• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרפתקת מרדף או הימלטות

במשך השנים, יצא לי להריץ כמה פעמים סצנות של מרדפים (הדמויות רודפות אחרי מישהו) או הימלטויות (רודפים אחרי הדמויות).

מרדף/הימלטות יכולים להיות בקצב מהיר של סיבוב-אחר-סיבוב, כאשר למשל הדמויות בורחות בקפיצות בין גגות הקסבה של העיר ממתנקשי אגודת הסכין העקומה, או בקצב איטי יותר, כשהדמויות נעות בין הסתתרות ביערות ובתי מסתור בעיירות בממלכת גילדאר לכיוון הגבול עם ממלכת פלורין, בזמן שאנשיו של הנסיך המפרדינק מנסים לאתר ולהרוג אותן.

מה שאני די מחבב בסצנות והרפתקאות כאלה, זה שהן דורשות החלטות מהירות (לא תמיד נכונות בדיעבד) ומאוד עובדות נגד "יום ההרפתקה בן 15 הדקות" כי במרדפים אין לך באמת זמן - או שאויב מגדיל את המרחק או שהוא סוגר עליך.

יצא לכם להריץ מרדפים והימלטויות? לבסס עליהם הרפתקה שלמה?

יצא לי להריץ כמה פעמים, היה לנו מרדף של כמעט סשן שלם בתוך sequence שלקח 2 סשנים, בכפר דיג שהקב' החליטה לשחרר משליטתה של כנופיה בה נתקלו בסשן 1. הם היו בריונים מעל הממוצע, ממומנים ומגובים בשקט ע"י כת/ דת עולה בפופולריות של מכשפים רבי עוצמה.
התחיל בעימות רב משתתפים, נסיון חטיפה של דמות מהקב', מצור על המסבאה בה הם הסתתרו, מציאת דלת סודית כשהמסבאה בוערת, גילוי מוקדם של דמויות אויב חזקות ואז מרדף אחריהן בתעלות הביוב, ברחובות העיר, ישירות לתוך מסתור נוסף של האויבים ואז hostage standoff שנגמר בתרדמת של בנו של מנהיג הכנופיה. אחת מקב' המכשפים הצליחה להתחמק ולזמן ישות עתיקה שכמעט מחקה שליש כפר ולהימלט (ולגרום להם המון בעיות בעיר אחרת).

היה לנו מרדף של חתול ועכבר, כשבכל פעם התפקידים משתנים, בין הקב' לדמויות חזקות מאותה כת/ דת בתוך כותלי כלא בעיר הבירה. הקב' זיהתה את המאגית שנמלטה בכפר ותקפה אותה לאור יום, מה שהוביל למעצר ולתאים נסתרים, כשהם מיועדים לחקירה וניסויים. נגמר בשחרור ישות חזקה מאוד לעולם, הרג של האינקוויזיטורים, מרדף אחריהם ואז מהם כשהשומרים עצמם מחליפים צדדים מדי פעם כי חלקם לא ידעו על מה שמתחולל שם, נגמר בשריפה של הכלא.

היה מצוד אחר מרגלת, אחות של אחת הדמויות, שהסתננה לעיר הבירה והפלילה את אבא של npc אהובה ברצח המושל. הקב' הואשמה בסיוע לבגידה ובמהלך החקירה/ מנוסה הם גילו שהיא מתכננת לערער את יציבות העיר כדי למנוע או לעכב גיוס ופרישת כוחות לקראת פלישה מתקרבת. מארבים, מלכודות, כמעט מחיקה של כל שדרת ההנהגה והפיקוד בבירה, כשרוב האצילים מרוכזים בעיר תחת הסגר, מרדף אחר האנשים שלה. היא נתפסה, ניסו לשחרר אותה, נכשלו, חיים של ילדה קטנה היו על הכף, הקב' הצליחה.

בBitD היה לנו מרדף אחר יריב שהצליח לכלוא את רוב הרוחות שהיוו מקור להפקת הסם שהקב' מוכרת. הוא היה חייב להגיע לעמדה מבוצרת, הם היו צריכים לעצור אותו. צלופחי ענק חשמליים רדופים, תעלות מים שחורים ומלאי רוחות, מרדף סירה- כרכרה- רגל וכמעט רכבת.

אני לא מריץ מו"ד, בד"כ אין לקב' משאבים מתכלים שתלויים בשינה מלבד הצורך לישון והמע' קלילות דיין כדי שקרב לא ייקח שעות, לדעתי זה תורם המון לתחושת הדינמיות.

זה ממש מוצלח ואפי, בהחלט נראה כמו משהו שמחזיק יותר מסשן.

במשחקים שלי היו סצנות מרדף קצרות יותר, למשל:

סצנה במו"ד בקופסאות בה מתנקש מסתורי ירה על הדמויות ברובה קשת מהגג של בניין באחד מרובעי העיר. הן רצו לגג כדי לתפוס אותו ולהבין מי שלח אותו והוא התחיל לברוח מהן בקפיצות בין הגגות תוך שמידי פעם הוא זורק עליהן מבחנת חומצה או נדל ארסי. לא זוכר איך שיקפתי את המרדף בחוקים המוגבלים של מו"ד בקופסאות - נדמה לי שעם בדיקות זריזות.

סצנה במוד"מ2 בה הדמויות היו צריכות לרוץ באמצעות חוקי הריצה הסבוכים של השיטה (שתפסו חצי עמוד בערך של חישובים בספר השחקן) כדי לברוח מהיער לביטחון של חומות העיירה בזמן שמפצחי עצמות (סוג של דינוזאור קטן וטיפש מגרייהוק שמצאתי באיזה קלף איסוף) רודפים אחריהן במה שהתברר לבסוף כמהירות לא גבוהה במיוחד.

סצנה במשחק BRP בה הדמויות ברחו מקבוצת לוחמים שרדפה אחריהן באיזה ואדי - בסוף הדמויות הציבו לרודפים מארב מוצלח.

מה שאני אוהב בעולם פתוח הוא ששום דבר מזה לא היה מתוכנן.
סיימנו את הקמפיין הזה בחמישי שעבר, מתוך 114 סשנים, לא היה סשן בודד בו הצלחתי לנחש כראוי מה הם יעשו...

בכפר ההוא הם גילו את המכשפים לחלוטין במקרה, הגיעו ישירות ללב המפקדה שלהם עם פריט שאפשר להם לבטל קסם לתקופה, מה שכפה.על המכשפים לברוח.

בICRPG יש 2 מכניקות שמקלות על יצירת מתח ולחץ זמן: טיימרים ומאמץ (שהוא בעצם הענקת HP לכל משימה מורכבת, לא רק לאויבים). התוצאה דומה למדי לשעונים א-לה PbtA וקל יחסית למדל מכניקה לכל אתגר די מיידית

למה הקיצורים מתייחסים? אפשר עוד פרטים?

נזכרתי גם שהרצתי פעם משחק 1-על-1 שכולו היה בריחה אחת גדולה. המשחק התחיל כשהדמות של השחקנית ננטשה בצד הדרך כשהרגישה לא טוב על ידי שיירת העבדים שהיא הייתה חלק ממנה (מכרו אותם לאדון חדש), התאוששה קצת ופשוט התחילה להתרחק כמה שיותר בכיוון הכללי של צפון-מערבה.

בדרך היא פגשה שני עבדים נמלטים באמת, שרדף אחריהם צייד עבדים עם כלב נושך. מכיוון שהיא ידעה להשתמש בקסם, היא עזרה להם בסופו של דבר להערים על הצייד והכלב שלו, רק כדי ששני כפויי הטובה ינטשו אותה ויעדיפו להמשיך לברוח לבד (הקסמים קצת הלחיצו אותם).

למה הקיצורים מתייחסים? אפשר עוד פרטים?
סליחה, הרגל.
BitD- Blades in the Drak. משחק שהוא אבולוציה על מנוע האפוקליפסה, בו משחקים צוות של פושעים מתחילים שמנסים לטפס במעלה שרשרת המזון בעיר רדופה ונטולת שמש, מלאת שחיתות בה המתים לא עוברים לשום מקום ורוחותיהם הופכות חייתיות לאחר זמן מה.
מאפיינים בולטים: המון כוח בידיים של השחקנים כולל אפשרות "להתנגד" לפףתוצאטת שליליות, שעונים כאמצעי להשגת התקדמות, dice piol עם דרגות הצלחה, רק התוצאה הגבוהה ביותר נחשבת, ציוד קוטאנטום, אפשרות לבצע פלאשבקים כדי למנוע את הצורך בתכנון מראש, רמת ההשפעה של הצלחה והשלכות הכישלון ידועים לפני הגלגול. השפיע מאוד על איך אני מריץ משחקים באופן כללי.

ICRPG-Index Card RPG, משחק שמזקק את המהות של 5e, מוסיף לה דגש חזק על loot ותפישות מהדורות שונות של מו"ד ומשחקים אחרים. הוא מרגיד בהתחלה כמו שלד. כמעט גמורה של משחק, מה שהרתיע אותי בהתחלה, אבל המיינדסט של DIY מוטמע בו, הנחת היסוד היא שאתה תשנה ותשלים את הפערים. הוא בן הדוד הבוגר יותר של Shadowdark. ברירת המחדל שלי כשאני צריך להריץ "DnD".
מאפיינים בולטים: יש מטרה קבועה וגלויה לכל סצנהס משנה עד כדי +/-3, טיימרים גלויים מפעילים לחץ על השחקנים (גם אם לא תמיד על הדמויות), האפקטיביות של פעולה נמדדת בeffort ויש מגוון סוגים שלו, הבונוסים נקבעים ע"י הדמות ולא הציוד בד"כ.
נזכרתי גם שהרצתי פעם משחק 1-על-1 שכולו היה בריחה אחת גדולה. המשחק התחיל כשהדמות של השחקנית ננטשה בצד הדרך כשהרגישה לא טוב על ידי שיירת העבדים שהיא הייתה חלק ממנה (מכרו אותם לאדון חדש), התאוששה קצת ופשוט התחילה להתרחק כמה שיותר בכיוון הכללי של צפון-מערבה.

בדרך היא פגשה שני עבדים נמלטים באמת, שרדף אחריהם צייד עבדים עם כלב נושך. מכיוון שהיא ידעה להשתמש בקסם, היא עזרה להם בסופו של דבר להערים על הצייד והכלב שלו, רק כדי ששני כפויי הטובה ינטשו אותה ויעדיפו להמשיך לברוח לבד (הקסמים קצת הלחיצו אותם).
זה מרגיש עם פוטנציאל אדיר למתח: מנוסה במחיצת זרים, חוסר ידיעה אם ניתן לבטוח בהם, מאבק הישרדות... קלאסי למרדף!

היה לי מרדף/ הימלטות *נהדר* בבליידס, רוב הכנופיות בעיר שלמה+ מפלצות מכניות+ אנשים מעולם אחר+ שדים רודפים אחרי קצין אימפריאלי שטכנית אמור לשנוא את הקב', אבל הם הביאו לו ראיות נגד המשפחה שלו ששיבטה אותו ומנסה אקטיבית לחסל אותו. ממסיבה באחוזה המשפחתית, דרך רבעים שונים בעיר, מארב על ומתחת לגשר, מצור על הרובע בו הם התבצרו, הסחת דעת, הימלטות בסירה- מרדף בתעלות, הקפאה של המים, התגנבות לבסיס, גניבת air skiff כדי להגיע לספינת האוויר שלו, כשהם כבר שם עוד נסיון פיצוץ של הספינה עם רימונים במיקום אסטרטגי ולקינוח המקבילה של השמשת tactical nuke כדי למחוק את הספינה ובעלי הברית שלהם תוך הפללה של הקב'.

הכל לקח כ3 סשנים (עם כל דמות במקום אחר), היה אחד המוצלחים לדעתי. שיטות כאלו משרתות מרדפים דרמטיים בצורה הכי מוצלחת שחוויתי עד היום, ולמרות שהקב' היתה מפוצלת ליחידים לכל אורך הדרך כולם הרגישו אפקטיביים מאוד

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה