• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים זעקתו של כוכב נופל (פריחת הלוטוס):

doctor arbitration אמר/ה:
קודם כל הform שלך כל כך חזק שאני לא יכול להתחיל בכלל בשום דבר אחר חוץ ממנו. הוא ממש חזק. הוא ממש יותר מידי חזק. גם הצ'ארם שאחריו חזק מידי. זה כאילו אמנות הלחימה שלך סיידריאלית בעוצמה אבל לא בתוכן.

שנית אתה חייב לעבוד על פלאף לתעצומות. המכניקה לא מעניינת בלי הפלאף, ועזוב שאלות איזון, זה מה שחשוב תכלס כדי לדעת מה התעצומה אמורה לעשות. באמנויות לחימה של אקזאלטד (וזה ברור מscroll of the monk) קודם מגיע הפלאף ואז המכניקה. בלי זה ממש קשה לי להתייחס למגניבות של הצ'ארמים.

דבר אחרון - מה זה משאלה? איך זה אמור לעבוד? אל תחשוב D&D, תחשוב אקזאלטד. באקזאלטד יש לעולם סט חוקים אחר לגמרי.
אני מעריך את התגובה, אם כי היא לא עוזרת לי הרבה- מדוע חשבת ששתי התעצומות כל כך חזקות? כיצד אני יכול לאזן אותן?

טוב, אני מקבל את הקטע לגבי הפלאפ- אני אכתוב את זה עכשיו, כי אחרת לא יהיו לי קוראים בקצב הזה :wink:.

לגבי המשאלה- אני עוד צריך לחשוב על זה.
מה שעלה במוחי היא תעצומה המאפשרת למאסטר של האומנות, בעת שהוא מתבונן בכוכב נופל, להביע משאלה אשר תתגשם בעתיד הקרוב. הבעיה עם זה היא שאינני בטוח היכן הגבולות של אותה משאלה עומדים והאם תעצומה של מהות 5 יכולה לעשות כזה דבר- אני רק יודע שהדבר יעלה המון מאנה, נקודות ניסיון וכוח רצון.

--Darkemor

תעצומה של מהות 5 כן יכולה, אני מניח, לשגר בקשה אל אל הכוכבים הנופלים הזה והוא באמצעות קשריו ביו-שן יוכל לסדר משהו. זה לא מיידי, וזו לא משאלה, אבל זו תעצומה שיכולה להיות חזקה כי אל הכוכבים הנופלים הוא כנראה אל חזק, (אחרי הכל הוא אל שמשליך גופות של אלים מהעיר השמיימית. הוא הקברן של האלים, והוא כנראה גם אחראי על כל נושא הstarmetal בבריאה [הייתי הולך על זה כשהייתי בונה את התעצומות]). מצד שני אין לי מושג למה האל (שכאמור פיתח את הסגנון) בנה בסגנון תעצומה שמתקשרת עם עצמו..

כשאתה שואל את עצמך במו"ד "מה גורם למשאלה לעבוד" אז התשובה נורא בנאלית וסתומה "זה קסום, ככה זה". באקזאלטד אין כאלו דברים - כל ה"פיזיקה" היא בעצם בירוקרטיה. צריך לחשוב על הדברים האלו.

עכשיו, למה התעצומות חזקות? כי הן בכלל לא בסדר גודל של תעצומות למהות שלהן. מתקפה אזורית שפועלת למיד מבלי שאתה עושה כלום, ישר פוגעת וגם עושה נזק חמור? ואז יש לזה עוד אפקטים? הגנה מושלמת תמיד מול משהו? זה פשוט לא הגיוני

אוקיי... בו נעשה סדר קצר בדברים, קודם כל התעצומות החדשות חזקות מדי נקודה...

Catching the Tail of a Star Technique - מכיוון שזה צ'ארם רפלקסיבי אני יכול להשתמש בו בלי הגבלה ובכך להיות בטוח שאני מעוור של כל מי שבסביבה, בעלות של 2 מוטס אולי גם הייתי עושה את זה לפני שאני מרביץ למישהו, קצת מוגזם אתה לא חושב?

Falling Star Form - תעצומת הצורה ,נהוג שהיא עולה 5 מהות ובעצם מגדירה פחות או יותר מיהו אמן הלחימה, בדרך כלל הן גם לא חזקות יותר מדי אלא נותנות בונוס מסויים אחד ואולי עוד איזה משהו קטן.
נזזק חמור של מהות*2? לכל יצור חושך בסביבה בלי קשר למה אני צריך לעשות? אני הייתי מוריד את זה לגמרי או לפחות הופך את זה לפעולה שאני צריך לעשות.
אם בכל זאת אתה רוצה להפוך את האומנות לחימה הזו למשהו נגד יצורי החושך תוסיף את המהות לנזק נגדם או תגיד שהנזק שאתה עושה הוא קדוש.

Tender Fall of a Thousand Bright Stars - לא נהוג שבאומנות לחימה יש חסימה מושלמת, בטח שלא חסימה מושלמת ברדיוס מסויים ובטח שלא אחת שעולה 1 מהות לכל חסימה.
הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שזה מגדיר למי יש חסימה מושלמת ולמי אין וברגע שזה נכנס לאומנות לחימה אז פחות או יותר לכולם יש...
אין מקום לדעתי לחסימה מושלמת לאנשים אחרים , בטח שלא במהות 4, ובטח שלא בלי עלות של כוח רצון לכל חסימה בנפרד...

לגבי המשאלה... עד כמה שאני יודע לנשגבי הכוכבים יש אפשרות לשחק עם העתיד, אם הם משחקים יותר מדי הם חוטפים על הראש אבל הם יכולים, שוב היכולת הזאת מוגבלת להם ויש סיבה לכך...
לכל אחד בבריאה יש את הייחוד שלו וברגע שמכניסים משהו כזה לאומנות לחימה זה פחות או יותר שובר את החוקים, זה כמו שבאומנות לחימה יהיה שינוי צורה..
למה לי לשחק נשגב הלבנה אם אני יכול לקחת סולאר עם שינוי צורה?
למה לי לשחק סולאר אם אני יכול לקחת לטאה (דם דרקון) עם הגנה מושלמת?
בקיצור הבנת את הרעיון...

ולמרות שאמרו את זה קודם, תוסיף פלאפ, לא בשביל שיהיה אלא בשביל לעזור לך יותר להבין את התעצומה, למה מה שקורה קורה ולא רק בגלל שיש לי מהות והיא עושה הכל...

Catching the Tail of a Star Technique -
1. אין גלגול התנגדות! זה פשוט עובד. ועוד על כל מי שברדיוס בנוסף. חזק מידי ל2 מוטס.
2. ההפחתה צריכה להיות פנימית , לא חיצונית.
3. משך העיוורון לא מוגדר טוב.

Falling Star Form -
1. התקפה שתמיד פוגעת? למה? איך?
2. הטווח גדול מידי לדעתי.

Tender Fall of a Thousand Bright Stars -
1. כמו שנאמר, לא מקובל לשים הגנה מושלמת באמנות לחימה.
2. בכל מקרה, גלגול ההתנגדות לא הגיוני. למה קשתות? מה אם אני זורק עליו משהו? מה אם אני משתמש בblazing solar bolt? מה אם דרקון יורה עליו?

בקשר למשאלה: אין ממש דבר כזה בנשגבים. יש אפקטים מאוד חזקים, אבל גם הם מוגבלים.
כמו שאמרו פה, אפשר לתת פטיציה כדי לשנות את הגורל, אבל זה לא יהיה מיידי.

נחמד מאוד. רק שתי הערות מצידי:

Ground Shattering Impact - מגלגלים נזק בשלב 8, אז "קוביות נזק בשלב 10" לא מסתדר.

Falling Star Form- לא כל כך מסתדר לי מבחינת התאור התעלמות ממחסרי פציעה.

חוץ מזה, עבודה יפה.

PeskyTiger אמר/ה:
נחמד מאוד. רק שתי הערות מצידי:

Ground Shattering Impact - מגלגלים נזק בשלב 8, אז "קוביות נזק בשלב 10" לא מסתדר.

Falling Star Form- לא כל כך מסתדר לי מבחינת התאור התעלמות ממחסרי פציעה.

חוץ מזה, עבודה יפה.
תודה על המחמאות :).
Ground Shattering Impact- לא.
ע"פ הספר מגלגלים את הנזק בשלב 10, בעוד שבשלב 8 מפחיתים את הספיגה מן הנזק הגולמי.
Falling Star Form- מבחינתי, הקטע של הנחישות וחוסר המעצורים מסביר כי פציעותיה של הדמות לא משנות לה בעודה מסתערת לכיוון אויביה, נופלת עליהם כמו כוכב נופל.

--Darkemor

עמוד 150 (בגירסה האנגלית, אם זה משנה משהו):
Step Ten: Roll Damage/Apply Results
The attacker's player rolls a number of dice equal to the remaining damage of the attack.

בנוסף, שלב 9 הוא: Counterattacks, ושלב 8 הוא: Apply Hardness and Soak.

--Darkemor

כאן הבעיה. אני הסתכלתי על הטבלה בעמוד 145.
עוד מקרה של טקסטים סותרים.

אולי עדיף לא להזכיר שלב בכלל, אלא רק להגיד "אם ההתקפה גורמת ללפחות קוביה אחת של נזק אחרי ספיגה".

Ground Shattering Impact - רוב הנשקים עושים כבר נזק שהוא חודר שריון (חצי מהספיגה) לכן לא ברור לי אם הנזק עדיין חודר שריון או מתעלם לחלוטין, הצעה שלי היא שהתעצומה מתגברת את המכה ,אם המכה לא חודרת שריון אז שתהפוך לחודרת שריון, אם היא כבר חודרת שריון אז שתתעלם ממנו...

Catching The Tail Of A Star Technique - קצת יקר אני חושב, הייתי שוקל לשנות במקום לטיק לפעולה אחת (כלומר עד שמתחדש ד"מ) ואז להשאיר את המחיר ובנוסף להוסיף (רק אם אתה מתחבר לזה) לפלאף שהדמות "מניפה את הפטיש ומנחיתה אותו לקרקע, ניצוצות של מהות עפות לאוויר ומרימות איתן אבק" או משהו כזה :)

וזהו, כל השאר מגניב בהחלט...

TaleOfSorrow אמר/ה:
Ground Shattering Impact - רוב הנשקים עושים כבר נזק שהוא חודר שריון (חצי מהספיגה) לכן לא ברור לי אם הנזק עדיין חודר שריון או מתעלם לחלוטין, הצעה שלי היא שהתעצומה מתגברת את המכה ,אם המכה לא חודרת שריון אז שתהפוך לחודרת שריון, אם היא כבר חודרת שריון אז שתתעלם ממנו...

Catching The Tail Of A Star Technique - קצת יקר אני חושב, הייתי שוקל לשנות במקום לטיק לפעולה אחת (כלומר עד שמתחדש ד"מ) ואז להשאיר את המחיר ובנוסף להוסיף (רק אם אתה מתחבר לזה) לפלאף שהדמות "מניפה את הפטיש ומנחיתה אותו לקרקע, ניצוצות של מהות עפות לאוויר ומרימות איתן אבק" או משהו כזה :)

וזהו, כל השאר מגניב בהחלט...
קודם כל, תודה על המחמאה ועל העזרה- ממש עזרת לי הפעם :wink:.

Ground Shattering Impact- אתה צודק, לא שמתי לב שהנשקים חודרי שיריון גם בלי התעצומה. העליתי את המחיר ל-5 Motes והפכתי את התעצומה לחודרת שיריון לחלוטין, בערך.

Catching The Tail Of A Star Technique- שיניתי את זמן התעצומה לפעולה אחת, כמו שהצעת. כמו כן, הפלאפ נשמע טוב, אך בכוונה לא נכנסתי לתיאור התעצומה בפועל, מלבד בנוגע לעמידות המוצא (אם כי באופן מוגבל בלבד), מפני שאני חושב שהדבר יאפשר יותר חופש בעת תיאור הפעלולים במהלך המשחק.

מספר שאלות תירגום:
1. איך מתרגמים Mote?
2. איך מתרגמים DV?
3. איך מתרגמים Attune?
4. איך מתרגמים Penalty?
5. איך מתרגמים Bashing?
6. איך מתרגמים Lethal?
7. איך מתרגמים Aggravated?
8. איך מתרגמים Creatures of Darkness?
9. איך מתרגמים Valor?
10. איך מתרגמים Hardness?
11. איך מתרגמים Soak?

אגב, הוספתי תעצומה חדשה בשם Blazing Star Form- אשמח אם תגיבו עליה.

--Darkemor

שתי עמידות לאותה אומנות? מעניין.... מה שאתה יכול לעשות במקרה כזה הוא לפתח תעצומות שהן מקבילות אבל כל אחת הלכה לרעיון קצת אחר (בדומה למה שאני ופסקי כתבנו בQuivering Hand Style)

אתה יכול לרשום במכאניקה של העמידה השנייה שהיא עושה נזק "קדוש" במקום "חמור ליצורי אופל" יבינו לבד...

בסה"כ נראת לי סבבה למרות שעד עכשיו אני עובד מהזיכרון לגבי כל התעצומות עד שאני אפסיק להתעצל ולהעתיק את הספר למחשב הזה :D

אולי הייתי מוסיף שמי שלמד את שתי העמידות יכול להפעיל את השנייה בחצי מחיר ולהחליף בינהן בצורה רפלקסיבית בעלות של 1 מאנה בתחילת הפעולה שלו.

PeskyTiger אמר/ה:
1. מאנה
2. ד"מ
3. כיונון (?)
4. מחסר
5. חבטה
6. קטלני
7. חמור
8. יצור חושך? יצור אפלה? יבינו אותך עם כל אחד מהם.
9. אומץ
10 . קשיחות?
11. ספיגה.
אהה... אילו המונחים של הגירסה העברית, נכון? (לא הייתי מפורש מספיק בהודעה שלי, אני חושב :wink:).

--Darkemor

TaleOfSorrow אמר/ה:
שתי עמידות לאותה אומנות? מעניין.... מה שאתה יכול לעשות במקרה כזה הוא לפתח תעצומות שהן מקבילות אבל כל אחת הלכה לרעיון קצת אחר (בדומה למה שאני ופסקי כתבנו בQuivering Hand Style)

אתה יכול לרשום במכאניקה של העמידה השנייה שהיא עושה נזק "קדוש" במקום "חמור ליצורי אופל" יבינו לבד...

בסה"כ נראת לי סבבה למרות שעד עכשיו אני עובד מהזיכרון לגבי כל התעצומות עד שאני אפסיק להתעצל ולהעתיק את הספר למחשב הזה :D

אולי הייתי מוסיף שמי שלמד את שתי העמידות יכול להפעיל את השנייה בחצי מחיר ולהחליף בינהן בצורה רפלקסיבית בעלות של 1 מאנה בתחילת הפעולה שלו.
אני מעדיף לא להסתבך עם עוד מכניקה- אני ממש לא אוהב את הקטע הזה בנשגבים.
לגבי הקטע של ה"קדוש"- בשום מקום שקראתי לא רשום ש"קדוש" אומר נזק חמור ליצורי אפילה. בספר, תחת מילות מפתח, רשום כי לתעצומה בעלת מילת המפתח "קדוש" יש השפעות נוספות כנגד יצורי אפילה, ותחת הנספח של יצורי אפילה לא מצויין כלום בנושא נזק חמור.
בכל מקרה, תודה על הטיפים.
עריכה: אגב, איך מתרגמים Materialize, Sanctum ו-Incapacitated?

--Darkemor

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה