• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרפתקאת יחיד שכתבתי למהדורה השנייה

Drizzt

פונדקאי ותיק
יש לי הרפתקאה לפרסם של המהדורה השניה היא קצרה לא מהטובות שלי יש כמה ריטים ששכחתי לוהוסיף אבל בכל מקרה ההרפתקאה מיועדת להרפתקאת יחיד בדרגה 3-4 לוחם או משהו אחר ההרפתקה מתבססת על דמות שמנסה לקבל משימה מקוסם .
קטע זה להמצאתכם אתם צרכים לתת משימות מאנשים אחרים ואז ההרפתקן עושה אותם הקוסם מתרשם ונותן את ההרפתקא . עכשיו כעשאני אומר [תגובות] אני מתכוון שזה הזמן שהשחקן יחליט מה לעשות כל מה שבא לו. אז תהנו.

הנץ הקסומה

"ראיתי את את יכולתך אני מרוצה מאיך שאתה פועל, יש לי עבודה יותר רצינית האם תרצתה לעשותה?"
[תגובות]
"יופי שמע כת מרושעת גנבה ממני את הנץ הקסום שלי, הם ישתמשו בה לטכס פולחני, אני הייתי רוצה להצטרף בסודיות לכת אבל נראה שהם כבר מכירים את זהותי. כאן מתחילה משימתך אתה צריך ללכת אל השומר בבינין ההוא" הקוסם מצביע על בנין גדול בעל שלוש קומות וקומת גג חשופה צבע הבית כתום. [תגובות]
"השומר יתן לך משימות תעשה אותם, כשהוא ירשה לך להכנס תעלה לקומה השלישית ותכנס לאחד החדרים שם יש גן ובכלוב זכוכית יש את הנץ."
[תגובות]
אתה מתקרב אל הבית ומופיעה דלת מעץ הנשמרת ע"י בן-אדם קירח לבוש רק במכנסים רחבות שריריו גדולים ובנידנו נמצאת חרב מעוקלת.
"כן, ומה אתה רוצה"
[תגובות]
[ שה"ם: אם רן מתקיף אותו הנה הנתונים:

שומר
דרג"ש 5 קב"פ 4+6 נק"פ 55 תלד0 15 חרב מעוקלת 1ק2+6+שיתוק ל 1ק4 תורים נק"נ 1000]
"לא תיכנס כל כך מהר, יש לי משימה בשבילך יש באזור אוהנה שם"

הוא מצביע על בית .
"זה בית של קוסם יש לו חיה מכושפת, קוף תמיא את הקוף והרוג את הקוסם, להוכחה תביא את סכינו משוך בדמו"
[תגובות]
אתה נכנס לבית אתה רואה שהבית מעבדה יש מאבחנות ודברי אלכימיה, אתה לא ממש מבין בנושא, בנוסף אתה רואה את הקוסם יושב בכסא שערו שחור ארוך ועל גלימתו הסגולה נמצא קוף סגול. כהדלת נסגרת הקוסם מסב את מבטו אילך .
"מה עינינך כאן?"
[תגובות]
"בחיים לא תיקח את הקוף!"

קוסם דרג' 2
דרג"ש 8 נק"פ 9 תלד0 20 ניצל כמו קוסם בדרגה 2 פיגיון 1ק4 נק"ן 975 אוצר: גלימה +2 לדרג"ש ו500 פ"ן ו1 פ"פ
וקוף קסמים:מגן(1)קליע קסם(1)

[תגובות]
"טוב מאוד, הנה אתה יכול להכנס"
1.השומר פותח את הדלת, אתה נכנס לתוך חדר עצום שרצפתו עשויה משיש ובקצה יש פסל עצום של שמש עשוי מזהב לידו יש מדרגות ספירליות למעלה משיש. על הפסל עומדים כתה ענשים לבושים בבגדים מאיכות מצוינת ותכשיתים.
[תגובות]
כשאתה בא אתה למדרגות אתה רואה אלף אינך ראית הרבה אלפים בחייך ואתה מקנא ביופים אתה רואה שהאלף מחזיק מפות, הוא ניגש איליך ונותן לך מפה [תן מפה]
[תגובות]
2. אתה עולה במדרגות ומגיע לסיפריה שבנוי משני מפלסים במפלס השני עומדים בני אדם אלפים וננסים כשאתה עולה אתה רואה שיש 4 בני אנוש 2 אלפים ו2 ננסים ננס אחד מתקרב אילך.
[תגובות]
"צריךספר?"
לוקח לך כמה שניות להבין מה אמר.
[תגובות]
"ישליאולימשהואחרבשבילך"
הננס שולף שיקוי ריפוי.
"אמכורלךאותובעד60 פ"ז"
[תגובות]
בסיפריה יש רק ספרי היסטוריה וספרים על הכת אין מידע מעניין אבל ישדלת לחדר הבא.
[תגובות]
3.אתה נכנס לחדר בתוכו יש שולחן ויושבים מסביבו 4 בני-אנוש מדברים על הטכס ועליהם שומר זומבי שמעת על היצור הל-מת אבל לא ראית אותו בחייך והוא דוחה אותך אם גופתו המצחינהץ אתה שומע חלק ממה שהם אומרים "הי אתה!" הם קוראים לך "כן אתה, מה השם שלך?"
[תגובות]
"כן רות'גר תביא מקורקס השומר את הקוף ואת המפתך לגן!"
[תגובות]
(בחזרה)"הנה הקוף והמפתך"
השומר אומר.
"ותגיד לאחד שביקש ממך מה החיה הבאה ותחזור אלי"
[קוף 2 ק"ג ומפתך ברזל] [תגובות]
(בחזרה)"החיה הבאה היא 10 קובולדים ואחרי שתדבר אם קורקוס תשים את הקובולדים ואת הקוף בכלוב"אתה יודע שקובולד הוא מין שילוב של בגובה מ'"
[תגובות](בחזרה)
" תראה האמת היא שאסור לי להכניס אותך לכאן אז אתה תביא את הקובולדים אני אתן לך חומר שיתוק כי אלו לא ממש חיות אלו מפלצות וגם לא חיות קסם או מפלצות קסם אז קח את החרב שלי יש לה יכולת שיתוק זה ישפיע על הקובולדים יותר טוב אבל תשתמש בצד הקה כדי לא להרוגם"
[קבל חרב מעוקלת משתקת בני אדם ל1ק4 סיבובים וקטנים יותר לשעה 1ק1+6\1ק2]
"כאדי לך להחזיר את החרב או שאצוד אותך למשך כול חיי!"
"יש כנופיית קובולדים קרוב לפונדק ה"אורק השיכור" אל תיכנס לפונדק אבל אם אתה רוצה צרות תכנס חופשי"
[תגובות]
אתה מהלך ברחובות ומתקרב לאזור הרע של העיר יש אשפה ואנישים שיכורים מולך ניצב נווד שיכור הוא מתחיל לדבר "תן לי את את כל האוצר שלך או שאהרוג אותך" הוא שולך פיגיון ומאחוריו דייגים חמושים בפיגיונות.
[תגובות]

נווד
דרג"ש 10 נק"פ 3 תלד0 20 נק"ן 15 פיגיון 1ק4 10 פ"נ

שני דייגים
דרג"ש 9 נק"פ 3 2 תלד0 20 נק"ן 15 על כל אחד פיגיון 1ק4 10 פ"נ

אם שחקן תוקף: גופות האנשים נופלים במהרה ואז אתה רואה חבורת שוטרים (6) מדיהם הם גלימות שחורות וכובע מעור ובגדיהם שמאחורי הגלימה בצבע כחול הם חמושים באלות הם מבקשים ממך לעצור.
[תגובות]
"ראינו אותך מבצע את הפשע נצטרך לעצורך או שתשלם לנו שוחד של 50 פ"ז" עוד לא היה חוק נגד שוחד אפשר לקחת ולתת שוחד בחופשיות [תגובות]

6 שוטרים
דרג"ש 7 נק"פ 3 3 4 1 1 5 תלד0 20 אלה 1ק4 15 על כל אחד 60 פ"נ

אם שחקן לא מתקיף: אתה ממשיך עד שאתה מגיע לפונדק אתה רואה שני קובולדים מהלכים להם באזור .
[תגובות]

2 קובולדים
דרג"ש 7 נק"פ 4 4 תלד0 20 נק"ן 7 על כל אחד ו1פ"ז

אתה רואה עוד 5 קובולדים יוצאים מהפונדק.

5קובולדים
דרג"ש 7 נק"פ 4 4 4 4 4 תלד0 20 נק"ן 7 על כל אחד ו1פ"ז

עוד 3 קובולדים מגיעים.

3קובולדים
דרג"ש 7 נק"פ 4 4 4 תלד0 20 נק"ן 7 על כל אחד ו1פ"ז

הגופות כבדות אז אתה צריך לקחת אותם בנגלות.
[תגובות]
(בחזרה)
"עבודה מצוינת הם עוד בריאים עכשיו עלה למלעלקומה שלוש יש שם דלת סודית תיכנס ואז שים אותם בגן ותחזור לעשקים שלך"
[תגובות]
(3)"יופי אבל מכיוון שאתה לא מוכר אשלך איתך את הזומבי" הזומבי נצמד אילך.
[תגובות]
4. אתה נכנס לחדר ובתוכו אתה רואה משהו מאוד מפתיאה איליתיד [להראות תמונה] אתה שמעת עליהם הם חיים בעולם המעמקים הם מאוד חזקים והם ניזונים ממוחות אתה אתה שומע את הקול מהדהד בראשך תביא את העכבר בפינת החדר אתה יודע שלאיליתיד יש כוחת טלפטיים אתה רואה עכבר בפינת החדר [תגובות] האיליתיד לוקח את העכבר ושובר את המפרקת שלו הוא מתחיל לשאב את מוחו [תגובות] יש בחדר מדרגות למעלה [תגובות].
5.אתה עולה למעלה והמדרגות מתחילןת להתרחב יש כאן רצפת שיש והזומבי עדין עוקב אחריך [תגובות] כשאתה מגיע לחדר אתה רואה קיר מקדימה ומשמאל דלת ועל הקיר שור מנקיטור[ תגובות ] [תיאור]
6. בחדר זה יש מדרגות למעלה[תגובות].
"מפתח" המנקיטור מרים את ידו [תגובות] המנקיטור מכניס את המפתח לתוך הקיר והקיר מתפצל לשניים [תגובות].
7. אתה נכנס ליער טרופי אתה שומע מגוון חיות צווחות [תגובות] אתה מניח את הקוף והקובולדים ואתה ממשיך ללכת הזומבי מתחיל לתקוף [תגובות]
[השחקן מתחיל]

זומבי
דרג"ש 8 קב"פ 2 נק"פ 12 תלד0 19 בוקס 1ק8 חסין להרדמה הקסמה עצירה קסם מוות רעל וקסמים המבוססים על קור נק"ן 65

הזומבי נופל מת [תגובות] אתה ממשיך בסבך עד שהכל מתקרר לכפור האדמה ככול שאתה מתקדם נהיית מושלגת עד שהצמחייה נימרת ויש רק שלג בכל מקום ואתה קופא מקור אז אתה רואה זאב חורף רץ אילך פרוותו לבנה לגמרה עינהם תכולות והוא יפה למראה הוא מתקיף בריצה.

זאב חורף
דרג"ש 5 קב"פ 6 נק"פ 38 התקפות 1 נשיכה 2ק4 וכפור פעם ב10 סיבובים 6ק4 נק"ן 975 אוצר: פרווה

הזאב נופל ואז אתה שומע ייטי מתקרב אתה רואה את היצור הגדול מתקרב אם הפרווה הלבנה והוא מתקיף [תגובות]

ייטי
דרג"ש 6 קב"פ 4+4 תלד0 15 הת' טרפים 1ק6 1ק6 נק"ן 420

הייטי נופל מת ואתה ממשיך בדרך. הקפור מפסיק וכבר לא קר הפעם אתה נמצא במדבר חם לך ואתה צמא[תגובות] [היתקלות מיקרית מדבר]
נק"פ:
אתה מתקדם ואז הכל שוב פעם משתנה והופך ליער יש כאן אגם אתה יכול למלות את נאד המים [תגובות] אז אתה מתקדם ורואה כלוב עגול עשוי מזכוכית וגודלו עצום יש בפנים את רואה נץ בצבע אדום ודלת עליה שומרים שני טיגריסים הם מוכנים להתקפה. [תגובות]

שני טיגריסים
דרג"ש 6 קבפ:5+5 נק"פ 21 29 תלד0 15 הת' נשיכה 1ק10 טרפים 5-2\5-2 אחורים 8-2 כל אחד נק"ן 650 כל אחד

הטיגריסים מתים והדרך פנויה. אתה רואה את הנץ הקסןמה מתעפפת ליד הדלת [תגובות] 2000 נק"ן כשאתה נוגע בה אתה מופיע פתאום ביער הטרופי אתה מכניס את הציפור לתיק והדלתות נפתחות [תגובות].
8. אתה בקומת גג זה כבר לילה כל הקומה עשויה מקרשים ומלמטה יש עומק של 10 מ' נפילה קשה . אתה רואה עוג[להסביר] במרחק קרוב הוא פותך את פיו "עצור זה אזור אסור" [תגובות]

עוג
דרג"ש 5 נק"פ 11 אלה 1ק6 +2 נק"ן 175

העוג נופל את הנפיל וגופתו מתנפצת. [תגובות]
9.אתה ממשיך עד למעגל מעץ גדול במרכזו יש את סמל השטן צבוע מדם כבשים ומסביבו הרבה אנשים לבושים בגלימות ממלמלים מילות קסם. [תגובות]כל אחד קוסם דרגה 1 יש 20
10. אתה ממשיך בדרך ואז אתה עוצר במין פרשת דרכים ובמכזו יש 6 שלדים הם מתקיפים.

6 שלדים
דרג"ש 7 נק"פ: 3 8 2 6 8 5 תלד0 19 1ק6 חרב 65 נק"ן על כל אחד

שברי השלדים נופלים ואתה יכול להמשיך לדרכך [תגובות]
11.אתה מגיע לפניה ואז אתה פוגש איש לבוש בגלימות [תגובות]
12.כאן יש פניה והמשך [תגובות]
13.המקום הזה גדול יותר כאן יש הרבה אנשים לבושים בגלימות [תגובות]
14.כאן יש מבוי סתום ובקצה יש מישהו עם גלימות "רוצה שיקוי, שיקוי שמן בועור בעד 20 פ"ז"
נזק 1ק20 .
15.כאן המתחם יוצא מהבנין וזו הי מרפסת יש כאן המון אנשים בגלימות .
16.זהו מבוי סתום אין כאן משהו.
17.זהו אזור רחב יש כאן המון אנשים .
18.כאן יש מדרגות למטה לאזור התחתון[תגובות] למטה האזור חסום ליציאה וישבים שם גובלינים ישובים ליד מדורה הם מזהים אותך "אל תתקוף אנחנו ידידים נספר לך על הטכס"[תגובות]"טכס זהמזמן שד גדול שיהפוך את העיר לגהנום אולי אם אתה רוצה עזרה אנחנו כאן"[תגובות]
19.כאן יש מבוי סתום ובקצה יש מישהו עם גלימות "רוצה שיקוי, שיקוי שמן בועור בעד 20 פ"ז"
[חזרה]
"יופי תאההההה אה א ... ה..."הקוסס נופל שבגבו סכין"תודה שהחרת את הנץ" אתה רואה מאחוריו איש לבוש בסרטים לבנים וגלימה שחורה"הפרחח גנב אותו ואיבד אותו " הוא מרים את הנץ "אתה עזרת אבל לא מספיקאני עוד אצטרך את עזרתך." [תגובות] 2000 נק"ן גופת קוסם גלימה +1 לדר"גש ושני שיקוי ריפוי ו100 פ"ז "יופי תעשה כמו שאני אומר לך תעלה למעלה ותשרוף את הקומה ישם גובלינים שישמחו לעזור לך"[תגובות]
[בחזרה]
אתה שוב פעם למעלה [תגובות] כשהשחקן מתחיל לשרוף הוא נתקל מדי פעם בקוסמים.

קוסמים
דרג"ש 8 נק"פ 5 התקפה פיגיון 1ק4 קליע קסם 1ק1+4 תלד0 20 נק"ן 15 5 פ"ן

"עבודה יפה" האיש מכריז לך אתה מסתכל על הבנין הקורס 4500 נק"ן "אתה טוב הנה קח את החרב הזו היא חזקה מן הרגיל ושני השיקויי ריפוי והספר הזה אם אתה קורא בו התבונה שלך מתפתחת ואתה יכול להפוך לקוסם הוא הופך לספר לחשים"[חרב +1 שרוי 2ק6 וספר לתבונה 10]
"אם אתה צריך לקנות משהו או אותי אתה יכול לבקש חפשי והנה קח טיפ"100 פ"ז[תגובות]
סוף

אכן אתה צריך להוסיף דברים שלא היית מצפה מן השחקנים למשל שהם יחפשו דרך אחרת להרוג את הקוסם או להסתנן לטירה עם השומר

אבל כעיקרון הרפתקאה טובה תנסה להפוך אותה ל 3.5

תודה לכולכם שנהנתם מן ההרפתקאה לא ידעתי שהיא עד כדי כך טובה כי יש לי אפילו יותר טובת זאת אפילו אחת מן ההרפתקאות שאני לא משתמש בהן הרבה. בכל מקרה תודה. :D

סלח לי אני מצנן מעט את ההתלהבות.
בגדול הרעיון נחמד - קצת מזכיר פוקימון בכל המרדף אחר יצורים הזה, אבל נחמד.
הבעיה הכי גדולה שלך היא שאתה מניח מראש מה השחקן יעשה ויגיד. אני אדגים:

"ראיתי את את יכולתך אני מרוצה מאיך שאתה פועל, יש לי עבודה יותר רצינית האם תרצתה לעשותה?"
[תגובות] "אה... לא, לא נראה לי."

"יופי שמע כת מרושעת גנבה ממני את הנץ הקסום שלי, הם ישתמשו בה לטכס פולחני, אני הייתי רוצה להצטרף בסודיות לכת אבל נראה שהם כבר מכירים את זהותי. כאן מתחילה משימתך אתה צריך ללכת אל השומר בבינין ההוא" הקוסם מצביע על בנין גדול בעל שלוש קומות וקומת גג חשופה צבע הבית כתום.
[תגובות] "מה יופי? אמרתי שאני לא רוצה לעבוד בשבילך. למעשה אני חושב שאני אלך להשתכר בפאב המקומי!"

"השומר יתן לך משימות תעשה אותם, כשהוא ירשה לך להכנס תעלה לקומה השלישית ותכנס לאחד החדרים שם יש גן ובכלוב זכוכית יש את הנץ."
[תגובות] "אתה מטורף! פשוט מטורף! אני הולך עכשיו. בייי...."

מקווה שהבהרתי את הבעיה. :wink:

אה, ועוד דבר:

"ראינו אותך מבצע את הפשע נצטרך לעצורך או שתשלם לנו שוחד של 50 פ"ז"
זה פשוט טפשי.

לדעתי שמישהו שואל: האם ההרפתקאה טובה? אז הוא לא אומר להגיד את הרקע המהלך הכללי ומה קורה בסוף?
ואם מישהו שואל: מה דעתכם על הסגנון של ההרפתקאה אז זה יותר כמו מה שאתה כתבת למרות שמפורטים כבר דמויות ודברים עלילתיים בכל זאת זה יותר הסגנון מאשר ההרפתקאה...
כשאני מסתכל על מה שאני כותב אני לא כל כך בטוח בזה או שמה שכתבתי מובן בכלל
לא חשוב :roll:

נראה לי שאני חייב להסביר את עצמי לatkinson
הדמות צריכה לרצות משימה מן הקוסם אמרתי צריך להכין מין פרולוג הנה מה אני עשיתי " אתה בא לכיכר העיר לצורך משימה חדשה אתה רואה קוסם פלאדין ופייטן{תגובות] " שחקן הולך לקוסם קוסם אומר" לא אתה לא מספיק מנוסה" או עלבון אחר . אז הדמות הולכת לפלאדין מקבלת משימה עושה אותה חוזרת הפלאדין מודה לו וכו' כך השחקן ממשיך עד שלבסוף הקוסם משנה את דעתו וההרפתקאה מתחילה.
והקטע אם השוטרים הוא שהם רומזים לשוחד מקווה שהבנת.
ואני יכול להבהיר את עצמי קצת יותר לתגובות זהו מין קטע אילתור.

הצגתי בכוונה תגובות קיצוניות לשם הבהרת הטענה כי אתה מניח מראש מה השחקן יחליט לעשות. ומה אם השחקן יירצה להתמקח עם הקוסם? ומה אם הוא כל כך יתעצבן על הקוסם בגלל שזה לא קיבל אותו עד שהוא לא יירצה לעבוד בשבילו בכלל? ומה אם הוא סתם יחליט ללכת ולשדוד את אוצר המלך? תן לשחקן חופש פעולה. אל תניח מראש מה הוא יעשה, כי תאמין לי - קרוב לוודאי שהוא יעשה בדיוק ההיפך.

גם אני נאלץ לצנן את ההתלהבות. ההרפתקאה בינונית מינוס מינוס. רוב רובה הוא תירוץ לעבור מקרב לקרב, כמו למשל הקטע הלא מובן בו הדמות עוברת משלג, למדבר ליער, רק בשביל להתקל ביצורים שונים ולהרוג אותם. אמממ, בעייתי...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה