• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

עולמות פראיים חדשות הכרוז [הפרויקט עלה] חגיגת שלושים השנים לאדמות המוות

דיברנו על זה קצת כאן וכאן וגם כאן, אבל עכשיו יש יותר מידע על פרויקט המימון שיעלה בעוד 5 ימים והאמת? נראה לי מלהיב ביותר.

9a210478-ea62-d7ad-7d6f-72e222ceb48f.webp

מה זה אדמות המוות​

אדמות המוות הוא עולם המערכה המקורי של שיין הנסלי, מייסד חברת פינאקל, והוא מציג היסטוריה חלופית של מערבון על-טבעי, בו המהלך ההיסטורי "התקין" של מלחמת האזרחים האמריקאית השתבש לחלוטין בגלל הופעתם של פרשי האפוקליפסה.

עולם המערכה יצא לאור לראשונה בשיטה עצמאית מבוססת ק20 בשנת 1996. חלק מהרעיונות שלו התגלגלו לשיטה עולמות פראיים ב-2003 (שימוש בקלפים ליוזמה, אסימוני פוקר בשביל גורל שהפך לאחר מכן להזדמנויות פז, קוביות מתפוצצות ועוד), ומאז בכל מהדורה של עולמות פראיים, ספר מערכה נלווה של אדמות המוות הוא ההרחבה הראשונה שיוצאת לאחר ספר השיטה.
בעברית, ההתחלה המהירה החינמית של עולמות פראיים מכילה הרפתקה וכמה דמויות מוכנות של אדמות המוות, וגם תורגמה ההרפתקה "דו קרב עם השטן" כחלק מאסופת ההרפתקאות הפראיות.

מה בקמפיין המימון​

ספר עיון, בתרגום חופשי: "אדמות המוות: 30 שנות דם, יזע ופחם צורח". סוקר את פיתוח העולם, המהדורות השונות שלו, אומנות, ניסיונות להכניס את המותג גם לסדרת טלויזיה, ויש/היה איזה שת"פ עם השחקן ברוס קמפבל מסדרת סרטי Evil Dead שבבירור נתנה השראה לאדמות המוות.
בעיני נראה כמו ספר חמוד לאספנים. אותי פחות מעניין.

יתר המוצרים מגניבים בעיני פי כמה –

ספר בסיס של עו"פ/אדמות המוות. במקום לרכוש את ספר הבסיס של עולמות פראיים מהדורת ההרפתקה (שהוא בגדול אוסף כלים גנרי ליצירת עולם מערכה) ואז לשלב עם ספר המערכה של אדמות המוות, שילבו לספר בסיס מלא שהוא כל מה שנדרש בשביל לשחק באדמות המוות – כמו שספר הבסיס של פאת'פיינדר פראי מכיל כבר את מה שצריך בשביל פאת'פיינדר פראי.
בעיני זו כניסה הרבה יותר חלקה ונוחה לתחביב ולעולם לשחק עם ספר שלם ולא עם ארגז כלים + מידע על העולם.

ערכת התחלה של אדמות המוות. המוצר שבאמת חסר לעולמות פראיים זו ערכת התחלה, והערכה הזו אמורה להכיל חוקי בסיס, דמויות מוכנות, הרפתקה וגם עזרים כמו מיניאטורות. בתמונה הפרסומית נדמה שיש שם 4 חוברות ממוספרות (חוקים וגם 1-3) כך שאני משער שיהיו בערכה לפחות 3 הרפתקאות.

ספר הרחבה לאדמות המוות: ליסטים, טורפים ועתקים, שהוא בעצם אוגדן מפלצות + אוגדן חפצי פלא לאדמות המוות. נשמע מצוין למנחה.

עזרים אחרים: אלו נראים לי פחות שימושיים למי שאינה שחקן חדש, אבל זה עדיין חמוד – קופסת עזרים עם קלפים, סמני פז, סמני נחישות, קלפי מצבים ותבניות אזור השפעה; קוביות מהודרות עם עיצוב של קלפי פוקר בלב הקוביה; מהדורה מוגבלת של מטבעות מתכת בעיצובים שונים, כסמני נחישות; וחפיסת קלפי כוחות מחולקת לפי מקורות עוצמה.

אמשיך ואעקוב מה קורה עם המימון בשבוע הבא. ובואו נקווה שהעלויות לא יהיו גבוהות מדי :love:

זה נראה בהחלט מגניב, וספוילר קטן לספר 30 השנה לאדמות המוות - יש בו גם את הכריכה העברית של דו-קרב עם השטן 🤩

מעניין שלא ראינו מבנים תלת מימדיים כמו שהם הציעו במימון המון של Dark Ages. זה נראה לי מתאים בול לערכת האביזרים.

אני פחות מתלהב מספר הבסיס החדש, פשוט כי הוא אותו תוכן קיים - אם כי בבירור הוא מיועד יותר לחדשים.

זה נראה בהחלט מגניב, וספוילר קטן לספר 30 השנה לאדמות המוות - יש בו גם את הכריכה העברית של דו-קרב עם השטן 🤩
מה אתה אומר! מגניב!

מעניין שלא ראינו מבנים תלת מימדיים כמו שהם הציעו במימון המון של Dark Ages. זה נראה לי מתאים בול לערכת האביזרים.
באמת שכחתי מהמבנים התלת -מימדיים. אבל בתמונות של ערכת ההתחלה נראה שיש בה לפחות כמה מפות של saloons/marshal office שכאלה.

והפרויקט עלה!

כמה הערות ביחס להודעה הראשונה בדיון:
  • אין מדרגות תמיכה דיגיטליות, שזה בעיני קצת מוזר/מאכזב אבל ברור שהדגש שלהם פה הוא על המוצרים במהדורה מוגבלת.
  • ספר העיון, מטבעות הנחישות וסט הקוביות כולם נראים מגניבים לאספנים. הקוביות מכילות קלפים אקראיים "צפים" בתוכן (חוץ מקוביית הגורל שמכילה תמיד שני ג'וקרים) כך שבטח יהיו מי שירכשו יותר מסט אחד.
  • ספר הבסיס מכיל את כל החוקים הבסיסיים של עולמות פראיים, כל התוכן לשחקן ורוב תוכן העולם של Deadlands Weird West, וגם תוכן מספר ההרחבה Deadland Companion. נשמע שיש עדכון קטן לחוקי הדו-קרב. סך הכל 332 עמודים.
  • חלק מהמפלצות והחפצים הקסומים של deadlands לא נכנסו לספר הבסיס אבל הם כן נכנסו לאוגדן למנחה "ליסטים, טורפים ועתקים" – אולי עבריינים, ערוב ועתקים? נחשוב על זה (יחד עם יצורים וחפצים חדשים כולל ארבעת פרשי האפוקליפסה). בספר הזה 144 עמודים.
  • ערכת העזרים נראית מגניבה. אבל ערכת ההתחלה כוללת בעצמה חלק מהעזרים. יש בה הרפתקה אחרת, אגב, ולא מפורט מהן החוברות שיש בה. היא מכילה גרסה מקוצרת של החוקים.
  • ספר הבסיס זמין גם בכריכה מהודרת.

אין ספק שהדגש שלהם השנה זה על אדמות המוות, ואולי גם בשנה הבאה.
קצת מצחיק להגיד, אבל ספר של 336 עמודים (בפורמט קטן) זה נחשב מסיבי לעולמות פראיים - אחד הדברים הטובים בשיטה שהיא מצוינת מבלי לדרוש ערמות של טקסט.

הקמפיין עצמו כבר קרוב ל-150 אלף דולר, עם מספר תומכים נמוך יחסית. הגיוני כי חלק מהמוצרים פונים לאספנים (שמשקיעים הרבה) והיתר לחדשים - ערכת ההתחלה וספר הבסיס החדש. אני מאמין שזו השקעה לטווח ארוך יותר שתועיל לשנים הבאות כי נקודת הכניסה נגישה יותר.

מוזר לי שלקחו קצת מהתוכן של ספר העזר. זה הגיוני לשחקן חדש אבל קצת מוריד את הסיבה לרכוש אותו.

אישית, הדברים לאספנים נראים ממש מעולה!

הפרויקט כמעט מסתיים ובעיניי ממש מפתיע לטובה כמות התומכים (כ-1700) והסכום (מעריך שיגיע ל-330 אלף דולר)
בסך הכל חשבתי שזה קצת ממציא את הגלגל מחדש, ואישית לי זה מחדש כלום, אבל כנראה שבארצות הברית יש באמת המון מעריצים לשיטה.
ת'כלס, מה שאולי הייתי תומך בו זה דווקא גרסת ה-30 שנה עם הקוביות המגניבות, מקווה שזה יהיה זמין באמזון בשלב מאוחר יותר עם משלוח חינם.

ת'כלס, מה שאולי הייתי תומך בו זה דווקא גרסת ה-30 שנה עם הקוביות המגניבות, מקווה שזה יהיה זמין באמזון בשלב מאוחר יותר עם משלוח חינם.
אין לך להפעיל קשרים עם פינאקל/לשלוח לקרוב משפחה באנגליה או משהו?
ספר 30 השנים כן נראה מגניב בסופו של דבר כספר עיון ואומנות (לאחר הטיזרים). הקוביות פחות – מפריע לי בעין כשמשהו צף בתוך הקוביה :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה