• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים חסידים סידריאלים ושטיות אחרות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא dart-b
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
דווקא השנמש ירח כוכביםן הם האלים הכי לא חשובים להיררכיה השמימית, מה בעצם הם עושים חוץ מלהיות השמש הירח והכוכבים?

העלמות חשובות בפני עצמן - יש לכל אחת מהן שליטה ואחריות על אספקט מהותי ומרכזי בבריאה (מוות, מלחמות, וכו')
השמש והירח... להגיד שהם לא חשובים זה בערך כמו להגיד שראש הממשלה לא חשוב, כי אין לו באמת אף תיק שהוא אחראי עליו.

"איכשהו". זו בדיוק הנקודה, וגם התשובה לשאלה שלך. הכל כרגע ממשיך כמו שהוא עבד בעבר. הרוב משתדלים לשמור על הסטטוס קוו ולמלא את התפקיד שביצעו במשך שנים. כל אחד יודע את העבודה שלו, אבל לא תראה מאמץ מרוכז ורחב מיואן שו לפעול לטובת הבריאה.

כן, שכחתי שבנשגבים יש אל לכל פיפס קטן.
ורגע, בדיוק עלתה לי שאלה ממה שכתבתם - בעצם, בסופו של דבר, אין כמעט סוגדים לשמש הבלתי מנוצח, ללבנה ולעלמות בבריאה, אבל הם בכל זאת נשארו האלים הכי חזקים. מה..?

למזלם, ה"כוח" של האל לא נקבע על פי מספר המאמינים שלו, אלא לפי חשיבותו בהיררכיה, והם היו ונשארו בצמרת ההיררכיה.
מספר התפילות כן משפיע על ה"כסף" שיש לכל אל, אבל כל אחד מהם מקבל אחוזים משאר התפילות.

כמו שאמרתי, יש כמה גרסאות, כולן "קאנוניות". אחת אומרת שהניצוץ הסולארי בעצמו מחפש גוף חדש ונכנס לתוכו. השניה אומרת שיש מחלקה בהיררכיה השמימית שמקבלת את הניצוצות לפני, מטהרת אותן ומשחררת אותן שוב לבריאה (אם כי אין לה שליטה על מי יקבל את הניצוץ בסופו של דבר). ומצד שלישי, מציגים את זה כאילו השמש בעצמו בכל זאת מתפנה מהעיסוקים שלו מידי פעם כדי להשגיב זנית' פה ושם.

אולי השמש הבלתי מנוצח בעצם כן דואג לסולארים שלו???
והסולארים יודעים על כל הסיפור שהסידראלים הם אלה שתכננו את המרד?
ואלה שכן שונאים את הסיידראלים?

ב"ה
דויד אמר/ה:
אבל מה כן רשום בספר??
ומה היחס בין הסולארים לסידראלים
רשום בספר שרוב העולם בכלל לא מודע לקיומם של נשגבי הכוכבים, לכן גם אם אחד מנשגבי השמש הוא במקרה מהבודדים שכן מודעים לקיומם של נשגבי הכוכבים עדיין הסיכוי שהוא גם יודע שהם אלו שארגנו את המהפכה הוא מאוד נמוך. לעומת זאת הידע על בגידתם של נשגבי הכוכבים ידוע למדי בקרב נשגבי הלבנה, אז ייתכן שנשגב שמש כלשהו למד על זה מנשגבי הלבנה. אני מקווה שזה עונה על שאלותיך.

אני קורא את מה שאתה כותב וזה עדיין לא עונה לי על השאלות
נגיד ואתם משחקים סולאר שהוא זנית' וגילה על כל הבגידה שהסידראלים
ושהשמש הבלתי מנוצח לא אכפת ממנו בכלל איך הייתם מגיבים?

תלוי בדמות, אני מניח. ראיתי דמויות שיסרבו להאמין. ראיתי דמויות שיחליטו לנקום. ראיתי דמויות שיחליטו להרעיד את שערי השמיים.
אבל לא תמצא לזה תשובה כאן, מן הסתם - זה משהו שאמור להיות משוחק, לא כתוב בספר.

אני רוצה למחות בפני חברי הפורום, אתם אולי חושבים שאתם מסייעים לשחקנים בכך שאתם שופכים בצורה כזו את כל תככי ורזי העולם אל תוך הפורום, אבל אתם למעשה פוגמים ישירות בהנאתם מהמשחק ומהתגליות שבו.
האורח "דויד" הוא למעשה שחקן שלי שאעז לפנות אליכם בשאלות למרות התביעה מהשחקנים להימנע מבירור פרטים ברמה הקאנונית על הבריאה דרך הרשת. התשובות שלכם, על אף טבעם המעורפל, מסכנות את גורם ההפתעה וההנאה עבור כל אותם שחקנים פעורי עיניים שאין להם מה לחפש בין דפי הספרים והחוברות המיועדות לעיני המנחים בלבד.

הגישה הזו כולה, באי הפורום היקרים, של "לשפוך את כל סודות העולם לפני כל המבקש" היא כמו חבורה של קוסמים החושפת בפני כל דורש את כל סודות המקצוע. אני מבקש מכם לחדול - או לכל הפחות להבהיר תחת שלטי "ספויילר!" ענקיים כי כל מידע שכזה עלול לפגום בהנאת השחקן או לוודא שקוראי העץ מודעים לכך שעליהם להיות מנחים כדי להיחשף לחומרים האלה.

אני בשחקן שלי אטפל משמעתית, אני מנסה להציל כאן שחקנים אחרים שחסרי אחריות שכמותכם עלולים לקלקל להם את ההנאה שבתגלית תוך-כדי-משחק.

אני לגמרי מסכים עם פיטיפנד- זה פגע מאוד בהרפתקאה הקודמת שבה שיחקתי כי אחד השחקנים גילה הכל דרך הפורום.

באמת היתי שמח אם הייתם שמים ספויילר או משהו כדי להזהיר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה