• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

[חרבות וכשפים] חולות חלודים

העדכון על הדתות באינאנה מעניין. אני מניח שהבחירה לעשות את אלי התוהו לאלי הירחים מאפשרת להם לשלוט בגיאויות ומכאן ביסוד המים שנחשב ליסוד כאוטי במסורות שאתה מצטט מהם. מה מקומה של השמש בדת הזאת? האם לירחים שדה אלקטרו-מגנטי פעיל שיכול להשפיע על האטמוספירה בנוסף להשפעות הכבידה שלהם על המים והאדמה?
הרעיון של שליטה בגאויות של מעט המים שנשארו מעניינת. אולי זה גם מה שאלילי התוהו גזלו מהאדמה - את השליטה במים, ומכאן התייבשות העולם ההדרגתית...

השמש אינה מהווה אליל, לפחות באיך שאני מדמיין את העולם. או שמא היא מכילה (?) איזושהי ישות קמאית, כמו Fomalhaut במיתוס הלאבקרפטיאני.

עדכון: התעכבתי עם הוצאת העולם הזה לדפוס. אני כרגע כותב אותו (גם באנגלית) לשיטת The Sword of Cepheus 2E שלי, לשיטה עתידית שאני בונה, וכן ל-Shadowdark (כמוצר צד ג').

אם יהיה מספיק עניין, אחיה את כתיבת העולם הזה כאן בפורום! אם כי אני לא בטוח לאיזו שיטה, חו"כ, מו"ד 2024, או פשוט Shadowdark.

ההתלבטות שלי היא כזו:
  • מצד אחד, השיטות שלי פחות מוכרות כאן, אז אעדיף לכתוב בפורום בשיטה מוכרת יותר (לפחות עד שאתרגם את Barbaric! לעברית).
  • מצד שני, חו"כ זו השיטה בעברית שאהובה עליי, ויש מצב לפרסום בעברית אם זה יושלם, אם כי אני לא יודע כמה היא משמשת אנשים כאן בפורום.
  • מצד שלישי, מו"ד 5 או 2024 זו שיטה שהרבה בפורום הזה ובארץ אוהבים, אבל יש לי חשבון פתוח עם מכשפי החוף על מה שעשו עם ה-OGL, וזו שיטה מאוד הירואית ופחות קשוחה.
  • מצד רביעי, חשכת הצללים - Shadowdark - מתחילה לתפוס תאוצה כאן, ואכן אני כותב עבורה נתונים לשיטה הזו לפרסום. וזו שיטה קשוחה כמו שמתאים לעולם הזה.
מתלבט למה לכתוב את העולם הזה בעברית בפורום.

מאחר שמו"ד 5 פחות מתאימה לאופי העולם וממילא אתה לא מנסה להרוויח כסף מפרסום העולם בעברית (אז יש לך סיבה עסקית לדחוף לשם לוגו מה'5) – בעיני לא רלוונטי ללכת עליה.

מבין השתיים האחרות, מאחר שרק לאחת קיימים מונחים משחקיים עבריים רשמיים, הייתי הולך עליה – אלא אם אתה רוצה להכין גם מילון מונחים מתורגמים של חשכת הצללים והשיטה בעיניך תתאים יותר לעולם.

מאחר שמו"ד 5 פחות מתאימה לאופי העולם וממילא אתה לא מנסה להרוויח כסף מפרסום העולם בעברית (אז יש לך סיבה עסקית לדחוף לשם לוגו מה'5) – בעיני לא רלוונטי ללכת עליה.

מבין השתיים האחרות, מאחר שרק לאחת קיימים מונחים משחקיים עבריים רשמיים, הייתי הולך עליה – אלא אם אתה רוצה להכין גם מילון מונחים מתורגמים של חשכת הצללים והשיטה בעיניך תתאים יותר לעולם.
אז חרבות וכשפים it is!

איזה עולם מערכה אדיר! לייזרים! כשפים! גלגמש!

אם כי אני לא בטוח לאיזו שיטה
בואו נראה, איזו שיטה אדירה, פראית, דוהרת וסוערת שזמינה גם בעברית מתאימה לסוגת המכות, פיצוצים, פאלף ויאללה בלאגן?

ההתלבטות שלי היא כזו:
  • מצד אחד, השיטות שלי פחות מוכרות כאן, אז אעדיף לכתוב בפורום בשיטה מוכרת יותר (לפחות עד שאתרגם את Barbaric! לעברית).
  • מצד שני, חו"כ זו השיטה בעברית שאהובה עליי, ויש מצב לפרסום בעברית אם זה יושלם, אם כי אני לא יודע כמה היא משמשת אנשים כאן בפורום.
  • מצד שלישי, מו"ד 5 או 2024 זו שיטה שהרבה בפורום הזה ובארץ אוהבים, אבל יש לי חשבון פתוח עם מכשפי החוף על מה שעשו עם ה-OGL, וזו שיטה מאוד הירואית ופחות קשוחה.
  • מצד רביעי, חשכת הצללים - Shadowdark - מתחילה לתפוס תאוצה כאן, ואכן אני כותב עבורה נתונים לשיטה הזו לפרסום. וזו שיטה קשוחה כמו שמתאים לעולם הזה.
מתלבט למה לכתוב את העולם הזה בעברית בפורום.
בשיטה שלך, אחלה דרך לחשוף אותה גם אלינו.

מה דעתך על זה כהצעה ראשונית?

אינאנה לעו"ף
אנונקי
דם הקדמונים
: מקבלים תוסף 1+ לגלגולי מכונאות וכישוף.

אנשי קוף
ללא לאות:
רשאים לגלגל חוסן בתוסף 2 כדי להפיג תשישות, לא משנה מתי ואיך היא נגרמה.

לטאישים
רגישות סביבתית לקור: 4- לגלגולים נגד סכנות מסוג זה או נגד כוחות עם הסגנון הזה, 4+ נזק מהתקפות מבוססות קור.
לוחמים מלידה: 2+ לגלגולי לחימה

כוהן ארכישגל: יתרון מקצוע שופט​
כוהן פזוזו: יתרון מקצוע מכשף
כוהן חוממבה: אלוף תוהו (פשוט מחליפים את המילה "רוע" במילה "סדר")

שינויים ליתרונות מקצוע קיימים:
אלוף: הכוחות הקוסמיים באינאנה הם של סדר מול תוהו, לכן יש להחליף את המילה "רוע" במילה "תוהו" או "סדר", בהתאם לנטייתו של האלוף.
אשף: האשפים לומדים את סודות הכישוף ומסים שלא לשייך את עצמם למאבק הקוסמי בין האלים. לרשותם עומדת רשימת הכוחות המלאה, אך לכוחות מסויימים יש מחירים נוספים עבור האשפים. אין מסורות קסמים באינאנה.
ברברי: ללא שינוי
דרואיד: לא זמין
כוהן: לא זמין (אבל ראו לעיל)
לוחם: ללא שינוי
נוכל: ללא שינוי
נזיר: לא בטוח שזמין, אם כן – ללא שינוי.
סייר: ללא שינוי
פייטן: ללא שינוי
קוסם: ללא שינוי
אביר: ללא שינוי (נדיר מחוץ לארידה)
אורקל: ללא שינוי
אלכימאי: ללא שינוי
מזמן: ללא שינוי
מכשף: ללא שינוי מכני, מקור הכשפים הוא תמיד פזוזו. רוב המכשפים הם כוהני פזוזו
שופט: ללא שינוי מכני, כל השופטים הם מאמיני ארכישגל

יתרון לטאיש קצין
דרישות: מופת, לטאיש
פעם בקרב אתה יכול לנצל פז של האויב(!) כדי לגלגל מחדש גלגול התקפה או נזק.

כוח ריפוי: ארכישגל לא מעוניינת בפצועים, היא מעוניינת בחזקים, ובמתים. כל פעם שמוטל לחש ריפוי בהצלחה (ממקור עוצמה אשף, פייטן או מאגיה. להוציא מכשף, אלכימאי ומזמן), המטרה מאבדת נקודת קשיחות לצמיתות. כדי להטיל ריפוי על מטרה מתנגדת יש להצליח לאחוז בה.

עריכה אחרונה:

אינאנה לעו"ף
אנונקי
דם הקדמונים

אנשי קוף
ללא לאות:

לטאישים
רגישות סביבתית לקור: 4- לגלגולים נגד סכנות מסוג זה או נגד כוחות עם הסגנון הזה, 4+ נזק מהתקפות מבוססות קור.

אלוף: הכוחות הקוסמיים באינאנה הם של סדר מול תוהו, לכן יש להחליף את המילה "רוע" במילה "תוהו" או "סדר", בהתאם לנטייתו של האלוף.
אשף: האשפים לומדים את סודות הכישוף ומסים שלא לשייך את עצמם למאבק הקוסמי בין האלים. לרשותם עומדת רשימת הכוחות המלאה, אך לכוחות מסויימים יש מחירים נוספים עבור האשפים. אין מסורות קסמים באינאנה.
אני מבין בפאתפיינדר הרגיל הרבה יותר מפאתפיינדר בעו"פ - שופט זה INQUISITOR ואביר הוא CAVALIER ?
מתאר לעצמי שאורקל גם כן יכול למצוא את עצמו "מקולל" עם הקסם של אחד האלים.
מעניין שפאזוזו (אל של מכשפים) וחוממבה (אל של מלחמה) סבבה עם ריפוי והגנה.
יתרון לטאיש קצין
נשמע ממש חזק - אבל מופת אמור להיות רמה גבוהה של דמות, לא?
כוח ריפוי: ארכישגל לא מעוניינת בפצועים, היא מעוניינת בחזקים, ובמתים. כל פעם שמוטל לחש ריפוי בהצלחה (ממקור עוצמה אשף, פייטן או מאגיה. להוציא מכשף, אלכימאי ומזמן), המטרה מאבדת נקודת קשיחות לצמיתות. כדי להטיל ריפוי על מטרה מתנגדת יש להצליח לאחוז בה.
מאוד אפל. אהבתי.
אשפים יכולים לרפא בפאתפיינדר עו"פ?

אינאנה לעו"ף
אנונקי
דם הקדמונים

אנשי קוף
ללא לאות:

לטאישים

יתרון לטאיש קצין

נראה מעניין! תודה רבה! אני מבין שחלק מהמקצועות הם מספרי ההרחבה? לא עברתי עליהם בעיון עדיין.

בשיטה שלך, אחלה דרך לחשוף אותה גם אלינו.
גם זו נקודה טובה! השיטה, ברברי!, מבוססת על קפאוס קוואנטום שכתבתי באנגלית וגם תרגמתי לעברית, אך מפורטת יותר (63 עמודי A5 במקום 2 עמודי A4). אולי באמת אכתוב את העולם סביב השיטה הזו גם בעברית (קצת כמו שלמלסטרה יש חוקים משלה)... אם כי פראיפיינדר וחו"כ קורצים לי גם.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה