• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

התאמת ערכי תכונות למקצוע

Wolf's Bite אמר/ה:
בוא נתחיל בעובדה שלאו הוא ספאמר, אז הוא תמיד טועה.
ב' כל, נוכל(ולא גנב) אורקי יכול להיות בריון. או מרגל לטובת בני האדם בשבט של אורקים.
ג' כל, אתה נמצא מחתימה של מועמד לבאן בפעם השנייה, אז מה אתה כ"כ גאה?

קרעת אותי.....

בקיצור, זה יהיה קצת מוזר שחצי אורק ענקי ומגושם יגנוב ממישהו. זה ממש מצחיק! זה כמו לראות חצי אורק קוסם. זה קורע מצחוק!

בכל מקרה, זה אפשרי,ואפילו מאתגר לנסות להיות חצי אורק קוסם או משהו כזה....יכול להיות מעניין.

למה אורק.חצי אורק חייב להיות מוגשם?
איפה כתוב שכל אורק/חצי אורק חייב להיות שרירן חסר מוח שכל מה שאכפת לו זה לחסל הרפתקנים/מפלצות?
מה יקרה אם חצי אורק יהיה גטן ואפילו אם הוא יהיה גדול-מה ימנע ממנו להיות גנב? אם כבר חצי האורק הוא צור ענק-מי יעצור יצור ענק מלגנוב משהו?

לאו ירוק הגלימה אמר/ה:
למה אורק.חצי אורק חייב להיות מוגשם?
איפה כתוב שכל אורק/חצי אורק חייב להיות שרירן חסר מוח שכל מה שאכפת לו זה לחסל הרפתקנים/מפלצות?
מה יקרה אם חצי אורק יהיה גטן ואפילו אם הוא יהיה גדול-מה ימנע ממנו להיות גנב? אם כבר חצי האורק הוא צור ענק-מי יעצור יצור ענק מלגנוב משהו?

שו גנב? דיברתי על קוסמות. לאורק יש מינוס באינטיליגנציה אם זיכרוני אינו מטעה אותי.
אז אני מניח שקוסמות לא יהיה המקצוע המועדף עליו.

אין שום בעיה בלוחם חלש (ואני לא מדבר על 7 בכוח אלא על 12 בערך), אני לדוגמא אוהב ננסים לוחמים. נכון שדמות חזקה תמשך למקצוע לוחם כי הוא מתאים לה, אבל אפשר לשחק דמות לוחם שמתבסס על זריזות למשל מקצוע בסיס שהמצאתי וגם כתבתי עליו פה: אשף זריזות, עם קוביית פגיעה D6 ויכולות מיוחדות שקשורות בזריזות אבל עדיין לוחמני, הוא יכול להיות דמות מאוד עוצמתית.

dwarf paladin אמר/ה:
אין שום בעיה בלוחם חלש (ואני לא מדבר על 7 בכוח אלא על 12 בערך), אני לדוגמא אוהב ננסים לוחמים. נכון שדמות חזקה תמשך למקצוע לוחם כי הוא מתאים לה, אבל אפשר לשחק דמות לוחם שמתבסס על זריזות למשל מקצוע בסיס שהמצאתי וגם כתבתי עליו פה: אשף זריזות, עם קוביית פגיעה D6 ויכולות מיוחדות שקשורות בזריזות אבל עדיין לוחמני, הוא יכול להיות דמות מאוד עוצמתית.

על זה אני מדבר!
לוחם עם 7 בכוח זה ממש לא הגיוני,לעומת זאת לוחם עם 12,11 בכוח זה דיי הגיוני, זה פשוט אומר שהוא לוחם כושל כזה.

זה הגיוני מאוד! אני חשבתי שאתה מדבר על 7,6 בכוח וזה לא הגיוני!

למה לא הגיוני?
אני מסביר שוב- התכונות של הדמות נמדדות מבחינה מערכתית לעומת האנשים שסביבה. נסס יכול להיות חזק יחסית לשאר הננסים שבכפר שלו אבל עדין יהיה לו כוח 8, חלק מזה של בן אדם ממוצע.

אם לאורק יש זריזות 12 הוא כבר לא מגושם. אין שום בעיה שהוא יהיה נוכל.
ואותה סיטואציה עם הננס: אם לאורק יש זריזות 8 אבל לשאר האורקים סביבו יש פחות, למה שהוא לא ירצה להפוך לנוכל?

dwarf paladin אמר/ה:

אויש!!! תפסיקו להיצמד ללוחם!!! הוא רק דוגמא!!!

תנו להסביר שוב:
מישהו שיחק דמות שיש לה מתחת ל-8 בכל התכונות? אם כן, איך זה נראה לכם? מה אהבתם, ולמה בכלל בחרתם לשחק ככה?

אולי מעלות לא הייתה המילה הנכונה.
מה שהתכוונתי הוא שאני (ובאופן משחקי, הדמות) הייתי צריך לחשוב על פתרונות יותר יצירתיים ומקוריים עבור הדמות.

הפתרון הוא פשוט, בקבוצות בהם אני משחק ומשה"מ כבר כולם שחקנים עם רזומה של כמה שנים מאחוריהם . לכן, כאשר מתיישבים לחבר דמויות חדשות עובדים לפי השלבים הבאים :

1. גלגול תכונות (בשלב זה עדיין אף אחד לא בחר מקצוע)

2. בחירת גזע (גם כן בשלב זה עדיין לא בוחרים מקצוע)

3.בחירת מקצוע וחיבור סיפור הדמות. בשלב זה כותבים סיפור רקע לדמות ובוחרים מקצוע לפי מה שיד הגורל נתנה בקוביות. ולא מנסים לכפות על הקוביות בהמרות של שתיים לאחד וכל מיני שיטות אחרות שיתאימו למקצוע את התכונות.

ואז בחירת מיומנויות וכשרונות וציוד שתואמים לסיפור הדמות ולרקע הסוציו-אקונומי שלה.

כאשר משתמשים בשיטה זאת יכולים לצאת אשפים עם תב 13 או לוחמים עם כושר 12 וכן הלאה שכן הדמות כודם נולדת ורק אז בוחרת מי היא . הגיוני שדמות חזקה תבחר מקצוע לוחמני בעוד דמות חכמה תיגש לנצל את חוכמתה הגבוה לצורך הבנת האל והדת. אך מכיוון שסיפור הדמות כשור בבחירת הדמויות יכול להיות גמד בן לשושלת כהנים שאביב שלך אוךו בניגוד לרצונו ללימודי דת וכמורה אך הוא בעל חוכמה 12

דווקא נראה לי ממש מענין לעשות את זה, אבל אין לי הזדמנות...
חיכיתי עם ההחלטה על איזה ערך לשים בכל תכונה עד שהחלטתי על האופי והסיפור של הדמות שלי...
כי היא לא אוהבת להתבלט בכלל, אז שמתי לה 10 (הכי נמוך שיצא לי) בכריזמה, כי היא אף פעם לא מנסה לשכנע אנשים או לעשות שום דבר שגורם למישהו לנעוץ בה מבט.
היא הסתובבה עם הבריונים של העיר כל הלדות שלה אז היא יחסית חזקה(16) ומאוד זריזה(19), היא למדה מהם אפשר לומר.
היתה בורחת קצת מהחוק או מנסה להרשים אנשים ביכולות לחימה ככה שהיא פיתחה את היכולת שלה לרוץ הרבה ולשרוד נפילות ומכות (חוסן)(14).
אף-פעם לא היה לה איך ללמוד ולכן היא לא הכי חכמה(12) או אינטיליגנטית(14).

זה שהיא נהיתה קשתית זה קשור לסיפור, לא לתכונות שלה.
התכונות לדעתי קשורות לדרך שבה גדלים ולצורת המחשבה וכמובן האופי.

golden-moon אמר/ה:
דווקא נראה לי ממש מענין לעשות את זה, אבל אין לי הזדמנות...
חיכיתי עם ההחלטה על איזה ערך לשים בכל תכונה עד שהחלטתי על האופי והסיפור של הדמות שלי...
כי היא לא אוהבת להתבלט בכלל, אז שמתי לה 10 (הכי נמוך שיצא לי) בכריזמה, כי היא אף פעם לא מנסה לשכנע אנשים או לעשות שום דבר שגורם למישהו לנעוץ בה מבט.
היא הסתובבה עם הבריונים של העיר כל הלדות שלה אז היא יחסית חזקה(16) ומאוד זריזה(19), היא למדה מהם אפשר לומר.
היתה בורחת קצת מהחוק או מנסה להרשים אנשים ביכולות לחימה ככה שהיא פיתחה את היכולת שלה לרוץ הרבה ולשרוד נפילות ומכות (חוסן)(14).
אף-פעם לא היה לה איך ללמוד ולכן היא לא הכי חכמה(12) או אינטיליגנטית(14).

זה שהיא נהיתה קשתית זה קשור לסיפור, לא לתכונות שלה.
התכונות לדעתי קשורות לדרך שבה גדלים ולצורת המחשבה וכמובן האופי.

איך הצלחת לגלגל תכונות כאלה גבוהות?

the DM אמר/ה:
הפתרון הוא פשוט, בקבוצות בהם אני משחק ומשה"מ כבר כולם שחקנים עם רזומה של כמה שנים מאחוריהם . לכן, כאשר מתיישבים לחבר דמויות חדשות עובדים לפי השלבים הבאים :

1. גלגול תכונות (בשלב זה עדיין אף אחד לא בחר מקצוע)

2. בחירת גזע (גם כן בשלב זה עדיין לא בוחרים מקצוע)

3.בחירת מקצוע וחיבור סיפור הדמות. בשלב זה כותבים סיפור רקע לדמות ובוחרים מקצוע לפי מה שיד הגורל נתנה בקוביות. ולא מנסים לכפות על הקוביות בהמרות של שתיים לאחד וכל מיני שיטות אחרות שיתאימו למקצוע את התכונות.

ואז בחירת מיומנויות וכשרונות וציוד שתואמים לסיפור הדמות ולרקע הסוציו-אקונומי שלה.

כאשר משתמשים בשיטה זאת יכולים לצאת אשפים עם תב 13 או לוחמים עם כושר 12 וכן הלאה שכן הדמות כודם נולדת ורק אז בוחרת מי היא . הגיוני שדמות חזקה תבחר מקצוע לוחמני בעוד דמות חכמה תיגש לנצל את חוכמתה הגבוה לצורך הבנת האל והדת. אך מכיוון שסיפור הדמות כשור בבחירת הדמויות יכול להיות גמד בן לשושלת כהנים שאביב שלך אוךו בניגוד לרצונו ללימודי דת וכמורה אך הוא בעל חוכמה 12
לא אהבתי.
בסופו של דבר הרעיון הוא לתת לשחקן להרכיב את הדמות כפי שהוא היה רוצה לראות אותה.
אם השחקנים וותיקים ורציניים, הם גם מבינים את העניין שבלשחק דמות חלשה יותר.
אם שחקן מדמיין את הקוסם שלו כלא-יוצלח אשר מעולם לא הצטיין באקדמיה - שייתן לו תבונה נמוכה, אבל אם הוא דווקא רוצה לשחק גאון - למה להשאיר את זה למזל?
בשיטה שלך אני לא בונה את הדמות שאני רוצה, אלא בונה דמות על פי המזל היבש. באותה מידה היית יכול לגלגל גם את המקצוע והגזע.

Dragon_Master אמר/ה:
Icel אמר/ה:
אם לאורק יש זריזות 8 אבל לשאר האורקים סביבו יש פחות, למה שהוא לא ירצה להפוך לנוכל?

האורק הזה יכול להיות נוכל בין שאר האורקים אבל לא בין בני אדם או שאר היצורים.

הו, באמת...
נראה לך שאם האורק נכנס פתאום לעיר של בני אדם הוא מפסיק להיות נוכל? אתה תמים או מה?
מקצוע, כשמו הוא, זה דבר נלמד. אם האורק הוא נוכל, הוא יהיה נוכל בכל מקום.
אנחנו מדברים על המניע שלו להיות נוכל. במקרה הזה, המניע שלו נמצא בעובדה שהוא מתאים יותר משאר הסובבים אותו.
במידה והוא היה גדל בסביבה אחרת, המניע שלו היה אחר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה