• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חוק בל יעבור

Atkinson

פונדקאי ותיק
הנה שאלה בשבילכם.
איזה משמעות אתם מעניקים במשחק לחוק המקומי?
השאלה הזו משמעותית במיוחד במשחקי פנטזיה, שכן בעולמות כאלה, בדרך כלל, מרוב קוסמים, דרקונים ונסיכות חטופות אנחנו שוכחים לרגע שהדמויות שלנו חיות במדינה שבה שולט שליט (זה או אחר) ואשר הם כפופות למרותו ולחוקיו.
האם חיכוכים תכופים עם רשויות החוק מעשירות את המשחק או רק מסרבלות ומאיטות אותו?

סתם, שאלה לדיון?

זה תלוי בדמויות גם
LAWFUL
לא יעבור על החוק, ואף ילשין על חבר שלו שעבר על החוק לחנויות
CHOTICE
לעומת זאת, לא ישים על החוקים ויעשה מה שהוא רוצה עם הגבלת הGOODNESS שלו
CHOTICE EVIL
יעשה מה שהוא רוצה בלי הגבלה ואם הוא נתפס הוא פשוט רוצח את האנשים שתפסו אותו

אני לא מדבר על ההתנהגות של הדמויות. אני מדבר על ההתנהגות של העולם ובכלל, משחק בעולם שבו מרגישים שיש חוק ולא רק מודעים אליו במעורפל.

החוק מורגש היטב, המשמר המקומי ברוב המקומות הינו קשוח במקרים שיש חשד למעבר על החוק, פעם קרה שאחד מהחבורה הואשם ברצח בסופו של דבר לאחר המשפט הוא הואשם רק בהריגה ברשלנות ונשלח לחודש בכלא, לא מזמן קרה שאחד מבני החבורה (נוכל) הואשם בשיתוף פעולה עם גילדת גנבים שפשטה על העיר ובזזה מאנשים, סוחרים ואפילו בנקים, בסופו של דבר הוא יצא זכאי מפני שלא הייה לו שום קשר והוא דווקא עזר לראש העיר עם החבורה שלנו למצוא את הגנבים שערכו פשיטות על העיר.

זה כל הרעיון, שהוא נשלח לכלא לחודש ע"י פסק דין, בפועל הוא הייה רק שבוע כי הייה משהו במשימה שהיינו חייבים אותו אז בסוף שתיים מהחבורה פרצו בלילה לכלא ושיחררו אותו מהכלא, אחרי שהם פרצו לכלא הם שיחררו עוד כמה אסירים כדי שיעזרו להם להמלט, אני לא הלכתי לעזור להם בגלל שחשבתי שזה טיפשי וגם לא רציתי שאיכשהו אני אסתבך עם החוק אז לא הצטרפתי אלייהם.

ראשית, אל תכתוב כמו ילד מתלהב, זה לא מוסיף לכבוד שרוחשים לך בפורום. שנית, תשלשל את
זה לפתיל השו"ת שלך בפורום "העולם הידוע"- מנהל הפורום עוסק בתחום והוא יכול, לבלי ספק, לענות על שאלותיך בנושא. אם אני לא טועה, האם לא דנת פה לפני זמן לא קצר בהשלכת החבורה
לחסדיו של צבא גוויות מהלך? מה קרה שהם כבר חזרו משם?

האמת שלא אמור להיות משפט

אומרים למלך "תפסנו את הגנב הזה אנחנו חושבים שהוא חלק המגילדה שבזזה אותנו"

המלך שואל "זה נכון?"

הנוכל שולל ומנסה להוכיח שזה נכון

המלך יכול להאמין לא או לא
אם כן הנוכל חופשי אם לא :shock:

אבל אז זדה עבד יותר על עיקרון של משפט שדה

הלדין אמר/ה:
ראשית, אל תכתוב כמו ילד מתלהב, זה לא מוסיף לכבוד שרוחשים לך בפורום. שנית, תשלשל את
זה לפתיל השו"ת שלך בפורום "העולם הידוע"- מנהל הפורום עוסק בתחום והוא יכול, לבלי ספק, לענות על שאלותיך בנושא. אם אני לא טועה, האם לא דנת פה לפני זמן לא קצר בהשלכת החבורה
לחסדיו של צבא גוויות מהלך? מה קרה שהם כבר חזרו משם?

:?: :?: :?:
לא הבנתי למי אתה מפנה את זה וגם מה אתה מנסה להגיד. איזה נושא צריך להפנות לשו"ת ב"עולם הידוע"?

המשפט שנערך הוא משפט שהלך הרוח בו הייה כמו כל משפט ראוי כדת, הובאו עדויות שונות מאנשים שהיו במקום, התביעה שנערכה הייתה הוגנת והובאו בפנייה מספר גרסאות הן של העידם במקום והן של החשוד בפרשייה, לחשוד נתה האפשרות להביא את העניין מנקודת מבטו והוא בעצמו העיד בפני שופט ולבסוף הוחלט גזר הדין עפ"י חוק, לאחר שלנאשם הייתה אפשרות להגן על עצמו ולהביא את נקודת מבטו,המשפט נערך על פי חוק שהחוק נועד להגן על הצדק וולשמור על החפים מפשע ולהגיע לאמת.

רציתי לכתוב למעלה שהמפשט נערך כדת וכדין ושכחתי לכתוב כדין ובגלל זה רציתי לתקן זאת כי המשפט לא נערך עפ"י דת, המשפט נערך כדת וכדין זאת אומרת עפ"י חוק ותוך כדי שמירה על זכויות החשוד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה