• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנחיה לילדים - מחפש טיפים

היי פונדקאים,
לאחרונה הוזמנתי להנחות בין היתר, גם ילדים בחטיבה (בני 12, מחוננים).
יש לי ניסיון רב ועשיר בהנחיה, אבל פחות יצא לי להנחות לילדים ואני יודע שיש המון ניואנסים ודברים שצריך לשים לב אליהם יותר.
אני אשמח לשמוע וללמוד, ממי מכם שמנחים לילדים (אני יודע שיש פה כמה וכמה בקהל).
1. מה חשוב לדעת?
2. תאום ציפיות מול הילדים (ואולי גם מול ההורים)?
3. גבולות (אני אצטרך לרסן אימה פסיכולוגית וזוועות גרפיות מקבוצות המבוגרים שלי 😅 )
4. אשמח אפילו לטיפים לגבי הרפתקאות ספציפיות שעבדו לכם היטב (באווירת מו"ד, לא משנה השיטה).
5. כל מה שבא לכם להוסיף.

לא חובה לענות על הכל לפי סעיפים - מה שבא לכם לשתף.
כמובן שלפני הפוסט הזה ערכתי חיפוש בפורום ומצאתי פה ושם כמה דברים, הייתי רוצה יותר כדי לעשות הכנה יסודית.

תודה רבה ושיהיה לנו אחלה שבוע.

החוויה שלי יחסית מוגבלת, בעיקר honey heist ויחסית לאחרונה Perils & princesses

לדעתי, 100% צריך להיות בתיאום גם עם ההורים. בתקופת המלחמה המון הריצו לילדי מפונים, אני חושב שבקב' הפייסבוק תמצא לא מעט טיפים.

בגדול, אתה רוצה משהו לא מאוד מסובך, שמתגמל יצירתיות ומשאיר טעם של הישג, גילוי ויכולת לנסות הכל.
לא הייתי מכניס אלמנטים של אימה, יותר מסתורין.

אם מכוונים ל5e, חד"פ כמו a whild sheep chase יכול לעבוד טוב

ל p&p יש הרפתקה חינמית שנכנסת בכיף בחד"פ sweet escape אני חושב, משתלבת בקמפיין שקיים ולא ארוך מדי ומאוד תמטית לוייב של המשחק.

תמיד אפשר ללכת על דברים קלילים יחסית שגם בנויים לילדים. אני אוהב להשתמש בEZD6 אבל no thank you, evil נמצא שם

עבור קמפיין מתמשך, לדעתי land of eem יכול להתאים ממש מבחינת וייב והגרסה הידידותית (עוד יותר) לילדים ממש בדרך. ממש שווה את זה

עבור מע' מבוססות מו"ד . ברדיט יש אפילו מפות מוכנות להדפסה/ vtt

Sweet escape

כל גרסה של lasers & feelings/ honey heist יכולה לעבוד.
אני מתכנן להריץ לקב' שלי גרסא שנקראת rodents with guitars על להקה של מכרסמים שמנסים להרים הופעה לצאת הקשיים. קשה לטעות עם זה, רק ודא שיש לך שלד מספיק ותן להם להשתולל :)

מדובר בילדים עם נסיון קודם במשחקי תפקידים? כי זה שונה מילדים שחדשים לתחביב - היום הרבה ילדים נחשפים למושגים ותכנים מעולם משחקי התפקידים דרך חוגים או משחקי מחשב וזה מייצר אצלם ציפיות מסוימות והנחות יסוד.

באופן כללי, יש לי ניסיון מאוד מוצלח עם הרצה לילדים ונוער. בחד"פים לילדים ונוער הרצתי בעיקר משחקים בלי מנחה, ונראה לי שזה פחות הכיוון שאתה מחפש. מצטרף בחום להמלצה על Honey Heist, שוד דבש. הרעיון של לשחק דובים בכובעים שבאים לשדוד את הדבש מכנס הדבש פשוט מחזיק את המשחק כמעט בעצמו. והמכניקה המינימליסטית אך חכמה עושה את השאר.

לפי מה ששמעתי, הקבוצה הנוכחית ממש אובססיבית לD&D (לא ברור עדיין איזו גרסה או אולי זו הכלאה של משהו שמתנהג כמו D&D) כי זה פשוט מה שהם מכירים מהחוגים והם צמאים בעיקר לזה.
אני מחפש יותר ללמוד מהניסיון לגבי האינטרקציות בגילאים הללו, למה לצפות, "בורות" וכו' ושאר הדברים שכתבתי למעלה.

שלום, היו לי כמה וכמה הרצות לילדים ולנוער, גם במשחקים שולחניים ואפילו בלארפים. אומנם האחרון שבהם היה לפני כמה שנים, אבל אני מקווה שהטיפים עדיין יעזרו..
שלושת הדברים שהכי משנים הם מה מידת ההיכרות שלהם עם השיטה, כמה זמן יש וכמה ילדים.

אם מדובר ב- d&d אז בגדול צריך לפשט את השיטה. זה מאוד משנה עד כמה הם מכירים לפני, אבל בגדול לפשט ולפשט, ואם צריך אז להקצין - יש ברברי? הוא עם כוח מטורף. לא 15, אלא 18. יש כוהן? הוא היחיד שיכול לרפא וכד׳.

העלילה צריכה להיות פשוטה, לא עם קונפליקטים אבל כן עם בחירות שאולי בפועל לא ישנו המון אבל יתנו תחושה של בחירה לשחקנים. מניסיוני המוטיב של טוב נגד רוע עובד הכי טוב, והמסגרת צריכה להיות סדורה - עם קרב בוס גדול, עם איזו חידה באמצע וכד׳.

תזכור שבחד״פ לילדים אתה רוצה לעניין, אתה רוצה שהם יגידו ״וואלה בא לי עוד מפגש״. אתה לא שם כדי לשחק בשיטה כמו שהיא. הסללה היא ממש לא מילה גסה במקרים כאלו, היא אפילו מתחייבת.

גם בחד״פ - במיוחד כזה שמריצים לנוער חדש - יש צורך לתגמל. שיקוי שמאפשר לשנות צורה פעם אחת. גולות כפור שמקפיאות יצורים קטנים. מגילה עם לחש הקסמה רב עוצמה. לא להפציץ אבל כן לתת. חרב 1+ למשל מיותרת לגמרי - אין לשחקנים הבנה עמוקה של מה זה אומר ומה ההבדל בינה לבין נשק רגיל.
במקביל לתת רמזים עבים לאפשרות להשתמש בהם, שכן הסיכוי שבסשן של 4 שעות קבוצת ילדים שלא מכירה את השיטה תשתמש בהם היא נמוכה. לדוגמה: ״הכניסה רק לגובלינים בן אנוש מטונף! תראה את האוזניים העגולות הקטנות האלה - אתה בכלל שומע בהן משהו? אם אני הייתי נראה כמוך בחיים לא הייתי טורח לנסות ולהיכנס לפה…״ (רמז די עבה לכך שצריך להשתמש בשיקוי שינוי צורה, לא?).

עוד שאלות שצריך לשאול כדי להתכונן:

- זה הולך להיות חד"פ או סדרה של מפגשים? כי בחד"פ אפשר להתחיל מהאמצע ולסיים בפיצוץ, סדרה של מפגשים זה תכנון זמן וניהול אחר של משאבי משחק (סיכונים ותגמולים).
- עד כמה הילדים מקובעים על מו"ד ופנטזיה? כי כבר הוזכר שיש להם נסיון בזה, אז הם יכולים לנסות לשחק בדיוק כמו שהם רגילים ולהתווכח על חוקים כי הם מכירים אותם. בשיטה אחרת, הם יצטרכו לא להסתמך על המוסכמות המוכרות להם אבל אולי לא ירצו לשחק בכלל.

ומענה אפשרי לסעיף השני - גם אם הם רוצים מו"ד, אתה לא חייב לתת לזה להיות מו"ד גנרי. גם ילד שלמד בעל פה את כל אסופת המפלצות, לא ידע לזהות מפלצות חדשות לגמרי או כאלה שעברו שינוי חזותי.
במקום גובלינים, הובגובלינים ואורקים תן להם להילחם בשווארים, מירמידונים וגירגשים.

לפי מה ששמעתי, הקבוצה הנוכחית ממש אובססיבית לD&D (לא ברור עדיין איזו גרסה או אולי זו הכלאה של משהו שמתנהג כמו D&D) כי זה פשוט מה שהם מכירים מהחוגים והם צמאים בעיקר לזה.
אני מחפש יותר ללמוד מהניסיון לגבי האינטרקציות בגילאים הללו, למה לצפות, "בורות" וכו' ושאר הדברים שכתבתי למעלה.
העניין העיקרי הוא שעם ילדים אתה צריך להיות המבוגר האחראי. אי אפשר להתבסס על הבגרות שלהם כדי לדאוג שהאינטראקציה לא תהיה בריונית, שהשקטים ימצאו מקום להשמיע קול (הכל כמובן נכון במידה רבה גם לקבוצות מבוגרים, רק ששם, לכאורה, האחריות יותר משותפת וזה לא במובהק המנחה שאחראי על העניין) ושכולם ירגישו חופשי לתרום רעיונות ולקחת חלק ביצירה.
בורות אפשריים: פער בין מי שמתים על כל הפרטים המכניים הקטנים ומתרגשים מזה, והרבה פעמים רוצים "לנצח את המשחק" בצדדיו המשחקיים והסיפוריים, לבין מי שרוצים סיפור מרגש, לספר סיפורים על הדמויות שלהם, לאמץ חיות מחמד (לא פעם, כאלה שהכנת כמפלצות או אויבים אפשריים), לאמץ דב"שים (בובלין הגובלין מכה שנית). אין פה צד צודק או טועה, ומישהו יכול להיות בשני המחנות, כמובן, אבל הרבה פעמים ככל שתיתן מקום גם לרצונות הפחות קונבנציונליים ופחות "כיווניים" (במובן של התקדמות רציונלית ל"הצלחת" הקמפיין) תבראו יחד עולם יותר מגניב, שהשחקנים מרגישים יותר מושקעים בו.

זה השנקל שלי. אמנם רוב מה שהרצתי לילדים ונוער בשנים האחרונות לא דומה למו"ד, אבל כן הרצתי איזה שנה וחצי פאת'פיינדר לילדים (לפני כמעט עשור...)

עריכה אחרונה:

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עוד סשן קתולהו מטורף! "עסק ערפדי" שנגמר בחצי TPK!
אנשים מאיזור חיפה, רק שתדעו שסטטיק מחפש קבוצה.
על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
חזרה