם ע"י Rowan Rook and Decard. טרוף את הרייך מציע משחק מסוים, הוא לא נועד למערכות גדולות שבהן הדמויות גדלות ומשתנות, הוא נועד לספר סיפור אחד. בתרגום חופשי מהעמוד הראשון בספר
"השנה היא 1943, אירופה בלהבות
אתם יחידת קומנדו שמורכבת מערפדים עם משימה אחת:

לשתות את כל הדם של היטלר

ולפרק את מכונת המלחמה הנאצית לחלוטין"

השיטה
לערפדים, דמויות השחקן, יש שבע תכונות; מאבק, הונאה, תיקון, חיפוש, ירייה, התגנבות, להפחיד. ערכי התכונות הם בין 1 ל4. כאשר ערפד פועל, אחת משבע התכונות תהיה הבסיס למאגר הקוביות (ק6) של הפעולה. את המאגר אפשר להגדיל בשתי דרכים; ציוד ויכולות.

ציוד - כל דמות מתחילה עם כמה חפצים, לכל חפץ יש מספר שימושים מוגבל. כאשר הפעולה משתמשת בחפץ, והשחקן בוחר לנצל שימוש הוא מוסיף קוביה. אם זה השימוש האחרון בחפץ, מוסיפים קוביה נוספת. לכל חפץ יש גם שימוש ייעודי, מצויין בסוגריים. אם התנאי מתממש בשימוש החפץ, מוסיפים מספר קוביות כמספר הפלוסים (+).
1750415973973.webp

יכולות - כל דמות מתחילה עם שלוש יכולות. חלק מהיכולות עובדות בדומה לחפצים, ההבדל הוא שבמקום מספר מוגבל של שימושים, כל שימוש עולה דם.

הפעולות שערפדים לוקחים תמיד מתרחשות כנגד נאצים או משפיעות עליהם. השחקן מגלגל את מאגר הקוביות שלו, והמנחה אוספת מספר קוביות השווה לדירוג ההתקפה של הנאצים. על כל קוביה מעל 3 של המנחה הנאצים גורמים ל1 נזק לערפד. על כל קוביה מעל 3 הערפד יכול לבחור, לגרום לנזק, להגן מנזק או להשיג דם, נזק יכול להיות משוייך לנאצים שמהווים כרגע מכשול לערפדים, או למטרה. לשחקן, קוביות שמראות 6 הן הצלחה קריטית, יכולות לגרום ל2 נזק, להגן מ2 נזק, להשיג 2 דם או להפעיל יכולת מיוחדת. יכולות מיוחדות מכסות את רוב היכולות שאינן מתפקדות כחפצים וההשפעה שלהן מאוד מגוונת.
1750416003515.webp

דם – דם משמש להפעלת יכולות מיוחדות או על מנת לרפא פצעים.

כאשר ערפד לא מצליח לחסום את כל הנזק שנוצר עקב הפעולה שלו הוא נפצע, כמות הנזק הנותרת לא משנה, מה שמעודד את הערפד להשפיע כמה שיותר בזמן שהוא נפצע ולא להגן מחלק. נזק מיוצג ע"י פציעות, לכל ערפד יש שלוש עמודות של פציעות, כאשר הפציעה הראשונה בעמודה היא ללא השפעה מכאנית והשנייה מגיעה עם חיסרון. כאשר כל 6 הפציעות מסומנות אצל ערפד הוא מת.

אך הערפדים הן דמויות גדולות מהחיים והן אף פעם לא מתות לשווא, ולכן כאשר ערפד מת הוא מבצע פעולה אחרונה עם 8ק6.

הדמויות
המשחק והספר, נוטפים אווירה וסגנון, ולכן אחת מגולות הכותרת של המשחק בעיניי הן הדמויות. המשחק לא נותן חוקים עמוקים לבניית דמויות וההנחה היא שישתמשו באחת מהדמויות המוכנות.
  • אירינה – "דם ישן" של ערפדים, באה משושלת עתיקה, אך היא הכבשה השחורה של המשפחה. רוצה לנקום נאצים על כך שהרסו את בית המשפחה בין היתר.
  • ניקול – לוחמת גרילה ומומחית חומרי נפץ. תא המחתרת נרצח ע"י נאצים. הפכה לערפד אחרי שננשכה ע"H אקסית (שעכשיו מתה).
  • צ'אק – ממעמד העובדים, אוהב מערבונים, עבודה ישרה, כבד אנושי ואת המרחבים הפתוחים. אל מת טוב למעט אכילת אנשים.
  • פלינט – גדל במערה, הוברח ע"י נאצים. חצי בן אדם, חצי עטלף, 100 אחוזים של חלום בלהות.
  • אסטריד – טייסת לשעבר, בהתרסקות ביער צפוני משהו נשך אותה ועכשיו נשמה של טורף יושבת בלב שלה. קסם עתיק זורם בעורקיה ואם זה לא מספיק יש לה גם מקלע.
  • קוסגרייב – מת קלינית, עדיין הולך. למד העלאה באוב לגבי מדודה שלו. נס על חייו ממאפיית האל מתים של מזרח לונדון. נוכל עם הרבה טריקים בשרוול.
1750416071565.webp

פריז 1943
הסיפור שהמשחק רוצה לספר הוא המצוד ארחי היטלר בפריז. בזמן זה הוא נמצא בזפלין שקשור למגדל אייפל והערפדים נוחתים בפאתי העיר ומתקדמים למרכזה. הערפדים מתרסקים בתוך קופסאות פלדה שמופלות ממטוס, הם נמעכים לגמרי ומתרפאים רק בעזרת דם נזירות שנמצא באותו מכשיר. משם הם יוצאים למצוד.

העיר מחולקת ל3 אזורים. ובכל אזור יש מספר מקומות שהערפדים יכולים לעבור בהם. ההמלצה היא 2-3 מקומות לאזור. לכל אזור יש תיאור, תיאור ונתונים לאויבים שבו ודירוג למטרה. בחלק מהמקומות מצויין גם שלל שהערפדים יכולים להשיג.
כאשר ערפדים מתקרבים להיטלר, עוברים לאזור הבא, הם מתקדמים ומשיגים יכולת חדשה. המקומות מתוארים בכלליות, ומעבירים אווירה מתאימה. באזור השני הערפדים צפויים להיתקל בעל-אדם (Übermensch). חיילים על טבעיים של היטלר, מתוארים בספר ארבעה ולכל אחד יש גם רמזים מטרימים שמומלץ לפזר במקומות האחרים.
באזור השלישי יש בסופו את הסויטה של היטלר בה יש את היטלר, חסר ישע לחלוטין, ועל-אדם נוסף (הספר ממליץ על אחד ספציפי). הסצנה האחרונה היא היטלר בורח ונטרף ע"י הערפדים או חלקם.

סיפורים נוספים
בסוף הספר יש מספר הצעות לסיפורים נוספים שאפשר להריץ, לחסל דיקטטורים אחרים מהתקופה, את ווינסטון צ'רצ'יל או את מלך אנגליה. בספר גם יש גישה לסקיצה של SRD למנוע שנקרא HAVOC ENGINE. ובו מתוארים יותר חוקים של איך לבנות דמויות, מקומות, ואויבים.

רשמים אישיים
את המשחק הרצתי פעם אחת, בשני מפגשים. אני יצאתי בסוף כל מפגש מלא באדרנלין ומצפה לשחק במשחק הזה שוב. יש משהו ממכר בלצפות בערפדים מחסלים חפ"שים בכמויות ובתור מנחה לראות את השחקנים מאמצים את שרירי היצירתיות שלהם ויכולים להיסחף ולהגזים כאוות נפשם.

התיאור של המשחק כbeat ‘em up הגיע מהשחקנים ואני חושב שהוא אכן מתאר את המשחק היטב. הספר מעוצב ואומנותי, לצערי יש לי את ה PDF אך העותק הפיזי נראה משגע ביופיו. אני חושב שאפשר להריץ את המשחק כחד"פ, בעיקר אם מקפידים על מיקום אחד לאזור והיפגשות עם על-אדם יחיד, כנראה בסויטה של היטלר.

המלצות למנחים היא לבחור את העל-אדם שהערפדים יתקלו בהם מראש על מנת להשתמש כמה שיותר ברמזים המטרימים. לפי דעתי להציע שלל לשחקנים יעודד אותם להשתמש יותר בחפצים שלהם, שלי היו קצת קמצנים מה שלפעמים גרם לתחושה שהערפדים לא מצליחים לחסל שוטרים פשוטים.

האמת, לא חשבתי על זה אבל זה יכול להיות פתרון מאוד טוב. אם אתה יכול להקצות לזה כ6 שעות, אני מאמין שתוכל להריץ 2 מקומות בכל אזור

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
חזרה