• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים חשיבותן של מיומנויות

במערכה שאני מריץ כבר.... תשעה חודשים, אני חושב, יש לדמויות נטייה חזקה לכיוון עליה בעצי צ'ארמים עד לסופם (ורכישה מאסיבית של עתקים, אבל האיש הזקן כבר פתח עץ בנושא). לאחת הדמויות אין *אף* תעצומה מלבד באומנות לחימה, ודמות אחרת קרובה מאוד ל-"אידאל" הזה. אישית אני רואה את ההתמקדות הזו כמוזרה קצת, אך גם כפוגעת מעט במשחק.
אבל עזבו צ'ארמים, לכו יותר "נמוך", למיומנויות. בפגישה האחרונה ("המעגל הסולארי מנסה להקים תנועת התנגדות בפאראגון הכבושה, כנגד האוטוקטונים, ומסוכל בכל נסיונותיו") היו פעם או פעמיים בהם הדמויות התבקשו לבצע בדיקות לא שגרתיות - אני זוכר ספציפית איך האיש הזקן התבאס כשהסתבר לו שמאגר הקוביות לבדיקה שביקשתי ממנו היה משהו כמו 5. אני חושב שזה היה בחקירה.

אני מרגיש שהמיומנויות (abilities) נזנחות בצד כתופעת לוואי שולית להתעצמות תעצומות. השחקנים שלי מזלזלים במיומנויות באופן מוחלט, בזמן שאני מתעקש שוב ושוב שאפילו עוד נקודה אחת בחוסן נפשי או בחקירה אומרת עליך יותר מאשר עוד צ'ארם של א"ל, שמאפשר לך להיות *אפילו עוד יותר חזק מהכי חזק שהיית מקודם, יווווו כמה שאתה חזק כל הכבוד*. מעבר לכך, פריסת נקודות במיומנויות גם נראית לי שימושית יותר. זה לאו דווקא מדויק - רק לעיתים נדירות השחקנים נדרשים לגלגל מיומנויות לא שגרתיות עבורם. מצד שני, אם היו לוקחים כמה נקודות במיומנויות האלו, אולי הן היו הופכות ליותר שגרתיות.

נשגבים, לדעתי, צריכים סט מרשים של מיומנויות ממש כמו של צ'ארמים. וויט-וולף מסכימים איתי, ולראייה כל הדמויות לדוגמא במדריך למנחה, שמפוצצות במיומנויות הרבה מעבר למה שצריך בשביל המינימום לצ'ארמים שלהם. אז מה דעתכם?

קודם כל אני מסכים איתך שלדמויות בנשגבים צריך להיות יותר מ"עץ אומנות לחימה" או "עץ קפא"פ", לדמויות שאנחנו בנינו ושיחקנו היתה תמה מסויימת שעמדה מאוחרי יצירת הדמות והיא כללה מעבר ל"אני הולך להרביץ כל כך חזק" .
בגדול , גם רעיון של אני הולך להיות אמן הלחימה הכי טוב בכל הזמנים יכול לעבוד וזאת גם סיבה שאני רואה אותה כסיבה טובה להשתגבות אבל הכל תלוי במערכה שלך בעצם ובאיך אתה רוצה לראות את הדמויות משתלבות בה.

אם המערכה שלך היא קרבות נטו ,הגיוני שהדמויות יהיו עם אוריינטציה קרבים למרות שאז זה יכול להראות כמירוץ חימוש.
אם המערכה כוללת גם התגנבות, דיבורים (שאי אפשר לפתור במכות ויש מצבים כאלה) וכו' אז השחקנים "יאלצו" לקחת כשרונות מעבר לקרב.
אצלנו לדוגמא היו הרבה מצבים שהיה נק"נ שהיה "תלוי באוויר" למקרים היה צורך במשהו דחוף.
למרות שלנו לא היתה בעייה של חופש אומנותי אני מניח שגם את זה אפשר להגביל לפחות בהתחלה (ואני כבר רואה את התגובות על השורה הזאת) אבל הכוונה היא לא ל: "אני רוצה מקסימום שני צ'ארמים בכל מיומנות" אלא "חבר'ה תכניסו קצת אופי בבקשה".

לגבי עתקים , אני רואה בהחלט הגבלה על רכישה של עתקים עם נק' רקע במיוחד עם שחקנים שזה כל מה שמעניין אותם.
קודם כל אפשר לתת להם הגבלה, "חבר'ה מקסימום 4-5 נקודות על עתקים, בסה"כ", מי שרוצה יותר זה באישור ובתנאי שיש סיבה מיוחדת.
דבר שני אתה אולי יכול להגיד שהם מצאו (אשמתך...) ,או שהם הלכו וחיפשו אוריצ'לקום להכין (אשמתך שוב, אם יש להם זמן לחפש חומרים לעתקים ,לתכנונם ולבנייתם סימן שאין צבא של אל-מתים שפולש מהצפון הקפוא, או שאין איזה רוח שהחליטה לעשות טרור באזורי המזרח).

אבל הכל נופל למה אתה רוצה להעביר לשחקנים שלך ומה הם רוצים לשחק, אם כל מה שמעניין אותם ואותך הוא מערכה של אומני נשק ולחימה וקרבות אז אולי זה מתאים, אם אתה רוצה יותר חידות , פעולות שקטות, למצוא מקדש עתיק ביערות המזרח וכו' השחקנים יצטרכו יותר מ"ארררררר" ויצטרכו להכין את הדמות בהתאם.
דוגמא ל"ארררר" : אנחנו היינו צריכים לפתור חידה מסויימת שבדיעבד הסתבר היתה על ציור קיר שהיה בדרך שלנו ואיך לומר נותץ ע"י הזנית' עם האגרוף הגדול מה שהביא אותנו לבעייה ולהתייחס לקירות בצורה טובה.

כמו ש tale אמר, לנו לא היתה בעיה כזו. כל הדמויות נבנו סביב קונספט מסויים ולקחו מיומנויות וצ'ארמים שהיו מתאימים לה. (חוץ מ night אחד, אבל גם הוא הוסיף מיומנויות אחרי שהוא קיבל שטיפה משאר הקבוצה.)
אני , מצידי , ניסיתי לגרום לזה שיהיה צורך במיומנויות האלה.

כמו שאני רואה את זה, פשוט לא תיאמתם ציפיות לפני המשחק. אתה באת להריץ משחק מסוג אחד, והם באו לשחק משחק מסוג אחר. Dragonball z ושרלוק הולמס לא מתחברים טוב.

אין דבר כזה "נשגבים צריכים X". כמו שאמרתי כבר למישהו אחר בפורום, "הנשגבים" שלי זה לא "הנשגבים" שלך, ולא של אף אחד אחר. כל אחד מאיתנו רואה את המשחק דרך עיניים שונות ועם אסוציאציות שונות, ואין כאן נכון ולא נכון.

אם לדעתם "הנשגבים" זה להיות הכי kickass בבריאה ולפרק את הצורה לכל מי שבא מולם, סבבה. זו דרך אחת לראות את זה, ואלוהים יודע שזו דרך פופולארית.
הבעיה נובעת מכך שזה לא איך שאתה רואה את הנשגבים, ואת זה הייתם צריכים לסדר ביניכם, והיה עדיף - לפני תשעה חודשים.

האפשרות לקדם את הדמות, במשחק הנשגבים, פשוטה, קלה ומהירה. דף הדמות הוא בעצם טבלת סטטיסטיקות הניתנת לשינוי, שינוי הפרמטרים (כלפי מעלה) הוא פשוט יחסית בעיקר ביכולות המעודפות, אין צורך בזמן אימון רב והתשלום נמוך יחסית, שלא נדבר על תעצומות. לדמות הרוצה ללמוד את יכולת החמיקה מ-0 ועד 5, יקח 17 שבועות ו23 נקודות נסיון, אם היכולת מועדפת יקח לדמות שלוש שבועות לעלות לדירוג 1 ופחות משניה להעלות את הדירוג מ-1 ל-5, כמות נקודות הנסיון הדרושה לכך היא 17. זול יותר, מהיר יותר ושלא נדבר על היכולת להתקדם בעצים...
אני בהחלט מסכים שכאשר ישנם הגבלות להתפתחות הדמות, ההנאה הנגרמת מהמשחק עולה. דמות הממוקדת בהתפתחות ביכולת-עץ מסוימת, מגיעה לשיאים מהירים בתחומה אך היא בעלת חולשות בכל הנוגע ליכולתה האחרות. דמות פרושה נוגעת בהרבה תחומים ואינה "חזקה" בתחום מסויים.
משחק הנשגבים שואף לפרישת הדמויות, מפתחי המשחק מאפשרים לסולארים להתקדם במהירות בעשר יכולות שונה. זה המון. חבורה של שלושה סולארים (מקאסטות שונות) יכולות לכסות את כל היכולות הפתוחות בפני הדמויות.

לאחר זמן רב במשחק הנשגבים אני יכול לומר שאם הייתי מריץ הרפתקה ארוכת טווח הייתי נותן את ההגבלות הבאות: כל הדמויות מתחילות עם מהות 2, דמויות לא מתחילות עם יכולת הגבוה משלוש ורק דמות בעלות מהות 3 יכולה להעלות יכולות עד לחמש. השחקנים לא מתחילים את המשחק עם עתקים או מנסה, ניתן ולא ניתן להעלות תכונות עם נקודות בונוס. כך שמהר מאוד שחקן בעל מאגר של 6 קוביות ביכולת 'קפא"פ' יעריך בן תמותה עם מאגר של 4 קוביות (ויותר מכך ידע להעריך את היתרון שניתן על ידי התעצומות והעתקים). בנוגע למבנה ההרפתקה הייתי כוללות סיטואציות בהן יש צורך ביכולות - שייט ורפואה רק בגלל שמרבית השחקנים (שאני מכיר) לא היו בוחרים אותן :wink: .

אני רק רוצה לציין שעכשיו, לאחר שסיימתי את הCelestial Monkey ונשאר לי רק צ'ארם אחד (של מהות 5) בEbon Shadow, אני מתפתח לעצי צ'ארמים אחרים ולמיומנויותיהם. אני לא רואה מיומנויות כחלק כל כך חשוב במשחק, או אפילו כחלק שמפריע למשחק אם לא "משקיעים בו מספיק". אני לא מרגיש שזה מפריע לי שעכברוש חלש במניפולציות ואינטריגות פוליטיות, או שהוא לא יודע לרכב על סוס. אני רואה אותו כדמות שיצאה מנקסוס עם סט כישורים שלא מסתכם ב"מכות האהא מוות", אלא משקף באופן לא רע בכלל את הרקע שלו. אני רואה את עכברוש כדמות לא פרושה בעליל. לא חושב שזה מתאים לו, ואני אישית לא מת על זה. הוא מטאור סולארי זהוב וקורע תחת וככזה קידמתי אותו כמה שיכלתי בתחום אמנויות הלחימה. סגרתי את שני הסגנונות שרציתי שהוא ילמד, ועכשיו יש לי לא מעט צ'ארמים של התגנבות ופשיעה.

אם אינני טועה יש לעכברוש בועה מרחפת שטסה מהר יותר מכל סוס בבריאה, האם עכברוש היה לומד לרכב על סוסים אם לא היה לו את החפץ?

בהתפתחות דמות אני רואה שתי השקפות עיקריות:
1. שיפור הדמות לפי המתרחש סביבן (דמויות פרושות).
2. התפתחות ממוקדת לקונספט הדמות (דמויות ממוקדות).

נראה לי שדמויות ממוקדות יוצרות רף אתגרים גבוה בכל הנוגע ליכולתם. הבעיה הנוצרת מכך היא רצון השחקנים להכניס סצנות שבהן מיומנותן הרבה של הדמויות באה לידי ביטוי. זה עלול לסחוף את המערכה לאופי אחר ממה שהמנחה קיווה לו.
מאוד קשה לשחק דמות פרושה בחבורה של דמויות ממוקדות, סיטואציות מסוימות הן הרבה מעבר לרף ההתמודדות שלה.

אישית, אני מעדיף לבנות דמויות שיכולתן ליצור דברים (בניה, אומנות וכו') יותר מאשר דמויות בעלות יכולת קרביות. כל אחד יכול להכנס לקרב, אך המשפיעים על עולם המערכה הן דמויות הצוברות עוצמה הקשורה לחקר ותיקון הבריאה.

פסקי, תודה שאתה מחנך אותי בא'-ב' של הנחיית מערכות, אבל אני לא זקוק לעצתך. לו הייתי זקוק, זה היה נושא העץ. אבל תודה.
תיאמנו ציפיות בדיוק נמרץ, ואף עשינו תיקונים לאחר מכן כדי לשפץ את החריקות. ההבדל הוא בין השקפת העולם הכללית לגבי הנשגבים - אני רואה את זה כמשחק של אנשים גדולים מהחיים שעושים דברים מופלאים, והשחקנים לצערי נוטים לראות את זה בעיקר כמשחק של "איך אני פותר את הבעיה שבדיוק מולי כרגע, עם הכוח הרב שברשות הדמות המגניבה שלי". שזה סבבה, אבל לדעתי, זה לא מספיק. אני מנסה להציג להם את תמונת העולם הרחבה יותר, אבל בינתיים אני נכשל. שאלתי לגבי המיומנויות כדי לדעת האם רק אצלנו יש חסכון מיומנויות שכזה (כאמור, אני רואה מיומנויות כחלק חשוב מהגדרת הדמות), או שמדובר בתופעה נפוצה.

אייל, עכברוש בעיני הוא דמות תקועה - מגניבה ומוצלחת, אבל תקועה. אין לו לאן להתפתח. הוא לא הבין עדיין שלהיות סולאר זה להיות *הכל* - אדון הבריאה ה"ממוצע" הוא טיפוס מעולה בכל דבר, ופנטסטי-במידה-שלא-תיאמן בדברים מסוימים. לעכברוש אין הבנה חברתית, אבל הוא בכל זאת מצפה לבנות תרבות מאוחדת בכל ארצות הסף. אין לו יכולת ירי לטווח רחוק, אבל הוא עדיין רואה עצמו כמתנקש. הוא חושב שכל דבר אפשר לפתור באמצעות האמצעים הנוכחיים שלו, זה בעייתי בעיני. לעיתים קרובות הוא צודק, כאשר הוא מתמודד מול דברים בקנה מידה נמוך, אך לעיתים הוא גם טועה - ולדוגמא, לו היה מיומן יותר בבירוקטיה, חברה או אפילו מלחמה, אולי היה מבין שלשלוח אנשים חשודים אל מחוץ לחומה בקבוצות יחסית מרוכזות עלול לעורר חשד בקרב שומרי השער, שיעירו על העניין לממונים עליהם, עד שבסופו של דבר תצא חקירה בעניין. האוטקטונים הבינו במהירות רבה שאתם מנסים לעודד את המרד, ומטרת הרציחות היתה כמסר *לכם*, שתדעו שהם מבינים, ושהם יכולים לטפל בכך, כך שזהו אינו איום מבחינתם. אולי גם היה מבין שאין שום סיכוי שבעולם שיתנו לו להסתובב חופשי ללא צורת מעקב כלשהי, על-טבעית או אחרת. כל זה חלק מהמשחק הפוליטי, שעכברוש לא תופס עדיין. הוא עדיין חושב שהוא לבד בשכונות נקסוס, וצריך להסתדר בכוחות עצמו אל מול עולם חסר איכפתיות - אלא שמסתבר שלעולם דווקא איכפת מאוד.

לעכברוש לא איכפת במיוחד משום דבר. זה חלק מהסטייל שלו, כמובן, אבל בפירוש הנוכחי, זה גם אומר שאין לו לאן להתפתח. לדבריך, אין לעכברוש שום סיבה ללמוד עוד *שום דבר* יותר, כי הוא השלים את מה שמתאים לסגנון הדמות שלו. ואני אומר, שהסתכלות שכזו קרובה יותר לדמות נוכל של מו"ד מאשר דמות סולאר. אני רואה את עכברוש במהות 6, אדון ההרהור המחוייך, שבזכות תפיסתו המדהימה את דרכי הנסתר יודע כיצד להרגיע את הרוחות עצמן (תורת הנסתר). אני רואה עכברוש רוכב בתוך טורנדו, בדיוק בעין הסערה, בשקט גמור ומבלי שאיש יראה אותו, בשמי יו-שאן (התגנבות) אל תוך המאנסה השמימית וצועד אל מול האלים הקדושים ביותר (חוסן נפשי כדי לעמוד מול עוצמתם הקורנת), מקרין הדר ופיקחות שאין כמותה (נוכחות), מפליא אותם במילותיו (הופעה) שופעות הדעת. ועוד לפני שהצליחו לפרש את המסר החבוי בתוך דבריו (שפות), הוא כבר חטף את הנסיכה הצעירה ונמלט אל גגות העיר, מזנק אל-על (אתלטיקה), אל השמיים, וחותך פתח דרכם בחזרה אל הבריאה, בעזרת סכין מתכת-הכוכבים שהכין במיוחד בשביל זה (מלאכה). בשביל כל זה הוא היה צריך תחילה ללמוד את מבנה העיר ולהבין היכן סביר שהנסיכה נמצאת (בירוקרטיה).
חברי קאסטת הלילה, מעבר לכך שהם המתנקשים והגנבים, הם גם בראש ובראשונה סולארים - וזה אומר שככל שהם מתפתחים, כך הם אדירים ומופלאים יותר.מלאי תהילה. ואפילו שקאסטת הלילה פועלים לעיתים מאחורי הקלעים, הם עדיין מנהיגים ושליטים. עכברוש יוכל להיות ראש מועצת החכמים ששולטת בממלכת הסף החדשה, מילות רוגע ופיקחות זורמות ממקום מושבו במגדל הזהב הנסתר שמסתתר איפשהו בנקסוס, או משהו כזה. אולי הוא יהיה אלף דברים אחרים - אבל הקטע בנשגבים זה תמיד למצוא דברים חדשים לפרוץ, מקומות חדשים להתפתח אליהם, קונספטים חדשים להתגלגל לתוכם. אם עכברוש לא "צריך" עוד להשתנות בעיניך, והוא הגיע לרגיעה קבועה, אזי הוא דמות לא טובה בעיני. אבל אפשר לפתור את זה בקלות רבה.

זאת לפחות ההשקפה שלי, ואפשר להגיד את כל זה גם על כל הדמויות האחרות. סתם נטפלתי לעכברוש, אני מתנצל. אני משחק הנשגבים בשביל תמיד להתפתח - אני מאמין שאף דמות לעולם לא תהיה מושלמת, תמיד ימצאו בה פגמים, ותמיד העולם ימשיך לשנות אותה. מערכה *לוקחת ממש הרבה זמן*, ודמות שנוצרת במטרה להתאים לטיפוס ספציפי, תמצא את עצמה נתקעת ככזה בהכרח. זה פשוט לא עובד במערכות ארוכות כל כך! תנו לרסיס הסולארי לבטא את עצמו ולהפוך את דמותכם ליותר ממה שהיא - ולא רק ליותר "עכברוש לשבועיים" מכפי שהוא היה כבן תמותה, אלא גם ליותר בן אדם באופן כללי. לחצי אל ממש. מגיע שלב שבו דמויות ממוקדות חייבות להתפרש, ופרושות חייבות להתמקד.
בעיני, זה מה שהכי מגניב, ואני מנסה להעביר את התחושה הזו לשחקנים.

ולפני שאתם שואלים "הו כן, אז מה לגבי דמויות משלך? בטח גם הן נופלות באותה הבעיה", אני מזמין אתכם לבדוק את רעמה, הדמות הלונארית שאני משחק כרגע, ולדעתי לא תיפול בה. קשה להגיד עדיין, כי שיחקנו איתה רק שלוש פעמים בערך, ואולי במערכה ארוכה גם לה זה יקרה. כמו כן רעמה נוצרה מראש תחת קונספט הנווד הסקרן, אז אולי קל לה יותר להתרחב ולהשתנות. (היא גם נוצרה בכוונה עם פגם אופי ברור, מה שאני רואה ככלי עזר רב חשיבות בכל יצירת דמות).

אבל אשמח לנסות ליצור דמויות נשגבי שמש חדשות, בכל מני שלבי ניסיון, כדי לנסות ולהציג את ההשקפה שלי לגביהן. בקצרה, דמות במ"ת היא כמו דמות בספר - היא חייבת להשתנות. לא רק להתחזק ולהתפתח למיומנויות חדשות, זה לא אותו דבר - היא צריכה לשנות השקפת עולם, לעבור חוויות, ללמוד ולהתפתח. או לקרוס, גם זה סוג של שינוי. הדמות אינה רק כלי במשחק, היא גם דמות בנראטיב, ולכן מומלץ להעתיק טכניקות קלאסיות של כותבי סיפורים, כדוגמת פגם טרגי וכו', כדי לתת לה יותר צבע.

כמו שפסקי ציין, מעגל סולארי הוא מעגל.
אנחנו משלימים את היכולות אחד של השני. בהחלט ייתכן שעכברוש הוא ממוקד, אבל לכן יש חמישה מאיתנו, שכל אחד מתמחה בגדול ביכולת אחרת. אני לא רואה את הצורך של כל אחד מאיתנו להתפרש על כלל היכולות (וד"א לנמר הדרום יש 16 צ'ארמים של קפא"פ ו-11 של דברים אחרים, לא חושב שזה ממוקד יתר על המידה, בהתחשב שהוא דמות קרבית בהגדרה). בדיוק לכן אחרי שאני התבאסתי עקב הפול הנמוך שלי, עכברוש השלים אותי וביחד גייסנו מנהיגי מרד.

מעבר לכך, הטענה שלך לגבי העולם ותפקיד הנשגבים הנפלא שבו היא בלתי הולמת, כאשר אתה חוסם אותנו מלבנות בסיס כוח או לבצע פעולות שאינן לפי רצון המנחה. (עם כל הכבוד, מצד אחד לטעון שאנחנו אמורים להיות שליטי הבריאה, ומצד שני להניח שאנחנו מספיק מטומטמים כדי לשלוח את המורדים בקבוצות מרוכזות, שציינו במפורש שאנחנו שולחים רק "מנהיגים" ובדד, זה לא ממש הוגן או נכון - ואם בפעם הבאה אתה באמת רוצה שנתחיל לציין דברים בסיסיים כמו "המנהיגים מתחפשים לאיכרים ויוצאים יחד עם המשפחה שלהם" אפשר, רק שזה נוגד לחלוטין את העקרון של פרפול המשחק קדימה ויתקע את הסשן לעידנים)

טוב ערן, אני בהחלט מבין מה אתה שואף להשיג כאן, ואני לא יכול שלא להסכים איתך ולנסות ללכת בדרך הזו מעכשיו. הדבר היחידי שחבל לי הוא שלא הצגת את הדברים כך בשיחה שניהלנו מעט אחרי תחילת הקמפיין, בה אמרתי שמלבד אמנויות לחימה אני לא רואה המון כיוונים לפיתוח הדמות כפי שהיא...

The oldman אמר/ה:
מעבר לכך, הטענה שלך לגבי העולם ותפקיד הנשגבים הנפלא שבו היא בלתי הולמת, כאשר אתה חוסם אותנו מלבנות בסיס כוח או לבצע פעולות שאינן לפי רצון המנחה. (עם כל הכבוד, מצד אחד לטעון שאנחנו אמורים להיות שליטי הבריאה, ומצד שני להניח שאנחנו מספיק מטומטמים כדי לשלוח את המורדים בקבוצות מרוכזות, שציינו במפורש שאנחנו שולחים רק "מנהיגים" ובדד, זה לא ממש הוגן או נכון - ואם בפעם הבאה אתה באמת רוצה שנתחיל לציין דברים בסיסיים כמו "המנהיגים מתחפשים לאיכרים ויוצאים יחד עם המשפחה שלהם" אפשר, רק שזה נוגד לחלוטין את העקרון של פרפול המשחק קדימה ויתקע את הסשן לעידנים)

:| אני לא מסכים איתך, אני חושב שהחבורה שלנו בוחרת לא לעשות דברים אלא להגיע למקומות (במקום להשקיע בהם). אם כבר יש רעיון לביצוע, צריך להשקיע בו מעט יותר מאשר שבוע ימים.

ראשית, אני חושב שהתנסחתי בתוקפנות וחומרה מוגזמת לגמרי לגבי עכברוש ואייל, ואני מבקש להתנצל.

שנית, אין שום דבר בסיסי ב-"המנהיגים מתחפשים" וכו'. הם כולה כמה חבר'ה שעושים צרות, הם לא באמת מנהיגים, ואין להם שום הבנה בדרכים הנכונות ליצירת מרד. יותר מכך, רוב הסיכויים שהם יהיו גרועים בזה לאללה, ולא ידעו איך בכלל להתחפש כמו שצריך - במיוחד אם גרו בפאראגון כל חייהם.
זה בדיוק כמו שאין שום דבר בסיסי ב-"אני הולך לפגוש את הלונאר בן הברית שלי שמסתובב איפשהו בדרום", כמו שהסברתי.

כדי שיהיה כוח מאחורי המיומנויות, צריך להיות חשיבות לדברים שכאלה - אם אפשר היה להניח שכולם פשוט מצליחים בדברים, לא היה צורך לקחת נקודות ברפואה כדי לעשות ניתוח שלאחר המוות. פשוט הייתי אומר "נראה שהוא נהרג בידי מתנקש אלכימיקל שידע לרדוף אחריו ספציפית, והוצג לראווה באופן מרתיע". כדי שתהיה משמעות לבחירה במגוון מיומנויות, צריך שתהיה משמעות גם ללהיות גרוע במשהו.

לגבי חסימת פעולות, אני לחלוטין לא מסכים. אתם *יותר ממוזמנים* לבנות בסיס כוח - אתם אלו שהחלטתם לעשות זאת *בעיר שיש בה מתנקש שעוקב אחרי קאסטת הלילה שלכם באופן הצמוד ביותר האפשרי*, וקאסטת מתכת כוכבים שמתמחה בהנדסה חברתית. אתם אלו שלא משחקים במשחק הפוליטי הגדול, ובמקום לדקור עם סכין חובטים עם אלה. יכולתם לנסות לרמות אותה ואת קאסטת פלדת הנשמות (אם הייתם מבינים את תפקידיהם, או למעשה, מבינים תחילה שיש להם תפקידים בניהול העיר), להיות מודעים לכך שעוקבים אחריכם *ולנצל* את זה במקום לנסות להתחמק מזה. ואם כבר חבטה עם אלה, אתם בהחלט מוזמנים לצעוד בעצמכם לארמון הפאראגון, לרצוח את כל האלכימיקלים ולגרש אותם מהעיר. המערכה *בונה* על כך שאתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים.
לא טענתי שאתם שליטי הבריאה, אלא שאתם אמורים להיות כאלו בעתיד - בסופו של דבר, סולאר אמור (בעיני) להיות טוב בהכל, ואפילו עוד יותר טוב בתחום ההתמחות שלו. ובכן, אתם פאקינג מעולים בתחום ההתמחות שלכם, הייתי ממליץ לנסות להתחיל להשתפר גם בדברים אחרים.

וואנג-אייל-ביטריישן, גם אני לא מושלם, וזאת הסיבה שאני מתנצל אם נראה שאני גוער או משהו. אני גוער בעצמי משמעותית יותר - אני יוצא מתוך הגישה שהמנחה *אחראי באופן טוטאלי על חווית המשחק כולה*, ושאפילו האחריות של השחקנים על הדמויות שלהם משותפת בחלקה עם המנחה. כל צרה שהיא שפוגעת בהנאה מהמשחק היא אשמתי הבלעדית, ואחריותי לטפל בה. (מלבד עניין אחד שבפירוש ביקשתי מכם - לבצע לעצמכם גלגולי מעלות ולימיט ברייק).
כמו כן אני מאמין שאחרי שמזהים את הבעיה, לא חוזרים לחפש אשמים אלא ניגשים מיד לפתור אותה. דיברתי היום עם בןבן ויצאתי מהשיחה עם רעיון או שניים לשיפור בולט במשחק, ובאופן פשוט ואלגנטי. זה ידרוש ממני די הרבה מחשבה, אבל העיקרון מצוין, ואני מאמין שכבר בעוד שתיים-שלוש פגישות המשחק ישתפר עבור כולנו.

...אבל אם נחזור לרגע לנושא המקורי, האם לדעתכם נשגב שמש מתקדם (נגיד, 200 XP) אמור להיות בעל מיומנויות רבות, או לא? שכחו כרגע מהמכאניקה, דמיינו לעצמכם גיבור שמש אמיץ ורב השפעה, שללא ספק הוא באמת בנו של השמש הבלתי מנוצח עלי אדמות. האם הוא לא מוכשר מאוד בהרבה דברים? או שהוא רק קשת מצוין, וזהו?

נוקס אמר/ה:
The oldman אמר/ה:

:| אני לא מסכים איתך, אני חושב שהחבורה שלנו בוחרת לא לעשות דברים אלא להגיע למקומות (במקום להשקיע בהם). אם כבר יש רעיון לביצוע, צריך להשקיע בו מעט יותר מאשר שבוע ימים.

לבי נמלא אושר ושמחה שאתה מערבב בין דיון איתי במסנג'ר, לבין מה שכתבתי כאן.
אלא אם אתה טוען שאני ועכברוש כן הורינו למנהיגי המרד לצאת בקבוצות מהעיר, כמו שננסק כתב? ולא כבודדים כפי שאני זוכר במפורש ולו רק כי היכולת שלי עובדת על בודדים.
כי זה מה שמופיע בציטוט שצוטטת.

מיומנויות צריכות להיות מפוזרות, כן
אבל במידה.
כלומר, בגלל שאנחנו מעגל, באמת שאין טעם שכל אחד יהיה מומחה ב-10 מיומנויות.
מספיק 3-5 מיומנויות, בין חברי המעגל, כדי לכסות את כלל אפשרויות הפעולה האפשריות.

עבור משחק נשגבים סטנדרטי, דהיינו שיש 4 שחקנים או 5, זה האופטימום לטעמי. אין טעם בלהתפרש על יותר מיומנויות, כי זה לא מעניין. באותו אופן, לכל דמות צריכה להיות נישה קרבית, ונישה לא-קרבית. אני לא מסכים שכל דמות צריך לדעת לתפקד היטב בכל תחום לא-קרבי, כי זה פשוט לא היגיוני. נמר הדרום מומחה לשפות, נוכחות, אוקולט, וlore, עם קצת ידע בעוד כמה דברים. לדרוש ממנו להתפרש על שאר המיומנויות הסוציאליות, זה טירוף. מכיוון שבקרוב הוא יהפוך להיות גם מכשף, אני חושב שיש לו כבר היום דברים מעל לראש להתמקד בהם.

עם זאת, אומנויות לחימה זאת אכן רעה חולה מהבחינה הזאת, שאפשר לשרוף כמות אדירה של צ'ארמים, רק על זה. מאידך, יש אומנויות לחימה שמאפשרות למשתמש בהן לסמלץ יכולות של מיומנויות אחרות, כך שזה קצת יותר מורכב.

אבל כן, בגדול, הייתי מצפה שלנשגב יהיה חופש אפשרויות יותר גדול מאשר רק "קרב"/אומנויות לחימה. אני חושב אבל שאתה לוקח את זה לקיצונות אחרת, אם אתה מצפה שכל נשגב בפני עצמו יוכל לתפקד בכל תחום כמעט.

ערן, לא לקחתי שום דבר בצורה אישית (חוץ מזה שאתה קורא לי אייל ולא איל, פעם אחת נוספת שאתה עושה את זה ואני אלעס את הקרביים שלך). הביקורת, בסופו של דבר, היא ביקורת בונה. זה מסתדר לי בצורה מושלמת עם מה שחשבתי בדיוק בסשן לפני יומיים - "אם עכברוש היה דם דרקון - הוא היה חזק הרבה יותר" (ללא ספק אפילו). המסקנה המתבקשת היא שהוא לא סולאר עד הסוף. יבוצע ויטופל.

ד"א, אם אנחנו כבר בנושא, מישהו זוכר כמה נק"נ יש לנו? :oops:

זה בעייה של סקאלות,
כלומר נמר הדרום הוא לא עלוב נפש לחלוטין בביורקרטיה, או ברכיבה. יש לו איזה פול של 5 קוביות בכל אחד מהם.
זה כמו בן-אדם מיומן בכל אחת מהמלאכות האלה.
5 קוביות זה שתי הצלחות בממוצע, כלומר הוא יצליח בכמעט כל פעולה רגילה שהוא יבחר לעשות, ואולי עם קצת מזל (או כ"ר) הוא גם יעשה פעולה שדורשת מיומנות רבה.
אבל זה בסקאלה של בני-אנוש,
בסקאלה של נשגבים, 7 או 10 קוביות, הוא מגיע רק בלשונות, קפא"פ, אוקלט, לור, awareness, war, ונוכחות.
צ'ארמים לשיפור יש לו רק באוקלט, לשונות, קפא"פ, ונוכחות.

זה עניין של נקודת התייחסות. אני לא חושב שזה ריאלי שלנשגב אמור להיות מעל ל-7 קוביות ביותר מ-8 או 10 מיומנויות.
7 קוביות פלוס וגם צ'ארמים לשיפור, אולי במחצית.

קודם כל, אדם שיש לו 5 קוביות במיומנות כלשהיא הוא לא מיומן בה יותר מידי. זו כנראה לא תהיה המיומנות העיקרית שלו. שנית, אתה אמור להיות הרבה יותר מאדם רגיל, וזו הנקודה של ערן. במיוחד ב200 נק"נ

אבל הוא הרבה יותר מאדם רגיל, בתחום ההתמחות שלו ובעוד שלוש - ארבע מיומנויות. נשמע לי סביר בהחלט.
יש סיבה שיש מעגלים - לכל קאסטה יש תפקיד. גם בעידן הראשון לא כל סולאר הכין לעצמו נשק - בשביל זה יש סוואנטים של הדמדומים.

לא כל אחד הכין לעצמו נשק, ברור, אבל אני מדמיין סולארים של העידן הראשון כGod-Kings מטורפים שיכלו לעשות הכל לבד. לא סתם לEclipse King of Creation שמוצג בספר המנחה יש כל כך הרבה יכולות. עכברוש במהות 6 אולי לא צריך לדעת להכין עתק מטורף, אבל הידע שלו בcraft אמור לעזור לו נניח לדעת איזה עמודים למוטט בארמון של דמי הדרקון, או איך ללטש יהלום בצורה כזו טובה שהוא יוכל למקד את האנרגיות שלו דרכו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה