• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

טיפים לשילוב שחקן חדש באמצע קמפיין

אחד מהשחקנים בקמפיין שלי של עליית שרי הרונות פרש, וכעת אנחנו מביאים שחקן אחר במקומו.

כרגע התכנון שלי הוא:
  • שלחתי אותו לקרוא את הרשומות של ההרפתקה עד כה
  • וגם שלחתי לו את הקומיקס של עולמות פראיים כי הוא לא מכיר את השיטה
  • מפגש אחד על אחד כדי גם לבנות דמות וגם לעשות סיעור מוחות על איך לשלב את הדמות במשחק (וגם כדי להכיר את השחקן כניסיון)
  • רשימת שאלות על הדמות ולעודד לקשר אותה לדברים שכבר קרו בהרפתקה.
  • בהתאם לדמות, לחכות לעיתוי המתאים כדי לשלב אותה במשחק עצמו. אני לא לחוץ על זה שבתחילת המפגש הקרוב כבר יתחיל לשחק, אלא מתי שזה מרגיש אורגני.
  • באופן כללי החבורה כרגע בעיר, אז זה מרגיש זמן נכון מאשר מבוך ששם זה לרוב ״עקום״ לשלב דמות חדשה.
אם יש עוד הערות, הצעות או מחשבות, אשמח לשמוע

כדי לפתור נושא של פערי ידע, אני לפעמים הלכתי על לשלב דמויות שהן זרות לסיטואציה - שהגיעו כרגע בספינה מארץ אחרת או אפילו משהו יותר מופרע - הנה למשל כמה רעיונות כמו אביר שהופיע פתאום מעולם מקביל, אלף מהעולם העתיק שבילה את אלפי השנים האחרונות בצורת פסל, או מדען שהקפיא את עצמו כדי להגיע לעתיד.

בהרפתקאות קלאסיות של מבוכים ודרקונים/פאת'פיינדר יש בדרך כלל מקומות מתאימים לשלב דמויות חדשות – לדוגמה בתאי הכלא במבוך של החבר'ה הרעים – אבל בדרך כלל שווה לדעת קודם מי הדמות ומה מתאים שיהיה השילוב שלה.

תאי כלא במבוך נשמע לי תמיד כמו מקום גרוע לשלב דמויות חדשות.
בייחוד שאני מעדיף שדמות חדשה גם תביא תרומה משמעותית לסיפור ולא תהיה סוג של הצנחה…

שילבמו שחקנית בקב' לאחר כ80 סשנים, הדמויות כבר *עמוק* בתוך העולם ותככיו עם אינספור קשרים חברתיים, callbacks וכו'.

לא נראה לי ריאלי או הוגן לשלוח שחקן לקרוא תמלולי סשנים קודמים כדי להתחיל לשחק, אז אני מעדיף לשלב דמות שבעצמה צריכה ללמוד יותר על הקב', מה מתרחש וכו'

נותנים רקע כללי, בסיס מכאני, מעבדים את הקונספט והמטרות של השחקן והדמות, נותנים כמה קשרים בסיסיים לדמויות שחקנים וNPCs ונותנים לזמן לעשות את שלו, עם עידוד של הקב' לשלב.

אצלנו היו חריקות בהתחלה (בעיקר כי חשבתי שהקמפיין עומד להסתיים אז נתתי לכולם להשתולל, מה שיצר חוסר איזון משמעותי בין הדמויות), אז דאגתי לתת לדמות החדשה כוחות שיעודדו שת"פ וכמה hooks מעניינים וייחודיים עבורה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה