• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /

הנשגבים וראינטים לאומנויות לחימה

ישמעאל

פונדקאי ותיק
חשבתי על מעין חוק בית, ואני ישמח לשמוע מה דעתכם.
וראינטים לאומנויות לחימה
אומנויות לחימה רבות בעולמנו מחולקות לכמה סגנונות. כל סגנון של אומנות לחימה דומה לאומנות הבסיסית, אך שונה ממנה באופיו. לדעתי זה הגיוני מאד שגם בבריאה, המלאה במאסטרים אדירים, יהיו לאומנויות לחימה סגנונות שונים. סגנון כזה, או וריאנט לאומנות לחימה, הוא פשוט אומנות לחימה שבוצעו בה כמה שינויים.
כמה דוגמאות לשינויים אפשריים של אומנות לחימה:
:flame: שינוי/הוספה/הורדה של הנשקים המשמשים את אומנות הלחימה. לדוגמא: "סגנון הקוברה היורקת" הוא וריאנט לסגנון הנחש שמתמחה בחיסול האויב ממרחק, אך לא ממרחק רב, ובלחימה עם סכין. נשקי הצורה של הסגנון משתנים באופן הבא: חרב קרס ומטה שבעה חלקים יורדים, ובמקומם האומן יכול להשתמש בסכין, גם להטלה וגם בקפא"פ.
:flame: הוספת צ'ארמים לאומנות, אולי במקום צ'ארמים אחרים. לדוגמא: "צל הנמר" הוא וריאנט לסגנון הצל השחור שפותח ע"י אומני לחימה סולארים בעזרת מאסטר סידראלי מסיעת הזהב, כדי להפוך את הסולארים שמאומנים בו למכונות הרג קטלניות שיחזירו את הסולארים לשלטון. לסגנון נוסף צ'ארם שמאפשר לאומני צל הנמר להתכוונן לציוד ממתכת כוכבים כאילו שהם סידראלים, ומהווה את הצ'ארם הראשון בסגנון.
:flame: שילוב בין אומנויות לחימה. לדוגמא: "צל הנמר" שמוזכר בדוגמא הקודמת הוא שילוב של סגנון הצל השחור וסגנון הטיגריס. אומני צל הנמר יכולים ללמוד צ'ארמים משני הסגנונות (בתנאי שהם עומדים בדרישות). בנוסף, עמידת המוצא של הסגנון משתנה ככה שהיא משלבת את שתי העמידות (של הצל השחור ושל הטיגריס).

חשוב לזכור שכשיוצרים וראינטים לאומנויות לחימה צריך לשמור על האיזון. בדוגמא האחרונה, למשל, "עמידת צל הנמר" משלבת שתי עמידות מוצא של שתי אומנויות שונות. כדי להשאיר אותה מאוזנת היא תכלול רק חלק מכל אחת מהעמידות, ואולי מחיר המוטס שלה יעלה קצת.
 
אני אומנם לא מקראתי את הספר מגילות הנזיר ואני לא כל כך מכיר אומניות לחימה חוץ מאלה שבספר הבסיס מהדורה שנייה,
אני חושב שמה שאתה אומר אפשרי ומעניין, אפשר ליצור וריאנטים שונים לאומנויות לחימה ולהוסיף תעצומות לעצים האלה כמובן במידה, ועם איזון, אבל זה רעיון מגניב שאם תפתח אותו נכון יכול לפתוח דברים ממש ממש מגניבים^
 
1) נראה סביר, אני מניח. כל עוד שומרים על ת'מה. יכול להיות נחמד.

2) נעשה כבר. לeven blade יש ארבעה וריאנטים שונים , ולעוד א"ל ששכחתי את שמה יש חמישה מסלולי "פרוטוקולים" שונים. בהחלט נותן הרגשה מגניבה. אני ו TALE עשינו את זה עם א"ל שלנו (וריאנט היד הפתוחה ווריאנט האגרוף הקמוץ).

3) לא יודע למה זה טוב. כבר ככה אני יכול ללמוד צ'ארמים משניהם ולשלב אותם בקומבו. מה שאתה מציע זה פשוט לבנות אמנות חדשה עם כל הצ'ארמים הקודמים וצ'ארם עמידה חדש שישלב בין העמידות. לא מסתדר לי, אישית.
 
3) לא יודע למה זה טוב. כבר ככה אני יכול ללמוד צ'ארמים משניהם ולשלב אותם בקומבו. מה שאתה מציע זה פשוט לבנות אמנות חדשה עם כל הצ'ארמים הקודמים וצ'ארם עמידה חדש שישלב בין העמידות. לא מסתדר לי, אישית.
אני יודע שאפשר בכל מקרה ללמוד צ'ארמים משתי אומנויות או יותר, אבל הרעיון שלי הוא לשלב שני סגנונות כדי ליצור סגנון חדש. גם אני לא מת על הרעיון הזה, רק הצגתי אותו בתור דרך אפשרית ליצירת וריאנט. אני רואה את הוריאנטים לאומנויות לחימה יותר בתור שינוי קטן של הסגנון שנותן לו אופי אחר. בגלל זה אני מעדיף את שני הסוגים הראשונים שכתבתי.
בכל מקרה, שים לב שהאפשרויות שהצגתי הן רק דוגמאות. כל אחד יכול ליצור וריאנט איך שהוא רוצה.

אגב, שכחתי לציין שהשינוי הוא לא רק מכני- לוריאנט יהיה מן הסתם רקע שונה מהאומנות הבסיסית, שכניראה התפתח ממנה.
 
מה שיותר כדאי לעשות, זה לקחת שתי סגנונות, לקחת מהם את הצ'רמים הפשוטים והתגובתיים מאחד, ואת הקבועים הפעולה נוספת ומה שנשאר מהשני, ולהפך, ככה שיש לך למשל יתרון הגנה של אחד ואת ההתקפת האדירות של השני, וליצור שרשרת צ'רמים מאזנים ובונים ביניהם, זה יוצר לך עץ צ'ארמים מורכב שדורש הרבה נקודות ניסיון בשביל ללמוד את כל הצ'רמים שלו אבל באותה מידה יוצר לך את הווריאנט המושלם.
 
lord of the dumm אמר/ה:
מה שיותר כדאי לעשות, זה לקחת שתי סגנונות, לקחת מהם את הצ'רמים הפשוטים והתגובתיים מאחד, ואת הקבועים הפעולה נוספת ומה שנשאר מהשני, ולהפך, ככה שיש לך למשל יתרון הגנה של אחד ואת ההתקפת האדירות של השני, וליצור שרשרת צ'רמים מאזנים ובונים ביניהם, זה יוצר לך עץ צ'ארמים מורכב שדורש הרבה נקודות ניסיון בשביל ללמוד את כל הצ'רמים שלו אבל באותה מידה יוצר לך את הווריאנט המושלם.

לא הבנתי מה ההבדל בין לבנות ווריאנט של שיטה שמורכבת משתי שיטות אחרות לבין פשוט לקחת את שתי השיטות ולבנות קומבואים שמבוססים עליהן, נראה לי קצת מיותר.

לגבי ווריאנטים שהוצעו בהתחלה, יכול להיות רעיון נחמד כמו שפסקי אמר ואם להרחיב את הדוגמא שלך :

1. ווריאנט נחש הפיתון - צארמים שיתנו לסגנון הנחש הקיים (או יחליפו צ'ארמים אחרים ,לא עדיפות ראשונה שלי) חיזוק בכל תחום הלפיתה כגון אפשרות לבצע לפיתה ועדיין לשמור על האפשרות לחסום מכות (כמו שהנחש לופת רק עם חלק מהגוף).

2. ווריאנט נחש הקוברה - צארמים שיוסיפו אפקטיים משתקים או מחלישים ע"י שימוש בהרעלה של המהות של היריב.
 
מה שהתכוונתי אליו הוא כזה, מה הטעם לייצר ווריאנט לאומנות לחימה שבעצם יוצר אומנות לחימה אחת משתייים? ואם אתה כבר שולט מאחת מאומנויות הלחימה הבסיסיות אתה בעצם פשוט לומד עוד א"ל(לעזאזל עם זה!) ויוצר רצפים עם הצ'ארמים של שניהם, מה הטעם? אתה סופר מגה אולטימה וואטאבר וואטאבר חזק בגלל שיש לך רצפים של צ'ארמים מאומנויות לחימה שונות שיצרת להם ווריאנט בכך ששילבת את שני האומנויות לחימה ולא עשית שום דבר חדש חוץ מאולי לשנות את נשקי הצורה שלהן, צריך לאזן כי אי אפשר ליצור את אומנות הלחימה האולטימטיבית מכמה אומנויות לחימה אחרות.
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה
Top